Mladinski projekt “Zgodovina prihodnosti”

Mariborski mladostniki, večinoma dijaki poklicnih srednjih šol, se že nekaj časa redno srečujejo na delavnicah, kjer se skupaj z mentoricama pogovarjajo o življenju v našem mestu, domovini, odnosu do tujcev, nestrpnosti do drugačnih in družbenem izključevanju ranljivih družbenih skupin, ekoloških težavah sodobnega sveta, zaposljivosti mladih, sodobni pop-kulturi in o vseh tistih temah, ki jih  glede na interes skupine sproti izbirajo kot pomembne.

Nazadnje smo si ogledali film For the Bible tells me so , o katerem morajo mladostniki do naslednjega srečanja napisati kratko razmišljanje, ki  bo  uvod v razpravo o trenutno zelo aktualni temi v naši državi- družinskem zakoniku.

MISC INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, je v letih 2011 in 2012 partner v mednarodnem mladinskem projektu »Zgodovina prihodnosti / The History Of The Future«. Projekt  bo seznanil 15 portugalskih mladostnikov iz Guimaraesa  s petnajstimi mladostniki iz Maribora in okolice, ki se bodo do konca leta 2012 povezovali, pogovarjali in učili na različne načine, srečali pa se bodo na dveh konferencah aprila v Guimaraesu in novembra v Mariboru.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov