• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljstvo v Mariboru
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Noč knjige 2015
  23. 4. 2015, MISC INFOPEKA 
   23. 4. 2015, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

24.4.2015, Grajski trg

Knjižnica tete Rose na 18. Slovenskih dnevih knjige v Mariboru

V okviru 18. Slovenskih dnevih knjige v Mariboru bomo v petek, 24. 4. 2014, od 10:00 – 15:00 na Grajskem trgu v sodelovanju z MKC Maribor predstavili Knjižnico tete Rose, v kateri je na voljo družbeno – angažirana, uporniška in radikalna literatura, ki jo bralec z težnjami po revolucionarnem angažmaju težje ali pa sploh ne more najti v drugih knjižnicah v Mariboru. Namenjena je vsem, ki jih zanimajo radikalne družbene spremembe in/ali družbeno kritična misel za konstruktivno preoblikovanje naše družbe v družbenopravičnostno mislečo in dejavno.

+ Preberi več


24. 3. 2015, gostišče Romani Kafenava

Predstavitev Pekarne Magdalenske mreže na dogodku “Glas mladih Maribora”

Glas mladih Maribora je projekt Mestnega Mladinskega sveta Maribor, organiziran s strani mladih za mlade. Projekt zasleduje cilj vključitve mnenja in predlogov mladih Maribora za spremembe v lokalnem okolju. Dogodek se bo odvijal dva dni in sicer 24. in 25. 5. 2015.

+ Preberi več


27.4.2015, Park v KC Pekarna

Proslava in predstavitev druge številke zina

Tovariš in tovarišica!

Ob dnevu upora proti okupatorju te vabimo na premierno predstavitev druge številke zina. Ob tej priložnosti pripravljamo proslavo, na kateri bomo peli partizanske pesmi, prebirali odlomke iz revije, recitirali poezijo in se pogostili z dobro pijačo in jedačo. Proslava bo v ponedeljek, 27. 4. 2015, ob 16. uri v parku KC Pekarna. V primeru dežja bo proslava potekala v prostorih MISC INFOPEKA.

+ Preberi več


6.5.2015, MISC INFOPEKA

Predavanje in ogled filma »Ne moreš biti nevtralen na drvečem vlaku« – misel in delo Howarda Zinna

V sredo, 6. 5. 2015, te ob 18:00 vabimo v INFOPEKO na predstavitev misli in dela ameriškega političnega aktivista in zgodovinarja Howarda Zinna (1922-2010). Howard Zinn velja poleg Noama Chomskega, s katerim sta tesno prijateljevala, za enega izmed velikanov ameriške kritične misli in ključno avtoriteto za številne generacije študentov in aktivistov, ki jih je navduševal tudi s svojim pedagoškim pristopom, toplino in tovarištvom.

+ Preberi več


12.5.2015, MISC INFOPEKA

Delavnica »Dobre prakse povezovanja in sodelovanja prebivalcev pri odločanju v lokalni skupnosti in kako o njih komunicirati z mediji in odločevalci«

Vabljen/-a na delavnico »Dobre prakse povezovanja in sodelovanja prebivalcev  pri odločanju v lokalni skupnosti in kako o njih komunicirati z mediji in odločevalci«, ki bo v torek, 12. 5. 2015, med 17:00 in 21:00, v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do 11. 5. 2015 na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.
+ Preberi več


26.5.2015, MISC INFOPEKA

Delavnica »Politika brez politikov v mojem mestu: Kako pridobiti informacije javnega značaja in kako se odzvati na molk občinskega organa ali občinskega podjetja?«

Vabljen/-a na delavnico »Politika brez politikov v mojem mestu: Kako pridobiti informacije javnega značaja in kako se odzvati na molk občinskega organa ali občinskega podjetja«, ki bo v torek, 26. 5. 2015, med 17:00 in 19:00, v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do 25. 5. 2015 na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.

+ Preberi več


28. 3. 2015, različne lokacije po Mariboru

Foto esej ob Dnevu za spremembe v Mariboru 2015

Vljudno vabljen/-a k prebiranju Foto eseja, ki slikovno prikazuje prostovoljske akcije ob Dnevu za spremembe v Mariboru dne, 28. 3. 2015. Kolektivne akcije so bile ponovno skupnostno usmerjene, saj so na ta dan prostovoljci in prostovoljke soustvarjali različne prostovoljske zgodbe, ki so pripomogle k povezovanju ljudi v skupnost.

+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


Poročamo: Projekt "Izberite si svojo Babico!"

Poročamo: Projekt “Izberite si svojo Babico!”

I am EVS volunteer for Pekarna Magdalenske Mreže, and also an illustrator from France. In march, I had the opportunity to print one of my project, “Choose your Granny”, which is a little game for children, and I wanted to  introduce some of them in Slovene, and create new ones for the occasion. + Preberi več


poročamo

Poročamo: Udeležba na mednarodnem treninua za trenerje in trenerke v Nepalu

Mreža Mama je kot partner v projektu Youth Creating Solutions for Meaningful Participation k sodelovanju povabila pet mladinskih delavcev in delavk iz različnih koncev Slovenije, ki so se od 2. do 14. 3. 2015 udeležili mednarodnega treninga za trenerje in trenerke v Nepalu (v Kathmanduju in Pokhari). Treninga se je udeležila tudi naša sodelavka, Barbara Polajnar, ki je na treningu s soudeleženci predstavila metodo gledališča zatiranih. Udeleženci in udeleženke so se na treningu spoznali z osnovami človekovih pravic in metodah namenjenim izvajanju treningov v prihodnje v svojih lokalnih okoljih.

+ Preberi več


poročamo

Poročamo: Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj v Bruslju in “… Between my legs”

Neformalna skupina mladih, ki v Mariboru deluje po gledališču zatiranih in zakonodajnem gledališču, je s predstavo “Umetnost (so)bivanja ali Kako najti streho nad glavo”, od 22. do 25. 2. 2015, gostovala v Bruslju.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več
Peticija “Za ohranitev zgodnjega poučevanja nemščine in računalništva”

S podpisom peticije dajemo podporo zgodnjemu poučevanju nemščine in računalništva v mariborskih osnovnih šolah ter pozivamo Mestni svet Mestne občine Maribor k zagotovitvi sredstev za nadaljnje izvajanje omenjenih programov.
Vir: pravapeticija.com

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Študentska delovna brigada

Letošnja, že 17. Študentska delovna brigada, bo potekala v občini Dobrovnik, od 17. 7. do 26. 7. 2015, kjer bodo pomagali pri odpravljanju posledic poplav, obnavljanju sprehajalnih poti, mostov, klopi in drugih opravilih. Rok prijave je 10. 6. 2015.
Vir: dostop.si

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Natečaj za najboljšo kritiko “Mlada kritika”

Festival Pranger že četrto leto zapored prireja posebno kritiško razpravo, ki je namenjena mladim, še ne uveljavljenim kritikom in kritičarkam poezije. Na natečaj se lahko prijavijo vsi kritiki, ki svojih kritik ne objavljajo redno v večjih literarnih revijah ali dnevnem časopisju. Rok prijave je 9. 5. 2015.
Vir: pesem.si

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Razpis za 12 MBA štipendij

Projekt štipendiranja je del programa družbene odgovornosti COTRUGLI Business School z namenom vzpodbujanja pozitivnih sprememb v jugovzhodni Evropi. Štipendijo bodo prejeli kandidati, ki bodo s svojim znanjem, razmišljanjem in sposobnostmi najbolj navdušili neodvisno komisijo. Rok prijave je 28. 5. 2015.
Vir: MBA

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Raziskava o informiranju mladih

Kulturno izobraževalno društvo PiNA izvaja v okviru Vsebinske mreže nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO – VID) raziskavo o informiranju mladih. Anketo lahko izpolnite do vključno 11. 5. 2015.
Vir: L’mit

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Natečaj “Moj dom – naša prihodnost”

Natečaj »Moj dom – naša prihodnost« spodbuja dijake, da z različnimi prispevki pokažejo, kakšen trajnostni dom si želijo ustvariti v prihodnosti. Rok prijave je 22. 5. 2015.
Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Mednarodno usposabljanje SOHO, 14. – 18. 10, Bonn, Nemčija

Usposabljanje SOHO je namenjeno izboljšanju kvalitete projektov EVS z razvojem kompetenc vseh, ki so neposredno vključeni v podporni sistem prostovoljca EVS. Udeležencem bodo predstavljene tudi možnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ Mladi v akciji. Rok prijave je 31. 5. 2015.
Vir: MVA

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Razpis za štipendije za podiplomski študij in izpopolnjevanje z začetkom 2015/2016 za ustvarjalce in poustvarjalce v umetnosti

Ministrstvo bo sredstva namenilo posameznikom, ki delujejo na področjih umetnosti, filma, kulturne dediščine in kulturnega menedžmenta ter se bodo izobraževali na podiplomskem študiju v tujini ali v RS (Š-1 ali Š-2) in posameznikom, ki se želijo usposobiti za nekatere poklice v umetnosti, ki jih je treba posebej podpirati (Š- 3). Rok prijave je 18. 5. 2015.
Vir: Ministrstvo za kulturo

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Redni javni letni razpis za sofinanciranje filmskih festivalov v Republiki Sloveniji za leto 2015

Predmet tega javnega razpisa je sofinanciranje filmskih festivalov v Republiki Sloveniji. Namen sofinanciranja filmskih festivalov v Republiki Sloveniji je spodbujanje filmske kulture, filmske vzgoje ter omogočanje publiki, da se seznani s sodobnimi praksami domače in tuje filmske ustvarjalnosti. Rok prijave je 25. 5. 2015.
Vir: Slovenski filmski center

Kategorije: Javni razpisi Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za dodelitev sponzorskih in donatorskih sredstev 2015 (Zavarovalnica Triglav)

Na razpis se lahko prijavijo pravne osebe, ki imajo sedež v Republiki Sloveniji, in sicer društva, klubi, organizacije, zavodi in druge pravnoorganizacijske oblike s področja športa, kulture, zdravstva, izobraževanja in trajnostnih projektov. Rok prijave je 5. 5. 2015.
Vir: Zavarovalnica Triglav

Kategorije: Javni razpisi Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2015 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov