Pri Zgodovini prihodnosti o aktivizmu, civilni nepokorščini in Howardu Zinnu

V okviru projekta »Zgodovina prihodnosti« se petnajst mariborskih mladostnikov, večinoma dijakov in dijakinj poklicnih srednjih šol že nekaj časa redno srečuje na delavnicah, kjer se skupaj z mentoricama pogovarjajo o življenju v svojem mestu in o značilnostih sodobne družbe.V sredo, 11. 4. 2012, so se z mentoricama tako pogovarjali o pomenu aktivizma, različnih oblikah aktivističnih akcij v preteklosti in sedanjosti ter o legitimnosti in pomenu različnih oblik civilne nepokorščine zlasti za obstoj demokracije.

Mladi udeleženci delavnice so vsak predstavili po eno aktivistično akcijo,  ki so jo zasledili na spletu ali v časopisih, nato smo s pomočjo dela Upor v demokraciji (Martin Balluch, Krtina, 2011) spoznavali oblike civilne nepokorščine, za zaključek pa si še ogledali dokumentarec o življenju in delu družbenega aktivista in zgodovinarja Howarda Zinna, You can’t be neutral on a moving train.

MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, je v letih 2011 in 2012 partner v mednarodnem mladinskem projektu »Zgodovina prihodnosti / The History Of The Future«. Projekt  bo seznanil 15 portugalskih mladostnikov iz Guimaraesa  s petnajstimi mladostniki iz Maribora in okolice, ki se bodo do konca leta 2012 povezovali, pogovarjali in učili na različne načine, srečali pa se bodo na dveh konferencah septembra v Guimarãesu in novembra v Mariboru.

Projekt delno sofinancirata: Zavod Maribor 2012-EPK in ECOC Guimaraes 2012-Community Area.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov