• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 14.00 in 16.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 14.00 in 16.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

13. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Prostovoljsko delo mladih za mlade 2014/15

Vabljen/-a na uvodno srečanje v ponedeljek, 13. 10. 2014, ob 17.00 v prostore MISC INFOPEKA in se raziskri  z nami kot prostovoljec in prostovoljka ter spoznaj “Prostovoljsko delo mladih za mlade” v MISC INFOPEKA.

+ Preberi več


Delavnica odpade, nov termin kmalu

Delavnica kritične pismenosti: Usposabljanje aktivnih prebivalcev za kritično dojemanje družbenih procesov

Zaradi premajnega števila prijavljenih delavnica žal odpade. O novem terminu delavnice vas bomo obvestili kmalu.

+ Preberi več


20.-26. 9. 2014, različne lokacije po Sloveniji

Preddogodki StopTrik MFF 2014

Pekarna Magdalenske mreže te v pričakovanju festivala StopTrik MFF 2014, ki se bo odvil v Mariboru med 3. in 5. 10. 2014, vabi na štiri preddogodke v Kranju, Bistrici, Cerknem in seveda v Mariboru. V Mariboru bo preddogodek potekal v soboto, 20. 9. 2014, ob 20. uri, v Vetrinjskem dvoru.

+ Preberi več


17. - 25. 9. 2014, Galerija K18

Razstava “Moja dežela, ki ne obstaja”

Vabimo te na ogled razstave v galeriji K18, z naslovom ”Moja dežela, ki ne obstaja”. Razstava bo odprta do četrtka, 25. 9. 2014, vsak delovnik od 10.00 do 12.00 in od 16.00 do 18.30.

+ Preberi več


Vsak torek, MISC INFOPEKA

»Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!« Usposabljanje po metodi gledališča zatiranih

Vabljen/-a na usposabljanje o gledališču zatiranih »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj«, ki bo potekalo od septembra do decembra, vsak torek, v prostorih MISC INFOPEKA. Prijaviš se lahko na naslov infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


23. 9. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnica razumevanja mehanizmov, ki povzročajo diskriminacijo, izključevanje, marginalizacijo: Vplivanje mehanizmov racionalizacije na komunikacijo in delovanje v skupinah

Vabljen/-a na delavnico Ubrane skupnosti, ki bo potekala v torek, 23. 9. 2014, od 17. do 21. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 22. 9. 2014, na matic@radiomars.si.

+ Preberi več


24. 9. 2014, Kino Udarnik

Udarniška Filmopeka: Balada o Narayami

Po poletnem premoru se ponovno vrača Udarniška Filmopeka. Tokrat si bomo ogledali japonski film Balada o Narayami, ki je leta 1983 prejel Zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu. Po filmu se bomo o ogledanem pogovorili s filmskim kritikom Damijanom Vinterjem, ki se nam tokrat pridružuje že tretjič. Vabljen/-a na filmsko izobraževanje v sredo, 24. 9. 2014, ob 20. uri v Kinu Udarnik.

+ Preberi več


Od 13. 9. do 4. 10. 2014, različne lokacije po Sloveniji

Narcissus – Orto foto

Narcissus te vabi na nadaljevanje projekta, tokrat z naslovom »Orto foto«, ki bo z več ponovitvami potekal v mesecu septembru in oktobru. Orto foto si boš lahko ogledal/-a na različnih lokacijah v Sloveniji, in sicer je 13. 9. 2014 premierno gostoval v Ljubljani (Gledališče Glej), 27. 9. 2014 bo v Mariboru (GT22) in 4. 10. 2014 ponovno v Ljubljani (Muzej sodobne umetnosti Metelkova). Premiera in ponovitve bodo vedno ob 20. uri. Vabljen/-a!

+ Preberi več


30. 9. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnice o zakonskih možnostih vključevanja v postopke upravljanja: Usposabljanje aktivnih prebivalcev za vključevanje v postopke odločanja organov lokalne samouprave

Zadnja delavnica Ubrane skupnosti v mesecu septembru bo potekala v torek, 30. 9. 2014, od 17. do 19. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 29. 9. 2014, na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


7. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnica razumevanja mehanizmov, ki povzročajo diskriminacijo, izključevanje, marginalizacijo: Družbeni korektivi

Združenje Frekvenca pripravlja v sklopu Ubrane skupnosti delavnico, ki bo potekala v torek, 7. 10. 2014, od 17. do 21. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 6. 10. 2014, na matic@radiomars.si. Vabljen/-a!

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 14:00 in 18:00.  Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Ali svojo stisko utapljaš v hrani, se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati? Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a. Vljudno vabljeni tudi starši, prijatelji, partnerji, sodelavci, profesorji…, ki ste bližnji osebi z motnjami hranjenja, in ji želite pomagati. Prav vi ste lahko pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjami hranjenja.

Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Skupina se sestaja ob sredah vsakih štirinajst dni.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


23. 8. 2014, Bolgarija

Poročilo iz delavnice Soba za ženske na festivalu Beglika v Bolgariji

Od 21. do 24. avgusta se je na jugu Bolgarije, sredi gozdov, ob jezerih, odvil 6. festival Beglika, ki združuje in povezuje ustvarjalce in umetnike iz različnih področij. Na enem izmed prizorišč, imenovanem Forum Metamorfozis, ki je bil letos postavljen prvič, z namenom povezovanja kulture, ekonomije in trajnostnega razvoja, se je v soboto, 23. avgusta predstavila tudi Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Transformator z delavnico gledališča zatiranih Soba za ženske.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več
Nova spletna stran: Pekovoljci se predstavijo

Ob 15. obletnici prostovoljskega dela v MISC INFOPEKA smo se odločili predstaviti naših 50 prostovoljcev preko spletne strani. Vabljen/-a k ogledu in prebiranju njihovih zgodb!

Vir: MISC INFOPEKA

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Pastirstvo za boljše sobivanje človeka in medveda v Alpah

Osnova projekta je prostovoljno delo. Prostovoljci, ki boste 8 dni preživeli na planini, boste bivali v planšarski koči. Za prevoz, hrano in pijačo bo poskrbelo Društvo Dinaricum (koordinator projekta). Vsak teden med julijem in septembrom (odvisno od trajanja pašne sezone) boste na planini bivali 2-4 prostovoljci. Prijavi se čim prej.
Vir: Dinaricum

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Prijavi se na natečaj za kratki film

V sklopu projekta “Trgovanje s prihodnostjo” so v Umanoteri, Slovenski fundaciji za trajnostni razvoj, razpisali natečaj za kratek video. Natečaj je del podpore zbiranja podpisov evropske državljanske pobude za zaustavitev prostotrgovinskih pogajanj, ki se bodo najverjetneje začeli začeli v drugi polovici septembra. Rok za oddajo je 22. 9. 2014.
Vir: Bodi eko

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Predavanje: “Piotr Piotrowski, Evropa na razpotju”

Vabljen na predavanje “Evropa na razpotju”. Piotr Piotrowski je redni profesor na oddelku za umetnostno zgodovino Univerze Adama Mickiewicza v Poznanu na Poljskem. Predavanje bo 23. 9. 2014 ob 18.00.
Vir: Umetnostna galerija Maribor

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Štipendije za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2014/2015

Javni sklad je objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2014/2015. Rok prijave je do 26. 9. 2014.
Vir: Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Delavnica urbane permakulture

Udeležiš se lahko delavnice, ki bo  govorila o tem kako pripraviti različne tipe gred v jesenskem času, da bodo spomladi pripravljene na sajenje in setev. Delavnica bo potekala 23. 9. 2014 v Mariboru. Prijavi se čim prej
Vir: Društvo Aktiviraj se

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Sloga išče novo sodelavko/sodelavca!

Sloga, platforma nevladnih organizacij (NVO), ki delujejo na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja, globalnega učenja in mednarodne humanitarne pomoči, išče novo sodelavko oz. sodelavca za področje zagovorništva. Rok prijave je 24. 9. 2014.
Vir: L’MIT

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Trije zanimivi tabori

Sodeluj v taboru v bližnji soseščini, to je v Italiji, Švici ali pa v Sloveniji. V Italiji boš tako lahko sodeloval pri promociji pravične trgovine na področju čokolade v sklopu festivala Altrocioccolato, v Švici boš v družbi prostovoljcev iz različnih narodov spoznaval tematiko migracij v azilnem domu ter preživljal čas v družbi otrok, v Sloveniji, natančneje na Dvorcu Rakičan, boš ravno tako ustvarjal z otroci in organizatorjem pomagal pri ustvarjanju počitniškega programa na temo Srednjega veka. Prijavi se čim prej.
Vir: Zavod Voluntariat

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Vesna – živeti življenje brez nasilja

Projekt Vesna je zasnovan kot ciljno usmerjena dveletna nacionalna kampanja, ki opozarja na problematiko nasilja nad ženskami. Glavni cilji projekta so: sistematično osveščanje žensk vseh starosti, v širši javnosti dvigniti osveščenost o problematiki nasilja, poglobiti znanje strokovnih delavcev.
Vir: Ministrstvo za
 notranje zadeve 
Policija

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Javni razpis za dodelitev žepnin 2014

Občina Duplek objavlja javni razpis za dodelitev žepnin socialno ogroženim dijakom in študentom v šolskem letu 2014/2015. Rok za oddajo vloge je 30. 9. 2014.
Vir: Občina Duplek

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov