PEKARNA POTOPIS (potopisi, ki to niso): Filipini

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te v četrtek, 7. 6. 2012, ob 19:00 vabijo v prostore MISC INFOPEKE, Ob železnici 8, Maribor, na še zadnji potopis v letošnjem šolskem letu.

V poletje bomo zakorakali s slikami in mislimi iz dežele večnega poletja, Filipinov. Naša predavateljica je mlado dekle, Tonja Klanšek, ki je že videlo svoj delež sveta, je polna izkušenj in odlična sogovornica. Pripovedovala nam bo o svoji prostovoljski izkušnji, o tem kako se je odpravila na popoplavno območje, pomagala pri gradnji hiš, obnavljanju okolja, o kulturni tranziciji, ljudeh, hrani, kako jo je izkušnja spremenila in zakaj se kmalu vrača.

http://tonjak.wordpress.com/

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi  kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo. PEKARNA POTOPISE pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže.

www.infopeka.org

www.pekarna.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov