Prostovoljsko delo


Prijavi se čim prej. Zveza tabornikov Slovenije vabi nove prostovoljce/-ke k sodelovanju

Zveza tabornikov Slovenije želi v okviru projekta »Novi rodovi mladih s kompetencami« ustvariti osnovo za delovanje taborniških društev v podravskih občinah, kjer je tabornikov malo ali pa je njihovo delo zamrlo pred več leti. Vabijo nove prostovoljce in prostovoljke, ki bi bili zainteresirani ustanoviti in voditi društvo tabornikov v svojem kraju. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


IMZ vabi Pomagajte graditi boljši Maribor!

Iniciativa mestni zbor te vabi, da se preizkusiš kot moderator, ki bi na rednih sestankih, vsak ponedeljek ob 18. uri v prostorih CAAP-a na Valvasorjevi 42, usmerjal pogovore, da bi bili zbori kolikor je mogoče plodni in bi čim prej pripeljali do konkretnih pozitivnih sprememb. S svojim delom ti omogočajo, da o politični in družbeni situaciji v mestu odločaš sam in nanjo neposredno vplivaš. Pridruži se jim na rednih sestankih ali pa stopi z njimi v stik preko e-pošte na info@imz-maribor.org ali telefona, 040/552-199. Za vse bo pripravljen tudi brezplačni tečaj moderacije.
Vir: Iniciativa mestni zbor


Prijavi se čim prej. Pomoč pri izvedbi projekta Nekoč je bilo (obdelovanje lesa)

Projekt “Nekoč je bilo …” je zasnovan kot slovo od živega organizma (drevesa), ki je bil odstranjen zaradi civilizacijskih ovir. Naravnim zdravilcem kot so drevesa želimo izreči spoštovanje z ustvarjalno gesto. Iz njegovih vej, debla in ostalega želimo izdelati glasbila, ptičje hišice, obeske, ipd. z namenom podaljšati življensko dobo mogočnega organizma v drugem agretgatnem stanju. Zavod za raziskovanje vizualne in uprizoritvene umetnosti Maribor vabijo vse, ki jim obdelava lesa ni tuja, ki so vešči izdelovanja lesenih glasbil in drugih izdelkov, in ki gojijo globoko spoštovanje do narave in živih bitij. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo.org


Višja denarna socialna pomoč Višja denarna socialna pomoč za prostovoljce in prostovoljke

S spremembami socialne zakonodaje imajo prejemniki denarne socialne pomoči lahko za 75 EUR višjo pomoč, če so hkrati tudi prostovoljci. Pogoj je, da delo opravljajo v prostovoljski organizaciji in imajo sklenjen ustrezen dogovor o opravljanju prostovoljskega dela.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


Prijavi se čim prej Prijavi se na Erasmus+ izobraževanje s področja video produkcije v Bruslju

Bi se radi naučili video produkcije od profesionalcev? Izobraževanje bo vključevalo pisanje scenarija, snemanje in post-produkcijo. Delavnica bo potekala 1. 5. 2017 in 2. 5. 2017. Prijavi se čim prej!
Vir: lmit.org


Prijavi se čim prej Vabilo prostovoljkam in prostovoljcem

Rdeči križ Slovenije–Območno združenje Maribor (RKS-OZ Maribor) vse zainteresirane vabi k sodelovanju, da se kot prostovoljec/prostovoljka pridružite strokovnim sodelavcem RKS-OZ Maribor in s tem omogočite, da bo množica zdravstveno in/ali socialno ogroženih otrok lahko preživela 11 nepozabnih dni na morju v MPD Punat na otoku Krku. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


Prijavi se čim prej Sezona mednarodnih prostovoljskih taborov se začenja

S prvim vonjem pomladi iz vseh koncev sveta prihajajo tudi ponudbe za mednarodne prostovoljske tabore! Prva mesta se že polnijo, prostovoljci izbirajo najbolj zanimive projekte ter idilične lokacije, mi pa pridno zbiramo tudi prijave prostovoljcev, ki prihajajo na tabore v Slovenijo. Prijavi se čim prej!
Vir: zavod Voluntariat


10. 4. 2017 Možnost magistrskega tečaja s področja otrokovega razvoja na Univerzi v Haifi

Iz Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti obveščajo, da bo Univerza v Haifi v študijskem letu 2017/2018 v okviru Centra za raziskovanje otrokovega razvoja nudila možnost magistrskega tečaja s področja otrokovega razvoja.
Vir: cnvos.info


Čim prej, MISC INFOPEKA Nudenje brezplačne učne pomoči

V mesecu novembru bodo ponovno začeli s prostovoljskim delom mladih za mlade v Mladinskem informacijsko-svetovalnem centru INFOPEKA.  Usposobljeni prostovoljci bodo v okviru programa  “Nudenje brezplačne učne pomoči”, kot že samo ime pove, nudili otrokom in mladostnikom brezplačno učno pomoč. Če se želiš preizkusiti kot prostovoljec ali pa poznaš starše/ skrbnike, ki bi jim brezplačna učna pomoč koristila, čim prej kontaktiraj ali pa se oglasi v MISC INFOPEKA.
Vir: MISC INFOPEKAMISC INFOPEKA 2017 | Avtorji