29. 2. 2024 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Peach tea film club #2

V četrtek, 29. 2. 2024, te ob 18.00 vabimo v Pekarno Magdalenske mreže na drugo srečanje filmskega kluba, ki ga gosti naša ESE prostovoljka Güneş. Pridruži se nam na živahni razpravi o filmu "But I'm a Cheerleader”.

V filmskem klubu Peach tea želimo vzpostaviti prijetno vzdušje, ki bo spodbujalo plodne razprave in medsebojno deljenje izkušenj, ki presegajo vsakodnevno rutino doma, službe ali šole. Mladi odrasli se zavedajo, da je za to generacijo zelo pomembno imeti »tretji prostor« - varno in prijetno zatočišče za filmske navdušenke_ce, kjer lahko sodelujejo v pogovorih in v njih delijo različne poglede o filmu in razmisleke, ki se ob gledanju porodijo.

Pridi in deli svoja opažanja in mnenja, skupaj odkrivajmo nove razsežnosti v svetu filma. Ustvarimo skupnost, kjer ljubezen do filma spodbuja povezovanje in bogati naše kolektivne izkušnje. Srečevale_i se bomo vsakih 14 dni, filme za ogled in razpravo pa bomo določale_i skupaj.

Drugo srečanje bo posvečeno filmu "But I'm a Cheerleader”

Poglobile_i se bomo v film Jamieja Babbita "Ampak jaz sem navijačica" (1999, 85 min), ki spodbuja razmišljanje. Zgodba spremlja Megan (Natasha Lyonne), srednješolsko navijačico, katero starši vpišejo na tabor, kjer bo deležna različnih terapij za spreobrnjenje in “ozdravitev” lezbištva. Kljub zahtevnim okoliščinam, Megan sprejme svojo seksualnost in spolno usmerjenost.

Güneş, naša ESE prostovoljka in gostiteljica filmskega kluba meni, da ta film ni le zabaven, ampak tudi dobro orodje za ozaveščanje o škodljivih učinkih konverzijske terapije ter močno zagovorja enakost in sprejemanje. Hkrati je večina udeleženih prvega srečanja kluba med ponujenimi možnostmi glasovala za obravnavo prav tega filma.

Veselimo se še ene zanimive razprave in spoznavanja novih članic_ov kluba!

Güneşin seznam predlaganih filmov za prihajajoča srečanja:  

  • Marcel the Shell with the Shoues on (2021 - Dean Fleischer Camp)
  • The Royal Tenenbaums (2001 - Wes Anderson)
  • Triangle of Sadness (2022- Ruben Östlund)
  • Guava Island (2019 - Hiro)
  • But I’m a Cheerleader (1999 - Jamie Babbit)

Projekt izvaja ESE prostovoljka in je financiran s strani Evropske komisije. Dogodek poteka v angleškem jeziku.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: