/ Naslovna stran Infopeka informira

Ambulanta za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja s posvetovalnico – Maribor

Ambulanta za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja deluje kot sklop zdravstvene dejavnosti, ki bazira na prostovoljnem delu zdravnikov prostovoljcev, ki jih je trenutno 28. V timu sta  tudi medicinski sestri, ki jima pomagajo strokovni delavec, pravnik ter prevajalec romskega in albanskega jezika.Aambulante je odprta od ponedeljka do četrtka med 8. in 13 uro.
Info: Ambulanta, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor, 0590 80 359, ambulanta@karitasmb.si
Vir: Nadškofijska karitas Maribor

Bajk kuhna – vsak petek v juniju

Mariborska kolesarska mreža vabi na Bajk kuhno, poseben petkov termin, ko celotno delavnico odprejo za obiskovalce in jim omogočijo, da si sami uredijo osnovna popravila na kolesih ter se medsebojno učijo. Bajk kuhna poteka pod mentorstvom kolesarskega specialist, udeleži pa se je lahko vsak, ki bi se rad naučil popravila koles. Odprta je vsak petek med 16. in 20. uro.
Vir: Mariborska kolesarska mreža

GT22: Festival migrantskega filma v Mariboru

Slovenska filantropija ob Mednarodnem dnevu beguncev že deveto leto organizira Festival migrantskega filma. Tudi letos bo gostoval v Mariboru, natančneje 19. in 20. 6. 2018 v GT22, spremljalo pa ga bo pestro obfestivalsko dogajanje.
Vir: FMF

IMZ: Me_i vse_i smo mesto!

Iniciativa mestni zbor obeležuje peto obletnico delovanja in vabi na razstavo o samoorganizaciji prebivalk_cev Mestne občine Maribor. Razstavo, ki bo postavljena na Rotovškem trgu, bodo otvorili v petek, 22. 6. 2018, ob 18:00, pripravljajo pa tudi pester spremljevalni program, ki se bo odvijal vse tja do 30. 6. 2018.
Vir: IMZ

Informiranje in svetovanje odraslim za izobraževanje

Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza namenja posebno pozornost dejavnosti informiranja in svetovanja. V sklopu nacionalnega projekta svetovalnih središč nudijo odraslim celovito in poglobljeno informiranje in svetovanje o možnostih nadaljnjega izobraževanja in učenja. V osebnih pogovorih se z odraslimi pogovorijo o tem, kako dokončati prekinjeno izobraževanje, si nadgraditi stopnjo izobrazbe, si pridobiti kakšno dodatno znanje za kvalitetnejše opravljanje dela in tudi za osebno rast. Svetujejo tudi o tem, kako se motivirati za učenje in kako se sploh lotiti učenja.
Za svetovalni pogovor se lahko zainteresirani naročite na telefonski številki: 02 / 234 11 34 ali po elektronski pošti: svetovanje@azm-lu.si.
Vabljeni na svetovanje!

MKC: Čuza art dan

Zapori Maribor in MKC Maribor v četrtek, 21. 6. 2018, ob 17:00 vabita v Hostel Maribor na kulturni dogodek, in sicer na otvoritev razstave izdelkov, ki so nastali v okviru delovne terapije zaporov Maribor. Med predstavitvijo izdelkov bo dogodek glasbeno povezoval posameznik z izkušnjo prestajanja zaporne kazni. Po otvoritvi in ogledu razstave se bo druženje nadaljevalo v Klubu MC ob zvokih mlade rokovske skupine Buržuazija.
Vir: MKC

MKC: Junijski Ožuljeni jezik

Mkc Črka in Slam zverine vabijo, da se jim pridružiš na odru ali v občinstvu na naslednjem Ožuljenem jeziku, ki bo v četrtek, 21. 6. 2018, ob 19:00 v Sodnem stolpu. Pesniki in pesnice se bodo predstavili v dveh krogih, v tretjega pa se bosta uvrstila dva z najvišjimi ocenami, ki se bosta pomerila za več kot laskavi naziv zmagovalca ali zmagovalke meseca junija.

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MaMa

Osnovna funkcija mobilne aplikacije je informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se v bližini ne dogaja nič posebnega, uporabnik prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Nehajmo kupovati apartheid!

Barbara Vodopivec te v članku »Nehajmo kupovati apartheid!« poziva k razmisleku o pomenu bojkotiranja izdelkov, BDS kampaniji in podobi Izraela ter podpori, ki jo le-ta dobi s strani Evropske unije in ZDA ter naši odgovornosti.
Vir: BDS Slovenija

Parada ponosa 2018

V sklopu Parade Ponosa že potekajo spremljevalni dogodki, ki se dotikajo tem identitet, od delavnic, pogovorov, koncertov, razstav. Festival se zaključi z vsakoletno Parado Ponosa, ki je protestni pohod po Ljubljani. Letos bo ta potekala v soboto, 23. 6. 2018.
Vir: Parada ponosa

Podpiši peticijo za ohranitev javnega zdravstvenega sistema

Podpiši peticijo za ohranitev javnega zdravstvenega sistema. Naše zdravje je dragoceno, zato hočemo o njem odločati sami! Javni zdravstveni sistem je vrednota, o kateri smejo odločati politiki le z upoštevanjem volje, ki jo izrazimo prebivalke in prebivalci Slovenije.
Vir: Slovenska filantropija

Pomagajte graditi boljši Maribor!

Iniciativa mestni zbor te vabi, da se preizkusiš kot moderator, ki bi na rednih sestankih, vsak ponedeljek ob 18. uri v prostorih CAAP-a na Valvasorjevi 42, usmerjal pogovore, da bi bili zbori kolikor je mogoče plodni in bi čim prej pripeljali do konkretnih pozitivnih sprememb. S svojim delom ti omogočajo, da o politični in družbeni situaciji v mestu odločaš sam in nanjo neposredno vplivaš. Pridruži se jim na rednih sestankih ali pa stopi z njimi v stik preko e-pošte na info@imz-maribor.org ali telefona, 040/552-199. Za vse bo pripravljen tudi brezplačni tečaj moderacije.
Vir: Iniciativa mestni zbor

Promocijska brošura E+MVA

Oglej si promocijsko-informativno brošuro programa Erasmus+ Mladi v akciji, v kateri predstavljajo cilje programa, možnosti, ki jih ponuja področje mladine znotraj programa Erasmus+, širši evropski in nacionalni kontekst programa ter njegove poglavitne značilnosti.
Vir: L’mit

Slovenija naj preneha izvažati orožje v Izrael!

Tudi Slovenija je ena od držav, ki v Izrael izvažajo orožje. Po podatkih slovenskega obrambnega ministrstva je Slovenija med leti 2004 in 2013 v Izrael izvozila za skoraj 6 milijonov evrov orožja in druge vojaške opreme, opozarja Amnesty International. Podpiši apel in zahtevaj ustavitev izvoza orožja tudi ti.
Vir: CNVOS

Uradna Facebook stran programa Erasmus+

Evropska komisija je objavila uradno Facebook stran za program Erasmus+, novi evropski program na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Obišči jo!
Vir: L’mit

»TU SMO« Spletišče za samopomoč in svetovanje pri samopoškodbenem vedenju

Inštitut za raziskave in razvoj UTRIP je v sodelovanju z mladinsko spletno svetovalnico To sem jaz Zavoda za zdravstveno varstvo Celje odprl novo spletno mesto na naslovu www.TuSmo.si, namenjeno podpori mladim, ki se samopoškodujejo. Spletišče deluje kot podporni prostor za svetovanje in samopomoč.
Info: http://tusmo.si/kontakt/
Vir: Inštitut Utrip


MISC INFOPEKA 2018 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov