• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

22. 12. 2014, Slomškov trg

Stopinje mesta: Po prazničnem Mariboru

Mraz spet objema mestne poti,
prazne so znova ulice hladne.
Tja, kamor vile hodijo drobne,
Stopinje pokažejo jasno sledi.

»Že ta ponedeljek!« kriči otročád.
»Ob petih zvečer!« vsak dedek veli!
Babi pa pravi, da plašč si zapni,
da te slučajno ne zgrabi prehlad.

Pridruži se nam na sprehodu v ponedeljek, 22. 12. 2014, ob 17. uri. Dobimo se na Slomškovem trgu.

+ Preberi več


22. 12. 2014, MISC INFOPEKA

Predstavitev zbornika »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!«

V ponedeljek, 22. 12. 2014, te ob 20. uri vabimo v prostore MISC INFOPEKA na predstavitev zbornika »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj« in predstavo gledališke skupine z istim imenom.

+ Preberi več


4.-22. 12. 2014, Vetrinjski dvor

Ponovitve predstave “Umetnost bivanja ali kako najti streho nad glavo?”

Si še nisi ogledal/-a predstave, ki jo je pripravila skupina “Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj” in obravnava problematiko dostopnosti javnih prostorov? December je pravi čas za to! Ponovitve bodo v četrtek, 4. 12., ob 17. uri na Živih dvoriščih (Gosposka 28),  v četrtek, 18. 12., ob 16. uri v dvorani Gustaf in v ponedeljek, 22. 12., ob 20. uri v MISC INFOPEKA.

+ Preberi več


18.-30. 12. 2014, Galerija K18

Razstava Ane Štuhec: Metamorfoze

Vabljen/-a na odprtje razstave Metamorfoze, ki bo v četrtek, 18. 12. 2014, ob 19. uri v Galeriji K18.

+ Preberi več


Recenzija predstave Objem granitne kocke

WTF = protestni interaktivni performans?

“Projekt je sofinancirala Mestna občina Maribor.” To so zaključne besede tako imenovanega protestnega interaktivnega performansa, naslovljenega Objem granitne kocke. Produkta kolektivnega avtorstva neformalne skupine ZIZ, nastalega na podlagi pričevanj kriminaliziranih vstajnikov, aretiranih in kazensko ovadenih 3. decembra 2012 na Tretji mariborski vstaji.

+ Preberi več


Namenite del dohodnine Pekarni Magdalenske mreže

Podprite nas – namenite del dohodnine naši organizaciji

Vabimo vas, da namenite del svoje dohodnine naši organizaciji, saj v skladu z veljavnim zakonom o dohodnini in uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije (142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (UL RS, št. 13/11 – UPB7)), zavezanec za plačilo dohodnine lahko nameni do 0,5 % svoje dohodnine za splošno koristne namene, med drugim tudi za delovanje nevladnih organizacij. To pomeni, da lahko sami odločate, za kakšne namene bo porabljen del vaše že odmerjene dohodnine, hkrati pa to nikakor ne vpliva na odmero višine vaše dohodnine. Za pripravljenost in podporo se vam najlepše zahvaljujemo sodelavke in sodelavci ter mladi uporabniki, prostovoljci in kulturni ustvarjalci, ki so jim programi in aktivnosti v naši organizaciji namenjeni.

+ Preberi več


Priporočamo!

Stopinje mesta z novo spletno stranjo

S ponosom ti predstavljamo novo spletno stran izpod prstov naših prostovoljcev Stopinj mesta.

Na spletni strani lahko zdaj tudi v elektronski verziji prebereš že skoraj kultni Vodnik za mlade popotnike po Mariboru, tam pa so tudi podrobni opisi tematskih sprehodov, opis Stopinjic in fotografije, iz katerih kar skače njihov neustavljiv, iskrivo-humoren duh. Obilo užitkov ob prebiranju!

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Nova spletna stran

Nova spletna stran: Pekovoljci se predstavijo

Ob 15. obletnici prostovoljskega dela v MISC INFOPEKA smo se odločili predstaviti naših 50 prostovoljcev preko spletne strani. Vabljen/-a k ogledu in prebiranju njihovih zgodb! Spletno stran si lahko ogledaš na tej povezavi.


Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


Razstava »Moja dežela, ki ne obstaja« skozi oči kustosinje

Želeli sva ustvariti koncept kulturnega in umetniškega potovanja. Želeli sva izvedeti, kaj je res in kaj ne, če je predstavljeni material lahko del resničnosti ali ne. Se soočamo z arhivskim gradivom, ki predstavlja resnično potovanje ali gre samo za idejo, koncept, ki se pojavlja v umetniški razstavi v slogu dokumentirane fikcije?

+ Preberi več


23. 8. 2014, Bolgarija

Poročilo: Delavnica Soba za ženske na festivalu Beglika v Bolgariji

Od 21. do 24. 8. 2014 se je na jugu Bolgarije, sredi gozdov, ob jezerih, odvil 6. festival Beglika, ki združuje in povezuje ustvarjalce in umetnike iz različnih področij. Na enem izmed prizorišč, imenovanem Forum Metamorfozis, ki je bil letos postavljen prvič, z namenom povezovanja kulture, ekonomije in trajnostnega razvoja, se je v soboto, 23. avgusta predstavila tudi Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Transformator z delavnico gledališča zatiranih Soba za ženske.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več
Delavnica “Kako brati in razumeti občinski proračun?”

Iniciativa mestni zbor (IMZ) vas vabi v prostore CAAPa (Tkalski prehod 4, Maribor) na delavnico z naslovom “Kako brati in razumeti občinski proračun?”. Delavnica bo 22. 12. 2014.
Vir: Iniciativa mestni zbor (IMZ)

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Štipendije iz Sklada Albina Ločičnika

Slovenska prosveta razpisuje štiri študijske štipendije iz Sklada Albina Ločičnika v spomin na dobrotnika in zavednega Slovenca inž. Albina Ločičnika. Rok prijave je 15. 1. 2015.
Vir: Dostop.si

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Društvo Humanitas išče novega sodelavca za vodenje projekta in koordiniranje izobraževalnih aktivnosti

Delovne naloge bodo med drugim zajemale vodenje projektov, sodelovanje na mednarodnih izobraževanjih in srečanjih, organizacijo in izvajanje izobraževalnih seminarjev in delavnic za skavte. Rok prijave je 9. 1. 2015.
Vir: Društvo Humanitas

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Likarjev sklad razpisuje štipendije za študij na Tehniški univerzi München

Likarjev sklad dodeljuje letne štipendije za študijsko leto 2015/2016 z možnostjo podaljšanja v naslednjem študijskem letu. Rok prijave je 11. 3. 2015.
Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Ponovitev natečaja za motiv za kakovost

Univerza v Ljubljani zaradi premajhnega števila oddanih natečajnih rešitev ponovno razpisuje natečaj za izbiro motiva za tisk na promocijski material na temo kakovost Univerze v Ljubljani. Rok prijave je 12. 1. 2015.
Vir: Univerza v Ljubljani

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Seminar “Hands on the Balkans”

Seminar je namenjen študentom in diplomantom politologije. Osredotočil se bo na temo mednarodnega razvoja Balkana in napredek družbe od leta 2000 naprej. Vključeval bo unikaten pristop do učenja na terenu. Rok prijave je 28. 2. 2015.
Vir: L’mit

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Javni razpis za sofinanciranje programov socialnega varstva v letu 2015

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje programov socialnega varstva v letu 2015, ki jih izvajajo društva, zavodi, invalidske organizacije ter humanitarne organizacije po Zakonu o humanitarnih organizacijah. Rok prijave je 12. 1. 2015.
Vir: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Kategorije: Javni razpisi Naslovna stran Infopeka informira

Predavanje “Trans=jaz?”

Predavanje v sodelovanju z MKC organizira Gregor Brdnik v okviru Tedna Banke idej. Z vami bosta gosta aktivistka Katja Zgoznik in eden od ustanoviteljev skupine ArciTrans (ITA) Marco Bartoldi. Predavanje bo 20. 12. 2014.
Vir: Napovednik

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Natečaj za izvirno lutkovno predlogo

Lutkovno gledališče Maribor v sezoni 2014/2015 razpisuje natečaj za (lutkovno) dramsko besedilo. Natečaj želi spodbuditi izvirno dramsko pisavo za lutkovni medij in najmlajše občinstvo. Rok prijave je 31. 3. 2015.
Vir: sigledal.org

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Poziv za podoktorske štipendije za raziskovalno delo na Japonskem v letu 2015 za raziskovalce iz Republike Slovenije

Štipendije so namenjene mladim, obetavnim raziskovalcem za raziskovalno delo pod vodstvom japonskih znanstvenikov na japonskih raziskovalnih inštitutih in univerzah. Rok prijave je 30. 4. 2015.
Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov