• “Mladinske delavnice” – informativno srečanje
  23. 9. 2015, MISC INFOPEKA 
    http://www.infopeka.org/web/?p=50305
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=51139
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

1. - 4. 10. 2015, Maribor

Začenja se 5. filmski festival StopTrik

Vabimo te na 5. mednarodni filmski festival stop motion animacije StopTrik, ki bo potekal med 1. in 4. 10. 2015 v Mariboru. Jedro festivala sestavljajo  projekcije filmov dveh tekmovalnih programov, Mednarodni stop motion program in Tekmovanje Borderlands, bogat pa bo tudi spremljevalni program.

+ Preberi več


5. 10. 2015, MISC INFOPEKA

Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!: Delavnice po metodi gledališča zatiranih

Pridruži se nam v novi sezoni srečanj po metodi gledališča zatiranih! Skupina Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj! vabi na redna srečanja, kjer bomo ustvarjali po tehnikah gledališča zatiranih. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 5. 10. 2015, ob 18.30.

+ Preberi več


7. 10. 2015, MISC INFOPEKA

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te na informativni razgovor za vključitev v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja« v sredo, 7. 10. 2015, ob 16:00 v prostore INFOPEKE.

+ Preberi več


8. 10. 2015, Udarnik

Filmopeka – Nosferatu

Oktobrska Filmopeka bo poskrbela za povišan srčni utrip, kurjo polt in poledenelo kri v žilah. Vendar ne zaradi hladnih jesenskih temperatur. Ogledali si bomo eno izmed prvih grozljivk, Nosferatu, simfonija groze. Vabljen/-a na ogled filma in diskusijo z Damijanom Vinterjem, v četrtek, 8. 10. 2015, ob 20. uri, v predprostoru kina Udarnik.

+ Preberi več


8. 10. 2015, MISC INFOPEKA

Dan evropske prostovoljne službe v Mariboru

Nacionalna agencija programa Erasmus+: področje Mladina organizira Dan evropske prostovoljne službe v četrtek, 8. 10. 2015,  od 10:30 do 14:00 v prostorih INFOPEKE, ki bo sestavljen iz dveh aktivnosti: Delavnice za pomoč pri pripravi akreditacije EVS in Srečanja mentorjev prostovoljcev EVS.

+ Preberi več


12. 10. 2015, MISC INFOPEKA

Prostovoljsko delo mladih za mlade

Vabljen/-a na uvodno informativno srečanje v ponedeljek, 12. 10. 2015, ob 17.00 uri v prostore INFOPEKE, kjer ti bomo predstavili program prostovoljskega dela in program predhodnega usposabljanja, ki se prične v sredo, 14. 10. 2015, ob 17.00.

Če hočeš poslušati, videti, se učiti in se spreminjati z nami, se nam pridruži pri opravljanju organiziranega “Prostovoljsko delo mladih za mlade”. REVOLUCIONIRAJ SE!

+ Preberi več


13. 10. 2015, MISC INFOPEKA

Brezplačno predavanje »Ravnanje posameznika kot dolžnika«

Če ste se znašli v stiski (pred deložacijo, v izvršilnem postopku …), vas ponovno vabimo na brezplačno predavanje »Ravnanje posameznika kot dolžnika«, ki bo potekalo v sodelovanju z Odvetniško pisarno Primec & Lah, v sredo, 13. 10. 2015, ob 18:00 v MISC INFOPEKA. Predavanje je namenjeno najširši javnosti, zato bo poudarek na praktičnem vidiku izpostavljene tematike.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


do 31. 12. 2015

Podprite nas – namenite del dohodnine naši organizaciji

Vabimo vas, da namenite del svoje dohodnine naši organizaciji, saj lahko v skladu z veljavnim zakonom o dohodnini in uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije (142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (UL RS, št. 13/11 – UPB7)), zavezanec za plačilo dohodnine nameni do 0,5 % svoje dohodnine za splošno koristne namene, med drugim tudi za delovanje nevladnih organizacij. To pomeni, da lahko sami odločate, za kakšne namene bo porabljen del vaše že odmerjene dohodnine, hkrati pa to nikakor ne vpliva na odmero višine vaše dohodnine. Za pripravljenost in podporo se vam najlepše zahvaljujemo sodelavke in sodelavci ter mladi uporabniki, prostovoljci in kulturni ustvarjalci, ki so jim programi in aktivnosti v naši organizaciji namenjeni.

+ Preberi več


16. 9. 2015

Alena Drahokoupilová: Du bist voll in Ordnung

Vabljeni na odprtje razstave rezidenčne umetnice GuestRoomMaribor Alene Drahokoupilove, v sredo, 16. 9. 2015, ob 19:00 v Galerijo na Koroški 18.

+ Preberi več


Intervju: Slovenija je zelo podobna Češki, kljub temu sem tukaj doživel mali kulturni šok

Marek Šurkala je star 26 let. V Maribor (v Pekarno Magdalenske mreže, kulturni center Pekarna) je kot prostovoljec pri projektu EVS (Evropska prostovoljna služba) prišel letos februarja, domov se bo po desetih mesecih vrnil konec leta.

+ Preberi več


Poziv javnosti: Ničelna toleranca do sovražnega govora

V imenu nacionalne koordinaciji gibanja Ne sovraži, ki je del vseevropskega gibanja No Hate Speech Movement, pozivamo vse, da si ne zatiskamo oči pred sovražnim govorom. Zanj mora veljati ničelna toleranca. Opozarjajmo, komentirajmo, nasprotujmo manipulacijam in sovražni govor tudi prijavimo ustreznim institucijam.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Brezplačna delavnica: “(Re)kreacija”

“Maribor is the future” in MKC Maribor vabita mlade do 30. leta starosti, da se udeležijo brezplačne delavnice (RE)KREACIJA, ki bo potekala pod mentorstvom Jaše Lorenčiča. Naučili se boste, kako se lotiti novinarstva brez strahu in predvsem kako nagovoriti svojo generacijo. Rok za prijavo je 5. 10. 2015.
Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Kategorije: Izobraževanje Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Podpiši peticijo: “Varne poti do varnega zatočišča v EU”

Voditelji držav članic EU se bodo 15. 10. 2015 zbrali v Bruslju, kjer bodo razpravljali o evropskem odzivu na begunsko krizo. Slovenska vlada mora ukrepati humano in to zahtevati tudi v EU. Podpišite peticijo predsedniku vlade RS dr. Miru Cerarju čim prej.
Vir: Amnesty International Slovenija

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Pilotni projekt participatornega proračuna v Mestni četrti Radvanje

V Mariboru se je v MČ Radvanje začel pilotni projekt participatornega proračuna. Participatorni proračun je sistem razporejanja dela proračunskega denarja tako, da o njegovi porabi soodločamo občanke in občani. Sami vemo, kaj najbolj potrebujemo in kako poiskati najprimernejše rešitve. Svoje predloge oddajte do 22. 10. 2015.
Vir: Participatorni proračun v Mariboru

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za razstavne termine v galeriji Media Nox v letu 2016

Galerija Media Nox, ki deluje v okviru Mladinskega kulturnega centra Maribor, objavlja razpis za razstavne termine v letu 2016. Galerija je namenjena predstavitvam sodobnih likovnih, audio-vizualnih, performativnih in drugih umetniških praks. V poštev pridejo umetniška dela v najrazličnejših medijih. Rok za prijavo na razpis je 15. 10. 2015.
Vir: Mladinski kulturni center Maribor

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Brezplačna delavnica: “Sitotisk & sprejanje s šablonami”

“Sitotisk & sprejanje s šablonami” je prva brezplačna delavnica v okviru Grafične pomladi, mednarodne razstave študentske grafike. Dva mojstra bosta predstavila dve tehniki in kombiniranje izraznih možnosti obeh tehnik. Delavnica bo potekala 10. in 11. 10. 2015. Prijavi se čim prej.
Vir: Društvo Hiša!

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Javni razpis za dodelitev nagrad uspešnim študentom v Občini Lenart

Predmet javnega razpisa je dodelitev nagrad diplomantom dodiplomskega in podiplomskega študija Občine Lenart za študijsko leto 2014/2015. Rok za prijavo je 10. 10. 2015.
Vir: Občina Lenart

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Usposabljanje za strukturirani dialog

Mladinska mreža MaMa in Mladinski svet Slovenije v sklopu projekta Mladi odloča(j)mo!, projekta strukturiranega dialoga, organizira 2-dnevno usposabljanje  za trenerje in multiplikatorje procesov fasilitacije in strukturiranega dialoga. Usposabljanje bo potekalo med 21. in 23. 10. 2015. Usposabljanje je brezplačno, kriti so stroški nastanitve, prehrane in potni stroški. Rok za prijavo je 16. 10. 2015.
Vir: Mreža MaMa

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Teden otroka 2015: “Nekaj ti moram povedati…”

Naslednji teden se bodo povsod po Sloveniji odvijale različne delavnice, prireditve, predavanja in drugi dogodki namenjeni otrokom in zaradi otrok, ki jih organizirajo društva in zveze prijateljev mladine. V Mariboru bo Teden otroka potekal od 5. do 10. 10. 2015.
Vir: Zveza prijateljev mladine Maribor

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Festival: “MFRU-KIBLIX 2015: Lift Me Up”

Mednarodna festivalska platforma MFRU-KIBLIX se letos vrača z navdihujočo energijo 21. stoletja v luči slogana Lift ME UP z namenom eksemplaričnega povezovanja umetnosti, znanosti in tehnologije v intermedijsko up-to-date celoto, ki nadgrajuje pretekla uspešna leta festivalskega dogajanja MFRU in KIBLIX v Mariboru. Festival bo potekal od 7. do 9. 10. 2015, razstava bo na ogled do 23. 10. 2015.
Vir: Mladinski kulturni center Maribor.

Kategorije: Izobraževanje Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Predavanje: “Moderna mitologija”

Čeprav so miti obstajali v vseh civilizacijah in vseh zgodovinskih obdobjih, so danes pogosto omalovaževani kot zgodbice za lahkoverneže. Kako je potem mogoče, da miti še vedno zaposlujejo našo domišljijo? Da nas še vedno navdušujejo vile, čarovniki, zmaji in heroji? Predavanje bo 8. 10. 2015.
Vir: Kulturno društvo Nova akropola

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 

MISC INFOPEKA 2015 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov