Pomoč v stiski, zdravje


Pon-pet, MISC INFOPEKA Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Individualno svetovanje izvajata zunanji strokovni sodelavki, mag. Alenka Barbirič, prof.def., ped. spec. in Vesna Likovnik Gorjup, prof.def., ped. spec. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!
Info: MISC INFOPEKA, Ob železnici 16, Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org
Vir: MISC INFOPEKA


Varne točke

Varne točke so različni javni prostori, kjer se nahajajo ljudje, ki so prostovoljno pripravljeni pomagati otrokom v stiski. Z otrokom se pogovorijo, mu svetujejo in pomagajo pri reševanju problema. Varne točke se nahajajo ob šolskih poteh, saj se tudi medvrstniško nasilje največkrat dogaja okoli in na poti v šolo, takrat ko je nadzor odraslih manjši. Otroci lahko Varne točke prepoznajo po posebni nalepki – smejoči se hišici, ki je nameščena na vidno mesto lokala. V Mariboru je 13 Varnih točk in med njimi je tudi Zavod Pekarna-magdalenske mreže MISC INFOPEKA.
Info: Društvo UNICEF Slovenija, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana, 01 583 80 80, info@unicef.si
Vir: Varna točka


Centru za pomoč otrokom in staršem v Žalcu

Centru za pomoč otrokom in staršem v Žalcu  je pričeli izvajati  delavnice za otroke s SAM in druge otroke, ki imajo težave pri socialnih veščinah. V centru izvajajo še specialno pedagoška diagnostiko in obravnavo otrok s posebnimi potrebami, logopedsko diagnostiko in obravnavo, psihološko diagnostiko in obravnavo, delavnice za starše otrok s SAM, delavnice za so-rejence otrok s SAM, predavanja za pedagoške kolektive (avtizem, posebne senzorne potreb otrok, disleksija, dispraksija), strokovna izobraževanja iz metode DIR in počitniški tabori za otroke s SAM. Vse dejavnosti, ki jih izvajajo so plačljive.
Info: Jaz, midva, mi – Center za pomoč otrokom in staršem v Žalcu, Plečnikova 10b, 3000 Celje, 03 5485825, 0417455 70, sabina.korosec1@siol.net
Vir: Jaz, midva, mi – Center za pomoč otrokom in staršem v Žalcu


Z delovanjem je pričela brezplačna prihološka e-svetovalnica

Društvo za psihološko svetovanje Kameleon je začelo s prvimi brezplačnimi svetovalnimi klepeti v Sloveniji. Na voljo ti je 40 svetovalcev ustrezne izobrazbe, pri izobraževanju katerih sta sodelovala tudi priznana strokovnjaka mag. Miran Možina dr. med. spec. psihiater, psihoterapevt in uni. dipl. psih. Dušan Kuhar, uspešen družinski terapevt. Svetovalni klepet bo za širšo javnost odprt vse delovne dni v tednu po vnaprej objavljenih urnikih na njihovi spletni strani, kasneje tudi čez vikende. Svetovanje je anonimno in brezplačno. V času, ko je Kameleonova e-svetovalnica zaprta, pa se lahko po strokovni nasvet obrnete tudi na izkušene svetovalce preko elektronske pošte info@svetovalnicakameleon.si in odgovorili vam bodo v roku 24h.
Info: Društvo za psihološko svetovanje Kameleon,
Tržaška 51,
1000 Ljubljana, 051 486 658, info@svetovalnicakameleon.si
Vir: CNVOSMISC INFOPEKA 2020 | Avtorji