/ Naslovna stran Infopeka informira

Caminoigra

Klub KGB Maribor se poleti seli na Letni avditorij Lutkovnega gledališča Maribor, v senco mogočnega hrasta v družbo šanka. Ta četrtek, 30. 7. 2020, vas ob 21:00 vabi na koncert skupine Caminoigra, ki se uvršča med t.i. “world music” – “glasbo sveta”, saj s svojo raznolikostjo širi standardne glasbene okvire. 

Čitalnica v parku: Tekstil in stil

Zavod Mars vabi vse in vsakršne družine na branje, igranje in ustvarjanje, zvečer pa še na pravljico ali poezijo. Čitalnica v parku je srečanje s knjigo in potep v zgodbe v objemu starodavnih dreves. V pravljično lepem paviljonu so na voljo kartonke in slikanice, mladinski romani ter literatura za odrasle.

Dokumentarni večeri v dvorani Gustaf

Za ljubitelje dokumentarnih filmov pripravlja ADG Gustaf, v sodelovanju z Dokudoc, Društvom za razvoj humanistike Zofijini ljubimci, Mitra in drugimi zainteresiranimi organizacijami cikel filmskih projekcij z diskusijami “Dokudoc Dokumentarna obzorja”.

Kino počitnice s Patom in Matom

Nerodna Pat in Mat iz češkoslovaške animirane nadaljevanke A je to letos praznujeta 40. rojstni dan. Mestni kino Ptuj vas vabi, da štiri dopoldneve počitniškega tedna preživite z njimi v kinodvorani, zatopljeni v neverjetne dogodivščine priljubljenih animiranih junakov.

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MLADIM

Mobilna aplikacija služi za informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se ne dogaja nič posebnega, uporabnica_k prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Ne-festival Gledališča zatiranih vabi na ogled predstav

Letošnji kreativni in izobraževalni ne-festivalski angažma je povzet v geslu “Duh časa”. Ta je posebej ostro zarezal v tkivo civilizacije s privajanjem na virusno krizo, ki je hkrati odkrila, kje vse družba gnije in trohni. V nepričakovanih in zahtevnih časih pa lahko zadiši tudi po spremembah …

Poletne kolesarske poti z UGM: Forma viva

UGM vas v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo v juniju, juliju in avgustu vabi vsak četrtek ob 18:00 na popoldanske kolesarske poti po Mariboru, na katerih boste odkrivali mariborske javne spomenike in umetniške intervencije.

Rajze:firbčni Maribor: Mesto zgodb

Maribor ima karakterja na pretek! Poln je skrivnosti in zgodb, ki mu dajejo enkraten značaj. Tiste najbolj nore in bizarne boste lahko doživele_i z vodenimi sprehodi po mestu ob Dravi.

Tematske ustvarjalne delavnice v DUM-u in sredini izleti

V Domu ustvarjalnosti mladih je letošnje poletje na polno v teku. Vsak dan, med 9:30 in 12:30, prirejajo tematske ustvarjalne delavnice za mlade do 15. leta in različne tematske izlete. 

Tonight aplikacija

Mobilna aplikacija služi kot glasbeni vodič, s katerim lahko personalizirano odkrivaš glasbene dogodke doma in v tujini. Približa se okusu posameznice_ka in omogoča odkrivanje novih vzhajajočih glasbenic_kov, atraktivnih dogodkov in zanimivih ambientov. 

Ustvarjalno poletje na Marsu: Mozaik za otroke

Zavod Mars vabi otroke, stare od 8 do 14 let na poletno delavnico “Mozaik za otroke”, ki poteka od ponedeljka do petka, med 9:00 in 12:00. Skupaj z mojstrico obrtnico in izkušeno mentorico na področju mozaikov Natalijo Zabav boste spoznavali čare in trike ustvarjanja mozaičnih slik.


MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov