Natečaji, razpisi


Rok oddaje je 1. 3. 2017. Amnesty International: Odprt je natečaj za kratki dokumentarni film 2017

Namen natečaja, organiziranega v sklopu Festivala dokumentarnega filma, je povečati osveščenost mladih o človekovih pravicah, ter jih spodbuditi, da o pravicah in njihovih kršitvah razmišljajo tudi z osebne perspektive. Ta namen je še posebej izrazit letos, ko s temo natečaja »Bolje je prižgati svečo, kot preklinjati temo« spodbujamo razmislek o lastnem angažiranju in delovanju za spremembe na bolje. Ustvarjalci najboljšega filma, ki ga bo izbrala strokovna žirija, bodo priznanja in simbolične nagrade prejeli na zaključni prireditvi Festivala dokumentarnega filma, kjer Amnesty International Slovenije vsako leto podeli tudi nagrado za najboljši dokumentarni film na temo človekovih pravic. Podrobnosti najdete v natečaju, za svetovanje se lahko prijavite do 31. 12. 2016. Rok oddaje je 1. 3. 2017.
Vir: Amnesty International


Prijavi se do 22.2.2017. Call for proposals for a Framework Partnership Agreement with a European policy network in the field of education of children and young people with a migrant background (EAC/S28/2016)

Generalni direktorat Evropske komisije za izobraževanje in kulturo je objavil javni razpis, v okviru katerega bodo sklenili okvirni partnerski sporazum za obdobje štirih let z enim evropskim omrežjem (ki bo vključevalo javne organe,  visokošolske institucije, raziskovalne organizacije in druge deležnike na področju izobraževanja in usposabljanja), ki bo delovalo na področju spodbujanja integracije otrok in mladih z migrantskim ozadjem v redne sisteme izobraževanja. Prijavi se do 22.2.2017.
Vir: razpisi.info


Prijavi se do 30. 1. 2017. Mednarodna nagrada Fundacije Princess of Girona

Fundacija Princess of Girona objavlja prvo mednarodno nagrado za organizacije v Evropski uniji, ki delajo na področju profesionalnega razvoja mladih in/ali inovacij na področju izobraževanja. Prijavi se do 30. 1. 2017.
Vir: lmit.org


Fotografijo objavi do 28. 2. 2017. Fotografski natečaj za dijakinje/e in študentke/e na Instagramu

Sodeluj v natečaju #svetnicrnobel na omrežju Instagram in prispevaj svoj kritičen pogled na družbo. V objektiv ujemi podobo sveta, ki bi po tvojem mnenju lahko bila drugačna. Fotografijo objavi do 28. 2. 2017.
Vir: fdv.uni-lj.si


Prijavi se do 6. 3. 2017 Festival Lent: razpis za Mladinin oder 2017

Mladinin oder bo v letu 2017 v sklopu Festivala Lent že dvanajstič zapovrstjo predstavljal najobetavnejše, sveže in inovativne glasbene ustvarjalce iz Slovenije in širše regije. Kot predstavnike javnosti, vas prosimo, da nam pomagate razširiti glas med zainteresirane bende, elektronske producente, live-acte, DJ-je in VJ-je, ki bi želeli nastopiti na enem največjih festivalov v regiji. Razpis je odprt do 6. 3. 2017.
Vir: Mladinin oder


Ponudbo oddaj do 20. 3. 2017 Poziv za predlog spominkov na temo tekstilna industrija Maribor – Jugoslovanski Manchester

Društvo Hiša! in Muzeja narodne osvoboditve Maribor sta pripravila poziv za predlog spominkov na temo tekstilna industrija Maribor – Jugoslovanski Manchester. Rok za oddajo ponudbe je 20. 3. 2017 do 12 ure.
Vir: Živa dvorišča


Prijavi se do 1. 3. 2017. U.S. Embassy Slovenia: NGO Small Grants

Odprt je razpis Ameriškega veleposlaništva, ki je namenjen podpori dobro zasnovanih in vodenih projektov, ki prispevajo k razvoju nevladnega sektorja v Sloveniji. Prijavi se do 1. 3. 2017.
Vir: razpisi.info


Prijavi se do 1. 3. 2017. U.S. Embassy Slovenia: Cultural Grants Program

Približuje se naslednji rok prijave na razpis Ameriškega veleposlaništva, ki je namenjen podpori projektom, ki podpirajo kulturne izmenjave ter spodbujajo kulturne vezi med ZDA in Slovenijo. Prijavi se do 1. 3. 2017.
Vir: razpisi.info


Prijavi se do 31. 8. 2017. The 11th Aesthetica Art Prize is Now Open for Entries

Hosted by Aesthetica Magazine, the Aesthetica Art Prize is a celebration of excellence in art from across the world. It offers both emerging and established artists the opportunity to showcase their work to a wider audience, and further their engagement with the international art world. Prijavi se do 31. 8. 2017.
Vir: Aesthetica Art Magazine


Prijavi se do 26. 2. 2017. Odprti poziv za Projektni prostor MAO

MAO vabi posameznike in ustanove k prijavi projektov v nastajanju, eksperimentov in tekočih raziskav na področju arhitekture, oblikovanja in fotografije. Na pozivu bodo izbrani novejši projekti, ki bodo predstavljeni v okviru programa muzeja. Prijavi se do 26. 2. 2017.
Vir: cnvos


Rok za nominacije je 30. 4. 2017. Razpis za nagrade Václava Havla za človekove pravice za leto 2017

Iz Ministrstva za zunanje zadeve sporočajo, da je Parlamentarna skupščina Sveta Evrope pozvala k nominacijam za podelitev nagrade Václava Havla za človekove pravice za leto 2017. Nominacijo lahko poda katerikoli posameznik, nevladna organizacija ali institucija, ki deluje na področju varstva človekovih pravic. Rok za nominacije je 30. 4. 2017.
Vir: lmit.org


Prijavi se do 15. 3. 2017. Nagrada skupine OHO

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York in Trust for Mutual Understanding, New York razpisuje Nagrado skupine OHO za leto 2017. Prijavi se do 15. 3. 2017.
Vir: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E.MISC INFOPEKA 2017 | Avtorji