/ Naslovna stran Infopeka informira

Karantenija.si

Karantenija.si je nov forum, ki je namenjen komunikaciji, organizaciji, izmenjavi mnenj, idej, člankov in vsebin, povezanih z izbruhom novega koronavirusa, in posledicami, ki jih ima kriza za našo družbo. 

Maribor: “Kam poklicati za dostavo hrane in zdravil”

Civilna zaščita in Rdeči križ sta aktivirala telefonske številke, na katerih bodo lahko pomagali pri odpravljanju težav v povezavi s koronavirusom. Dosegljivi so tudi po elektronski pošti.

Nagradni stripovski natečaj: “Življenje v času koronavirusa”

Leže, sede, delovno, za računalnikom, beroč knjige, vadeč kitaro, … 
Muzej novejše zgodovine vas vabi, da delite vaš vsakdan v stripovski zgodbi. Iz vaših ilustracij o tem, kako preživljate vaš čas, bo sestavljena razstava o življenju v času koronavirusa.

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MLADIM

Mobilna aplikacija služi za informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se ne dogaja nič posebnega, uporabnica_k prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Poziv prostovoljcem_kam za pomoč ljudem v stiski v času epidemije

Rdeči križ in Slovenska karitas iščeta prostovoljce_ke za pomoč ljudem v stiski v času epidemije. Vsi, ki bi kot posamezniki_ce radi izrazili_e pripravljenost za prostovoljsko pomoč ljudem, ki zdaj najbolj potrebujejo pomoč, lahko to naredite tako, da izpolnite prijavni spletni obrazec.

Pravice za ljudi, predpisi za korporacije – Stop ISDS

Pridruži se gibanju za ukinitev privilegijev korporacij. Korporacije imajo lasten globalen, zaseben »sodni« sistem, imenovan ISDS, ki ga uporabljajo za izsiljevanje držav. Toda številne žrtve korporacij, ki so kršile človekove pravice, nimajo nikakršne možnosti za dosego pravice. Namesto njih potrebujemo močan globalen sistem, ki bo lahko kaznoval multinacionalke za njihove zločine.

Psihološki napotki glede epidemije Covid-19

Preživljanje dni in tednov doma ob omejenih stikih z ljudmi, spremenjeni dnevni rutini, pomanjkanju različnih zaznavnih dražljajev, možnih finančnih skrbeh, skrbeh za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih lahko neugodno vpliva na naše psihično počutje. 

Spletna stran Covid-19 Maribor: “Pomagajmo si”

Mestna občina Maribor je pripravila spletno stran z vsemi ključnimi informacijami glede koronavirusa. Vabijo_mo vas, da jo obiščete in se informirate z aktualnimi informacijami glede koronavirusa.

Spremljaj napovednik kulturnih dogodkov v Mariboru

Če želiš biti v koraku s kulturnimi prireditvami v mestu, v najširšem pomenu te besede priporočamo spremljanje Spletnega napovednika kulturnih dogodkov.

Testiranje psihoaktivnih substanc

Na DrogArtu omogočajo več različnih načinov testiranja psihoaktivnih substanc, in sicer hitre teste (reagente), sprejemamajo pa tudi psihoaktivne snovi za nadaljnje laboratorijsko testiranje v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano.

Tonight aplikacija

Mobilna aplikacija služi kot glasbeni vodič, s katerim lahko personalizirano odkrivaš glasbene dogodke doma in v tujini. Približa se okusu posameznice_ka in omogoča odkrivanje novih vzhajajočih glasbenic_kov, atraktivnih dogodkov in zanimivih ambientov. 

Triki, s katerimi lahko otroka naučite umivati roke

Otroka je treba naučiti, da si pravilno in redno umiva roke, saj to zmanjša tveganje, da bo zbolel za številnimi boleznimi. Uporabite male trike, da vodo in milo postaneta otroku zanimiva in pomembna vsakdanja navada.

Umetnost v izolaciji

V času, ko je strah večji kot ustvarjalnost, panika večja od navdiha, slabih novic več kot dobrih, so se v Mestni galeriji Ljubljana odločili, da po kanalu, ki ga trenutno spremlja veliko število ljudi, širijo umetnost.

ZPM ideje za preživljanje prostega časa: “Eksperiment s poprom in čistilnim sredstvom”

V času, ko ostajamo doma in se v družinskem krogu posvečamo drug drugemu, bo Zveza prijateljev mladine Maribor na njihovi facebook spletni strani redno delila ideje za kvalitetno preživljanje prostega časa doma.


MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov