• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Dan za spremembe 2015 v Mariboru, 28. 3. 2015
  Maribor 
   Maribor http://www.infopeka.org/web/?p=47352
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

30.3.2015, MISC INFOPEKA

Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso): Zahodna Sahara

V ponedeljek, 30. 3. 2015, ob 18:30 te vabimo na Pekarna potopis: Zahodna Sahara. Na potopisu bo Aleš Skornšek – Pleš govoril o kulturi, umetnosti in življenju prebivalcev Zahodne Sahare, predstavljena nam bo trenutna politična in pravna situacija, današnje razmere, življenje v taboriščih, cilji in želje Saharcev ter odnos mednarodne skupnosti do tega vprašanja. Na ogled bo tudi dokumentarni film in predvajana tradicionalna glasba. Vstop prost!.

+ Preberi več


31.3.2015, MISC INFOPEKA

Delavnica «Branje besed je branje sveta«

Vabimo te na delavnico «Branje besed je branje sveta«, ki bo v torek, 31. 3. 2015, med 16:00 in 20:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Rok prijave je 30. 3. 2015 na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.

+ Preberi več


2. 4. 2015, MISC INFOPEKA

Delavnica “Pinhole ali naredi si svoj fotoaparat!”

Fotoaparati so lahko zelo draga oprema, ampak je resnično potrebno zapravljati veliko denarja za fotografiranje? Zakaj si ne bi naredil/-a svoj fotoaparat?
V četrtek, 2. 4. 2015, ob 16: 30 uri, se lahko v MISC INFOPEKA udeležiš fotografske delavnice, na kateri si bomo naredili svoj fotoaparat.
Prijaviš se lahko do torka, 31. 3. 2015, na naslov infopeka@infopeka.org, 02 300 68 50, 041 481 246.

+ Preberi več


8.4.2015, MISC INFOPEKA

Predavanje »ABC o motnjah hranjenja«

Vljudno vabljeni v sredo, 8. 4. 2015, ob 17. uri v prostore MISC INFOPEKA na predavanje »ABC o motnjah hranjenja«. Udeleženci se bodo seznanili z vzroki nastanka motenj hranjenja, spoznali bodo psihološke vidike tovrstnih motenj, izvedeli bodo kako prepoznamo vzroke nastanka motenj, seznanili pa se bodo tudi z načini zdravljenja.  Predavanje je namenjeno osebam, ki pri sebi prepoznavajo znake motenj hranjenja, staršem, šolskim svetovalnim delavcem in vsem, ki jih tovrstna problematika zanima.Rok prijave je 7. 4. 2015 na infopeka@infopeka.org ali na 02 300 6850, 041 481 246.

+ Preberi več


Rok za prijavo je 30. 3. 2015

Javni razpis za uporabo opremljenih prostorov Upravne zgradbe v Kulturnem centru Pekarna

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor in Programski svet KC Pekarna objavljata javni razpis za uporabo opremljenih prostorov Upravne zgradbe v Kulturnem centru Pekarna. Rok za prijavo je 30. 3. 2015.

+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


poročamo

Poročamo: Udeležba na mednarodnem treninua za trenerje in trenerke v Nepalu

Mreža Mama je kot partner v projektu Youth Creating Solutions for Meaningful Participation k sodelovanju povabila pet mladinskih delavcev in delavk iz različnih koncev Slovenije, ki so se od 2. do 14. 3. 2015 udeležili mednarodnega treninga za trenerje in trenerke v Nepalu (v Kathmanduju in Pokhari). Treninga se je udeležila tudi naša sodelavka, Barbara Polajnar, ki je na treningu s soudeleženci predstavila metodo gledališča zatiranih. Udeleženci in udeleženke so se na treningu spoznali z osnovami človekovih pravic in metodah namenjenim izvajanju treningov v prihodnje v svojih lokalnih okoljih.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več
Greenpeaceova kampanja “Detox”

Greenpeaceova kampanja Detox, katere začetki segajo v leto 2010, je postala megafon zahtev po neonesnaženih vodnih sistemih in oblačilih brez škodljivih kemikalij. Greenpeace v tej kampanji poudarja povezavo med onesnaževanjem voda in nekaterimi blagovnimi znamkami.
Vir: Greenpeace Slovenia

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za prosto delovno mesto: knjigovodja VII/I – m/ž

Na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je objavljen razpis za prosto delovno mesto: knjigovodja VII/I – m/ž. Rok prijave je  1. 4. 2015.
Vir: Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Javna debata med učitelji na MF UM: “Država bi morala uvesti davek na nezdravo hrano in pijačo.”

Projekt Cogito vas vabi na javno debato med učitelji Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. Tokrat se bodo mnenja kresala na aktualno javnozdravstveno tematiko: “Država bi morala uvesti davek na nezdravo hrano in pijačo.” Dogodek bo 31. 3. 2015.
Vir: Salon uporabnih umetnosti

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Iščejo prostovoljce in prostovoljke v okviru projekta “Očetje in delodajalci v akciji”

V projektu bodo s kvalitativno in kvantitativno raziskavo ter analizo stanja identificirali potrebe in ovire zaposlenih očetov pri usklajevanju delovnega in družinskega življenja. Rok prijave je 3. 4. 2015.
Vir: Mirovni inštitut

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Natečaj “Video na plaži 2015”

Mlade avtorje (jasno, »mlad po srcu« šteje) pozivajo k prijavi in predstavitvi del, ki bodo tekom festivala prikazana v sproščenem vzdušju ter neposredni bližini izolske plaže Svetilnik. Rok prijave je 5. 4. 2015.
Vir: Cnvos

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Izobraževanje za NVO: etična potrošnja in trgovske verige

V okviru projekta vabijo organizacije k izobraževanju in sodelovanju na področju trajnostne potrošnje in pravične trgovine v Evropskem letu za razvoj 2015. Izobraževanje bo 7. 4. 2015. Prijavi se čim prej.
Vir: Društvo Focus

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Večer Hospica v mesecu aprilu

V okviru Večerov hospica z naslovom “Pravica do življenja in smrti”, Hospic vabi na srečanje, ki bo 7. 4. 2015, ob 17. uri na sedežu odbora v Mariboru, Partizanska c. 12/II.
Vir: Hospic

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Iščejo prostovoljko ali prostovoljca za spremstvo na Metaldays

Iščejo prostovoljko ali prostovoljca, ki bi spremljal 24-letno ljubiteljico metal glasbe na invalidskem vozičku na letošnji Metaldays. Rok prijave je 30. 6. 2015.
Vir: prostovoljstvo.org

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Razpis kadrovskih štipendij (Hidria)

Vabijo vas, da kandidirate za razpisane štipendije za šolsko leto 2015/16: strojništvo (VI/1, VI/2, VII), elektrotehnika (VI/2, VII). Rok prijave je 31. 8. 2015.
Vir: Hidria

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Razstava “Naši heroji”

Naši heroji vstopajo na kontroverzno področje socialistične herojske umetnosti, da bi prepoznali in izpostavili tiste junake, ki so monumentalno umetnost danega političnega okolja pripeljali do svojega vrhunca. Otvoritev razstave bo 20. 3. 2015.
Vir: Umetnostna galerija Maribor

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2015 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov