• Prostovoljstvo v Mariboru
  različne lokacije po Mariboru 
    http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00  
   Pekarna Magdalenske mreže http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/
 • PEKARNA POTOPISI
  enkrat mesečno, MISC INFOPEKA 
    http://www.facebook.com/pekarnapotopisi?fref=ts

28. 6. 2016, Art kamp

MISC INFOPEKA gostuje na Art kampu

MISC INFOPEKA te vabi v torek, 28. 6. 2016, med 16:00 in 20:00 uro, da nas obiščeš na Art kampu v Mestnem parku.

+ Preberi več


Nefestival gledališča zatiranih

Že četrto leto zapored KUD Transformator s partnerji vabi v objem narave v Gornji Grad. Ne-festivala gledališča zatiranih bo letos potekal med 7. in 10. 7. 2016.

+ Preberi več


1. 6. - 29. 6. 2016, MISC INFOPEKA

Cikel slikarskih delavnic »Slika«

V sredo, 1. 6. 2016, ob 17.00 te vabimo v INFOPEKO na prvo slikarsko delavnico v okviru Cikla slikarskih delavnic »Slika«.

+ Preberi več


Poziv k prijavam na mednarodna tekmovalna programa 6. StopTrik mednarodnega filmskega festivala

“Mednarodna StopMotion tekmovalni program” in “Borderlands tekmovalni program” bosta del 6. Stoptrik MFF v Mariboru, od 27. do 30. 10. 2016. StopTrik MFF je festival stop motion animacije, zato je poziv odprt za ustvarjalce, ki se izražate v tehniki stop motion (lutke/ glina/ cut-out/ objekti /sipki materiali/ piksilacija itd.). Na vaše prijave bomo čakali do 15. 8. 2016. Seznam izbranih filmov bo objavljen pred 15. 9. 2016. Prijava na 6. StopTrik MFF je brezplačna.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Točka za testiranje novih psihoaktivnih snovi

K nam lahko povsem anonimno vsak delovni dan od 10:00 do 18:00 oziroma v petek do 16:00 prineseš vzorec za laboratorijsko analizo in tako zmanjšaš tveganje za zaplete zaradi zaužitja neznanih drog in nevarnih primesi.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te  v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«.  Piši na infopeka@infopeka.org ali pokliči na 02 300 68 50, 041 481 246.  Srečanja potekajo v prostorih INFOPEKE.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


Radio Marš

ZINE PIZDA! na Radiu Marš

Zine PIZDA! je dobila svoj glas na Radiu Marš. Radijska oddaja MARŠ Pizda bo vsak ponedeljek slišana ob 17:30 na frekvenci 95.9 Mhz.

+ Preberi več


Poročamo!

Zine Pizda! na Rezistenci 2016

Študentsko društvo Iskra je konec maja organiziralo 2. Rezistenco: festival teorije, kulture in špasa, ki je letos potekal 2 dni. Osrednje področje oziroma rdeča črta vsebinskega dogajanja so bile družbene transformacije – kritika obstoječih institucij in artikulirana alternativa.

+ Preberi več


Poročamo!

Mednarodna konferenca »Nove ideje za stare stavbe«

27. in 28. 4. 2016 je v Puli potekala mednarodna konferenca »Open Spaces for Sharing and Imagination«, ki smo se je udeležili tudi štirje uporabniki KC Pekarna (APD Kozjak, Mladinski kulturni center Maribor, Programski svet KC Pekarna, Pekarna Magdalenske mreže).

+ Preberi več


Poročamo: posnetek okrogle mize

Posnetek okrogle mize “Kje so meje?”

Vsi, ki se niste uspeli udeležiti okrogle mize Kje so meje? Delovne in življenjske razmere delavcev migrantov, beguncev in prosilcev za azil, ki je bila 7. 4. 2016 v naših prostorih z gosti Goranom Lukićem (Svetovalnica za migrante), Armin Salihović (IWW-Nevidni delavci sveta) in Tomaž Gregorc (Italian Consortium of Solidarity), si jo lahko ogledate na spodnjem posnetku: https://vimeo.com/163819801.

+ Preberi več


Poročamo!

Poročamo iz javne debate »Zakaj smo mladi v pizdi?!«

V četrtek, 28.1. 2016, je v koprskem skvotu INDE potekala debata o trenutni družbenopolitični situaciji, z naslovom »Zakaj smo mladi v Pizdi?!«

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljska služba

Slovenija in begunci

Ena izmed tem, ki je tukaj, v Mariboru, vzbudila moje zanimanje, je odnos Slovencev do beguncev. Kolikor razumem, Slovenija ne gosti velikega števila beguncev. Večinoma jo samo prečkajo na poti do držav, za katere upajo, da jim bodo omogočile spodobno življenje, kot so premožnejša Nemčija, Avstrija ali skandinavske države.

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljska služba

Minil je prvi mesec

Moja prva (in verjetno zadnja) EVS izkušnja se je pričela že pred prihodom v Maribor – pogovori preko skypa, pakiranje, urejanje papirologije, pregledovanje zemljevidov, nervoza. Kar predstavljam si, kako se bom na koncu smejal temu, kako sem se počutil, čeprav nisem prvič odšel od doma za dalj časa.

+ Preberi več


Poziv javnosti: Ničelna toleranca do sovražnega govora

V imenu nacionalne koordinaciji gibanja Ne sovraži, ki je del vseevropskega gibanja No Hate Speech Movement, pozivamo vse, da si ne zatiskamo oči pred sovražnim govorom. Zanj mora veljati ničelna toleranca. Opozarjajmo, komentirajmo, nasprotujmo manipulacijam in sovražni govor tudi prijavimo ustreznim institucijam.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Postanite član razvojne zadruge Tkalka

Vabljeni, da kot posameznik ali kot organizacija/podjetje postanete član razvojne zadruge, katere osnovni namen je spodbujanje razvoja lokalnega, regionalnega in širšega družbenega ter gospodarskega okolja na temelju družbenih inovacij, kreativnih tehnologij, socialne ekonomije, razvoja človeških potencialov, krožnega gospodarstva, lokalnih virov ter odprte in vključujoče družbe. Informativno srečanje bo 30. 6. 2016 ob 11. uri.
Vir: CAAP

Kategorije: Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

Mobilni Udarnik: Kino z razgledom na Piramidi

Mobilni Udarnik je po seriji mobilnih pogovorov Ekstremno slovensko 2016 dočakal tudi poletje in selitev na prosto, na Piramido. Program Ambasada Kinoteka nad mesto prinaša štiri kinotečne poslastice. Program se bo predvidoma vsak petek ob 21. uri nadaljeval skozi ves julij in avgust. Vse projekcije so brezplačne. Naslednji dogodek bo 1. 7. 2016.
Vir: Udarnik

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Ekstremno slovensko: Pogovor z Mileno Zupančič

Mimika Malekova, Presečnikova Meta, Karolina Žašler, Lenka, Anočka … Milena Zupančič je nanizala vrsto nepozabnih filmskih vlog. Je ena izmed redkih filmskih div, ki jih premore zgodovina slovenskega filma, poznana tako med staro kot med mlado generacijo filmskih ljubiteljev. Pogovor bo 29. 6. 2016.
Vir: Novi Maribor

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Živo mesto: Lov na zaklad

Društvo Hiša! je za mlado, srednje in staro pripravilo Skrivni zaklad! Na ta dan boste samostojno odkrivali pozabljene kotičke okoli stare prometne žile Maribora, morda boste zašli na Lent, morda celo prek Drave, morda … Uspešne raziskovalke in raziskovalci boste na koncu primerno nagrajeni. Na lov se lahko odpraviš 28., 29., 30. 6. ali 1. 7. 2016. Prijavi se čim prej.
Vir: Novi Maribor

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Razstava NovaF v Fotogaleriji Stolp

NovaF v letu 2016 predstavlja tri različne fotografinje, s čimer so prezentirani trije zorni koti, tri argumentirane serije. Na eni strani fantazija in nočna mora obenem, absurdnost strahu, ki nas zapopade v stiku z najmanjšimi bitji na zemlji (Eva Šuštar), na drugi strani žensko telo, ki mu svoboda omogoča to, da je preprosto takšno kot je (Đemi Hadrović). Nekje vmes med obojim je imaginarni, a skorajda realno občuten podaljšek ženske, ki predstavlja mobilno intimo (Maja Modrinjak). Razstava bo na ogled do 30. 6. 2016.
Vir: Fotoklub Maribor

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Mladinska izmenjava na Jesenicah “Craft Your Own Succes”

Si star/-a med 18 in 26 let? Te zanimajo tradicije in obrti? Želiš spoznati mlade iz drugih držav? Namen mladinske izmenjave je ozaveščati mlade o pomenu tradicije, obrtništva in koncepta samozadostnosti. Na zaključnem sejmu se bodo pridružili tudi lokalni obrtniki in podjetniki. Mladinska izmenjava bo potekala od 5. do 13. 8. 2016. Rok prijave je 3. 7. 2016.
Vir: Zavod Voluntariat

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Projekt Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost

Projekt Junaki zaposlovanja, ki se je pričel v mesecu januarju, je osredotočen na spodbujanje ukrepov Jamstva za mlade, s poudarkom na dostojnem delu. V partnerstvu in pod pooblastilom Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ga izvajata Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Zavod Mladinska mreža MaMa, financira pa ga Evropska komisija (DG Employment, Social Affairs and Inclusion). Glavni namen projekta so promocijske in ozaveščevalne aktivnosti o ukrepih sheme Jamstva za mlade, ki bodo zasnovane sodobno in na mladim prijazen način. V projekt bodo vključeni mladi, saj bo prav zanje organiziranih več promocijskih dogodkov v 12 različnih krajih po vsej Sloveniji. Aktivno vlogo bo v projektu doigral tudi Zavod RS za zaposlovanje, ki bo komunikator med mladimi brezposelnimi in vključenimi v projekt.

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Natečaj oblikovanja oblačil – Sweet Fashion

Center mladih Koper in Zavod Fontico razpisujeta natečaj za mlade neuveljavljene modne oblikovalce. Natečaj poteka v okviru Sladke Istre. Namen natečaja je dati priložnost mladim modnim oblikovalcem, da svoje ideje in delo predstavijo na modni reviji. Sodelujoči imajo proste roke pri iskanju navdiha in kreiranju lastnih kolekcij. Na natečaju lahko sodelujejo mladi od 15. do 30. leta starosti. Sodelujoči v natečaju mora biti avtor kolekcije s katero sodeluje. Rok prijave je 10. 7. 2016.
Vir: L’mit

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi Novo

Javni razpis za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost 2016 – 2018

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov organizacij v javnem interesu v mladinskem sektorju, namenjenih krepitvi aktivnega državljanstva mladih za povečanje zaposljivosti in zaposlenosti mladih. Rok prijave je 20. 7. 2016.
Vir: URSM

Kategorije: Infopeka informira Javni razpisi Naslovna stran Infopeka informira Novo

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MaMa

Osnovna funkcija mobilne aplikacije je informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se v bližini ne dogaja nič posebnega, uporabnik prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira Novo

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2016 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov