Mobilnost


Priročnik Priročnik Cherry on the cake ali kako kakovostno načrtovati mladinsko izmenjavo

Priročnik je nastal kot rezultat nacionalnih usposabljanj, ki jih je Nacionalna agencija pod »znamko« Cherry on the cake izvajala od 2012 do 2014. Priročnik je sinteza najbolj uporabnih informacij s preteklih usposabljanj o metodah dela in spodbujanja mladih v okviru projektov mladinskih izmenjav. Zastavljena je kot razmišljanje o pogostih vprašanjih, s katerimi se srečujejo mladi ter mladinski delavci in voditelji v času od ideje do zaključka projekta mladinske izmenjave.
Vir: MVA


Informativna brošura Promocijska brošura E+MVA

Oglej si promocijsko-informativno brošuro programa Erasmus+ Mladi v akciji, v kateri predstavljajo cilje programa, možnosti, ki jih ponuja področje mladine znotraj programa Erasmus+, širši evropski in nacionalni kontekst programa ter njegove poglavitne značilnosti.
Vir: L’mit


Rok prijave je 30. 9. 2017. Štipendije programa Fulbright za leto 2016

Štipendije so namenjene udeležencem Fulbright programa, in sicer slovenskim državljanom za gostovanje v ZDA in ameriškim državljanom za gostovanje v Sloveniji. Rok prijave je 30. 9. 2017.
Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije


Prijavi se do 31. 3. 2017. Razpis za prostovoljce na letovanjih 2017

Eden izmed temeljnih ciljev ZPM Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pri čemer je pomoč prostovoljk in prostovoljcev neprecenljiva. Brez njih (vsako leto jih je okoli 200) ne bi mogli omogočiti počitnic skoraj 1.800 otrokom, ki vsako leto letujejo z nami. Prijavi se do 31. 3. 2017.
Vir: ZPM Maribor


Prijavi se do 31. 3. 2017. Razpis za prostovoljce v DUM-u 2017

Med šolskim letom in počitnicami pri ZPM Maribor izvajamo vrsto dejavnosti in programov za spodbujanje ustvarjalnosti in dejavnega preživljanja prostega časa otrok in mladostnikov, ki pa jih brez pomoči prostovoljk in prostovoljcev ne bi mogli izpeljati. Prijavi se do 31. 3. 2017.
Vir: ZPM Maribor


Prijavi se do 5. 4. 2017. Natečaj Prostovoljec leta 2016

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že petnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto 2016. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja. Prijavi se do 5. 4. 2017.
Vir: Mladinski svet Slovenije


Prijavi se čim prej. Vabilo prostovoljkam in prostovoljcem k sodelovanju pri festival OHS 2017

Organizatorji Festivala Odprte hiše Slovenije 2017, ki bo potekal od 21. do 23. aprila 2017 po vsej Sloveniji, vabijo k sodelovanju prostovoljke in prostovoljce. Prijavi se čim prej.
Vir: cnvos.info


Prijavi se do 30. 3. 2017 Pridruži se ekipi 13. Kino Otoka!

K sodelovanju vabimo vse, ki imate radi film in se želite neformalno praktično usposobiti na področju organizacije filmskih in kulturnih dogodkov, da z nami zgradite nepozabno festivalsko izkušnjo. Prijavi se do 30. 3. 2017.
Vir: Kino Otok


Prijavi se do 10. 4. 2017 Vabilo prostovoljkam in prostovoljcem k sodelovanju pri festival Odprte hiše Slovenije 2017

Odprte hiše Slovenije  so največja slovenska arhitekturna razstava v živo in največji spletni arhitekturni vodnik slovenske sodobne arhitekture. Od 21. 4. 2017 do 23. 4. 2017, prijavi se do 10. 4. 2017.
Vir: lmit


Prijavi se do 31. 3. 2017 Razpis za prostovoljce (vzgojitelje) na letovanjih 2017

Eden izmed temeljnih ciljev ZPM Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pri čemer je pomoč prostovoljk in prostovoljcev neprecenljiva. Prijavi se do 31. 3. 2017.
Vir: ZPM Maribor


Prijavi se do 31. 3. 2017 Razpis za prostovoljce v DUM-u 2017

Med šolskim letom in počitnicami pri ZPM Maribor izvajamo vrsto dejavnosti in programov za spodbujanje ustvarjalnosti in dejavnega preživljanja prostega časa otrok in mladostnikov, ki pa jih brez pomoči prostovoljk in prostovoljcev ne bi mogli izpeljati. Prijavi se do 31. 3. 2017.
Vir: ZPM Maribor


Prijavi se čim prej Prijavi se na Erasmus+ izobraževanje s področja video produkcije v Bruslju

Bi se radi naučili video produkcije od profesionalcev? Izobraževanje bo vključevalo pisanje scenarija, snemanje in post-produkcijo. Delavnica bo potekala 1. 5. 2017 in 2. 5. 2017. Prijavi se čim prej!
Vir: lmit.org


Rok za oddajo je 2. 4. 2017 Javni natečaj za naj prostovoljca 2016

Celjski mladinski center v okviru Informacijske točke Evropske unije Europe Direct Savinjska v sodelovanju z Mestno občino Celje objavlja JAVNI NATEČAJ, na katerem bomo izbrali NAJ PROSTOVOLJCA ZA LETO 2016. Rok za oddajo je 2. 4. 2017.
Vir: MC Celje


Prijavi se čim prej Vabilo prostovoljkam in prostovoljcem

Rdeči križ Slovenije–Območno združenje Maribor (RKS-OZ Maribor) vse zainteresirane vabi k sodelovanju, da se kot prostovoljec/prostovoljka pridružite strokovnim sodelavcem RKS-OZ Maribor in s tem omogočite, da bo množica zdravstveno in/ali socialno ogroženih otrok lahko preživela 11 nepozabnih dni na morju v MPD Punat na otoku Krku. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


Prijavi se čim prej Sezona mednarodnih prostovoljskih taborov se začenja

S prvim vonjem pomladi iz vseh koncev sveta prihajajo tudi ponudbe za mednarodne prostovoljske tabore! Prva mesta se že polnijo, prostovoljci izbirajo najbolj zanimive projekte ter idilične lokacije, mi pa pridno zbiramo tudi prijave prostovoljcev, ki prihajajo na tabore v Slovenijo. Prijavi se čim prej!
Vir: zavod Voluntariat


Facebook stran programa Erasmus+ Uradna Facebook stran programa Erasmus+

Evropska komisija je objavila uradno Facebook stran za program Erasmus+, novi evropski program na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa. Obišči jo!
Vir: L’mitMISC INFOPEKA 2017 | Avtorji