Šola za starše: »Kako pomagati otroku pri učenju?«

Kako pomagati otroku pri učenju? Vam je znano? Se tudi vam porajajo podobna vprašanja?

V mesecu oktobru vas vabimo na brezplačne delavnice, na katerih boste dobili konkretne nasvete, kako pomagati otroku, da se nauči učiti, seznanjeni boste z različnimi tehnikami, nasveti, vajami za večjo zbranost, boljše pomnjenje ter z načini, kako se otroci učijo in kako otroka motivirati za učenje, s poudarkom na krepitvi lastne stabilnosti pri usmerjanju otroka za šolsko delo.

Program je namenjen staršem, ki prepoznavate učne težave pri svojem otroku, kakor tudi staršem, ki želite izmenjati izkušnje in pridobiti nova znanja in veščine.

Informativni sestanek bo v sredo, 3. 10. 2012, ob 17:00. Vljudno vabljeni starši in ostali bližnji otrok med 6. in 15. letom starosti.

Šolo za starše izvaja zunanja strokovna sodelavka, mag. Alenka Barbirić, prof. def., ped.spec.

Kadar opazujemo, kako se naš otrok muči s šolskim gradivom in sooča s šolskim neuspehom, mu močno želimo pomagati. Včasih z njim sedimo in poskušamo razumeti zapletene matematične in zemljepisne pojme in naloge, včasih »brundamo« proti šoli in šolskemu sistemu, včasih poiščemo pomoč v obliki inštrukcij ali psihološke podpore, vedno pa lahko učenje ali mučenje s pridobivanjem informacij, opustimo. A naši otroci na žalost tega ne morejo narediti.

Kaj pravzaprav lahko naredimo, da jim bo enostavneje, lažje?

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov