Prostovoljsko delo


Prijavi se čim prej. Zveza tabornikov Slovenije vabi nove prostovoljce/-ke k sodelovanju

Zveza tabornikov Slovenije želi v okviru projekta »Novi rodovi mladih s kompetencami« ustvariti osnovo za delovanje taborniških društev v podravskih občinah, kjer je tabornikov malo ali pa je njihovo delo zamrlo pred več leti. Vabijo nove prostovoljce in prostovoljke, ki bi bili zainteresirani ustanoviti in voditi društvo tabornikov v svojem kraju. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


IMZ vabi Pomagajte graditi boljši Maribor!

Iniciativa mestni zbor te vabi, da se preizkusiš kot moderator, ki bi na rednih sestankih, vsak ponedeljek ob 18. uri v prostorih CAAP-a na Valvasorjevi 42, usmerjal pogovore, da bi bili zbori kolikor je mogoče plodni in bi čim prej pripeljali do konkretnih pozitivnih sprememb. S svojim delom ti omogočajo, da o politični in družbeni situaciji v mestu odločaš sam in nanjo neposredno vplivaš. Pridruži se jim na rednih sestankih ali pa stopi z njimi v stik preko e-pošte na info@imz-maribor.org ali telefona, 040/552-199. Za vse bo pripravljen tudi brezplačni tečaj moderacije.
Vir: Iniciativa mestni zbor


Prijavi se čim prej. Pomoč pri izvedbi projekta Nekoč je bilo (obdelovanje lesa)

Projekt “Nekoč je bilo …” je zasnovan kot slovo od živega organizma (drevesa), ki je bil odstranjen zaradi civilizacijskih ovir. Naravnim zdravilcem kot so drevesa želimo izreči spoštovanje z ustvarjalno gesto. Iz njegovih vej, debla in ostalega želimo izdelati glasbila, ptičje hišice, obeske, ipd. z namenom podaljšati življensko dobo mogočnega organizma v drugem agretgatnem stanju. Zavod za raziskovanje vizualne in uprizoritvene umetnosti Maribor vabijo vse, ki jim obdelava lesa ni tuja, ki so vešči izdelovanja lesenih glasbil in drugih izdelkov, in ki gojijo globoko spoštovanje do narave in živih bitij. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo.org


Višja denarna socialna pomoč Višja denarna socialna pomoč za prostovoljce in prostovoljke

S spremembami socialne zakonodaje imajo prejemniki denarne socialne pomoči lahko za 75 EUR višjo pomoč, če so hkrati tudi prostovoljci. Pogoj je, da delo opravljajo v prostovoljski organizaciji in imajo sklenjen ustrezen dogovor o opravljanju prostovoljskega dela.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


Prijavi se do 31. 3. 2017. Razpis za prostovoljce na letovanjih 2017

Eden izmed temeljnih ciljev ZPM Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pri čemer je pomoč prostovoljk in prostovoljcev neprecenljiva. Brez njih (vsako leto jih je okoli 200) ne bi mogli omogočiti počitnic skoraj 1.800 otrokom, ki vsako leto letujejo z nami. Prijavi se do 31. 3. 2017.
Vir: ZPM Maribor


Prijavi se do 31. 3. 2017. Razpis za prostovoljce v DUM-u 2017

Med šolskim letom in počitnicami pri ZPM Maribor izvajamo vrsto dejavnosti in programov za spodbujanje ustvarjalnosti in dejavnega preživljanja prostega časa otrok in mladostnikov, ki pa jih brez pomoči prostovoljk in prostovoljcev ne bi mogli izpeljati. Prijavi se do 31. 3. 2017.
Vir: ZPM Maribor


Prijavi se do 5. 4. 2017. Natečaj Prostovoljec leta 2016

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že petnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto 2016. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja. Prijavi se do 5. 4. 2017.
Vir: Mladinski svet Slovenije


Prijavi se čim prej. Vabilo prostovoljkam in prostovoljcem k sodelovanju pri festival OHS 2017

Organizatorji Festivala Odprte hiše Slovenije 2017, ki bo potekal od 21. do 23. aprila 2017 po vsej Sloveniji, vabijo k sodelovanju prostovoljke in prostovoljce. Prijavi se čim prej.
Vir: cnvos.info


Prijavi se do 10. 4. 2017 Vabilo prostovoljkam in prostovoljcem k sodelovanju pri festival Odprte hiše Slovenije 2017

Odprte hiše Slovenije  so največja slovenska arhitekturna razstava v živo in največji spletni arhitekturni vodnik slovenske sodobne arhitekture. Od 21. 4. 2017 do 23. 4. 2017, prijavi se do 10. 4. 2017.
Vir: lmit


Prijavi se do 31. 3. 2017 Razpis za prostovoljce (vzgojitelje) na letovanjih 2017

Eden izmed temeljnih ciljev ZPM Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pri čemer je pomoč prostovoljk in prostovoljcev neprecenljiva. Prijavi se do 31. 3. 2017.
Vir: ZPM Maribor


Prijavi se do 31. 3. 2017 Razpis za prostovoljce v DUM-u 2017

Med šolskim letom in počitnicami pri ZPM Maribor izvajamo vrsto dejavnosti in programov za spodbujanje ustvarjalnosti in dejavnega preživljanja prostega časa otrok in mladostnikov, ki pa jih brez pomoči prostovoljk in prostovoljcev ne bi mogli izpeljati. Prijavi se do 31. 3. 2017.
Vir: ZPM Maribor


Prijavi se do 30. 3. 2017 Pridruži se ekipi 13. Kino Otoka!

K sodelovanju vabimo vse, ki imate radi film in se želite neformalno praktično usposobiti na področju organizacije filmskih in kulturnih dogodkov, da z nami zgradite nepozabno festivalsko izkušnjo. Prijavi se do 30. 3. 2017.
Vir: Kino Otok


Prijavi se čim prej Prijavi se na Erasmus+ izobraževanje s področja video produkcije v Bruslju

Bi se radi naučili video produkcije od profesionalcev? Izobraževanje bo vključevalo pisanje scenarija, snemanje in post-produkcijo. Delavnica bo potekala 1. 5. 2017 in 2. 5. 2017. Prijavi se čim prej!
Vir: lmit.org


Rok za oddajo je 2. 4. 2017 Javni natečaj za naj prostovoljca 2016

Celjski mladinski center v okviru Informacijske točke Evropske unije Europe Direct Savinjska v sodelovanju z Mestno občino Celje objavlja JAVNI NATEČAJ, na katerem bomo izbrali NAJ PROSTOVOLJCA ZA LETO 2016. Rok za oddajo je 2. 4. 2017.
Vir: MC Celje


Prijavi se čim prej Vabilo prostovoljkam in prostovoljcem

Rdeči križ Slovenije–Območno združenje Maribor (RKS-OZ Maribor) vse zainteresirane vabi k sodelovanju, da se kot prostovoljec/prostovoljka pridružite strokovnim sodelavcem RKS-OZ Maribor in s tem omogočite, da bo množica zdravstveno in/ali socialno ogroženih otrok lahko preživela 11 nepozabnih dni na morju v MPD Punat na otoku Krku. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


8. 4. 2017 Dan za spremembe – Dan za sodelovanje

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k spreminjanju potreb določene skupnosti. Slovenska filantropija spodbuja aktivno participacijo pri projektih ter razvijanje medsebojnega sodelovanja. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi skušamo prebivalce Slovenije nagovoriti, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci.
Vir: Slovenska filantropija


Prijavi se čim prej Sezona mednarodnih prostovoljskih taborov se začenja

S prvim vonjem pomladi iz vseh koncev sveta prihajajo tudi ponudbe za mednarodne prostovoljske tabore! Prva mesta se že polnijo, prostovoljci izbirajo najbolj zanimive projekte ter idilične lokacije, mi pa pridno zbiramo tudi prijave prostovoljcev, ki prihajajo na tabore v Slovenijo. Prijavi se čim prej!
Vir: zavod Voluntariat


Čim prej, MISC INFOPEKA Nudenje brezplačne učne pomoči

V mesecu novembru bodo ponovno začeli s prostovoljskim delom mladih za mlade v Mladinskem informacijsko-svetovalnem centru INFOPEKA.  Usposobljeni prostovoljci bodo v okviru programa  “Nudenje brezplačne učne pomoči”, kot že samo ime pove, nudili otrokom in mladostnikom brezplačno učno pomoč. Če se želiš preizkusiti kot prostovoljec ali pa poznaš starše/ skrbnike, ki bi jim brezplačna učna pomoč koristila, čim prej kontaktiraj ali pa se oglasi v MISC INFOPEKA.
Vir: MISC INFOPEKAMISC INFOPEKA 2017 | Avtorji