Pri »Zgodovini prihodnosti« o pravicah živali

V okviru projekta »Zgodovina prihodnosti« se petnajst mariborskih mladostnikov, večinoma dijakov in dijakinj poklicnih srednjih šol že nekaj časa redno srečuje na delavnicah, kjer se skupaj z mentoricama pogovarjajo o življenju v svojem mestu in o značilnostih sodobne družbe.

V sredo, 28. 3. 2012, so v goste povabili Za živali!, društvo za uveljavitev njihovih pravic in skozi triurno delavnico spoznavali pomen pravic živali ter gibanje za pravice živali kot eno izmed pomembnih družbenih gibanj za pravičnost.

Skozi delavnico so mladi spoznavali pojme kot so pravice živali, speciesizem, antropocentrizem in veganstvo, ob koncu pa so se posladkali še z veganskimi muffini.

Na prihodnjem srečanju, 11. 4. 2012,  se bodo z mentoricama pogovarjali o različnih oblikah aktivističnih akcij in pomenu civilne nepokorščine, se  pogovarjali o družbenem aktivizmu kot načinu spodbijanja statusa quo ter si ogledali dokumentarec o življenju in delu pomembnega političnega aktivista in zgodovinarja Howarda Zinna.

MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, je v letih 2011 in 2012 partner v mednarodnem mladinskem projektu »Zgodovina prihodnosti / The History Of The Future«. Projekt  bo seznanil 15 portugalskih mladostnikov iz Guimaraesa  s petnajstimi mladostniki iz Maribora in okolice, ki se bodo do konca leta 2012 povezovali, pogovarjali in učili na različne načine, srečali pa se bodo na dveh konferencah septembra v Guimarãesu in novembra v Mariboru.

Projekt delno sofinancirata: Zavod Maribor 2012-EPK in ECOC Guimaraes 2012-Community Area.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov