Predavanje Ranljiva mladina in stanovanjska problematika

V okviru jesenskega »Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi« vas vabimo v četrtek, 22. 12. 2011, od 11:00 do 13:00 v prostore Mladinskega centra Pekarna na brezplačno predavanje »Ranljiva mladina in stanovanjska problematika«.

Če se ozremo na glavne probleme mladosti in odraščanja v sodobni družbi ugotovimo, da se nanašajo na osrednja družbena vprašanja, ki so bila včasih bolj obremenitve odraslih in so bila mladim prihranjena, nanje so se šele privajali. Danes obstaja velik razkorak med velikimi možnostmi na eni strani ter velikimi tveganji in izgubami na drugi strani.

V ospredju je individualizacija, ki je zamenjala proces socializacije. Individualizacija pomeni: osvobajanje posameznikov od vnaprej določenih družbenih oblik, iz tradicionalnega v individualni življenjski potek, izgubo gotovosti in preglednosti tradicionalne družbe in hkrati zaupanja v temeljne norme in strukture družbe, pojav oblikovanja takšnih odnosov z ljudmi, ki temeljijo na osebnih interesih, željah in življenjskih stilih. Ob vsem tem se nekateri mladi morajo ukvarjati še s vprašanji eksistence in bivanja, saj institucije na področju mladih nudijo pomoč le do dopolnjenega osemnajstega leta. Po tem so nekateri mladi prepuščeni nemilosti ulice in lastni iznajdljivosti, kljub temu, da niso za to »opremljeni« ostanejo sami s svojimi težavami.

Obravnavane teme predavanja:

– Ranljivi mladi;

– Javne institucije za mlade;

– Stanovanjska problematika mladih in možnosti zanje;

– Predstavitev ene izmed možnosti rešitve stanovanjske problematike mladih.

Predavateljica je Simona Mauko, samostojna svetovalka za otroke, mladino in starše.

Rok prijave je 20. 12. 2011 na infopeka@infopeka.org.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov