• Prostovoljstvo v Mariboru
  različne lokacije po Mariboru 
    http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00  
   Pekarna Magdalenske mreže http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/
 • PEKARNA POTOPISI
  enkrat mesečno, MISC INFOPEKA 
    http://www.facebook.com/pekarnapotopisi?fref=ts

23. 8. 2016, Magdalenski park

Predstavitev knjige Janisa Varoufakisa Globalni minotaver

V okviru programa Beremo s teto Roso vas v torek, 23. 8. 2016, ob 18:00 vljudno vabimo v Magdalenski park v Mariboru na predstavitev knjige Globalni minotaver, nekdanjega grškega finančnega ministra in priznanega ekonomista Janisa Varoufakisa.

+ Preberi več


8. 9. 2016, MISC INFOPEKA

“Mladinske delavnice” – informativno srečanje

Vabljen/-a na informativno srečanje bodočih prostovoljk in prostovoljcev, ki bi želeli izvajati preventivni program “Mladinske delavnice” v novem šolskem/študijskem letu. Informativno srečanje bo v četrtek, 8. 9. 2016, ob 17.00 v  prostorih INFOPEKE.

+ Preberi več


pon-pet, Galerija K18

Zaključni projekt Offcity Collective: Resonanca Nasilja

Vljudno vabljeni na ogled zaključnega projekta Tereze Dvořákove in Šárke Zahálkove (Offcity Collective) Resonanca Nasilja, ki bo v Galeriji K18, na Koroški cesti 18. Projekt si lahko ogledate vsak dan, od ponedeljka do petka, med 15:00 in 17:00.

+ Preberi več


21. 8. - 25. 8. 2016, Varaždin

»Omare stare šare« na festivalu Špancirfest v Varaždinu

Kolektiv Tretja roka bo z interaktivno prostorsko instalacijo “Omare stare šare” od nedelje, 21. 8., do četrtka, 25. 8. 2016, gostoval v Varaždinu na festivalu Špancirfest.

+ Preberi več


26. 8., 27. 8. 2016, Velenje

»Omare stare šare« v Velenju na festivalu mladih Kunigunda

Kolektiv Tretja roka bo z interaktivno prostorsko instalacijo “Omare stare šare” v petek, 26. 8. in v soboto, 27. 8. 2016, gostoval v Velenju na festivalu mladih Kunigunda.

+ Preberi več


28. 8. 2016, Postojna

»Omare stare šare« na festivalu Zmaj ma mlade v Postojni

Kolektiv Tretja roka bo z interaktivno prostorsko instalacijo “Omare stare šare” v nedeljo, 28. 8. 2016, gostoval v Postojni na festivalu Zmaj ma mlade.

+ Preberi več


22. 8. 2016, Maribor

Vacancy for EVS Volunteer in Maribor

At Pekarna Magdalenske mreže Maribor we want to host volunteers who are enthusiastic, sociable, creative and open for different opportunities and collaborations.

We are looking for two volunteers (from February 2017 to December 2017 or to January 2018) for our host project Do the (r) evolution! vol.3, candidates should send email with CV and motivation letter with information about sending organisation to the evs coordinator Nataša Usar: evs@pekarna.org, latest by 22nd of August 2016.

+ Preberi več


Poročamo: posnetek kreativne delavnice

Posnetek kreativne delavnice “Puppet show” 2015

Cécile Bondon je v naši ogranizaciji opravljala 11 mesecev Evropsko prostovoljno službo v okviru projekta (R)evolucioniraj se! / Do the (r)evolution! Projekt je bil zasnovan tako, da s pomočjo neformalnega in priložnostnega učenja prispeva k razvoju kakovostnih aktivnosti mladih na področju umetnosti, ustvarjalnosti in družbene angažiranosti.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Točka za testiranje novih psihoaktivnih snovi

K nam lahko povsem anonimno vsak delovni dan od 10:00 do 18:00 oziroma v petek do 16:00 prineseš vzorec za laboratorijsko analizo in tako zmanjšaš tveganje za zaplete zaradi zaužitja neznanih drog in nevarnih primesi.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te  v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«.  Piši na infopeka@infopeka.org ali pokliči na 02 300 68 50, 041 481 246.  Srečanja potekajo v prostorih INFOPEKE.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


Radio Marš

ZINE PIZDA! na Radiu Marš

Zine PIZDA! je dobila svoj glas na Radiu Marš. Radijska oddaja MARŠ Pizda bo vsak ponedeljek slišana ob 17:30 na frekvenci 95.9 Mhz.

+ Preberi več


Poročamo!

Zine Pizda! na Rezistenci 2016

Študentsko društvo Iskra je konec maja organiziralo 2. Rezistenco: festival teorije, kulture in špasa, ki je letos potekal 2 dni. Osrednje področje oziroma rdeča črta vsebinskega dogajanja so bile družbene transformacije – kritika obstoječih institucij in artikulirana alternativa.

+ Preberi več


Poročamo!

Mednarodna konferenca »Nove ideje za stare stavbe«

27. in 28. 4. 2016 je v Puli potekala mednarodna konferenca »Open Spaces for Sharing and Imagination«, ki smo se je udeležili tudi štirje uporabniki KC Pekarna (APD Kozjak, Mladinski kulturni center Maribor, Programski svet KC Pekarna, Pekarna Magdalenske mreže).

+ Preberi več


Poročamo: posnetek okrogle mize

Posnetek okrogle mize “Kje so meje?”

Vsi, ki se niste uspeli udeležiti okrogle mize Kje so meje? Delovne in življenjske razmere delavcev migrantov, beguncev in prosilcev za azil, ki je bila 7. 4. 2016 v naših prostorih z gosti Goranom Lukićem (Svetovalnica za migrante), Armin Salihović (IWW-Nevidni delavci sveta) in Tomaž Gregorc (Italian Consortium of Solidarity), si jo lahko ogledate na spodnjem posnetku: https://vimeo.com/163819801.

+ Preberi več


Poročamo!

Poročamo iz javne debate »Zakaj smo mladi v pizdi?!«

V četrtek, 28.1. 2016, je v koprskem skvotu INDE potekala debata o trenutni družbenopolitični situaciji, z naslovom »Zakaj smo mladi v Pizdi?!«

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljska služba

Slovenija in begunci

Ena izmed tem, ki je tukaj, v Mariboru, vzbudila moje zanimanje, je odnos Slovencev do beguncev. Kolikor razumem, Slovenija ne gosti velikega števila beguncev. Večinoma jo samo prečkajo na poti do držav, za katere upajo, da jim bodo omogočile spodobno življenje, kot so premožnejša Nemčija, Avstrija ali skandinavske države.

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljska služba

Minil je prvi mesec

Moja prva (in verjetno zadnja) EVS izkušnja se je pričela že pred prihodom v Maribor – pogovori preko skypa, pakiranje, urejanje papirologije, pregledovanje zemljevidov, nervoza. Kar predstavljam si, kako se bom na koncu smejal temu, kako sem se počutil, čeprav nisem prvič odšel od doma za dalj časa.

+ Preberi več


Poziv javnosti: Ničelna toleranca do sovražnega govora

V imenu nacionalne koordinaciji gibanja Ne sovraži, ki je del vseevropskega gibanja No Hate Speech Movement, pozivamo vse, da si ne zatiskamo oči pred sovražnim govorom. Zanj mora veljati ničelna toleranca. Opozarjajmo, komentirajmo, nasprotujmo manipulacijam in sovražni govor tudi prijavimo ustreznim institucijam.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Že imaš svoj Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS?

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Indeks NEFIKS je na voljo v fizični obliki, lahko pa na povsem enostaven in brezplačen način dostopaš do e-Nefiksa in vpisuješ pridobljena neformalna znanja kar preko spleta. Klik. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 16:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Prostovoljec/-ka za vodenje računalniškega tečaja za starejše

Imaš nekaj prostega časa, veliko dobre volje, potrpežljivosti, nekaj računalniškega znanja in željo po delu z manjšo skupino nadebudnih in znanja željnih starejših ljudi? Potem iščemo ravno tebe! :)

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Poziv za udeležence: Europe – Western Balkans Youth Meeting

Med 25. in 29. 9. 2016 bo v Ljubljani potekalo srečanje, namenjeno mladinskim delavcem in mladinskim voditeljem ter kreatorjem mladinskih politik. Cilj je izoblikovati nova priporočila, izmenjati prakse na področju mladinskega dela in mladinske politike in izoblikovati priporočila, kako naj mladinsko delo podpira evropsko integracijo, še posebej participacijo mladih, aktivno državljanstvo in mobilnost mladih. Rok prijave je 24. 8. 2016.
Vir: CNVOS

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Evropski mladinski festival v Azerbajdžanu

Ganja v letu 2016 nosi naziv Evropska prestolnica mladih. Eden od ciljev programa EPM je tudi promocija Azerbajdžana, čemur je namenjen tudi Evropski mladinski festival. Štiridnevno dogajanje bo postreglo z aktivnostmi, preko katerih bo moč spoznati kulturno, zgodovinsko in sodobno plat življenja in družbe v Azerbajdžanu. Organizatorji krijejo stroške bivanja in prehrane. Za pokritje stroškov potovanja je odprt razpis, na katerega se lahko prijavijo vsi udeleženci. Rok prijave je 31. 8. 2016.
Vir: L’mit

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Prodajna razstava: Made in Maribor

Sredi poletja bo središče mesta osvežila najbolj sveža lokalna umetniška produkcija! Umetnostna galerija Maribor je v sodelovanju z 29 ustvarjalci na področju vizualne umetnosti v pritličju hiše na Trgu Leona Štuklja 10 v skladu s priljubljenim tržnim načelom ‘lokalno in sveže’ pripravila prodajno razstavo najnovejše umetniške produkcije avtorjev in avtoric, delujočih v Mariboru. Razstava bo na ogled do 10. 9. 2016.
Vir: UGM

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Mednarodni natečaj za mlade za zagon socialnih podjetij

Si želiš postati socialna/-i podjetnica/-k? Bi rad/-a vplival/-a na razvoj družbe? Si želiš razviti svojo podjetniško idejo? V okviru mednarodnega projekta E3 – Izobraževanje o podjetništvu za zaposlovanje mladih je razpisan natečaj za mlade za razvoj socialnih podjetih, ki bodo uspešno in trajnostno naslavljala družbene probleme. Podeljenih bo pet nagrad za 1.000,00 € in mentoriranje pri vzpostavitvi petih zmagovalnih idej. Rok prijave je 15. 9. 2016.
Vir: PiNA Terminal

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi Novo

S fotografijo do novega fotoaparata

Mladi, stari do 19 let, ste vabljeni k sodelovanju na fotografskem natečaju v okviru Foto festivala Maribor in projekta »Lekcije leta 1991: vzpon nacionalizma skozi fotografski objektiv«. Tema fotografskega natečaja je “Meja”. Glavna nagrada je fotoaparat Nikon d3300 z objektivom 18-55 mm. Rok za oddajo je 10. 9. 2016.
Vir: L’mit

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi Novo

Projekt Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost

Projekt Junaki zaposlovanja, ki se je pričel v mesecu januarju, je osredotočen na spodbujanje ukrepov Jamstva za mlade, s poudarkom na dostojnem delu. V partnerstvu in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ga izvajata Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Zavod Mladinska mreža MaMa, financira pa ga Evropska komisija (DG Employment, Social Affairs and Inclusion). Glavni namen projekta so promocijske in ozaveščevalne aktivnosti o ukrepih sheme Jamstva za mlade, ki bodo zasnovane sodobno in na mladim prijazen način. V projekt bodo vključeni mladi, saj bo prav zanje organiziranih več promocijskih dogodkov v 12 različnih krajih po vsej Sloveniji. Aktivno vlogo bo v projektu doigral tudi Zavod RS za zaposlovanje, ki bo komunikator med mladimi brezposelnimi in vključenimi v projekt.

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MaMa

Osnovna funkcija mobilne aplikacije je informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se v bližini ne dogaja nič posebnega, uporabnik prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira Novo

Mahle Letrika razpisuje štipendije za šolsko leto 2016/2017

Podjetje Mahle Letrika d.o.o. razpisuje štipendije za šolsko leto 2016/2017 za dipl. ing. elektrotehnike, 1. bolonjska stopnja (UNI) oziroma mag. ing. elektrotehnike, 2. bolonjska stopnja avtomatika/elektronika/mehatronika ter za dipl. ing. strojništva, 1. bolonjska stopnja (UNI) oziroma mag. ing. strojništva, 2. bolonjska stopnja konstruiranje in mehanika/proizvodno strojništvo/mehatronika. Rok prijave je 25. 9. 2016.
Vir: L’mit

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Novo Štipendije, šolnine, proste sobe

Natečaj za izbiro imena in oblikovanje logotipa

Javni zavod Center Arnold Tovornik Selnica ob Dravi objavlja javni natečaj za izbiro imena in / ali oblikovanje znaka za Kletne prostore pod Občino Selnica ob Dravi. Namen natečaja je izbrati ime in / ali znak, ki bosta kot uradni simbol predstavljala kletne prostore. Z znakom in imenom želijo vzpostaviti lastno identiteto in prepoznavnost kletnih prostorov. Nagrada za posamezno najboljšo rešitev znaša 200,00 EUR. Na natečaj se lahko prijavijo vse fizične in pravne osebe. Rok za oddajo je 31. 8. 2016.
Vir: MD Bakheros

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi Novo

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2016 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov