Izobraževanje


V času uradnih ur, Andragoški zavod Maribor Informiranje in svetovanje odraslim za izobraževanje

Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza namenja posebno pozornost dejavnosti informiranja in svetovanja. V sklopu nacionalnega projekta svetovalnih središč nudijo odraslim celovito in poglobljeno informiranje in svetovanje o možnostih nadaljnjega izobraževanja in učenja. V osebnih pogovorih se z odraslimi pogovorijo o tem, kako dokončati prekinjeno izobraževanje, si nadgraditi stopnjo izobrazbe, si pridobiti kakšno dodatno znanje za kvalitetnejše opravljanje dela in tudi za osebno rast. Svetujejo tudi o tem, kako se motivirati za učenje in kako se sploh lotiti učenja.
Za svetovalni pogovor se lahko zainteresirani naročite na telefonski številki: 02 / 234 11 34 ali po elektronski pošti: svetovanje@azm-lu.si.
Vabljeni na svetovanje!


Prijavi se čim prej. Zveza tabornikov Slovenije vabi nove prostovoljce/-ke k sodelovanju

Zveza tabornikov Slovenije želi v okviru projekta »Novi rodovi mladih s kompetencami« ustvariti osnovo za delovanje taborniških društev v podravskih občinah, kjer je tabornikov malo ali pa je njihovo delo zamrlo pred več leti. Vabijo nove prostovoljce in prostovoljke, ki bi bili zainteresirani ustanoviti in voditi društvo tabornikov v svojem kraju. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


IMZ vabi Pomagajte graditi boljši Maribor!

Iniciativa mestni zbor te vabi, da se preizkusiš kot moderator, ki bi na rednih sestankih, vsak ponedeljek ob 18. uri v prostorih CAAP-a na Valvasorjevi 42, usmerjal pogovore, da bi bili zbori kolikor je mogoče plodni in bi čim prej pripeljali do konkretnih pozitivnih sprememb. S svojim delom ti omogočajo, da o politični in družbeni situaciji v mestu odločaš sam in nanjo neposredno vplivaš. Pridruži se jim na rednih sestankih ali pa stopi z njimi v stik preko e-pošte na info@imz-maribor.org ali telefona, 040/552-199. Za vse bo pripravljen tudi brezplačni tečaj moderacije.
Vir: Iniciativa mestni zbor


Priročnik Priročnik Cherry on the cake ali kako kakovostno načrtovati mladinsko izmenjavo

Priročnik je nastal kot rezultat nacionalnih usposabljanj, ki jih je Nacionalna agencija pod »znamko« Cherry on the cake izvajala od 2012 do 2014. Priročnik je sinteza najbolj uporabnih informacij s preteklih usposabljanj o metodah dela in spodbujanja mladih v okviru projektov mladinskih izmenjav. Zastavljena je kot razmišljanje o pogostih vprašanjih, s katerimi se srečujejo mladi ter mladinski delavci in voditelji v času od ideje do zaključka projekta mladinske izmenjave.
Vir: MVA


Informativna brošura Promocijska brošura E+MVA

Oglej si promocijsko-informativno brošuro programa Erasmus+ Mladi v akciji, v kateri predstavljajo cilje programa, možnosti, ki jih ponuja področje mladine znotraj programa Erasmus+, širši evropski in nacionalni kontekst programa ter njegove poglavitne značilnosti.
Vir: L’mit


Vsako prvo nedeljo od 10.00 do 18.00, UGM Prost vstop v galerijo

Vsako prvo nedeljo od 10.00 do 18.00 prost vstop v Umetnostno galerijo Maribor. Vabljen/-a, da prvo nedeljo v mesecu preživiš v okrilju sodobne vizualne umetnosti.
Vir: UGM


Od ponedeljka do petka, med 15. in 19. uro. Jesenske ustvarjalne delavnice

Mentorji Maša, Marko, Jasmina in Anita vas pričakujejo z zanimivimi ustvarjalnimi vsebinami. Ustvarjalne delavnice v Domu ustvarjalnosti mladih potekajo tudi ko ni počitnic, vsak dan, od ponedeljka do petka, med 15. in 19. uro.
Vir: Zveza prijateljev mladine Maribor


Aplikacijo naloži čim prej! Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MaMa

Osnovna funkcija mobilne aplikacije je informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se v bližini ne dogaja nič posebnega, uporabnik prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Preberi več


26. 2. - 2. 3. 2018 ZPM: Delavnice v času zimskih počitnic

Zveza prijateljev mladine Maribor v času zimskih počitnic pripravlja vrsto delavnic, ki se bodo odvijale v Domu ustvarjalnosti mladih med 26. 2. in 2. 3. 2018.
Vir: ZPM


26. 2. 2018 Salon uporabnih umetnosti: “Bila si tisto, kar je molčalo”

Salon uporabnih umetnosti v ponedeljek, 26. 2. 2018, ob 17:00 vabi na predstavitev knjige dr. Jasne Podreka »Bila si tisto, kar je molčalo«, raziskave o intimno partnerskih umorih v Sloveniji in nasilju do žensk. Avtorici knjige se bosta pri predstavitvi in razpravi pridružili dr. Milica Antić Gaber, prof. na FF v Ljubljani in lektorica knjige ter ustanoviteljica SOS telefona Mojca Dobnikar.
Vir: Salon uporabnih umetnosti


28. 2. 2018 Wetrinsky: Literarni večer – Marko Tomaš in Sanje

V sredo, 28. 2. 2018, si ob 18:00 vabljen_a v klub Wetrinsky na večer z založbo Sanje in pesnikom Markom Tomašem, ki sodi med najbolj priljubljene in brane pesnike na področju nekdanje Jugoslavije.
Vir: Wetrinsky


28. 2. - 2. 3. 2018 EKTC: Fotografska delavnica

Fotografska delavnica bo potekala med zimskimi počitnicami od 28. 2. do 2. 3. 2018 v prostorih Centra eksperimentov. Vsak udeleženec potrebuje svoj fotoaparat (lahko tudi mobilni telefon) in željo ter dobro voljo do fotografiranja.
Vir: Mladi Maribor


informativno srečanje bo 10. 3. 2018 Akademija Waldorf Maribor: Novo izobraževanje za waldorfske učitelje in vzgojitelje

Akademija Waldorf Maribor vpisuje v novo triletno izobraževanje za waldorfske učitelje in vzgojitelje. Izobraževanje se prične maja, informativno srečanje pa bo v soboto, 10. 3. 2018, ob 9:00.
Vir: Waldorska akademija MariborMISC INFOPEKA 2018 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov