• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Razstava ilustracij: SOBITJA, Laura Ličer
  10. 4. 2014, Galerija K18 
   10. 4. 2014, Galerija K18 http://www.facebook.com/events/674346902623351/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449

24. 4. 2014, MISC INFOPEKA

Pekarna Potopisi (potopisi, ki to niso): Narcipisno perfordavanje U, ganda

Pekarna Potopisi te v sodelovanju s projektom Narcissus vabijo na parodijo potopisnega predavanja o Ugandi, ki bo v četrtek, 24. 4. 2014, ob 19. uri, v prostorih MISC INFOPEKA. Zaželena je udeležba s čim več pametnimi telefoni, tabličnimi računalniki in drugimi najsodobnejšimi pripomočki.

+ Preberi več


25. - 27.4.2014, MISC INFOPEKA

Madalena laboratorij Soba za ženske

Madalena laboratorij predstavlja sobo za ženske, kjer obravnavamo in raziskujemo situacije iz vsakdanjega življenja, s katerimi se srečujemo, preko gledaliških pristopov, ki temeljijo na metodi gledališča zatiranih.

Vabljena na Madalena delavnice, namenjene dekletom in ženskam, od 25. do 27. 4. 2014, v prostore MISC INFOPEKA. Rok prijave je 23. 4. 2014 na barbara.polajnar@gmail.com, kamor lahko nasloviš tudi svoja vprašanja.

+ Preberi več


12.-26. 4. 2014, Vetrinjski dvor

Ogled fotografske razstave Janeza Klenovška

Vabljen/-a na ogled fotografske razstave Janeza Klenovška, ki bo na voljo do 26. 4. 2014 v Dvorani Vetrinjskega dvora v Mariboru. Za več informacij in čas ogleda razstave lahko kontaktiraš Janeza Klenovška na tel: 040 632 010. Razstava je produkt procesa nastajanja in oblikovanja predstave Med dvema ognjema.

+ Preberi več


10.4. - 30.4.2014, Galerija K18

Razstava ilustracij “Sobitja”

Vljudno vabljen/-a na ogled razstave ilustracij Laure Ličer v galeriji K18. Razstava bo odprta do 30. 4. 2014 in si jo je možno ogledati vsak ponedeljek, sredo in petek med 16:00 in 18:00 ali pa po predhodni najavi na 041 481 246. Na ogled so ilustracije iz  knjige “Rojstvo Ljubljane iz duha zmaja” pisatelja Miha Praprotnika, ilustracije iz zbirke »Bredka pripovedka« pisateljice Brede Smolnikar in izbrane slike.

+ Preberi več


8. 5. 2014, MISC INFOPEKA

Javna tribuna “Brezposelnost in prekernost: vzroki in ideološka ozadja”

Pekarna Magdalenske mreže vas  vsled praznika dela v četrtek, 8. 5. 2014, ob 18:00 vabi v svoje prostore (Ob železnici 16, Maribor) na javno tribuno z naslovom »Brezposelnost in prekernost: vzroki in ideološka ozadja« v prvi vrsti namenjeno mladim in problematiziranju negotovih oblik dela ter kritiki različnim zaposlitvenim programom in aktivnim politikam zaposlovanja. Gostje javne tribune bodo predstavnice/-ki Študentskega društva Iskra, dr. Primož Krašovec z Inštituta za delavske študije in dr. Rudi Klanjšek, soavtor raziskave Mladina 2013.

+ Preberi več


Maribor, 15. 4. 2014

Poročilo: Sprehod “Slalom po Mariboru”

Na sprehodu, ki smo ga v petek, 28. 3. 2014, organizirali prostovoljci skupine “Stopinje mesta”, MISC INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, je bilo 19 udeležencev, od tega 3 na invalidskih vozičkih, predstavnik Sektorja za komunalo in promet Mestne občine Maribor (Denis Kocbek), Nigrada d.d. (Aleš Šimenko), Društva paraplegikov severne Štajerske (Franci Žiberna), Združenja 91 (Drago Koprčina), predstavnica Sveta invalidov (Ana Mandl) in drugi.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Podpora študentkam in študentom v boju proti ZVIS-1

Predvidevanje plačljivega študija, ki naj bi se izvajal kot storitev na prostem trgu, se nam zdi nesprejemljivo. Izobraževanje ne bi nikoli smelo biti na trgu! Vpeljava šolnin najprej in najmočneje prizadene socialno deprivilegirane posameznice in posameznike.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Ali svojo stisko utapljaš v hrani, se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati? Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a. Vljudno vabljeni tudi starši, prijatelji, partnerji, sodelavci, profesorji…, ki ste bližnji osebi z motnjami hranjenja, in ji želite pomagati. Prav vi ste lahko pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjami hranjenja.

Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Skupina se sestaja ob sredah vsakih štirinajst dni.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 14:00 in 18:00.  Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Poročilo: Družabno-didaktična igra “Naš svet”

V sredo, 19. 3. 2014, smo se v MISC INFOPEKA udeležili družabno-didaktične igre “Naš svet”, ki nam jo je predstavil sam avtor, Matic Primc, ki je med drugim tudi avtor predloga za uvedbo Instituta participatornega proračuna v Sloveniji in ustanovni član International Organization for Participatory Society (IOPS).

+ Preberi več


19. 3. 2014

Poročilo: Udeležili smo se okrogle mize “Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?”

V sredo, 12. 3. 2014, smo se kot gostje udeležili okrogle mize »Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?«, ki je potekala v okviru konference EU SI TI, ki so jo organizirali predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta in Kulturno izobraževalno društvo PiNA.

Gostje okrogle mize smo bili: dr. Bojan Musil, predstojnik Oddelka za psihologijo FF UM, dr. Miro Cerar, Pravna fakulteta UL in Urška Breznik, Pekarna Magdalenske mreže. Povezovala jo je dr. Marina Tavčar Krajnc, predstojnica Oddelka za sociologijo FF UM.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več


29. 1. 2014

Mladinsko polje na poti v Nikamor?

V Ustanovi nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon (UPB, http://upb.si/) smo dne, 28. 1. 2014,  iz dnevnika Večer izvedeli, da je predsednica Vlade RS Alenka Bratušek za ta dan sklicala sestanek mladinskih in študentskih organizacij. Ustanova Pohorski bataljon, ki združuje samonikla mladinska prizorišča, na sestanek ni prejela nobenega vabila, kar nas niti ne čudi, saj je Vlada RS preko državne sekretarke pristojne za vzpostavitev dialoga s civilno družbo Tamare Vonte podrobno seznanjena tako z delovanjem, kot tudi stališči UPB.

+ Preberi več
Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije objavlja tri prosta delovna mesta

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije objavlja tri prosta delovna mesta. Prijave so možne do 24. 4. 2014.
Vir: L’mit

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

3. Otroški bazar v Mariboru

Od 25. do 27. 4. 2014 bo v Mariboru, v in ob Ledni dvorani, potekal že 3. Otroški bazar. Vzporedno z njim bo potekal tudi Festival za tretje življenjsko obdobje, v Mariboru že drugič zapored.
Vir: Zveza prijateljev mladine Maribor

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

Sobotna ustvarjalnica v Umetnostni galeriji Maribor: Vsakdanji prizori v umetnosti

Vabljen/-a na sobotno ustvarjalnico: Vsakdanji prizori v umetnosti, ki bo v soboto, 26. 4. 2014, ob 10:00 do 11:30 v UGM. Najava ni potrebna. Cena ustvarjalnice: 2,50 € / Mladi prijatelji UGM: 1 €.
Vir: UGM

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

Celodnevni igralni dan plezanja na drevesa – “Drevo je moj prijatelj”

Otroci in mladi, vabljeni na Doživljajsko igrišče na Celodnevni igralni dan plezanja na drevesa – ”Drevo je moj prijatelj”, ki bo v soboto, 26. 4. 2014, med 11.00 in 19.00 uro.
Vir: CPM

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

Prosta mesta za udeležbo na EU Spring School

Vabljen/-a na mladinsko srečanje v Beogradu od 3. do 10. 5. 2014. Za hrano in nastanitev je poskrbljeno, kriješ le 30% potnih stroškov. Rok prijave je čim prej.
Vir: L’mit

Kategorije: Izobraževanje Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Javna razpisa za dodiplomske in podiplomske štipendije v šolskem letu 2014/15

Na spletni strani Ministrstva za kulturo sta objavljena dva razpisa za dodiplomske in podiplomske štipendije. Rok za oddajo vlog za oba razpisa je 5. 5. 2014.
Vir: Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Solar Pulse Music: Plymouth Fury (FR) & Deaf Preachers (FR)

Vabljen/-a na koncert Plymouth Fury in Deaf Preachers, ki bo 8. 5. 2014 v Dvorani Gustaf, ob 21:30. Vstopnina je 4 evre.
Vir: Dvorana Gustaf Pekarna

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za enoletne štipendije Ustanove patra Stanislava Škrabca

Ustanova patra Stanislava Škrabca razpisuje enoletne štipendije za študente slovenskega jezika, slovanskih jezikov, klasične filologije ter splošnega in primerjalnega jezikoslovja. Štipendija je namenjena tudi vsem doktorskim študentom članom Slovenske frančiškanske province Sv. Križa ne glede na smer študija. Rok prijave je 15. 5. 2014.
Vir: L’mit

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Poletna šola in možnost opravljanja doktorata v Nemčiji

Helmholtz International Graduate School for Cancer Research, v okviru German Cancer Research Centra, nudi možnost vpisa doktorata za nadarjene in motivirane študente, ki zaključujejo prvostopenjski ali drugostopenjski program na področju naravoslovja oziroma so študij pravkar zaključili. Prvi rok prijave je 31. 5. 2014 in drugi 5. 1. 2015.
Vir: L’mit

Kategorije: Izobraževanje Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Osnovna šola Gustava Šiliha Maribor vabi prostovoljce in prostovoljke k sodelovanju!

Osnovna šola Gustava Šiliha  Maribor  bo v dneh od 13. do 15. 6. 2014 organizator 17. Državnih  iger Specialne olimpiade Slovenije. Dogodek bo potekal  pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja  in Mestne občine Maribor. Pri izpeljavi športnega in spremljevalnega programa  potrebujejo pomoč prostovoljcev.
Vir: OŠ Gustava Šiliha Maribor

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov