• Prostovoljstvo v Mariboru
  različne lokacije po Mariboru 
    http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00  
   Pekarna Magdalenske mreže http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/
 • PEKARNA POTOPISI
  enkrat mesečno, MISC INFOPEKA 
    http://www.facebook.com/pekarnapotopisi?fref=ts

Rok prijave je 24.2.2016

Cikel risarskih delavnic »Risba«

V četrtek, 25. 2. 2016, ob 16.00 te vabimo v Galerijo K18 na prvo risarsko delavnico v okviru Cikla risarskih delavnic »Risba«.

+ Preberi več


Rok prijave je 29.2.2016

Poziv za umetnike za mednarodno umetniško rezidenco SobaZaGoste 2016

Mednarodna umetniška rezidenca GuestRoomMaribor / SobaZaGoste Pekarne Magdalenske mreže tudi v letu 2016 odpira svoja vrata tujim umetnikom, ki bi mesec dni ali več želeli ustvarjati v Mariboru.

+ Preberi več


vsak torek od 18:00 do 20:00, MISC INFOPEKA

Poziv novim članicam in članom v gledališko-aktivistično skupino “Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!”

Skupina “Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj” vabi nove člane in članice, da se pridružite rednim srečanjem gledališko-aktivistične skupine, ki potekajo vsak torek od 18.00 – 20.00 v prostorih INFOPEKE.  Prijave zbiramo na infopeka@infopeka.org. Število mest je omejeno.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te  v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«.  Piši na infopeka@infopeka.org ali pokliči na 02 300 68 50, 041 481 246.  Srečanja potekajo v prostorih INFOPEKE.

+ Preberi več


Radio Marš

ZINE PIZDA! na Radiu Marš

Zine PIZDA! je dobila svoj glas na Radiu Marš. Radijska oddaja MARŠ Pizda bo vsak ponedeljek slišana ob 17:30 na frekvenci 95.9 Mhz.

+ Preberi več


ZINE PIZDA

ZINE PIZDA! v novo sezono tudi s spletno stranjo

Tudi v novem šolskem letu v MISC INFOPEKA nadaljujemo z organiziranim prostovoljskim delom mladih za mlade – že sedemnajsto leto! Ena od šestih dejavnosti, v katero se lahko vključujejo mladi med  14. in 29. letom, je ZINE, publikacija z družbeno-angažiranimi, aktivističnimi in kreativnimi vsebinami. Lani osnovana skupina prostovoljcev je svoj zine poimenovala Pizda, doslej so izdali že tri številke, dostopne tudi na spletni strani http://pizda.clanweb.eu/kdo%20smo.htm.

+ Preberi več


Poročamo!

Vsak državljan lahko dostopa do informacij javnega značaja

V decembru je v Infopeki gostovala pravnica Tina Kraigher Mišič z delovnimi izkušnjami iz pisarne Informacijskega pooblaščenca, trenutno pa odvetniška pripravnica v Odvetniški družbi PircMusar. Predstavila je postopek, po katerem lahko vsak polnoletni državljan od državnih institucij pridobi številne informacije javnega značaja. + Preberi več


Poročamo!

Kako ograditi sovražni govor?

V četrtek, 19. 11. 2015, je Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede v sodelovanju z Mladinskim informacijsko – svetovalnim centrom INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, organizirala javni forum »Kako ogradimo sovražni govor?«.

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljna služba

Portret: Prerezala popkovino in odšla v Maribor

Cécile Bondon je stara 29 let in decembra letos bo minilo 10 mesecev, odkar je prišla v Maribor. Potrebovala je življenjsko spremembo, odkrila Evropsko prostovoljsko službo in po študiju uporabnih umetnosti in bitki za preživetje v umetniških vodah prišla kot prostovoljka iz francoskega Nantesa. Dela v INFOPEKI v Pekarni Magdalenske mreže, ki je koordinator mreže prostovoljskih organizacij v Mariboru. V Mariboru se počuti zelo dobro, tukaj je celo našla svoje novo poklicno poslanstvo.

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljna služba

Intervju: Slovenija je zelo podobna Češki, kljub temu sem tukaj doživel mali kulturni šok

Marek Šurkala je star 26 let. V Maribor (v Pekarno Magdalenske mreže, kulturni center Pekarna) je kot prostovoljec pri projektu EVS (Evropska prostovoljna služba) prišel februarja 2015, domov se bo po desetih mesecih vrnil konec leta.

+ Preberi več


Poziv javnosti: Ničelna toleranca do sovražnega govora

V imenu nacionalne koordinaciji gibanja Ne sovraži, ki je del vseevropskega gibanja No Hate Speech Movement, pozivamo vse, da si ne zatiskamo oči pred sovražnim govorom. Zanj mora veljati ničelna toleranca. Opozarjajmo, komentirajmo, nasprotujmo manipulacijam in sovražni govor tudi prijavimo ustreznim institucijam.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Postani del terenske DrogArt ekipe v Mariboru!

Združenje DrogArt je prostovoljska organizacija z glavnim namenom zmanjševanja škodljivih posledic drog in alkohola med mladimi. Aktivnosti, ki jih izvajamo, so terensko delo in informiranje.

+ Preberi več

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Brezplačne delavnice: 3D računalniško modeliranje – od zasnove do upodobitve

Mladinski kulturni center Maribor organizira sklop treh delavnic 3D računalniškega modeliranja, ki bodo potekale v sobotah med 6. – 20. 2. 2016. Število programskih orodij za računalniško modeliranje vedno bolj narašča, vsako pa nudi svoj pristop k ustvarjanju. Na delavnici boste ta orodja spoznali in ugotovili, katero vam najbolj ustreza. Prva delavnica bo 6. 2. 2016.
Vir: MKC Maribor

Kategorije: Izobraževanje Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Dvorana Gustaf: Exact Moment vol. VII

Na pustno soboto se bo zgodil magični Exact Moment vol. 7, kjer bodo na plan prišle maske, uresničile pa se bodo vse magične fantazije. Končno boste lahko pokazali svoje prave obraze … Glasbeni dogodek bo 6. 2. 2016.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Odprti poziv za projektni prostor MAO

Muzej za arhitekturo in oblikovanje vabi posameznike k prijavi projektov v nastajanju, eksperimentov in tekočih razstav na področju arhitekture, oblikovanja in fotografije. V letu 2016 bodo izbrani 4 projekti, ki jim bo MAO nudil produkcijska sredstva, osnovno tehnično opremo in podporo ter prostor. Rok prijave je 7. 2. 2016.
Vir: CNVOS

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Javno vodstvo po razstavi 2×15

Javno vodstvo po razstavi 2×15/Fotograf in kustos v tandemu bodo izvedli študentje – kustosi pod vodstvom dr. Marjete Ciglanečki v razstaviščih Media Nox in Fotogalerija Stolp. Dogodek bo 08.02. 2016.
Vir: Fotogalerija Stolp

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Zaposlitev preko programa javnih del v Zavodu za Novodobno izobraževanje

V Zavodu za Novodobno izobraževanje iščejo novega sodelavca/-ko. Možnost zaposlitve nudijo preko programa javnih del za obdobje enega leta na področju “Pomoč pri izvajanju programov za mlade”. Rok prijave je 10. 2. 2016.
Vir: cnvos.si

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Okrogla miza v Murski Soboti: S kakšnim odgovorom nad sovražni govor?

Mirovni inštitut in Zveza Romov Slovenije z namenom javne razprave in predstavitve pobude za redno javno odzivanje na problem sovražnega govora v Sloveniji vabita na okroglo mizo na temo sovražnega govora. Okrogla miza bo 10. 2. 2016.
Vir: cnvos.info

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Natečaj za oblikovanje plakata na temo sovražni govor

TAM-TAM obljavlja šesti natečaj Plaktivat za oblikovanje mestnega plakata na temo sovražni govor. Natečaj je namenjen vsem ustvarjalcem, tako posameznikom kot agencijam oz. pravnim osebam. Prijava na natečaj je brezplačna. Rok za oddajo je 12. 2. 2016.
Vir: L’mit

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

ZPM: Razpis za prostovoljce na letovanjih

Eden izmed temeljnih ciljev ZPM Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pri čemer je pomoč prostovoljk in prostovoljcev neprecenljiva. Brez njih (vsako leto jih je okoli 200) ne bi mogli omogočiti počitnic skoraj 1.800 otrokom, ki vsako leto letujejo z njimi. Prijave bodo zbirali od 15. 2. do 31. 3. 2016.
Vir: Zveza prijateljev mladine Maribor

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Razpis za oblikovanje celostne grafične podobe

Zveza Svobodnih sindikatov Slovenije skupaj z Zavodom Mladinska mreža MaMa vabi vse zainteresirane mlade, stare med 18 in 29 let, k prijavi na razpis za oblikovanje CGP projekta z delovnim naslovom Jamstvo na poti. Rok za oddajo ponudbe je 15. 2. 2016.
Vir: Mreža MaMa

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2016 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov