• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

26.-28. 11. 2014, Klub Gromka in Vetrinjski dvor

Objem granitne kocke

Vljudno vabljen/-a na performans »Objem granitne kocke«, ki bo s predpremiero in dvema ponovitvama na ogled v Ljubljani in Mariboru. Predpremiera bo v sredo, 26. 11. 2014, ob 20. uri v Klubu Gromka v Ljubljani, premiera in ponovitev pa v četrtek, 27. 11., in petek, 28. 11. 2014, ob 20. uri v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

+ Preberi več


28.-29. 11. 2014, MISC INFOPEKA

Seminar kritične pismenosti: Usposabljanje aktivnih prebivalcev za kritično dojemanje družbenih procesov

Vabljen/-a na dvodnevni seminar kritične pismenosti, ki bo potekal v petek, 28. 11., in v soboto, 29. 11. 2014, od 10. do 18. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Seminar bo vsak dan vključeval topel obrok. Prijave sprejemamo do srede, 26. 11. 2014, na naslov infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


28. 11. 2014, GT22

Predstavitev projekta Gabi Reinhardt, rezidenčne umetnice GuestRoomMaribor meseca novembra

Vabljen/-a na predstavitev projekta nemške umetnice Gabi Reinhardt. Umetnica nam bo predstavila svoj projekt »O šit, postala sem svoja mama!«, ki je nastal v sklopu rezidence GuestRoomMaribor in preizprašuje vplive, ki jih imajo matere na svoje hčere. Performans bo v petek, 28. 11. 2014, ob 19. uri v GT22 (Glavni trg 22). Vstop prost!

+ Preberi več


29. 11.-3. 12. 2014, Galerija K18

Razstava v Galeriji K18: »Sip«

Vabljen/-a na odprtje razstave »Sip« avtorice Maše Šraml, ki bo v soboto, 29. 11. 2014, ob 19. uri v Galeriji K18.

+ Preberi več


29. 11. 2014, MISC INFOPEKA

Predstavitev publikacij: »Anarhizem: onkraj obstoječega« in »Spremeniti vse«

V soboto, 29. 11. 2014, bo ob 19. uri v  Knjižnici tete Rose (MISC INFOPEKA) potekala predstavitev nove številke Časopisa za kritiko znanosti »Anarhizem: onkraj obstoječega« in prevoda publikacije ameriškega anarhističnega kolektiva Crimethinc »Spremeniti vse«. Vabljen/-a na anarhistično izobraževanje in pogovor z avtorji in avtoricami publikacij.

+ Preberi več


Od 13. 9. do 30. 11. 2014, različne lokacije

Narcissus – Orto foto

Narcissus te vabi na nadaljevanje projekta, tokrat z naslovom »Orto foto«, ki bo z več ponovitvami potekal v mesecu septembru in oktobru. Orto foto si boš lahko ogledal/-a na različnih lokacijah v Sloveniji in tujini, in sicer je 13. 9. 2014 premierno gostoval v Ljubljani (Gledališče Glej), 1. 10. 2014 bo na Dunaju (Lisabird CONTEMPORARY), 4. 10. 2014 ponovno v Ljubljani (Muzej sodobne umetnosti Metelkova), 30. 11. 2014 pa v Mariboru (GT22). Premiera in ponovitve bodo vedno ob 20. uri. Vabljen/-a!

+ Preberi več


3. 12. 2014, MISC INFOPEKA

Večer EVS

Vse, kar ste si vedno želeli vedeti o Evropski prostovoljni službi, pa si niste upali vprašati! Odgovore boste dobili v sredo, 3. 12. 2014, ob 17. uri v MISC INFOPEKA.

+ Preberi več


25. 11. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnice o zakonskih možnostih vključevanja v postopke upravljanja: Usposabljanje aktivnih prebivalcev za vključevanje v postopke odločanja organov lokalne samouprave

Ubrana skupnost pripravlja Delavnico o zakonskih možnostih vključevanja v postopke upravljanja, ki bo potekala v torek, 25. 11. 2014, med 17. in 19. uro v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 24. 11. 2014, na naslov infopeka@infopeka.org. Vabljen/-a!

+ Preberi več


Namenite del dohodnine Pekarni Magdalenske mreže

Podprite nas – namenite del dohodnine naši organizaciji

Vabimo vas, da namenite del svoje dohodnine naši organizaciji, saj v skladu z veljavnim zakonom o dohodnini in uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije (142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (UL RS, št. 13/11 – UPB7)), zavezanec za plačilo dohodnine lahko nameni do 0,5 % svoje dohodnine za splošno koristne namene, med drugim tudi za delovanje nevladnih organizacij. To pomeni, da lahko sami odločate, za kakšne namene bo porabljen del vaše že odmerjene dohodnine, hkrati pa to nikakor ne vpliva na odmero višine vaše dohodnine. Za pripravljenost in podporo se vam najlepše zahvaljujemo sodelavke in sodelavci ter mladi uporabniki, prostovoljci in kulturni ustvarjalci, ki so jim programi in aktivnosti v naši organizaciji namenjeni.

+ Preberi več


Priporočamo!

Stopinje mesta z novo spletno stranjo

S ponosom ti predstavljamo novo spletno stran izpod prstov naših prostovoljcev Stopinj mesta.

Na spletni strani lahko zdaj tudi v elektronski verziji prebereš že skoraj kultni Vodnik za mlade popotnike po Mariboru, tam pa so tudi podrobni opisi tematskih sprehodov, opis Stopinjic in fotografije, iz katerih kar skače njihov neustavljiv, iskrivo-humoren duh. Obilo užitkov ob prebiranju!

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Nova spletna stran

Nova spletna stran: Pekovoljci se predstavijo

Ob 15. obletnici prostovoljskega dela v MISC INFOPEKA smo se odločili predstaviti naših 50 prostovoljcev preko spletne strani. Vabljen/-a k ogledu in prebiranju njihovih zgodb! Spletno stran si lahko ogledaš na tej povezavi.


Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


Vsak torek, MISC INFOPEKA

»Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!« Usposabljanje po metodi gledališča zatiranih

Vabljen/-a na usposabljanje o gledališču zatiranih »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj«, ki bo potekalo od septembra do decembra, vsak torek, v prostorih MISC INFOPEKA. Prijaviš se lahko na naslov infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Razstava »Moja dežela, ki ne obstaja« skozi oči kustosinje

Želeli sva ustvariti koncept kulturnega in umetniškega potovanja. Želeli sva izvedeti, kaj je res in kaj ne, če je predstavljeni material lahko del resničnosti ali ne. Se soočamo z arhivskim gradivom, ki predstavlja resnično potovanje ali gre samo za idejo, koncept, ki se pojavlja v umetniški razstavi v slogu dokumentirane fikcije?

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


23. 8. 2014, Bolgarija

Poročilo: Delavnica Soba za ženske na festivalu Beglika v Bolgariji

Od 21. do 24. 8. 2014 se je na jugu Bolgarije, sredi gozdov, ob jezerih, odvil 6. festival Beglika, ki združuje in povezuje ustvarjalce in umetnike iz različnih področij. Na enem izmed prizorišč, imenovanem Forum Metamorfozis, ki je bil letos postavljen prvič, z namenom povezovanja kulture, ekonomije in trajnostnega razvoja, se je v soboto, 23. avgusta predstavila tudi Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Transformator z delavnico gledališča zatiranih Soba za ženske.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več
Predavanje Tiborja Rutarja “Vzpon desnice v času krize”

Vabljeni na predavanje Tiborja Rutarja: Vzpon desnice v času krize. Prokapitalistične stranke (desne, sredinske in levosredinske) cvetijo, čeprav – ali pa ravno zato ker – smo v hudi krizi kapitalizma. Zakaj? Predavanje bo 27. 11. 2014.
Vir: Zofijini ljubimci

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Festival čarobnih dogodivščin na ulicah, dvoriščih, trgih “Vilinsko mesto: Ana Plamenita”

Maribor ponovno gosti Festival ognjenih ambientov in luči. Mojstri žarečih podob, belgijski kolektiv Toverspell, v sodelovanju z lokalnimi ustvarjalci in študenti ALUO, pripravlja magično svetlobno potovanje ptic ognjenih peruti. Dogodek bo 27. in 28. 11. 2014.
Vir: Narodni dom Maribor

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

Predavanje “Gvineja”

Samo Košnik ne predstavlja Afrike kot eksotičnega kontinenta, ki je zgrešil pot v prihodnost, niti ne najde smisla potovanja v nekakšni drugačnosti, ne dramatizira revščine in raje podira kot utrjuje stereotipe o Afriki. Predavanje bo 27. 11. 2014.
Vir: Društvo popotnikov Vagant

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Predavanje: Razmere na Bližnjem vzhodu po vojni v Gazi

Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) v okviru cikla predavanj “Bližnji vzhod in EU” vabi na predavanje Ben Dror Yeminija z naslovom Razmere na Bližnjem vzhodu po vojni v Gazi. Predavanje bo 1. 12. 2014, Ljubljana.
Vir: Cnvos

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Cikel predstavitvenih predavanj v Kulturnem Inkubatorju “Pomembni, a skoraj pozabljeni Mariborčani”

Vabljeni, da se pridružite na predstavitvenih predavanjih, namenjenih presekanju pozabe na tiste posameznike, ki so v svojem času prispevali pomemben delež mariborskemu življenju in njegovemu razvoju. Predavanja bodo do 28. 11. 2014.
Vir: Kulturni inkubator

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za pridobitev enkratne štipendije iz sklada “Študentski fond”

Klub prekmurskih študentov (KPŠ), Pomurska izobraževalna fundacija (PIF) in Pomurska gospodarska zbornica (PGZ) objavljajo razpis za pridobitev enkratne štipendije iz sklada Študentski fond za študente v socialni stiski. Rok prijave je 28. 11. 2014.
Vir: Pomurska izobraževalna fundacija

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Predstave in delavnice kritiško-producentskega laboratorija

MOMENT vabi na serijo predstav in delavnic kritiško-producentskega laboratorija. Namen razširjenjih druženj ob ogledih gledaliških produkcij je skupno raziskovanje in odgovarjanje na vprašanje: Kako razumeti proces nastajanja predstave, kako jo gledati, se o njej pogovarjati in jo ocenjevati. Rok prijave je 27. 11. 2014.
Vir: Moment

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Koncert skupine “Leonart”

Skupino “Leonart” sestavljajo štirje glasbeniki, ki so vsak za sebe preigrali številne odre, so združili moči z namenom ustvariti kreativni presežek. Kmalu je Leonart začel dihati, rasti ter se razvijati v živeč organizem. Koncert bo 29. 11. 2014.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Odprti horizonti z Jernejem Lorencijem

Z režiserjem, predavateljem na AGRFT, nekdanjim umetniškim vodjo ptujskega gledališča, soustanoviteljem Gledališke šole Prve gimnazije Maribor se bo pogovarjala Melita Forstnerič Hajnšek. Pogovor bo 27. 11. 2014.
Vir: Mariborska knjižnica

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Evropski teden testiranja na HIV in Svetovni dan AIDS-a

Od 21. do 28. novembra že drugič poteka evropski teden promocije testiranja na okužbo s HIV. Namen tega tedna je združiti Evropejce pri osveščanju prebivalstva in zdravstvenega osebja o prednostih testiranja in zgodnjega zdravljenja. Dogodek traja do 28. 11. 2014.
Vir: Nacionalni Inštitut za javno zdravje RS

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov