• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Delavnica “Fotografiranje brez fotoaparata? Zakaj pa ne!” 12. 3. 2015
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

6. 3. 2015, Galerija K18

Performans v Galeriji K18: Žiga Hren “Cikel”

Vabljen/-a na performans Cikel, ki bo v petek, 6. 3. 2015, ob 19. uri v Galeriji K18. Performans bo izvedel Žiga Hren.

+ Preberi več


7. 3. 2015, MISC INFOPEKA

Tematski sprehod “Po mariborskih grafitih”

Stopinje mesta te vabijo, da se jim pridružiš na tematskem sprehodu, na katerem bomo skupaj ugotavljali, kateri mariborski grafiti so umetniško delo in kateri le packe na mestnih zidovih in fasadah. Sprehod bo potekal v soboto, 7. 3. 2015, ob 11. uri. Dobimo se pred MISC INFOPEKA, v vsakem vremenu.

+ Preberi več


12. 3. 2015, MISC INFOPEKA

Delavnica “Fotografiranje brez fotoaparata? Zakaj pa ne!”

Želiš fotografirati, pa nimaš fotoaparata ali je tvoj fotoaparat pokvarjen? V četrtek, 12. 3. 2015, ob 17. uri, se lahko v MISC INFOPEKA udeležiš fotografske delavnice, na kateri bomo spoznavali tehniko ustvarjanja fotogramov. Prijaviš se lahko do torka, 10. 3. 2015, na naslov infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


24.3.2015, MISC INFOPEKA

Delavnica » Politika brez politikov v mojem mestu«

Vljudno vabljen/-a na delavnico »Politika brez politikov v mojem mestu«, ki bo v torek, 24. 3. 2015, med 17:00 in 19:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Rok prijave je 23. 3. 2015 na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.

+ Preberi več


30.3.2015, MISC INFOPEKA

Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso): Zahodna Sahara

V ponedeljek, 30. 3. 2015, ob 18:30 te vabimo na Pekarna potopis: Zahodna Sahara. Na potopisu bo Aleš Skornšek – Pleš govoril o kulturi, umetnosti in življenju prebivalcev Zahodne Sahare, predstavljena nam bo trenutna politična in pravna situacija, današnje razmere, življenje v taboriščih, cilji in želje Saharcev ter odnos mednarodne skupnosti do tega vprašanja. Na ogled bo tudi dokumentarni film in predvajana tradicionalna glasba. Vstop prost!.

+ Preberi več


31.3.2015, MISC INFOPEKA

Delavnica «Branje besed je branje sveta«

Vabimo te na delavnico «Branje besed je branje sveta«, ki bo v torek, 31. 3. 2015, med 16:00 in 20:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Rok prijave je 30. 3. 2015 na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.

+ Preberi več


Rok za prijavo je 30. 3. 2015

Javni razpis za uporabo opremljenih prostorov Upravne zgradbe v Kulturnem centru Pekarna

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor in Programski svet KC Pekarna objavljata javni razpis za uporabo opremljenih prostorov Upravne zgradbe v Kulturnem centru Pekarna. Rok za prijavo je 30. 3. 2015.

+ Preberi več


Čestitamo!

Nagrada za najboljšo predstavo!

Skupina devetih mladih »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj«, ki deluje po metodi gledališča zatiranih v Mariboru, se je s svojo predstavo “Umetnost (so)bivanja ali kako najti streho nad glavo?” povezala in vključila v mednarodni projekt Active Communities for Europe (ACE) s partnerji iz Hrvaške, Poljske, Italije, Bolgarije in Anglije. Namen usposabljanja je bil krepitev aktivnega delovanja in udeležbe mladih v delovanju družbe, v povezavi z gledališčem zatiranih. Ena izmed aktivnosti projekta je bila priprava nacionalnih gledaliških predstav z relevantnimi problematikami, ki so si jo izbrali glede na zaznane potrebe v njihovem (lokalnem) okolju. »Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva« je kot glavni koordinator mednarodnega projekta ACE za najboljšo predstavo izbrala Umetnost (so)bivanja, ki bo gostovala v Bruslju od 22. do 25. 2. 2015 v  Social Platform. Poleg tega se bo skupina »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!« v Bruslju udeležila še konference s prezentacijo projekta, obiskala Evropski parlament in Komisijo ter izvedla intervencijo v javnem prostoru skupaj s skupino iz Črne Gore in ostalimi organizatorji.

+ Preberi več


Motnje hranjenja

Izsledki raziskave „Ortoreksija med mladimi v Mariboru“

Kmalu po tem, ko je profesor pri predmetu Uvod v mladinsko delo in raziskovanje mladine podal navodilo, naj naredimo lasten projekt, sem vedela, da se želim ukvarjati s problematiko motenj hranjenja. Sledili so dnevi, ko sem več ur presedela ob računalniku in brskala po internetu, da bi našla v okviru te teme kaj zanimivega in še ne preveč raziskanega.

+ Preberi več


Podpiramo!

Podpiramo Društvo prijateljev zmernega napredka in njihov Mladinski, kulturni, socialni, multimedijski in medgeneracijski center v Kopru v boju proti lokalnemu šerifu!

Mestna občina Koper od Društva prijateljev zmernega napredka in njegovega Mladinskega, kulturnega, socialnega in multimedijskega centra, ki mu predseduje Marko Brecelj, zahteva izročitev poslovnih prostorov, ki jih je društvo uporabljalo zadnjih 20 let in mu jih je v uporabo predala občina.

+ Preberi več


Predlagani ukrepi

Ukrepi strukturiranega dialoga na temo stanovanjske problematike mladih

V sredo, 17. 12. 2014, smo skupaj s Študentsko Iskro in Centrom alternativne in avtonomne produkcije izvedli strukturiran dialog z mladimi. Mladi udeleženci so pripravili ukrepe in določili naslovnike ukrepov ter jim predlagane ukrepe konec decembra tudi že posredovali. Sedaj nestrpno pričakujejo njihove odgovore.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več
Predavanje “Načrtovanje vrta s pomočjo vrtnih kart”

Na predavanju, ki ga vodi Simona Trčak Zdolšek, predsednica Društva prijateljev botaničnega vrta Univerze v Mariboru, se boste seznanili z vrtnimi kartami in njihovo uporabo. Spoznali boste preprosta pravila za kombiniranje in kolobarjenje posevkov. Predavanje bo 10. 3. 2015.
Vir: Botanični vrt Univerze v Mariboru

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za podelitev štipendij Občine Beltinci za nadarjene študente za študijsko leto 2014/2015

Občina Beltinci v sodelovanju z Pomursko izobraževalno fundacijo – PIF Murska Sobota objavlja – RAZPIS za podelitev štipendij. Rok za oddajo vlog je 16. 3. 2015.
Vir: Občina Beltinci

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Razpis za prostovoljce v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor

Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) vabi nove prostovoljce, ki jih veseli delo z otroki in si želijo novih izkušenj.Če torej želite nameniti nekaj svojega prostega časa otrokom, se kot prostovoljka oz. prostovoljec lahko priključite njihovim programom. Rok prijave je 31. 3. 2015.
Vir: Prostovoljstvo v Mariboru

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Likovni in literarni natečaj “Zemlja me hrani”

Si vedel, da je leto 2015 mednarodno leto tal? Vabijo te k sodelovanju na natečaju “Zemlja me hrani”. Sodeluješ lahko z likovnim in literarnim izdelkom. Rok prijave je 23. 3. 2015.
Vir: Javni zavod Center za mlade

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Sodeluj v raziskavi o sovražnem govoru na spletu

Svet Evrope v okviru kampanje No Hate Speech vabi mlade iz vsega sveta, da povejo svoje misli in izkušnje s sovražnim govorom na spletu. V raziskavi lahko sodelujete do 22. 3. 2015.
Vir: Center za varnejši internet

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Štipendije ASEF za poletno raziskovalno delo na ameriških univerzah

Fundacija ASEF (American Slovenian Education Foundation) je objavila razpis za štipendiranje 10-tedenskega poletnega raziskovalnega obiska na izbranih univerzah v Združenih državah Amerike. Rok prijave je 15. 4. 2015.
Vir: Univerza v Ljubljani

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Akcija “Rešimo zavržena kolesa”

V okviru projekta “Sklenimo krog” pričenjajo z akcijo zbiranja koles “Rešimo zavržena kolesa”. Ker se pomlad nezadržno bliža je sedaj pravi čas, da iz podstrešij in kleti rešimo kolesa, ki jih nihče več ne uporablja, jih recikliramo in pripravimo na ponovno uporabo.
Vir: Mariborska kolesarska mreža

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Javni razpis za izbor kulturnih programov za delovanje mreže multimedijskih centrov za leto 2015

Sredstva so namenjena programom posameznih multimedijskih centrov, ki delujejo po načelu ustvarjalno-raziskovalnih laboratorijev in spodbujanja razvoja digitalne kulture ter delovanju regijskih kulturnih središč. Rok prijave je 30. 3. 2015.
Vir: Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti

Kategorije: Javni razpisi Naslovna stran Infopeka informira

Fotografski natečaj “Our Future is on the Table”

Mladi, stari med 15 in 25 let iz vsega sveta so vabljeni, da oddajo fotografijo in kratko zgodbo, s katerima podajo svojo vizijjo, kako hrana vpliva na našo prihodnost. Prijavi se čim prej.
Vir: Eurodesk

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

EVS na Danskem

Danska organizacija Dansk ICYE tudi letos nudi pestro paleto taborov. Tekom prostovoljenja od udeležencev pričakujejo učenje danščine, kar je enkratna priložnost za poliglote in tiste, ki bi to želeli postati. Rok prijave je 25. 3. 2015.
Vir: Zavod Voluntariat

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2015 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov