/ Naslovna stran Infopeka informira

Cunjami – Misli eko, izmenjaj si obleko!

Ste se naveličali svojih cunj, čeprav so še lepa in modna? Hkrati pa ste se naveličali trgovskih zvijač, ki vam želijo iz žepa iztisniti čim več denarja, ne glede na to, kako slabo so plačani in v kakšnih razmerah živijo delavci, ki oblačila izdelujejo? Vsak dan bolj razmišljate o tem, kako dolgo bo planet Zemlja še trpel zapravljive in brezvestne Zemljane na svoji obli?

Dostopnost Zbirke UGM slepim in slabovidnim

Ko je prišla pobuda, da bi v prostorih UGM likovno umetnost lahko predstavljali tudi slepim in slabovidnim osebam, so začeli raziskovati oblike in metode dela, s katerimi bi jim čimbolj verodostojno predstavili razstavljene umetnine. Najprej pa so se morali znebiti nekaterih predsodkov.

Most Mladih – Aktivno preživljanje prostega časa

S preprostim iskalnikom na spletni strani Most mladih lahko poiščete aktivnost v Sloveniji. Od poletnih taborov, animacij, varstva, športa inštrukcij in drugih aktivnosti, ki so povezane z aktivnim preživljanjem prostega časa.

Naj bo letošnja zima vsem topla

Študentke podiplomskega študija psihologije so se odločile oblikovati akcijo v kateri bodo do ponedeljka, 30. 11. 2020, zbirale kapice in nogavice za brezdomne osebe. Kako lahko pri tem pomagaš? Na enega izmed naslovov napisanih spodaj prinesi ali pošlji kapo in nogavice za eno brezdomno osebo, študentke pa bodo darove dale v karanteno, jih pregledale in jim dodale še voščila z lepimi mislimi.

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MLADIM

Mobilna aplikacija služi za informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se ne dogaja nič posebnega, uporabnica_k prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Sočutni telefon

Slovensko društvo Hospic nudi Sočutni telefon, na katerem so na volju 24 ur s strokovno pomočjo za psihosocialno podporo, paliativno zdravstveno nego in hospic oskrbo.

Sporočilo za javnost

Sporočamo vam, da ostajajo, po Odloku Vlade RS, vse enote Mariborske knjižnice (vključno z bibliobusom), z namenom dostopanja do knjižničnega gradiva ter nemotenega vzgojno izobraževalnega procesa, ODPRTE.

Svetovni dan varčevanja

»Kar boš v mladosti sejal, boš v starosti žel«.
Že skoraj celo stoletje 31. oktobra obeležujemo svetovni dan varčevanja.

Tanja Lažetić: Rože

Rože je razstava štiridesetih cvetlic na stotih fotografijah umetnice Tanje Lažetić. Rože na fotografijah so kakor portretirane. Posamezna cvetlica je skrbno izbrana, postavljena, osvetljena in ujeta na vrhuncu svoje lepote.

Tonight aplikacija

Mobilna aplikacija služi kot glasbeni vodič, s katerim lahko personalizirano odkrivaš glasbene dogodke doma in v tujini. Približa se okusu posameznice_ka in omogoča odkrivanje novih vzhajajočih glasbenic_kov, atraktivnih dogodkov in zanimivih ambientov. 

Usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih

Na Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije bodo v soboto, 28. 11. 2020, izvedli usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih.


MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov