Kulturni center Pekarna


rok prijave je 24. 2. 2018 MKC Maribor: Poziv za fasilitatorje pri projektu Com’ON Europe – participatorni proračun za mlade

MKC Maribor išče 4 družbene fasilitatorke_je na projektu Com’ON Europe – participatorni proračun za mlade; 4 Mariborčane_ke, ki jim bodo pri delu z mladimi kolektivi pomagale_i vzpostaviti in uveljaviti participatorni proračun za mlade v našem mestu. Rok prijave je 24. 2. 2018.
Vir: MKC Maribor

 


24. 2. 2018 AGD Gustaf: Maribor goes Hardcore – The Saga Continues

Vabljen_a v soboto, 24. 2. 2018, od 22. ure dalje.
Vir: AGD Gustaf

 


25. 2. 2018 AGD Gustaf: Double Me [It], LULU [It], dR:dR:dR [Hr], Iritator [Si]

Vabljen_a v nedeljo, 25. 2. 2018, ob 20:00.
Vir: AGD Gustaf

 


rok prijave je 26. 2. 2018 MKC Maribor: Seminar prepoznavanja kompetenc v mladinskem delu (2. del)

MKC Maribor te v okviru projekta Delat grem! vabi na Seminar prepoznavanja kompetenc v mladinskem delu (2. del). Ta bo potekal, v torek, 27. 2. 2018, med 10. in 15. uro ter v prostorih MKC Maribor, cilj srečanja pa je testiranje spletnega brskalnika, ki bo mladim, ki iščejo priložnosti za pridobivanje novih izkušenj, znanj in kompetenc služil kot mesto, kjer bodo našli informacije o programih, projektih in organizacijah, kjer bodo to znanje lahko pridobili. Rok prijave je 26. 2. 2018 (do 10. ure zjutraj).
Vir: MKC Maribor

 


pon, MISC INFOPEKA Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroci in mladostniki

Prostovoljci/-ke  MISC INFOPEKE te vabijo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj Pekarna DOBIŠ DAŠ in z nami deliš svoja razmišljanja, zamisli, igrivost, znanje in ustvarjalnost. Vsebine druženj določamo skupaj in sproti, najraje pa počnemo naslednje: igranje socialnih in družabnih iger, ustvarjalne delavnice, delavnice spodbujanja kreativnega pisanja in branja, ustvarjanje stripov, kuharske delavnice zdravih prigrizkov, športne aktivnosti, gledanje filmov…
Info: MISC INFOPEKA, Trg revolucije 9, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org, www.infopeka.org
Vir: MISC INFOPEKA


Kulturni center Pekarna Bukvarna Ciproš vabi

Bukvarna Ciproš te vabi vsak delovni dan med 17:00 in 19:00, ob sredah tudi med 9:00 in 13:00 in v soboto med 9:00 in 13:00, da si izbereš knjigo po svojem okusu, prodajne cene knjig so simbolične, ocenjene po kriterijih društva. Na voljo leposlovje slovenskih avtorjev, leposlovje tujih avtorjev v slovenskem prevodu, literatura v tujih jezikih (angleščina, nemščina, ruščina, francoščina, italijanščina…) – izvirna in prevodi, učbeniki, strokovna literatura, revije, gramofonske plošče. Rabljene knjige, razglednice, stare zemljevide ali gramofonske plošče lahko tudi oddaš. Če knjig ne moreš dostaviti, jih pridejo iskat.
Info: Bukvarna Ciproš, Ob železnici 8, Maribor, 02 251 13 13, 041 592 869
Vir: Bukvarna Ciproš


pon-pet, MISC INFOPEKA Reciklaža kartuš za Rdeče noske

Zaščita okolja in veselje do življenja za bolne in trpeče ljudi se v tem projektu združujeta, saj vsaka reciklirana kartuša pomeni donacijo za Društvo za pomoč trpečim in bolnim Rdeči noski. S to donacijo pomagate društvu pridobiti finančna sredstva, ki jih potrebujejo za izvajanje obiskov v bolnišnicah. Program ponuja brezplačen prevzem praznih – rabljenih kartuš. Namesto v smeti, gredo kartuše v zbiralne škatle, ter nato v podjetje Emstar d.o.o.. Priključitev temu projektu za te ne predstavlja dodatnega dela niti stroškov. V Mariboru lahko odslužene kartuše oddaš tudi pri nas v MISC INFOPEKI, v Kulturnem centru Pekarna Ob železnici 16.
Info: nasmeh@rdecinoski.org.
Vir: CNVOS


Pon-pet, MISC INFOPEKA Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Individualno svetovanje izvajata zunanji strokovni sodelavki, mag. Alenka Barbirič, prof.def., ped. spec. in Vesna Likovnik Gorjup, prof.def., ped. spec. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!
Info: MISC INFOPEKA, Ob železnici 16, Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org
Vir: MISC INFOPEKA


MISC INFOPEKA MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Izposoja recikliranih koles vsak delovni dan v MISC INFOPEKI od 10:00 ure dalje, vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji. Potrebno je izpolniti obrazec, pokazati osebni dokument in imeti v žepu 2 EUR za obrabnino. V primeru stalne izposoje kolesa za 10 ali 14 dni je obrabnina 20 EUR. Kolesa čakajo.
Vir: Misc Infopeka


Čim prej, MISC INFOPEKA Nudenje brezplačne učne pomoči

V mesecu novembru bodo ponovno začeli s prostovoljskim delom mladih za mlade v Mladinskem informacijsko-svetovalnem centru INFOPEKA.  Usposobljeni prostovoljci bodo v okviru programa  “Nudenje brezplačne učne pomoči”, kot že samo ime pove, nudili otrokom in mladostnikom brezplačno učno pomoč. Če se želiš preizkusiti kot prostovoljec ali pa poznaš starše/ skrbnike, ki bi jim brezplačna učna pomoč koristila, čim prej kontaktiraj ali pa se oglasi v MISC INFOPEKA.
Vir: MISC INFOPEKAMISC INFOPEKA 2018 | Avtorji