Seminar “Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij” – druge del

V ponedeljek, 7. 5. 2012, ob 10:00 nadaljujemo v naših prostorih s seminarjem “Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij, ki je namenjen usposabljanju mladinskih delavcev, mentorjev, pedagoških in svetovalnih delavcev ter mladih, ki delate z drugimi mladimi, da poglobite zmožnost kritičnega branja informacij in različnih manipulativnih besedil ter spoznate pristope, spodbude in orodja, ki vam bodo omogočili posredovanje teh veščin mladim v procesu njihovega dela ali pri nadaljnjem izvajanju delavnic s sorodno tematiko v vaših organizacijah in ustanovah za ciljno publiko mladih.

Na drugem delu seminarja se bomo posebej posvečali izvedbi samostojnih delavnic »Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij« v vaših organizacijah in ustanovah za ciljno publiko mladih.

Izvajalke seminarja so v preteklih dveh letih izvedle delavnice za različne skupine otrok in mladih ter v tem času pridobile ogromno raznovrstnih izkušenj ter poglobljen vpogled v motivacijo mladih, da sooblikujejo okolje, v katerem živijo. Te izkušnje bi želele deliti tudi z vami, zato vas k udeležbi na seminarju prav prisrčno vabimo.

Seminar je edini dogodek namenjen javnosti, ki ga na dan stavke, ki se ji v podporo javnim delavcem pridružujemo tudi mi, izvajamo.

Delavnice in seminarje »Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij« izvaja Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA v sklopu svojega sodelovanja v projektu ZAvedno MLADI, v obdobju 2009 – 2013, ki je projekt senzibiliziranja javnosti za teme mladih.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2013, razvojne prioritete: Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja; prednostne usmeritve: Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja.”

Info: MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, Ob železnici 8, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov