Izobraževanje


V času uradnih ur, Andragoški zavod Maribor Informiranje in svetovanje odraslim za izobraževanje

Andragoški zavod Maribor-Ljudska univerza namenja posebno pozornost dejavnosti informiranja in svetovanja. V sklopu nacionalnega projekta svetovalnih središč nudijo odraslim celovito in poglobljeno informiranje in svetovanje o možnostih nadaljnjega izobraževanja in učenja. V osebnih pogovorih se z odraslimi pogovorijo o tem, kako dokončati prekinjeno izobraževanje, si nadgraditi stopnjo izobrazbe, si pridobiti kakšno dodatno znanje za kvalitetnejše opravljanje dela in tudi za osebno rast. Svetujejo tudi o tem, kako se motivirati za učenje in kako se sploh lotiti učenja.
Za svetovalni pogovor se lahko zainteresirani naročite na telefonski številki: 02 / 234 11 34 ali po elektronski pošti: svetovanje@azm-lu.si.
Vabljeni na svetovanje!


Prijavi se čim prej. Zveza tabornikov Slovenije vabi nove prostovoljce/-ke k sodelovanju

Zveza tabornikov Slovenije želi v okviru projekta »Novi rodovi mladih s kompetencami« ustvariti osnovo za delovanje taborniških društev v podravskih občinah, kjer je tabornikov malo ali pa je njihovo delo zamrlo pred več leti. Vabijo nove prostovoljce in prostovoljke, ki bi bili zainteresirani ustanoviti in voditi društvo tabornikov v svojem kraju. Prijavi se čim prej.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru


IMZ vabi Pomagajte graditi boljši Maribor!

Iniciativa mestni zbor te vabi, da se preizkusiš kot moderator, ki bi na rednih sestankih, vsak ponedeljek ob 18. uri v prostorih CAAP-a na Valvasorjevi 42, usmerjal pogovore, da bi bili zbori kolikor je mogoče plodni in bi čim prej pripeljali do konkretnih pozitivnih sprememb. S svojim delom ti omogočajo, da o politični in družbeni situaciji v mestu odločaš sam in nanjo neposredno vplivaš. Pridruži se jim na rednih sestankih ali pa stopi z njimi v stik preko e-pošte na info@imz-maribor.org ali telefona, 040/552-199. Za vse bo pripravljen tudi brezplačni tečaj moderacije.
Vir: Iniciativa mestni zbor


Priročnik Priročnik Cherry on the cake ali kako kakovostno načrtovati mladinsko izmenjavo

Priročnik je nastal kot rezultat nacionalnih usposabljanj, ki jih je Nacionalna agencija pod »znamko« Cherry on the cake izvajala od 2012 do 2014. Priročnik je sinteza najbolj uporabnih informacij s preteklih usposabljanj o metodah dela in spodbujanja mladih v okviru projektov mladinskih izmenjav. Zastavljena je kot razmišljanje o pogostih vprašanjih, s katerimi se srečujejo mladi ter mladinski delavci in voditelji v času od ideje do zaključka projekta mladinske izmenjave.
Vir: MVA


Informativna brošura Promocijska brošura E+MVA

Oglej si promocijsko-informativno brošuro programa Erasmus+ Mladi v akciji, v kateri predstavljajo cilje programa, možnosti, ki jih ponuja področje mladine znotraj programa Erasmus+, širši evropski in nacionalni kontekst programa ter njegove poglavitne značilnosti.
Vir: L’mit


Vsako prvo nedeljo od 10.00 do 18.00, UGM Prost vstop v galerijo

Vsako prvo nedeljo od 10.00 do 18.00 prost vstop v Umetnostno galerijo Maribor. Vabljen/-a, da prvo nedeljo v mesecu preživiš v okrilju sodobne vizualne umetnosti.
Vir: UGM


Od ponedeljka do petka, med 15. in 19. uro. Jesenske ustvarjalne delavnice

Mentorji Maša, Marko, Jasmina in Anita vas pričakujejo z zanimivimi ustvarjalnimi vsebinami. Ustvarjalne delavnice v Domu ustvarjalnosti mladih potekajo tudi ko ni počitnic, vsak dan, od ponedeljka do petka, med 15. in 19. uro.
Vir: Zveza prijateljev mladine Maribor


Aplikacijo naloži čim prej! Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MaMa

Osnovna funkcija mobilne aplikacije je informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se v bližini ne dogaja nič posebnega, uporabnik prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

Preberi več


1., 7., 14., 28. in 29. 12. 2017 ZPM: Delavnice domače kozmetike – Naravna čistila

Zveza prijateljev mladine v decembru pripravlja več delavnic domače kozmetike. Izdelovali bodo mila, balzame za ustnice, mazila in naravna čistila. Delavnice bo vodila Katra Petre, univ. dipl. biotehnologinja, odvile pa se bodo 1., 7., 14., 28. ter 29. 12. 2017.
Vir: ZPM Maribor


14. 12. 2017 Mariborska knjižnica: Filmski krožek – Matrica

Pogovor o izbranem filmu bo vodil filmski kritik in poznavalec Žiga Brdnik. Vabljen_a v četrtek, 14. 12. 2017, ob 17:00.
Vir: Mariborska knjižnica


rok prijave je 24. 1. 2018 Spletni tečaj Zagovorniki_ce človekovih pravic

Amnesty International Slovenije obvešča, da so odprte prijave na njihov tretji tečaj o človekovih pravicah. Spletni tečaj je brezplačen in na voljo vsem. Rok prijave je 24. 1. 2018.
Vir: Mariborska knjižnicaMISC INFOPEKA 2017 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov