• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 14.00 in 16.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 14.00 in 16.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

23. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Veganska večerjica: predstavitev knjige Etika v kuhinji

Za živali! te v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže v četrtek, 23. 10. 2014, ob 19.30 vabimo v prostore MISC INFOPEKA na Vegansko večerjico.
Na prvi jesenski večerjici bomo predstavili najnovejšo knjigo animalističnega etičnega teoretika Garyja Franciona z naslovom Etika v kuhinji (Eat like you care), napisano v soavtorstvu z Anno Charlton. Knjiga je letos izšla v slovenskem prevodu pri Založbi Planet.

+ Preberi več


24. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnica »Nenasilna komunikacija in reševanje konfliktov«

V petek, 24. 10. 2014, bo v prostorih MISC INFOPEKA ob 10. uri dopoldne potekala tretja delavnica v sklopu »Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi«. Na tokratni delavnici se bomo pogovorili o preprečevanju nasilja med mladimi preko reševanja konfliktov in nenasilne komunikacije. Vabljeni mladinski delavci, učitelji, starši in mladi, prost vstop! Prijave sprejemamo do četrtka, 23. 10. 2014, na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


24. in 25. 10. 2014, Narodni dom in javno stranišče pri tržnici

Predstavitev projekta DOO performing arts group, rezidenčnih umetnikov meseca oktobra

Vljudno vabljen/-a na dogodka rezidenčnih umetnikov DOO performing arts group »QUI-ES-TU? TU ME TUES«, v petek, 24. 10. 2014, ob 20.00 uri na malem odru Narodnega doma in »IVETOTELLYOUSOMETHING«, Toaletni projekt #5 društva Rezidenca Maistrova v soboto, 25. 10. 2014, od 18.00 do 21.00 na javnem stranišču pri mariborski tržnici.

+ Preberi več


25. 10. 2014, K18

Razstava Eve Mlinarič: Korenine

Vljudno vabljen/-a na odprtje razstave »Korenine«, ki bo v soboto, 25. 10. 2014, ob 19. uri v Galeriji K18.

+ Preberi več


27. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Predavanje »Ali ima družbena neenakost vlogo pri sovražnem govoru?«

V ponedeljek, 27. 10. 2014, vabimo na predavanje dr. Vesne Leskošek, izredne profesorice na Fakulteti za socialno delo, ki bo spregovorila o družbeni neenakosti in sovražnem govoru kot sredstvu diskriminacije. Predavanje poteka v sklopu »Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi«, s pričetkom ob 13. uri v prostorih MISC INFOPEKA. Vabljeni mladinski delavci, učitelji, starši in mladi, prost vstop! Prijave sprejemamo do petka, 24. 10. 2014, na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


28. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Dobre prakse direktne demokracije: Delovanje radikalne organizacije

Vljudno vabljen/-a na delavnico Ubrane skupnosti, na kateri bomo govorili o radikalnosti in radikalnih organizacijah, načinih organiziranja, taktikah delovanja organizacij itd. Delavnica bo potekala v torek, 28. 10. 2014, med 17. in 21. uro v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 27. 10. 2014, na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


21. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnice o zakonskih možnostih vključevanja v postopke upravljanja: Usposabljanje aktivnih prebivalcev za vključevanje v postopke odločanja organov lokalne samouprave

Vabljen/-a na delavnico Ubrane skupnosti, ki bo potekala v torek, 21. 10. 2014, od 17. do 19. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Prijaviš se lahko do 20. 10. 2014 na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


30. 10. 2014, Kino Udarnik

Udarniška Filmopeka: Šund

Oktobrska Udarniška Filmopeka nam bo postregla s Tarantinovo mojstrovino Šund. Po filmu se bomo znova pogovarjali z Damijanom Vinterjem, ki bo tokrat govoril o filmskem nasilju in njegovi popularnosti, o pojavu kultnega filma, o revitalizaciji filma noir in še mnogo več. Vabljen/-a na filmsko izobraževanje v četrtek, 30. 10. 2014, ob 20. uri v Kino Udarnik.
+ Preberi več


6. 11. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnica »(Pop)kultura in sovražni govor«

Vabimo na zadnjo delavnico v sklopu »Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi«, ki bo v četrtek, 6. 11. 2014, ob 17. uri v prostorih MISC INFOPEKA. Na delavnici se bomo pogovarjali o tanki meji med svobodo govora in svobodo umetnosti. Vabljeni mladinski delavci, učitelji, starši in mladi, prost vstop! Prijave sprejemamo do srede, 5. 11. 2014, na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Od 13. 9. do 30. 11. 2014, različne lokacije

Narcissus – Orto foto

Narcissus te vabi na nadaljevanje projekta, tokrat z naslovom »Orto foto«, ki bo z več ponovitvami potekal v mesecu septembru in oktobru. Orto foto si boš lahko ogledal/-a na različnih lokacijah v Sloveniji in tujini, in sicer je 13. 9. 2014 premierno gostoval v Ljubljani (Gledališče Glej), 1. 10. 2014 bo na Dunaju (Lisabird CONTEMPORARY), 4. 10. 2014 ponovno v Ljubljani (Muzej sodobne umetnosti Metelkova), 30. 11. 2014 pa v Mariboru (GT22). Premiera in ponovitve bodo vedno ob 20. uri. Vabljen/-a!

+ Preberi več


Vsak torek, MISC INFOPEKA

»Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!« Usposabljanje po metodi gledališča zatiranih

Vabljen/-a na usposabljanje o gledališču zatiranih »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj«, ki bo potekalo od septembra do decembra, vsak torek, v prostorih MISC INFOPEKA. Prijaviš se lahko na naslov infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Razstava »Moja dežela, ki ne obstaja« skozi oči kustosinje

Želeli sva ustvariti koncept kulturnega in umetniškega potovanja. Želeli sva izvedeti, kaj je res in kaj ne, če je predstavljeni material lahko del resničnosti ali ne. Se soočamo z arhivskim gradivom, ki predstavlja resnično potovanje ali gre samo za idejo, koncept, ki se pojavlja v umetniški razstavi v slogu dokumentirane fikcije?

+ Preberi več


Nova spletna stran

Nova spletna stran: Pekovoljci se predstavijo

Ob 15. obletnici prostovoljskega dela v MISC INFOPEKA smo se odločili predstaviti naših 50 prostovoljcev preko spletne strani. Vabljen/-a k ogledu in prebiranju njihovih zgodb! Spletno stran si lahko ogledaš na tej povezavi.


Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 14:00 in 18:00.  Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


15. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Prostovoljsko delo mladih za mlade 2014/15

Vabljen/-a na usposabljanje za organizirano prostovoljsko delo v MISC INFOPEKA, ki se prične v sredo, 15. 10. 2014, ob 17.00, ter se raziskri z nami kot prostovoljka ali prostovoljec v Prostovoljskem delu mladih za mlade.

+ Preberi več


23. 8. 2014, Bolgarija

Poročilo: Delavnica Soba za ženske na festivalu Beglika v Bolgariji

Od 21. do 24. 8. 2014 se je na jugu Bolgarije, sredi gozdov, ob jezerih, odvil 6. festival Beglika, ki združuje in povezuje ustvarjalce in umetnike iz različnih področij. Na enem izmed prizorišč, imenovanem Forum Metamorfozis, ki je bil letos postavljen prvič, z namenom povezovanja kulture, ekonomije in trajnostnega razvoja, se je v soboto, 23. avgusta predstavila tudi Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Transformator z delavnico gledališča zatiranih Soba za ženske.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več
Avdicija Radia MARŠ

Z željo ustvarjanja kontinurianega programa, izboljšanja kvalitete in izpolnjevanja obstoja radia, želi MARŠ zapolniti svoje vrste z zainteresiranimi sodelavci. Avdicija bo 23. in 24. 10. 2014.
Vir: Radio MARŠ

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Razpis za prosto delovno mesto: učitelj/ica v projektu – m/ž

Na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je objavljen razpis za prosto delovno mesto: učitelj/ica v projektu – m/ž. Rok prijave je  23. 10. 2014.
Vir: Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Razpis za štipendije “Fundacije Leona Štuklja”

Fundacija Leona Štuklja razpisuje skladno s Pravilnikom o pridobivanju sredstev in podeljevanju štipendij in pomoči: 10 desetmesečnih štipendij, z možnostjo podaljšanja, v višini 150 € mesečno. Rok prijave je 14. 11. 2014.
Vir: Univerza v Mariboru

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Literarni natečaj za najboljšo poezijo ali kratko zgodbo “V sožitju”

Na natečaju lahko sodelujejo vsi ne glede na starost in etnično pripadnost. Sodelujejo lahko torej pripadniki romske skupnosti kot tudi pripadniki večinske populacije pod pogojem, da se pesmi ali zgodbe dotikajo romske tematike. Rok prijave je 31. 10. 2014.
Vir: Zveza Romskih skupnosti Slovenije Umbrella – Dežnik

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Nagradni likovni in literarni natečaja “Rušenje tabujev v Halozah”

Ker je poudarek na rušenju tabujev v lokalni skupnosti, vljudno vabijo k ustvarjanju prav vse prebivalce, od otrok v vrtcu, šolajočih, zaposlenih, kmetovalcev, do starostnikov. Kdor koli želi prispevati k razvoju skupnosti, se izpovedati, ali spodbuditi žrtve ter hkrati ‘tekmovati’. Rok prijave je do 31. 1. 2015.
Vir: Občina Žetale

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Ciklus družbeno kritičnega filma 10

Tokrat bo na sporedu igrani film o stavki rudarjev leta 1920 v Zahodni Virginiji. Film je posnet po resničnih dogodkih in govori o rudarjih, ki se povežejo v sindikat, ter o podjetju, ki ne izbira načinov, kako jih zatreti. Predvajanje filma bo 26. 10. 2014.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Koncert “Patois brothers (Ita) + Afterparty Dj Splinter”

V okviru Festivala Etnika bodo v Gustafu nastopili italijanski reaggejaši “Patois brothers”. So reggae band iz bližine Benetk, ki s svojo avtorsko glasbo navdušuje poslušalce po številnih evropskih festivalskih odrih. Koncert bo 25. 10. 2014.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Predavanje “Umetnik kot prerok: Francisco de Goya v arhetipski perspektivi”

Vabljeni na predavanje, ki ga bo vodil dr. Joel Brence, psihiater in laični teolog slovensko-ameriških korenin. Tokrat se bo posvetil Franciscu de Goyi, španskemu romantičnemu umetniku, v literaturi pogosto poimenovanemu kot “zadnji stari mojster in prvi modernist”. Predavanje bo 23. 10. 2014.
Vir: Umetnostna galerija Maribor

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Osnovni tečaj “Excela”

Po tečaju MS Excela – ponujajo osnovnega in nadaljevalnega – vam oblikovanje tabel, poročil in kalkulacij ne bo več povzročalo težav, temveč bo delo postalo lahkotno in bliskovito. Tečaj bo 27. 10. 2014. Prijavi se čim prej.
Vir: Zavod Ypsilon

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Projekt za Slovenijo brez zavržene hrane “Volk sit, koza cela”

V okviru projekta bodo od 3. 11. 2014 dalje vsem gospodinjstvom ponudili spletni dnevnik za spremljanje zavržene hrane, 14. 11. 2014 pa bodo predstavljena orodja, s katerimi se lahko izognemo zavrženi hrani.
Vir: Društvo Ekologi brez meja

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov