Mreža Prostovoljstvo v Maribor ob Dnevu za spremembe 2012

Tudi letos se lokalna mreža prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru« pridružuje vseslovenskemu dogodku »Dan za spremembe 2012«, ki v letošnjem letu nosi naslov »Premagujmo osamljenost«. Dogodek koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, njegov namen pa je s prostovoljskimi akcijami spodbuditi pozitivne spremembe v lokalnih skupnostih.

Mreža bo »Dan za spremembe 2012« obeležila z dvema aktivnostma:

Okrogla miza »Odraščanje v našem mestu«, 19. 4. 2012, ob 17h, dvorana Gustaf, Kulturni center Pekarna, Ob železnici 8, Maribor

Namen dogodka je medsebojno spoznavanje generacij in predaja ter izmenjava izkušenj med generacijami, vse z namenom spodbujati močne solidarnostne vezi in prepoznavanja dragocenih izkušenj, ki jih imajo starejši ter hkrati starejše generacije iz prve roke informirati o razmišljanju in načinu življenja mlajših. Okroglo mizo bo pospremila tudi razstava, ki bo dokumentirala spremembe v mestu tako s pomočjo fotografij, kakor tudi s pomočjo predmetov, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju.

Urejanje okolja okoli bivališč starejših občanov, 21. 4. 2012, različne lokacije po Mariboru

Prostovoljci organizacij člani mreže  bodo starejšim občanom pomagali pri spomladanskemu urejanju bivališč, vrtov in okolja. Mladi prostovoljci bodo z majhno pozornostjo popestrili vsakdan nekaterim starejšim prebivalcem in morda navezali tudi globlja znanstva, ki bodo vodila v dolgotrajna druženja in razne oblike prostovoljske pomoči.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov