Mobilnost


Priročnik Priročnik Cherry on the cake ali kako kakovostno načrtovati mladinsko izmenjavo

Priročnik je nastal kot rezultat nacionalnih usposabljanj, ki jih je Nacionalna agencija pod »znamko« Cherry on the cake izvajala od 2012 do 2014. Priročnik je sinteza najbolj uporabnih informacij s preteklih usposabljanj o metodah dela in spodbujanja mladih v okviru projektov mladinskih izmenjav. Zastavljena je kot razmišljanje o pogostih vprašanjih, s katerimi se srečujejo mladi ter mladinski delavci in voditelji v času od ideje do zaključka projekta mladinske izmenjave.
Vir: MVA


Informativna brošura Promocijska brošura E+MVA

Oglej si promocijsko-informativno brošuro programa Erasmus+ Mladi v akciji, v kateri predstavljajo cilje programa, možnosti, ki jih ponuja področje mladine znotraj programa Erasmus+, širši evropski in nacionalni kontekst programa ter njegove poglavitne značilnosti.
Vir: L’mit


Rok prijave je 30. 9. 2017. Štipendije programa Fulbright za leto 2016

Štipendije so namenjene udeležencem Fulbright programa, in sicer slovenskim državljanom za gostovanje v ZDA in ameriškim državljanom za gostovanje v Sloveniji. Rok prijave je 30. 9. 2017.
Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije


Prijavi se čim prej Prijavi se na Erasmus+ izobraževanje s področja video produkcije v Bruslju

Bi se radi naučili video produkcije od profesionalcev? Izobraževanje bo vključevalo pisanje scenarija, snemanje in post-produkcijo. Delavnica bo potekala 1. 5. 2017 in 2. 5. 2017. Prijavi se čim prej!
Vir: lmit.org


Prijavi se čim prej Vabilo prostovoljkam in prostovoljcem

Rdeči križ Slovenije–Območno združenje Maribor (RKS-OZ Maribor) vse zainteresirane vabi k sodelovanju, da se kot prostovoljec/prostovoljka pridružite strokovnim sodelavcem RKS-OZ Maribor in s tem omogočite, da bo množica zdravstveno in/ali socialno ogroženih otrok lahko preživela 11 nepozabnih dni na morju v MPD Punat na otoku Krku. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


Prijavi se čim prej Sezona mednarodnih prostovoljskih taborov se začenja

S prvim vonjem pomladi iz vseh koncev sveta prihajajo tudi ponudbe za mednarodne prostovoljske tabore! Prva mesta se že polnijo, prostovoljci izbirajo najbolj zanimive projekte ter idilične lokacije, mi pa pridno zbiramo tudi prijave prostovoljcev, ki prihajajo na tabore v Slovenijo. Prijavi se čim prej!
Vir: zavod Voluntariat


10. 4. 2017 Možnost magistrskega tečaja s področja otrokovega razvoja na Univerzi v Haifi

Iz Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti obveščajo, da bo Univerza v Haifi v študijskem letu 2017/2018 v okviru Centra za raziskovanje otrokovega razvoja nudila možnost magistrskega tečaja s področja otrokovega razvoja.
Vir: cnvos.info


Facebook stran programa Erasmus+ Uradna Facebook stran programa Erasmus+

Evropska komisija je objavila uradno Facebook stran za program Erasmus+, novi evropski program na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Obišči jo!
Vir: L’mitMISC INFOPEKA 2017 | Avtorji