Okrogla miza Položaj prostovoljstva v neoliberalni družbi

Okrogla miza, ki je potekala v sklopu “Festivala prostovoljstva v Mariboru 2011” , je bila namenjena kritičnemu preudarku vloge prostovoljstva v današnji družbi.

Evropska komisilja je leto 2011 določila za Evropsko leto prostovoljstva, v letošnjem letu je bil v Sloveniji sprejet Zakon o prostovoljstvu, ki prostovoljstvu v naši družbi namenja novo vlogo. Na okrogli mizi nas je zanimalo, kakšna sta vloga in tradicija prostovoljstva v Sloveniji, kakšna je funkcija prostovoljstva znotraj neoliberalne ideologije in družbenega sistema, kako vpliva na družbeno realnost in ali prostovoljsko delo lahko pomeni tudi način upora proti kapitalizmu?

Gostje okrogle mize so bili: Vanda Remškar – Pirc, vodja Službe za nevladne organizacije pri Ministrstvu za javno upravo RS, dr. Marta Gregorčič, sociologinja, Karolina Babič, filozofinja in Tjaša Arko, Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

Moderator: Borut Osonkar, sodelavec Regionalnega stiščišča NVO Podravja, Zavod PIP

Okrogla miza je potekala v sodelovanju z Ustanovo nevladnih organizacij mladinskega polja Pohorski bataljon.

S »Festivalom prostovoljstva v Mariboru 2011« smo se tudi v letošnjem letu pridružili vseslovenskemu Festivalu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih. Osrednjo prireditev v Ljubljani, ki bo potekala v ponedeljek, 23. maja, organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. V času med 20. in 25. je bila v Sloveniji tudi Evropska karavana prostovoljstva, ki se bo odvijala v Mestnem muzeju v Ljubljani in drugih krajih po Sloveniji.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov