Mednarodna delavnica “Dialog za boljšo prihodnost” v okviru Evropske prestolnice mladih Maribor 2013

V prostorih MISC INFOPEKA se bo odvijala mednarodna delavnica “Dialog za boljšo prihodnost”, ki bo potekala v okviru projekta MY GENERATION@ WORK, v torek, 11.9.2012, od 11.00 do 16.00 ure, ki jo organizira Evropska prestolnica mladih Maribor 2013.

Glavni cilj projekta MG@Work je spodbujanje in rast zaposljivosti mladih na spreminjajočem se trgu delovne sile. Poudarek je predvsem na razvoju podjetniških spretnosti, znanj, veščin, pristopov in pogledov, v povezavi z mladimi, lokalno oblastjo, izobraževalnimi inštitucijami, zavodi/agencijami za zaposlovanje in s podjetji.

Cilj projekta je, da so vsi akterji enako aktivno vključeni v projekt – tako mladi, predstavniki lokalne oblasti, izobraževalnih institucij, zavoda/agencij za zaposlovanje ter podjetij, zato VAŠO MLADINSKO ORGANIZACIJO, skupaj s predstavniki ostalih akterjev, vabimo, da se nam pridružite na tem skupnem srečanju.

V namen kooperacije bosta ustanovljeni dve skupini, in sicer ekipa od 4 do 5 ljudi, imenovana operativno delovna skupina (Operational Working Group), ki bo s svojimi zaključki usmerjala MG Podjetja. Za doseganje konkretnih rezultatov bo namreč vsako sodelujoče mesto ustanovilo svoje MG Podjetje za spodbujanje in večanje zaposljivosti mladih na trgu dela, v obsegu in načinu, odvisnem od lokalnih potreb in okoliščin. Druga, lokalna podporna skupina (Urbact Local Support Group) pa bo predstavljala aktivno, svetovalno, podporno in povezovalno organizacijsko enoto. V njej bodo sodelovali predstavniki interesnih skupin in zagovorniki projekta – vsi ti akterji morajo biti iz vrst podjetij, izobraževalnih institucij, agencij za zaposlovanje (v našem primeru Zavod za zaposlovanje RS) ter lokalne oblasti. To pomeni, da ste lahko pomemben del skupine tudi vi, ki boste, skupaj z ostalimi strokovnjaki, ponujali ideje in soustvarjali pri realizaciji zastavljenih ciljev projekta MG@Work, ki bo trajal do februarja 2015.
Rok prijave je do srede, 5. 9. 2012, na e-mail Maja.Skontra@maribor.si ali 02/2201- 690.

Info: Urad za kulturo in mladino, Pisarna Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, Mestna občina Maribor, Slovenska ulica 40, 2000 Maribor
Vir:  Urad za kulturo in mladino, Pisarna Evropske prestolnice mladih Maribor 2013

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov