Medgeneracijski projekt Ko sem bil/-a tvojih let, Festival prostovoljstva v Mariboru 2012

V sredo , 16. 5. 2012, ste med 13:30 in 17:00 vabljeni v Galerijo na Koroški 18 na zaključek medgeneracijskega projekta  “Ko sem bila/a tvojih let”, ki je namenjen spodbujanju večje solidarnosti med generacijami ter priznavanje vrednot in identitete starejših ter priznanje njihovega prispevka v družbi.

Sproščeno druženje bo spremljala razstava fotografij, ki so nastale tekom projekta in medgeneracijske družabne igre.

Če resnično želimo razvijati družbo, kjer imajo predstavniki vseh starosti aktivne vloge, moramo nujno spodbuditi večjo solidarnost med generacijami ter priznavanje vrednot in identitete starejših ter priznanje njihovega prispevka v družbi. Projekt »Ko sem bil/-a tvojih let« je namenjen povezovanju najstnikov z generacijami, ki jim pripadajo njihovi stari starši in prastari starši. K sodelovanju smo povabili etnologinjo Jernejo Ferlež, ki prihaja iz lokalnega okolja in jo prosili, da skozi krajše predavanje mladim predstavi nekaj osnovnih metod etnološkega raziskovanja (vprašalniki, strukturirani intervju…). Skupina mladih je nato opremljena z raziskovalnim znanjem in primernimi vprašanji v mesecu aprilu stanovalke in stanovalce Doma Danice Vogrinec, skozi pogovor povprašala, kakšna so bila njihova življenja, ko so bili mlajši. V pogovoru so se dotaknili njihovih osebnih izkušenj odraščanja, šolanja, prostočasnih aktivnosti, ljubezni, zaposlitve, doživljanja vojne…

Projekt, ki obeležuje Evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami delno financira Urad Vlade RS  za komuniciranje.

Vsebina dogodkov „Festivala prostovoljstva v Mariboru 2012“ izraža mnenje avtorja in ne predstavlja uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov