/ Naslovna stran Infopeka informira

30. Gustaf Market

Bliža se decembrski Gustaf Market, zato vas vabimo, da praznično razpoloženje popestrite s svojo prisotnostjo in unikatnimi izdelki. Vabljeni pa tudi k izmenjavi oblačil, knjig ter vsega uporabnega, kar bi lahko zamenjali ali podarili.

Dežurni krivci in Locus Pocus

Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije, njihove skladbe pa imajo ravno pravo dozo bazične rock’n’roll vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen.  Locus Pocus pa je Boštjan Imenšek, blues looper, ki je svoj projekt opisal kot blues, rock, noise eksperimentalno-ambientalni enojec brez krmarja.

Maribum Afriqui

V dvorano Gustaf prihaja redka poslastica, ki vam jo toplo priporočamo v teh predbožičnih dnevih in bo potekala v  bolj intimnem vzdušju. Glavni gost Andra Kouyate, ki je od leta 2007 deluje v skupini Raaga trio, bo tokrat nastopil sam in nam z zvoki n’gona, malijskega glasbila, priigral in pričaral čarobnost drugega sveta.

MetalFiesta vol 1.

Za vse ljubitelje metalne glasbe se bliža sobotna MetalFiesta vol 1., na kateri se bo MC-jev oder zatresel pod zvoki kitar, bobnov in glasov štirih skupin, ki prihajajo iz različnega glasbenega ozadja.

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MLADIM

Mobilna aplikacija služi za informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se ne dogaja nič posebnega, uporabnica_k prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Pravice za ljudi, predpisi za korporacije – Stop ISDS

Pridruži se gibanju za ukinitev privilegijev korporacij. Korporacije imajo lasten globalen, zaseben »sodni« sistem, imenovan ISDS, ki ga uporabljajo za izsiljevanje držav. Toda številne žrtve korporacij, ki so kršile človekove pravice, nimajo nikakršne možnosti za dosego pravice. Namesto njih potrebujemo močan globalen sistem, ki bo lahko kaznoval multinacionalke za njihove zločine.

Solar Pulse Music presents: Tidal Waves EP Release Party

Fantje iz skupine Tidal Waves želijo s svojo glasbo ustvariti nekaj novega, neslišanega, tisto kar bo poslušalcu nudilo nekaj več. Zato je njihovo glasbo težko opisati le z nekaj preprostimi besedami, saj se v njej meša pop, rock pa tudi zvoki, ki niso iz tega sveta. No Force Can je sveža, a izkušena mariborska rock skupina, ki združuje elemente alternativnega rocka, indie-a ter punkrock-a.

Spremljaj napovednik kulturnih dogodkov v Mariboru

Če želiš biti v koraku s kulturnimi prireditvami v mestu, v najširšem pomenu te besede priporočamo spremljanje Spletnega napovednika kulturnih dogodkov.

Testiranje psihoaktivnih substanc

Na DrogArtu omogočajo več različnih načinov testiranja psihoaktivnih substanc, in sicer hitre teste (reagente), sprejemamajo pa tudi psihoaktivne snovi za nadaljnje laboratorijsko testiranje v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano.

Tonight aplikacija

Mobilna aplikacija služi kot glasbeni vodič, s katerim lahko personalizirano odkrivaš glasbene dogodke doma in v tujini. Približa se okusu posameznice_ka in omogoča odkrivanje novih vzhajajočih glasbenic_kov, atraktivnih dogodkov in zanimivih ambientov. 


MISC INFOPEKA 2019 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov