Zgodovina prihodnosti se odpravlja v Guimarães

V okviru projekta »Zgodovina prihodnosti« se petnajst mariborskih mladostnikov, skupaj z mentoricama  ter profesorjem Bojanom Borstnerjem z Oddelka za filozofijo Filozofske fakultete Maribor, med 11. in 16. 9. 2012 odpravlja na obisk k svojim sovrstnikom v Guimarães.

V Guimarãesu bomo izvedli dve delavnici kritične pismenosti,  delavnico kreativnega pisanja, obiskali središče Guimarães 2012: Evropska prestolnica kulture, arhitekturno razstavo, koncert, poskušali oblikovati skupne ugotovitve celoletnega projekta in jih  predstaviti na konferenci, ki se bo odvila 15. 9. 2012.

MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, je v letih 2011 in 2012 partner v mednarodnem mladinskem projektu »Zgodovina prihodnosti / The History Of The Future«. Projekt  bo seznanil 15 portugalskih mladostnikov iz Guimarãesa  s petnajstimi mladostniki iz Maribora in okolice, ki se bodo do konca leta 2012 povezovali, pogovarjali in učili na različne načine, srečali pa se bodo na dveh konferencah septembra v Guimarãesu in novembra v Mariboru.

Projekt delno sofinancirata: Zavod Maribor 2012-EPK in ECOC Guimarães 2012-Community Area.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov