Kulturni center Pekarna


prijave zbirajo do 14. 12. 2017 Vabilo k sodelovanju na Gudstaf Marketu

21. 12. se bo v Dvorani Gustaf zopet odvijal GUDSTAF MARKET. Vsi, ki bi želeli sodelovati s svojimi izdelki na stojnicah, se lahko prijavite do 14. 12. 2017.
Vir: AGD Gustaf


14. 12. 2017 AGD Gustaf: 30 Let Dža Ili Bu & Blutwurst

Punk rock skupina Dža ili Bu je bila ustanovljena leta 1987 v Beogradu. Skupina je bila vedno politično angažirana, istih tem pa se lotevajo še danes. V dvorano Gustaf prihajajo s svojim sedmim studijskim albumom “Sedma sila”. Vabljen_a v četrtek, 14. 12. 2017, ob 21:00.
Vir: AGD Gustaf


pon, MISC INFOPEKA Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroci in mladostniki

Prostovoljci/-ke  MISC INFOPEKE te vabijo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj Pekarna DOBIŠ DAŠ in z nami deliš svoja razmišljanja, zamisli, igrivost, znanje in ustvarjalnost. Vsebine druženj določamo skupaj in sproti, najraje pa počnemo naslednje: igranje socialnih in družabnih iger, ustvarjalne delavnice, delavnice spodbujanja kreativnega pisanja in branja, ustvarjanje stripov, kuharske delavnice zdravih prigrizkov, športne aktivnosti, gledanje filmov…
Info: MISC INFOPEKA, Trg revolucije 9, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org
Vir: MISC INFOPEKA


Kulturni center Pekarna Bukvarna Ciproš vabi

Bukvarna Ciproš te vabi vsak delovni dan med 17:00 in 19:00, ob sredah tudi med 9:00 in 13:00 in v soboto med 9:00 in 13:00, da si izbereš knjigo po svojem okusu, prodajne cene knjig so simbolične, ocenjene po kriterijih društva. Na voljo leposlovje slovenskih avtorjev, leposlovje tujih avtorjev v slovenskem prevodu, literatura v tujih jezikih (angleščina, nemščina, ruščina, francoščina, italijanščina…) – izvirna in prevodi, učbeniki, strokovna literatura, revije, gramofonske plošče. Rabljene knjige, razglednice, stare zemljevide ali gramofonske plošče lahko tudi oddaš. Če knjig ne moreš dostaviti, jih pridejo iskat.
Info: Bukvarna Ciproš, Ob železnici 8, Maribor, 02 251 13 13, 041 592 869
Vir: Bukvarna Ciproš


pon-pet, MISC INFOPEKA Reciklaža kartuš za Rdeče noske

Zaščita okolja in veselje do življenja za bolne in trpeče ljudi se v tem projektu združujeta, saj vsaka reciklirana kartuša pomeni donacijo za Društvo za pomoč trpečim in bolnim Rdeči noski. S to donacijo pomagate društvu pridobiti finančna sredstva, ki jih potrebujejo za izvajanje obiskov v bolnišnicah. Program ponuja brezplačen prevzem praznih – rabljenih kartuš. Namesto v smeti, gredo kartuše v zbiralne škatle, ter nato v podjetje Emstar d.o.o.. Priključitev temu projektu za te ne predstavlja dodatnega dela niti stroškov. V Mariboru lahko odslužene kartuše oddaš tudi pri nas v MISC INFOPEKI, v Kulturnem centru Pekarna Ob železnici 16.
Info: nasmeh@rdecinoski.org.
Vir: CNVOS


Pon-pet, MISC INFOPEKA Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Individualno svetovanje izvajata zunanji strokovni sodelavki, mag. Alenka Barbirič, prof.def., ped. spec. in Vesna Likovnik Gorjup, prof.def., ped. spec. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!
Info: MISC INFOPEKA, Ob železnici 16, Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org
Vir: MISC INFOPEKA


MISC INFOPEKA MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Izposoja recikliranih koles vsak delovni dan v MISC INFOPEKI od 10:00 ure dalje, vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji. Potrebno je izpolniti obrazec, pokazati osebni dokument in imeti v žepu 2 EUR za obrabnino. V primeru stalne izposoje kolesa za 10 ali 14 dni je obrabnina 20 EUR. Kolesa čakajo.
Vir: Misc Infopeka


Čim prej, MISC INFOPEKA Nudenje brezplačne učne pomoči

V mesecu novembru bodo ponovno začeli s prostovoljskim delom mladih za mlade v Mladinskem informacijsko-svetovalnem centru INFOPEKA.  Usposobljeni prostovoljci bodo v okviru programa  “Nudenje brezplačne učne pomoči”, kot že samo ime pove, nudili otrokom in mladostnikom brezplačno učno pomoč. Če se želiš preizkusiti kot prostovoljec ali pa poznaš starše/ skrbnike, ki bi jim brezplačna učna pomoč koristila, čim prej kontaktiraj ali pa se oglasi v MISC INFOPEKA.
Vir: MISC INFOPEKAMISC INFOPEKA 2017 | Avtorji