Medgeneracijske delavnice šivanja in sitotiska

V torek, 27. 3. in v četrtek, 29. 3. 2012,  so se prostovoljke  MISC INFOPEKA in stanovalke Doma Danice Vogrinec prvič srečale v okviru medgeneracijskih delavnic šivanja in sitotiska, ki so v prvi vrsti so namenjene prenosu znanja in veščin starejših generacij na mlajše in obratno.

Na prvi delavnici so se prostovoljke in udeleženke spoznale skozi pogovor o namenu projekta. Prostovoljke so stanovalkam doma pokazale vrste blaga in primere torb, ki bi se jih rade naučile šivati in predstavile svoje zamisli o tem, kako bi delo potekalo. Gospe pa so dekletom predstavile aktivnosti, ki se jih udeležujejo v domu, zlasti tiste povezane z ročnimi spretnostmi in ustvarjalnostjo. S tem so nam omogočile pogled v njihov vsakdan.

Na srečanju, ki je sledilo, pa so besede prešle v dejanja. Na veliko se je likalo, risalo kroje in krojilo. Zabavali pa smo se tudi s kombiniranjem različnih barv blaga.

Zamisel za projekt Medgeneracijske delavnice šivanja in sitotiska se je porodila prostovoljkam MISC INFOPEKE, ki so izrazile željo, da bi se želele naučiti osnov šivanja ter to združiti z ustvarjalnim načinom promoviranja prostovoljstva v lokalni skupnosti. Skupaj s starejšimi posameznicami in posamezniki, ki so spretni pri ročnem šivanju, kakor tudi pri šivanju s pomočjo šivalnega stroja, bodo ustvarjali nosilne vrečke, sešite iz različnih kosov blaga, ki jih bodo potem s pomočjo sitotiska opremili s prostovoljskimi slogani in logotipi naše organizacije. Tako bo starejša generacija mlajšo učila spretnosti šivanja, mladi pa bodo starejše naučili tehnike sitotiska.
Delavnice se bodo izvajale v marcu in aprilu, izdelane vrečke in torbe pa bodo za simbolično donacijo na voljo na osrednji aktivnosti »Festivala prostovoljstva v Mariboru 2012″.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov