/ Naslovna stran Infopeka informira

Ambulanta za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja s posvetovalnico – Maribor

Ambulanta za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja deluje kot sklop zdravstvene dejavnosti, ki bazira na prostovoljnem delu zdravnikov prostovoljcev, ki jih je trenutno 28. V timu sta  tudi medicinski sestri, ki jima pomagajo strokovni delavec, pravnik ter prevajalec romskega in albanskega jezika.Aambulante je odprta od ponedeljka do četrtka med 8. in 13 uro.
Info: Ambulanta, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor, 0590 80 359, ambulanta@karitasmb.si
Vir: Nadškofijska karitas Maribor

DrogArt natečaj za oblikovanje nove kartice

Na DrogArtu redno oblikujejo nove materiale za zmanjševanje škode pri uporabi drog in alkohola glede na potrebe, ki jih opažajo na terenu. Ker si želijo, da bi bili uporabniki še bolj vključeni v kreiranje le-teh, vabijo k sodelovanju oblikovanja nove kartice. Tema je ‘lajf’, rok prijave pa 23. 9. 2018.
Vir: DrogArt

Informiranje in svetovanje odraslim za izobraževanje

Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza namenja posebno pozornost dejavnosti informiranja in svetovanja. V sklopu nacionalnega projekta svetovalnih središč nudijo odraslim celovito in poglobljeno informiranje in svetovanje o možnostih nadaljnjega izobraževanja in učenja. V osebnih pogovorih se z odraslimi pogovorijo o tem, kako dokončati prekinjeno izobraževanje, si nadgraditi stopnjo izobrazbe, si pridobiti kakšno dodatno znanje za kvalitetnejše opravljanje dela in tudi za osebno rast. Svetujejo tudi o tem, kako se motivirati za učenje in kako se sploh lotiti učenja.
Za svetovalni pogovor se lahko zainteresirani naročite na telefonski številki: 02 / 234 11 34 ali po elektronski pošti: svetovanje@azm-lu.si.
Vabljeni na svetovanje!

Javni razpis in poziv za Zoisove štipendije za leto 2018/2019

Objavljen je razpis za Zoisove štipendije. Rok prijave za dijake je 5. 9. 2018, za študente pa 5. 10. 2018.
Vir: L’mit

Jezik za volitve: Spimpajmo Maribor

V MKC Maribor so v okviru projekta #jezikzavolitve oblikovali kratek vprašalnik, kjer zbirajo predloge in ideje mladih za “spimpan” Maribor po meri mladih. Vabljen_a k oddajo svojih predlogov – do 15. 9. 2018.
Vir: MKC Maribor

Konferenca Gledališče Zatiranih kot metoda za raziskovanje in povezovanje družbe – Poziv za prijave s prispevki

Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima ustvarjanje gledaliških predstav, izobraževanj, delavnic in treningov po metodi gledališča zatiranih, veliko delajo z mladimi ali tako in drugače unikatnimi skupinami ljudi. Konferenca bo zajemala tako predavanja kot tudi delavnice, odvila pa se bo 8. 11. 2018 v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Prijava s prispevkom je možna do 10. 9. 2018.
Vir: KUD Transformator

Lutkovno gledališče: 29. Poletni lutkovni pristan

Lutkovno gledališče Maribor vabi na 29. izdajo mednarodnega festivala, ki bo od 4. do 30. 8. 2018 v Mariboru. Odlične domače in tuje lutkovne predstave, delavnice in drugi spremljevalni programi bodo razveseljevali ves avgust.
Vir: LGM

Mariborska knjižnica: Od Cankarjeve Vrhnike do Maistrovega Kamnika

Mariborska knjižnica 29. 8. 2018 organizira izlet Po slovenski pisateljski poti #3: Od Cankarjeve Vrhnike do Maistrovega Kamnika. Prijave zbirajo do zapolnitve avtobusa.
Vir: Mariborska knjižnica

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MaMa

Osnovna funkcija mobilne aplikacije je informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se v bližini ne dogaja nič posebnega, uporabnik prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Nefiks: Usposabljanje za mladinske svetovalce in svetovalke

Zavod Nefiks vabi mlade iz cele Slovenije na dvodnevno, brezplačno usposabljanje za mladinske svetovalce, ki bo potekalo 24. in 25.8 v Ljubljani. Namen usposabljanja je izobraziti mlade o bistvu neformalnega učenja, o mladinskem delu, vodenju skupine, o pripravi in izvedbi kariernih delavnic ter osnovah kariernega svetovanja. Rok prijave je 22. 8. 2018.
Vir: Nefiks

Nehajmo kupovati apartheid!

Barbara Vodopivec te v članku »Nehajmo kupovati apartheid!« poziva k razmisleku o pomenu bojkotiranja izdelkov, BDS kampaniji in podobi Izraela ter podpori, ki jo le-ta dobi s strani Evropske unije in ZDA ter naši odgovornosti.
Vir: BDS Slovenija

Podpiši peticijo za ohranitev javnega zdravstvenega sistema

Podpiši peticijo za ohranitev javnega zdravstvenega sistema. Naše zdravje je dragoceno, zato hočemo o njem odločati sami! Javni zdravstveni sistem je vrednota, o kateri smejo odločati politiki le z upoštevanjem volje, ki jo izrazimo prebivalke in prebivalci Slovenije.
Vir: Slovenska filantropija

Poletni Art kamp

Poletni Art kamp ob poletnih vikendih, od 7. 7. pa vse tja do 2. 9. 2018, ponovno vabi v Mestni park, kjer so pripravili široko paleto izobraževalnih, športnih, kulturnih in prostočasnih aktivnosti.
Vir: Narodni dom

Pomagajte graditi boljši Maribor!

Iniciativa mestni zbor te vabi, da se preizkusiš kot moderator, ki bi na rednih sestankih, vsak ponedeljek ob 18. uri v prostorih CAAP-a na Valvasorjevi 42, usmerjal pogovore, da bi bili zbori kolikor je mogoče plodni in bi čim prej pripeljali do konkretnih pozitivnih sprememb. S svojim delom ti omogočajo, da o politični in družbeni situaciji v mestu odločaš sam in nanjo neposredno vplivaš. Pridruži se jim na rednih sestankih ali pa stopi z njimi v stik preko e-pošte na info@imz-maribor.org ali telefona, 040/552-199. Za vse bo pripravljen tudi brezplačni tečaj moderacije.
Vir: Iniciativa mestni zbor

Promocijska brošura E+MVA

Oglej si promocijsko-informativno brošuro programa Erasmus+ Mladi v akciji, v kateri predstavljajo cilje programa, možnosti, ki jih ponuja področje mladine znotraj programa Erasmus+, širši evropski in nacionalni kontekst programa ter njegove poglavitne značilnosti.
Vir: L’mit

Slovenija naj preneha izvažati orožje v Izrael!

Tudi Slovenija je ena od držav, ki v Izrael izvažajo orožje. Po podatkih slovenskega obrambnega ministrstva je Slovenija med leti 2004 in 2013 v Izrael izvozila za skoraj 6 milijonov evrov orožja in druge vojaške opreme, opozarja Amnesty International. Podpiši apel in zahtevaj ustavitev izvoza orožja tudi ti.
Vir: CNVOS

UGM: Generali ekspres vodstva

Umetnostna galerija Maribor do oktobra vsak prvi petek v mesecu ob 17:00 vabi na Generali ekspres vodstva po razstavi Inge Morath, ki jih vodi Sarita Zupanc. V 30 minutah si lahko vodeno ogledate več kot 200 fotografij s celega sveta, serijo portretov ter utrinke Maribora. Vodstva potekajo v angleškem jeziku.
Vir: UGM

Uradna Facebook stran programa Erasmus+

Evropska komisija je objavila uradno Facebook stran za program Erasmus+, novi evropski program na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Obišči jo!
Vir: L’mit

ZPM: Počitnice s prijatelji

Zveza prijateljev mladine Maribor je med počitnicami, tj. med 22. 6. in 31. 8. 2018, pripravila pester program počitniških aktivnosti. Vabljen_a.
Vir: ZPM

»TU SMO« Spletišče za samopomoč in svetovanje pri samopoškodbenem vedenju

Inštitut za raziskave in razvoj UTRIP je v sodelovanju z mladinsko spletno svetovalnico To sem jaz Zavoda za zdravstveno varstvo Celje odprl novo spletno mesto na naslovu www.TuSmo.si, namenjeno podpori mladim, ki se samopoškodujejo. Spletišče deluje kot podporni prostor za svetovanje in samopomoč.
Info: http://tusmo.si/kontakt/
Vir: Inštitut Utrip


MISC INFOPEKA 2018 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov