• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljstvo v Mariboru
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

Oddaja prispevkov je 14. 8. 2015

Poziv za oddajo prispevkov za mednarodni tekmovanji 5. StopTrik Mednarodnega filmskega festivala v Sloveniji in na Poljskem

Mednarodno stop motion tekmovanje in Borderlands tekmovanje se bosta odvili v sledečih festivalskih mestih: StopTrik MFF Maribor: 01. – 04. 10. 2015 in StopTrik MFF Niepołomice: 23. – 25. 10. 2015.

Vaše prispevke pričakujemo do 14. 8. 2015. Selekcija izbranih filmov bo objavljena najkasneje do 15. 9. 2015. Oddaja prispevkov na 5. StopTrik MFF je brezplačna.

+ Preberi več


autumn, Maribor

Vacancy for EVS Volunteer

At Pekarna Magdalenske mreže Maribor we want to host volunteers which are enthusiastic, sociable, creative and open for different opportunities and collaboration by organisation and production cultural events for youth.

We are looking for two volunteers (from February 2016 to December 2016) for our host project Do the (r) evolution!, candidates should send email with CV and motivation letter to the evs coordinator Nataša Usar: evs@pekarna.org, latest by 28th of August 2015.

+ Preberi več


2. 9. 2015, MISC INFOPEKA

Delavnica “Prazgodovinski photoshop”

V sredo, 2. 9. 2015, ob 16.00 uri vabljen/-a na brezplačno delavnico v prostore MISC INFOPEKA, kjer boš spoznal/-a metodo prazgodovinskega photoshopa. Prijaviš se lahko do petka, 28. 8. 2015, na naslov infopeka@infopeka.org, 02 300 68 50, 041 481 246.

+ Preberi več


23. 9. 2015, MISC INFOPEKA

MLADINSKE DELAVNICE – informativno srečanje

Vabljen/-a na informativno srečanje za vseh interesiranih bodočih prostovoljcev in prostovoljk, ki bi se radi priključili k izvajanju programa Mladinske delavnice. Informativno srečanje bo v sredo, 23. 9. 2015, ob 17.00 uri v prostorih MISC INFOPEKA (Ob železnici 8, Maribor).

+ Preberi več


20. 5. 2015, Grajski trg in Slovenska ulica

Foto esej »Prostovoljsko mesto«

V okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru, 20. 5. 2015, je zaživel informativno družabni dogodek “Prostovoljsko mesto”. Vabljen/-a k listanju Foto eseja “Prostovoljsko mesto”, kjer si lahko zanimivo prostovoljsko dogajanje ogledaš v fotografiji.

+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


28. 3. 2015, različne lokacije po Mariboru

Foto esej ob Dnevu za spremembe v Mariboru 2015

Vljudno vabljen/-a k prebiranju Foto eseja, ki slikovno prikazuje prostovoljske akcije ob Dnevu za spremembe v Mariboru dne, 28. 3. 2015. Kolektivne akcije so bile ponovno skupnostno usmerjene, saj so na ta dan prostovoljci in prostovoljke soustvarjali različne prostovoljske zgodbe, ki so pripomogle k povezovanju ljudi v skupnost.

+ Preberi več


Poročamo: Projekt "Izberite si svojo Babico!"

Poročamo: Projekt “Izberite si svojo Babico!”

I am EVS volunteer for Pekarna Magdalenske Mreže, and also an illustrator from France. In march, I had the opportunity to print one of my project, “Choose your Granny”, which is a little game for children, and I wanted to  introduce some of them in Slovene, and create new ones for the occasion. + Preberi več


poročamo

Poročamo: Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj v Bruslju in “… Between my legs”

Neformalna skupina mladih, ki v Mariboru deluje po gledališču zatiranih in zakonodajnem gledališču, je s predstavo “Umetnost (so)bivanja ali Kako najti streho nad glavo”, od 22. do 25. 2. 2015, gostovala v Bruslju.

+ Preberi več


poročamo

Poročamo: Udeležba na mednarodnem treninua za trenerje in trenerke v Nepalu

Mreža Mama je kot partner v projektu Youth Creating Solutions for Meaningful Participation k sodelovanju povabila pet mladinskih delavcev in delavk iz različnih koncev Slovenije, ki so se od 2. do 14. 3. 2015 udeležili mednarodnega treninga za trenerje in trenerke v Nepalu (v Kathmanduju in Pokhari). Treninga se je udeležila tudi naša sodelavka, Barbara Polajnar, ki je na treningu s soudeleženci predstavila metodo gledališča zatiranih. Udeleženci in udeleženke so se na treningu spoznali z osnovami človekovih pravic in metodah namenjenim izvajanju treningov v prihodnje v svojih lokalnih okoljih.

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Retrospektiva reprezentativnih del Zore Plešnar

Zora Plešnar je gotovo ena od najpomembnejših slovenskih fotografinj preteklega stoletja. Številne razstave in nagrade pričajo o tem. Sodelovala je na preko 700 skupinskih razstavah širom sveta in prejela 135 nagrad in pohval. Razstava bo odprta do 31. 8. 2015.
Vir: Fotografski muzej Maribor

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Polentni Art kamp 2015

Vsak konec tedna boste lahko uživali v odrskih produkcijah na Odru Triglav pri paviljonu, plesali v plesnih delavnicah, popravljali kolesa, odjadrali v pravljicah, se razvajali v razvajalnicah, se rekreirali in igrali, brali, meditirali, klepetali …
Vir: Narodni dom Maribor

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Razpis Knafljeve štipendije za študijsko leto 2015/2016

Upravni odbor (Kuratorij) Knafljeve ustanove na Dunaju podaljšuje rok za oddajo prošenj za dodelitev štipendije. Štipendija je namenjena spodbujanju podiplomskega študija diplomantov Univerze v Ljubljani, ki se vpišejo na magistrski ali doktorski študij na visokošolskih ustanovah na Dunaju. Rok prijave je 1. 9. 2015.
Vir: Eurydice Slovenija

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Večjezična spletna stran za učenje nemškega jezika

Spletna stran deutsch.info je brezplačna spletna platforma za učenje nemškega jezika. Poslužuje se modernih didaktičnih metod in hkrati ponuja zanimive in praktične informacije o življenju in delu v Nemčiji in Avstriji.
Vir: L’mit

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Evropski inštitut za enakost spolov objavil nove rezultate Indeksa enakosti spolov

Evropski inštitut za enakost spolov je na konferenci, ki je potekala 25. 6. 2015 v Bruslju, predstavil nove rezultate Indeksa enakosti spolov v EU. Z indeksom merimo, kako daleč oziroma blizu smo do enakosti spolov v EU in posameznih državah članicah.
Vir: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Javni programski poziv za izbor kulturnih programov na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti na območju Mestne občine Maribor

Predmet poziva Maribor-PrP 2015 je sofinanciranje celoletnih programov kulturnih društev in njihovih zvez iz sredstev Mestne občine Maribor. Upravičene osebe po tem pozivu so pravne osebe – kulturna društva s sedežem na območju Mestne občine Maribor, ki izpolnjujejo razpisne pogoje. Rok prijave je 8. 9. 2015.
Vir: razpisi.info

Kategorije: Javni razpisi Naslovna stran Infopeka informira

Dolgoročno prostovoljno delo v Maleziji

Nevladna humanitarna organizacija SOLS 24/7 s sedežem v Maleziji, v sodelovanju z Zavodom Voluntariat, vabi k sodelovanju prostovoljce različnih profilov, interesov in starosti. Prijavi se čim prej.
Vir: Zavod Voluntariat

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Natečaj za oblikovanje celostne grafične podobe ŠOS

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) vabi vse zainteresirane študente k prijavi na natečaj za oblikovanje celostne grafične podobe (CGP) ŠOS. Rok prijave je 14. 8. 2015.
Vir: Študentska organizacija Slovenije

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Evropski mladinski medijski dnevi 2015

Evropski parlament v sodelovanju z organizacijo European Youth Press prireja Evropske mladinske medijske dneve, ki bodo potekali od 20. do 22. 10. v Bruslju. Letošnja prednostna tema je medijska svoboda. Rok prijave je 16. 8. 2015.
Vir: Movit

Kategorije: Izobraževanje Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Poletne kolesarske poti (UGM)

Vsaka kolesarska pot bo posvečena posameznemu tematskemu sklopu – Forma viva Maribor, javni spomeniki posvečeni vojnam, spomeniki znanih osebnosti, umetniške sledi v mestu do konca 19. stoletja in umetniške sledi v mestu v 20. in 21. stoletju. Dogodki bodo v juliju in avgustu.
Vir: Umetnostna galerija Maribor

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 

MISC INFOPEKA 2015 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov