/ Naslovna stran Infopeka informira

Dostopnost Zbirke UGM slepim in slabovidnim

Ko je prišla pobuda, da bi v prostorih UGM likovno umetnost lahko predstavljali tudi slepim in slabovidnim osebam, so začeli raziskovati oblike in metode dela, s katerimi bi jim čimbolj verodostojno predstavili razstavljene umetnine. Najprej pa so se morali znebiti nekaterih predsodkov.

Most Mladih – Aktivno preživljanje prostega časa

S preprostim iskalnikom na spletni strani Most mladih lahko poiščete aktivnost v Sloveniji. Od poletnih taborov, animacij, varstva, športa inštrukcij in drugih aktivnosti, ki so povezane z aktivnim preživljanjem prostega časa.

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MLADIM

Mobilna aplikacija služi za informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se ne dogaja nič posebnega, uporabnica_k prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Sočutni telefon

Slovensko društvo Hospic nudi Sočutni telefon, na katerem so na volju 24 ur s strokovno pomočjo za psihosocialno podporo, paliativno zdravstveno nego in hospic oskrbo.

Sporočilo za javnost

Sporočamo vam, da ostajajo, po Odloku Vlade RS, vse enote Mariborske knjižnice (vključno z bibliobusom), z namenom dostopanja do knjižničnega gradiva ter nemotenega vzgojno izobraževalnega procesa, ODPRTE.

Svetovni dan varčevanja

»Kar boš v mladosti sejal, boš v starosti žel«.
Že skoraj celo stoletje 31. oktobra obeležujemo svetovni dan varčevanja.

Tanja Lažetić: Rože

Rože je razstava štiridesetih cvetlic na stotih fotografijah umetnice Tanje Lažetić. Rože na fotografijah so kakor portretirane. Posamezna cvetlica je skrbno izbrana, postavljena, osvetljena in ujeta na vrhuncu svoje lepote.

Tiskovna konferenca ob izidu Ateističnega zbornika

 
Združenje ateistov Slovenije (ZAS) vas vabi na ZOOM-tiskovno-konferenco ob izidu že petega bienalnega Ateističnega zbornika.

Tonight aplikacija

Mobilna aplikacija služi kot glasbeni vodič, s katerim lahko personalizirano odkrivaš glasbene dogodke doma in v tujini. Približa se okusu posameznice_ka in omogoča odkrivanje novih vzhajajočih glasbenic_kov, atraktivnih dogodkov in zanimivih ambientov. 

Vilinsko mesto

Zaradi čudnih časov, v katerih smo, potrebujemo čudeže bolj, kot kadarkoli – a vilinke in vilinci jih bodo zato, da ostanemo vsi zdravi, ustvarjali varno in sproti. Vilinsko mesto 2020 bo potekalo med 27. 11. in 28. 12. 2020, na mariborskih ulicah, trgih in dvoriščih.


MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov