Medgeneracijske delavnice šivanja in sitotiska

V torek, 27. 3. 2012,  bomo v MISC INFOPEKA pričeli z medgeneracijskimi delavnicami šivanja in sitotiska. Na delavnicah bodo sodelovale prostovoljke iz skupine “Informiranje” in stanovalke Doma Danice Vogrinec. V prvi vrsti so namenjene prenosu znanja in veščin starejših generacij na mlajše in obratno.

Zamisel za delavnice se je porodila prostovoljkam, ki so izrazile željo, da bi se želele naučiti osnov šivanja ter to združile z ustvarjalnim načinom promoviranja prostovoljstva v lokalni skupnosti. Skupaj s starejšimi posameznicami in posamezniki, ki so spretni pri ročnem šivanju, kakor tudi pri šivanju s pomočjo šivalnega stroja, bodo ustvarjali nosilne vrečke, sešite iz različnih kosov blaga, ki jih bodo potem s pomočjo sitotiska opremili s prostovoljskimi slogani in logotipi naše organizacije. Tako bo starejša generacija mlajšo učila spretnosti šivanja, mladi pa bodo starejše naučili tehnike sitotiska.

Delavnice se bodo izvajale v marcu in aprilu, izdelane vrečke bodo za simbolično donacijo na voljo na osrednji aktivnosti »Festivala prostovoljstva v Mariboru 2012″.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov