Pekarna potopis “Po poteh Marca Pola, iz Azije do doma po kopnem”

Špela in Lior sta 253 dni preživela na Azijski celini. Sama, po kopnem, sta se podala na pot od Nepala do Slovenije. Njun glavni namen je bil čutiti Azijo pod svojimi nogami in se soočiti z dobrimi in slabimi platmi te celine.  Svojo razburljivo pot bosta delila z nami na ciklu 3 potopisnih predavanj, ki to pravzaprav niso. Z lastnimi refleksijami doživetega in praktičnimi nasveti za popotnike bosta na prvem predstavila Nepal in Indijo.

Vabljeni na prvo letošnje potopisno predavanje, ki se bo odvilo v četrtek, 23. 2. 2012, ob 18.00 uri v Galeriji na Koroški cesti 18 v Mariboru.

Pekarna potopise organizirajo prostovoljci MISC INFOPEKA.

Naveličani potopisov, ki delujejo kot TOP SHOP reklame?

Cikel predavanj PEKARNA POTOPISI zagotavlja več kot le slike sanjskih plaž z razgaljenimi telesi. Nadaljujemo z novim tipom potopisnih predavanj, katerih namen je privabiti širšo publiko in vzpodbuditi  kritično mišljenje na podlagi izkušenj in videnj popotnikov. Potopisi predstavljajo prvi korak v svet rušenja individualnih predsodkov kot tudi družbenih stereotipov, hkrati pa s koristnimi informacijami spodbujajo mobilnost na naslednjem nivoju – ko potovanje dobi pomen in ko z njega prineseš več kot le porjavelo kožo.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov