Prostovoljsko mesto, Festival prostovoljstva v Mariboru 2012

Obišči nas v torek, 15. 5. 2012, med 12:00 in 17:00 uro v mestu, kjer bi vsakdo zlahka živel. V »Prostovoljskem mestu« prevladujejo družbena angažiranost, pravičnost, solidarnost in strpnost, skrb za vsakogar in pozornost do potreb vseh. Pomagaj nam odpreti še več vrat v naše mesto in sodeluj v interaktivni poučni igri »Prostovoljsko mesto«, da ugotoviš, da imaš tudi sam/-a dovolj lastnosti dobre/-ga prostovoljca/-ke.

Mimoidočim bomo organizacije članice mreže “Prostovoljstvo v Mariboru” in naši prostovoljci na Grajskem trgu in Slovenski ulici skozi pogovore in tudi s pomočjo tiskanega informacijskega materiala predstavili programe in projekte organizacij, prostovoljske aktivnosti in dosežke ter jih povabili, da se skupaj z nami podajo skozi interaktivne socialne igre in se preizkusijo ali imajo v sebi tiste kvalitete in značilnosti, ki odlikujejo prostovoljce. Če boš preizkuse uspešno opravil/-a in se tako seznanil/-a z vrednotami, znanjem, delom in pomenom prostovoljstva, boš dobil/-a žig v popotni list “Prostovoljskega mesta” in nato dobil/-a listino meščana »Prostovoljskega mesta«, ki ti ga bo izročila županja »Prostovoljskega mesta«.

Spoznal/-a boš tudi prostovoljce Evropske prostovoljne službe (EVS), ki so spokali kufre in se podali na prostovoljsko delo v tujino.

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor. Za Slovensko filantropijo mreža »Prostovoljstvo v Mariboru« v sklopu projekta City Volunteers.

Vabljen/-a!

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov