Neformalno izobraževanje / Gledališče, literatura, film…

Beremo klasiko: Evrocentrizem

Na letošnjo Noč knjige, 23. 4. 2019, vas ob 18. uri vabimo v MISC INFOPEKA, da skupaj obeležimo 30. obletnico izdaje dela Evrocentrizem, ki je postal klasika radikalne misli.

Delavnica: Poezija zatiranih

Vabljene_i na delavnico “Poezija zatiranih”, ki bo potekala v soboto, 14. 3. 2020, od 10.00 do 17.00 v Galeriji K18 (Koroška cesta 18), kjer bomo inspirirane_i s konceptom “estetike zatiranih”, ki ga je v svojem poznem delu postavil pomembni brazilski dramaturg in gledališki pedagog August Boal.

Doba – Borza znanja

za tiste, ki ponujajo znanje, ali se želijo naučiti novih veščin

Društvo za razvoj filmske kulture

združevanje ljubiteljev filma, delavnica animiranega filma, izobraževalna radijska oddaja, Kino klub, filmski večeri

Enajsta šola-šala d.o.o.

center za dodatno in dopolnilno izobraževanje

Filmopeka: Kdo varuje Varuhe?

Vabimo te, da se nam pridružiš v petek, 29. 11. 2019, ob 19:00, v prostorih INFOPEKE, kjer si bomo ogledale_i film Varuhi v režiji Zacka Snyderja. Film bo uvedel filmski kritik Igor Harb, po filmu pa bo sledila diskusija. Ogled filma je brezplačen.

Gledališka predstava “Calais Calais”

V četrtek, 14. 11. 2019, ob 20.00 uri vas vabimo v MC Indijanez (KC Pekarna) na gledališko predstavo »Calais, Calais«, ki razpira različne poglede na življenje begunk_cev in aktivistk_ov.

KINO! 39 in opus kratkih filmov Jelene Gavrilović

V četrtek, 28. 11. 2019, ob 18:00 vabimo v Galerijo K18 na predstavitev 39. številke revije za film in filmsko KINO!. Predstavitev bo osredotočena na filmsko produkcijo mlade srbske režiserke Jelene Gavrilović, o njenem delu pa bosta predavala Matic Majcen (Trk diskretne avtentičnosti in glorifikacije mladosti v kratkih igranih filmih Jelene Gavrilović) in Veronika Zakonjšek (Kje ste, punce?).

Kulturno društvo Prežihovci Maribor

folklora, lutke, gledališče

Kulturno umetniško društvo Moment

gledališka šola – gledališka igra in režija, dramsko pisanje,  mednarodni festival neodvisnega gledališča, delavnice

Mariborska knjižnica

informacijsko opismenjevanje, e-Zbirka znanja, e-učenje, razstave, ure pravljic, literarni večeri, predavanja

MISC INFOPEKA

ustvarjalne delavnice za otroke in starejše, izobraževanje prostovoljcev, računalniški tečaji za odrasle, usposabljanja za mladinske delavce, delavnice Socialnih iger in socialnih veščin, delavnice Spodbujanje kritičnega odnosa mladih do informacij, Evropska prostovoljna služba in drugo

MKC Maribor

delavnice s področja novih medijev, videa in obdelave, avdio studijskih tehnologij in druge

Multimedijski center KIBLA

ustvarjalne, multimedijske in druge delavnice za otroke, ustvarjalce, računalniški tečaj za upokojence, mladinske izmenjave

Predstava “Kristusu ni uspelo, prišel je Marx”

Vljudno vabljene_i na ponovitev predstave “Kristusu ni uspelo, prišel je Marx”, ki bo v soboto, 26. 1. 2019, ob 19:00 v Narodnem domu Maribor (Mali oder).

Uvodno srečanje Rubrika: Filmopeka

Te zanima svet filma in kreativno pisanje filmskih kritih, se seznaniti s sodobno filmsko teorijo ter se usposobiti za organizacijo filmskih večerov? Ja, ja, ja in ja! Potem pridi v torek, 26. 11. 2019, ob 19:00 v naše prostore, kjer ti bomo predstavile_i program RUBRIKA: FILMOPEKA.

Vežba za oder

Od 16. 1. 2019 naprej vabimo performerke_je, plesalke_ce in vse, ki želite ozavestiti uporabo telesa na odru ter razširiti vaš odrski potencial, na redne Vežbe za oder z Alenko Marinič (SLO) in Justinom Durelom (ZDA), ki bodo potekale v Veliki dvorani Vetrinjskega dvora.

Zavod Pekarna-magdalenske mreže

delavnice odrske in zvočne tehnike, scenaristične delavnice, delavnice fotografije, animacije, sitotiska, popravljalnica koles, ustvarjalne delavnice za otroke, mlade in starejše, evropska prostovoljna služba…


MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov