Mobilnost


Priročnik Priročnik Cherry on the cake ali kako kakovostno načrtovati mladinsko izmenjavo

Priročnik je nastal kot rezultat nacionalnih usposabljanj, ki jih je Nacionalna agencija pod »znamko« Cherry on the cake izvajala od 2012 do 2014. Priročnik je sinteza najbolj uporabnih informacij s preteklih usposabljanj o metodah dela in spodbujanja mladih v okviru projektov mladinskih izmenjav. Zastavljena je kot razmišljanje o pogostih vprašanjih, s katerimi se srečujejo mladi ter mladinski delavci in voditelji v času od ideje do zaključka projekta mladinske izmenjave.
Vir: MVA


Informativna brošura Promocijska brošura E+MVA

Oglej si promocijsko-informativno brošuro programa Erasmus+ Mladi v akciji, v kateri predstavljajo cilje programa, možnosti, ki jih ponuja področje mladine znotraj programa Erasmus+, širši evropski in nacionalni kontekst programa ter njegove poglavitne značilnosti.
Vir: L’mit


Rok prijave je 30. 9. 2017. Štipendije programa Fulbright za leto 2016

Štipendije so namenjene udeležencem Fulbright programa, in sicer slovenskim državljanom za gostovanje v ZDA in ameriškim državljanom za gostovanje v Sloveniji. Rok prijave je 30. 9. 2017.
Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije


Pomagaj čim prej Pomoč pri spremstvu po opravkih

Prijetno, komunikativno 29-letno dekle potrebuje pomoč prostovoljca pri spremstvu po opravkih.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


Sodeluj čim prej Raziskava o mladinskem informatorju

Vabljeni, da sodelujete v raziskavi, ki jo je pripravil  Eurodesk, za lažje prepoznavanje potreb mladih, ki iščejo informacije o priložnostih za mobilnost.
Vir: mlad.si


Prispevke oddaj do 31. 7. 2017 Pridruži se: Youth Citizen Entrepreneurship Competition!

Goi Peace Foundation and Stiftung Entrepreneurship organizirata natečaj, kjer lahko mladi od 15 do 35 let iz celega sveta sodelujejo z inovativno idejo, ki prispeva k ciljem trajnostnega cilja. Rok za oddajo prispevkov je 31. 7. 2017.
Vir: lmit


Prijavi se čim prej! Poletni delovni tabori: Bauorden in Apare

Prijaviš se lahko na dva polenta delovna tabora, v Bauordenu ali v Apare. Prijavi se čim prej!
Vir: Movit


Facebook stran programa Erasmus+ Uradna Facebook stran programa Erasmus+

Evropska komisija je objavila uradno Facebook stran za program Erasmus+, novi evropski program na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Obišči jo!
Vir: L’mitMISC INFOPEKA 2017 | Avtorji