PEKARNA POTOPIS (potopisi, ki to niso)/Iz Azije do doma po kopnem po poteh Marca Pola: Kitajska

V petek, 20. 4. 2012, vas ob 19:00 uri vabimo v prostore MISC INFOPEKA (pritličje prenovljene upravne stavbe), Kulturni center Pekarna, Ob železnici 8, na PEKARNA POTOPIS. Tokrat bosta Špela in Lior nadaljevala s predstavitvijo svoje poti po Aziji in se zaustavila na Kitajskem.

Špela in Lior sta 253 dni preživela na Azijski celini. Sama, po kopnem, sta se podala na pot od Nepala do Slovenije. Njun glavni namen je bil čutiti Azijo pod svojimi nogami in se soočiti z dobrimi in slabimi platmi te celine.

Svojo razburljivo pot bosta delila z nami na ciklu 3 potopisnih predavanj. Z lastnimi refleksijami doživetega in praktičnimi nasveti za popotnike bosta na drugem potopisu predstavila Kitajsko.

Več informacij lahko najdete na njunem blogu: http://d7000blog.nikonsvet.si

Napovedujemo v maju …

Pekarna Potopis: Kirgizistan (osredna Azija) + Kako se pripraviti in načrtovati daljše potovanje

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi  kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo. PEKARNA POTOPISE pripravljajo prostovoljke in prostovoljci MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže-

http://www.facebook.com/pekarnapotopisi

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov