• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

27. 1. 2015, MISC INFOPEKA

Dobre prakse participatorne demokracije in kako o njih komunicirati z mediji in odločevalci

Vabljen/-a na delavnico o dobrih praksah participatorne demokracije, ki bo v torek, 27. 1. 2015, od 17. do 21. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do 26. 1. 2015 na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


29. 1. 2015, MISC INFOPEKA

Pekarna Potopisi (potopisi, ki to niso): Okrogla miza – Gana

V četrtek, 29. 1. 2015, bo v prostorih MISC INFOPEKA ob 18. uri potekal nekoliko drugačen pekarniški potopis – okrogla miza, ki bo problematizirala stereotipe in potrebo Zahodnega sveta po pomoči državam »tretjega sveta«. Vabljen/-a!

+ Preberi več


10. 2. 2015, MISC INFOPEKA

Delavnica o zakonskih možnostih vključevanja v postopke upravljanja: Usposabljanje aktivnih prebivalcev za vključevanje v postopke odločanja organov lokalne samouprave

V torek, 10. 2. 2015, bo v MISC INFOPEKA med 17. in 19. uro potekala Delavnica o zakonskih možnostih vključevanja v postopke upravljanja. Prijave na delavnico sprejemamo do 9. 2. 2015 na infopeka@infopeka.org. Vabljen/-a!

+ Preberi več


Motnje hranjenja

Izsledki raziskave „Ortoreksija med mladimi v Mariboru“

Kmalu po tem, ko je profesor pri predmetu Uvod v mladinsko delo in raziskovanje mladine podal navodilo, naj naredimo lasten projekt, sem vedela, da se želim ukvarjati s problematiko motenj hranjenja. Sledili so dnevi, ko sem več ur presedela ob računalniku in brskala po internetu, da bi našla v okviru te teme kaj zanimivega in še ne preveč raziskanega.

+ Preberi več


Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


Podpiramo!

Podpiramo Društvo prijateljev zmernega napredka in njihov Mladinski, kulturni, socialni, multimedijski in medgeneracijski center v Kopru v boju proti lokalnemu šerifu!

Mestna občina Koper od Društva prijateljev zmernega napredka in njegovega Mladinskega, kulturnega, socialnega in multimedijskega centra, ki mu predseduje Marko Brecelj, zahteva izročitev poslovnih prostorov, ki jih je društvo uporabljalo zadnjih 20 let in mu jih je v uporabo predala občina.

+ Preberi več


Predlagani ukrepi

Ukrepi strukturiranega dialoga na temo stanovanjske problematike mladih

V sredo, 17. 12. 2014, smo skupaj s Študentsko Iskro in Centrom alternativne in avtonomne produkcije izvedli strukturiran dialog z mladimi. Mladi udeleženci so pripravili ukrepe in določili naslovnike ukrepov ter jim predlagane ukrepe konec decembra tudi že posredovali. Sedaj nestrpno pričakujejo njihove odgovore.

+ Preberi več


Priporočamo ogled!

Kratek film s sprehoda Stopinj mesta

Stopinje mesta so v soboto, 6. 12. 2014, izvedle vrhunski poučen, a hkrati zabaven Vijol’čni sprehod. Ob tem so posneli kratek film v dežju. Priporočamo ogled!


Recenzija predstave Objem granitne kocke

WTF = protestni interaktivni performans?

“Projekt je sofinancirala Mestna občina Maribor.” To so zaključne besede tako imenovanega protestnega interaktivnega performansa, naslovljenega Objem granitne kocke. Produkta kolektivnega avtorstva neformalne skupine ZIZ, nastalega na podlagi pričevanj kriminaliziranih vstajnikov, aretiranih in kazensko ovadenih 3. decembra 2012 na Tretji mariborski vstaji.

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Peticija proti ukinitvi financiranja učne pomoči kot ene izmed oblik DSP

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je 5. 1. 2015 na ravnateljice in ravnatelje osnovnih šol naslovilo okrožnico o začasni ukinitvi financiranja učne pomoči kot ene izmed oblik dodatne strokovne pomoč.
Vir: Pravapeticija.com

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Vabilo k sodelovanju – Mladi odloča(j)mo!

Mladinski svet Slovenije k sodelovanju vabi mlade posameznike (Ambasadorje), ki bi s pomočjo mladinske organizacije, mladinskega sveta lokalne skupnosti, mladinskih centrov, predstavljali in vodili proces strukturiranega dialoga na lokalni ravni. Rok prijave je 9. 2. 2015.
Vir: Mladinski svet Slovenije

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Dijaški dom Maribor išče prostovoljce za učno pomoč

V Dijaškem domu Maribor (Gosposvetska 89) iščejo prostovoljce, ki bi bili pripravljeni dijakom z učnimi težavami nuditi pomoč. Prijavi se čim prej.
Vir: druga.si

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Arhitekturno svetovanje

Brezplačno arhitekturno svetovanje je neformalno in sproščeno druženje, kjer se lahko pogovorite o svoji prostorski situaciji, razčlenite obstoječe probleme ali odkrijete nove potenciale svojih prostorov. Prvi termini so 22. 1. 2015.
Vir: Zavod Udarnik

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Študentska CDI podaljšuje rok za prijavo na nagradni natečaj

Študentska civilno-družbena iniciativa (CDI) ŠOU v Ljubljani podaljšuje rok za sodelovanje na nagradnem natečaju na temo mladinske problematike. Rok prijave je 26. 1. 2015.
Vir: L’mit

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Odprti horizonti z dr. Svetlano Slapšak: Življenje in delo Danila Kiša

Pred kratkim je minilo 25 let od smrti Danila Kiša, uglednega in svetovno znanega jugoslovanskega pisatelja, esejista, prevajalca in pesnika. Pogovor bosta vodili dr. Svetlana Slapšak,antropologinja ter poznavalka Kiševega življenja in dela, in Melita Forstnerič Hajnšek. Dogodek bo 28. 1. 2015.
Vir: Mariborska knjižnica

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za prosto delovno mesto: socialni pedagog – m/ž

Na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je objavljen razpis za prosto delovno mesto: socialni pedagog – m/ž. Rok prijave je  25. 1. 2015.
Vir: Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

15. nagradni natečaj Pesniškega turnirja

Založba Pivec razpisuje natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem. Na njem lahko s po eno pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60-ih verzov, sodelujejo avtorji s pesmimi v slovenskem jeziku stari vsaj 16 let. Rok prijave je 25. 2. 2015.
Vir: pogledi.si

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Nova številka Eurodeskovega informatorja na temo strukturiranega dialoga z mladimi

V novi številki Eurodeskovega informatorja je predstavljen aktualni cikel strukturiranega dialoga in novosti v njegovem poteku, prejšnji cikel z rezultati, napovedujejo prihajajoči Evropski teden mladih, predstavljamo možnosti podpore projektom strukturiranega dialoga v okviru Ključnega ukrepa 3 programa Erasmus+.
Vir: Eurodesk

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Medgeneracijska ustvarjalna delavnica

Center medgeneracijskega učenja na AZM-LU vabi  na brezplačno medgeneracijsko ustvarjalno delavnico na kateri boste v sodelovanju z društvom Aktiviraj se iz odpadnih materialov izdelovali okvirje za fotografije in darilne vrečke. Delavnica bo 29. 1. 2015.
Vir: Andragoški zavod Maribor

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2015 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov