Nadaljujemo z Medgeneracijskimi delavnicami šivanja in sitotiska

Vsak torek in četrtek med 9:30 in 11:30 se INFOPEKA spremeni v živahno krojačnico in šivalnico, v kateri prostovoljke  MISC INFOPEKA in stanovalke Doma Danice Vogrinec ustvarjajo pisanje torbe v okviru projekta “Medgeneracijskih delavnic šivanja in sitotiska”, ki so v prvi vrsti namenjene prenosu znanja in veščin starejših generacij na mlajše in obratno.

Trenutno je zašitih in s sitotiskom opremljenih že kar nekaj vrečk, čaka pa nas še veliko dela, da bodo vrečke pripravljene za prvo uradno predstavitev na osrednjem dogodku “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2012”.

Zamisel za projekt Medgeneracijske delavnice šivanja in sitotiska se je porodila prostovoljkam MISC INFOPEKE, ki so izrazile željo, da bi se želele naučiti osnov šivanja ter to združiti z ustvarjalnim načinom promoviranja prostovoljstva v lokalni skupnosti. Skupaj s starejšimi posameznicami in posamezniki, ki so spretni pri ročnem šivanju, kakor tudi pri šivanju s pomočjo šivalnega stroja, bodo ustvarjali nosilne vrečke, sešite iz različnih kosov blaga, ki jih bodo potem s pomočjo sitotiska opremili s prostovoljskimi slogani in logotipi naše organizacije. Tako bo starejša generacija mlajšo učila spretnosti šivanja, mladi pa bodo starejše naučili tehnike sitotiska.
Delavnice se bodo izvajale v marcu in aprilu, izdelane vrečke in torbe pa bodo za simbolično donacijo na voljo na osrednji aktivnosti »Festivala prostovoljstva v Mariboru 2012″.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov