/ Naslovna stran Infopeka informira

25. Mednarodni festival računalniške umetnosti

Z enim očesom uzrt v zgodovino in z drugim v prihodnost bo 25. MFRU, med 11. in 18. oktobrom, poleg osrednje festivalske razstave predstavil program predavanj, pogovore z umetniki, mednarodno teoretsko srečanje, delavnice in štipendije za mlade intermedijske umetnike in pisce in še več.

Mednarodni projekt Shifting Baselines

V času Festivala Borštnikovo srečanje bo od 16. do 19. oktobra 2019 v Lutkovnem gledališče Maribor gostoval mednarodni projekt Shifting Baselines. Projekt bo povezoval študentke in študente različnih študijskih smeri, znanstvenice in znanstvenike, ter umetnice in umetnike, ki prihajajo iz Nemčije, Avstrije in Slovenije.

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MLADIM

Mobilna aplikacija služi za informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se ne dogaja nič posebnega, uporabnica_k prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Pravice za ljudi, predpisi za korporacije – Stop ISDS

Pridruži se gibanju za ukinitev privilegijev korporacij. Korporacije imajo lasten globalen, zaseben »sodni« sistem, imenovan ISDS, ki ga uporabljajo za izsiljevanje držav. Toda številne žrtve korporacij, ki so kršile človekove pravice, nimajo nikakršne možnosti za dosego pravice. Namesto njih potrebujemo močan globalen sistem, ki bo lahko kaznoval multinacionalke za njihove zločine.

Spremljaj napovednik kulturnih dogodkov v Mariboru

Če želiš biti v koraku s kulturnimi prireditvami v mestu, v najširšem pomenu te besede priporočamo spremljanje Spletnega napovednika kulturnih dogodkov.

Testiranje psihoaktivnih substanc

Na DrogArtu omogočajo več različnih načinov testiranja psihoaktivnih substanc, in sicer hitre teste (reagente), sprejemamajo pa tudi psihoaktivne snovi za nadaljnje laboratorijsko testiranje v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano.

Tonight aplikacija

Mobilna aplikacija služi kot glasbeni vodič, s katerim lahko personalizirano odkrivaš glasbene dogodke doma in v tujini. Približa se okusu posameznice_ka in omogoča odkrivanje novih vzhajajočih glasbenic_kov, atraktivnih dogodkov in zanimivih ambientov. 


MISC INFOPEKA 2019 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov