PEKARNA POTOPIS (potopisi, ki to niso): Irska

Prostovoljci MISC INFOPEKA vabijo v četrtek, 22. 3. 2012, ob 18:00 v prostore Galerije na Koroško 18 na Pekarna potopis.

Barbara Omerzu bo z nami delila svojo izkušnjo v Dublinu, kjer je v okviru programa EVS, Mladi v akciji (Youth in action), 11 mesecev sodelovala v mladinski organizaciji Aisling Project. Organizacija nudi otrokom iz socialno problematičnega okolja učno pomoč in kvalitetno preživljanje prostega časa. Skozi pripovedovanje in slikovni material bo delila tudi izkušnje iz številnih potovanj po irskih mestih in podeželju, ki so obarvale njeno življenje med gostoljubnimi in veselimi prebivalci »zelenega otoka«. Vstop je prost.

V mesecu aprilu napovedujemo …
5. 4. 2012 Pekarna Potopis: Mehika

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi  kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov