• Prostovoljstvo v Mariboru
  različne lokacije po Mariboru 
    http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00  
   Pekarna Magdalenske mreže http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/
 • PEKARNA POTOPISI
  Vsak tretji četrtek v mesecu, MISC INFOPEKA 
    http://www.facebook.com/pekarnapotopisi?fref=ts

30. 11. 2015, Grajski trg

Vabimo na razmišljanje o dravljičnem mestu Maribor!

Pekarna Magdalenske mreže vas v sodelovanju z Zavodom za urejanje mesta in krajine Maribor ter z dijaki Srednje šole za oblikovanje Maribor in učenci kreativnega programa pri Zvezi prijateljev mladine Maribor,  vabi v  ponedeljek, 30. 11. 2015, med 13.00 in 16.00 v prostor na na Grajski trg 7 (MČ Center), na dogodek, ko bo Vila Dravljica razprostrla Preprogo želja in povabila k skupnemu razmišljanju o našem mestu.

+ Preberi več


30. 11. 2015, Galerija K18

Razstava Toma Staniča in Gašperja Capuderja

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Toma Staniča in Gašperja Capuderja v ponedeljek, 30. 11. 2015, ob 19:00, v Galeriji K18.

+ Preberi več


1. 12. 2015, MISC INFOPEKA

Zadnja lekcija risanja

V torek, 1. 12. 2015, ob 17:30, te vabimo  v INFOPEKO na brezplačno delavnico “Zadnja lekcija risanja”, kjer se bomo naučili kako ustvariti likovni karakter in kako pravilno uporabiti vodne barve. Brezplačna delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima svet risanja. Prijaviš se lahko do 30. 11. 2015 na naslov infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.

+ Preberi več


2. 12. 2015, MISC INFOPEKA

Delavnica poustvarjanja literarnih del

Vabljen/-a k udeležbi na delavnico kreativnega pisanja, ki bo potekala v sredo, 2. 12. 2015, od 17:00 do 20:00 in v četrtek, 17. 12. 2015, od 16:00 do 19:00 v prostorih MISC INFOPEKA. Rok prijave je 1. 12. 2015. Prijavite se lahko na naslov: infopeka@infopeka.org ali na 02 300 68 50, 041 481 246.

+ Preberi več


3. 12. 2015, MISC INFOPEKA

Mladi z manj priložnostmi in mladinsko delo – Zakaj? Kako? Zares? Morda raje ne?

Vabimo te, da se nam pridružiš na brezplačni delavnici, na kateri bomo raziskovali svet mladih z manj priložnostmi, v četrtek, 3. 12. 2015 od 10.00 – 14.00 s socialno pedagoginjo Alenko Oblak. Prijavite se do 2. 12. 2015 na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


18. 12. 2015, MISC INFOPEKA

Natečaj poustvarjanja literarnih del

Vabljen/-a k sodelovanju na natečaju poustvarjanja literarnih del, ki je namenjen vsem, ki jih zanima družbeno-kritična literatura in poustvarjanje literarnih del. Literarno delo naj obsega največ 10 strani A4 formata (pisava Times New Roman, velikost črk 12, razmak vrstic 1,5). Dopišite osnovne podatke: ime in priimek in kontaktne podatke (telefon in e-pošta). Literarno delo pošljete na naslov: infopeka@infopeka.org najkasneje do 18. 12. 2015.

+ Preberi več


Radio Marš

ZINE PIZDA! na Radiu Marš

Zine PIZDA! je dobila svoj glas na Radiu Marš. Radijska oddaja MARŠ Pizda bo vsak ponedeljek slišana ob 17:30 na frekvenci 95.9 Mhz.

+ Preberi več


december 2015, Filozofska fakulteta

Predavanje »Nacionalizem – nekoč in danes«

Vabljen/-a na predavanje dr. Jerce Vodušek Starič in dr. Franca Rozmana »Nacionalizem – nekoč in danes«, ki bo potekalo v začetku meseca decembra 2015, na Filozofski fakulteti v Mariboru. Dogodek organiziramo študenti in dijaki v sodelovanju z družbeno-kritično revijo Pizda!

+ Preberi več


ZINE PIZDA

ZINE PIZDA! v novo sezono tudi s spletno stranjo

Tudi v novem šolskem letu v MISC INFOPEKA nadaljujemo z organiziranim prostovoljskim delom mladih za mlade – že sedemnajsto leto! Ena od šestih dejavnosti, v katero se lahko vključujejo mladi med  14. in 29. letom, je ZINE, publikacija z družbeno-angažiranimi, aktivističnimi in kreativnimi vsebinami. Lani osnovana skupina prostovoljcev je svoj zine poimenovala Pizda, doslej so izdali že tri številke, dostopne tudi na spletni strani http://pizda.clanweb.eu/kdo%20smo.htm.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te  v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«.  Piši na infopeka@infopeka.org ali pokliči na 02 300 68 50, 041 481 246.  Srečanja potekajo v prostorih INFOPEKE.

+ Preberi več


19.11.2015

Poročilo: Kako ograditi sovražni govor?

V četrtek, 19. 11. 2015, je Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede v sodelovanju z Mladinskim informacijsko – svetovalnim centrom INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, organizirala javni forum »Kako ogradimo sovražni govor?«.

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljna služba

Portret: Prerezala popkovino in odšla v Maribor

Cécile Bondon je stara 29 let in decembra letos bo minilo 10 mesecev, odkar je prišla v Maribor. Potrebovala je življenjsko spremembo, odkrila Evropsko prostovoljsko službo in po študiju uporabnih umetnosti in bitki za preživetje v umetniških vodah prišla kot prostovoljka iz francoskega Nantesa. Dela v INFOPEKI v Pekarni Magdalenske mreže, ki je koordinator mreže prostovoljskih organizacij v Mariboru. V Mariboru se počuti zelo dobro, tukaj je celo našla svoje novo poklicno poslanstvo.

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljna služba

Intervju: Slovenija je zelo podobna Češki, kljub temu sem tukaj doživel mali kulturni šok

Marek Šurkala je star 26 let. V Maribor (v Pekarno Magdalenske mreže, kulturni center Pekarna) je kot prostovoljec pri projektu EVS (Evropska prostovoljna služba) prišel letos februarja, domov se bo po desetih mesecih vrnil konec leta.

+ Preberi več


do 31. 12. 2015

Podprite nas – namenite del dohodnine naši organizaciji

Vabimo vas, da namenite del svoje dohodnine naši organizaciji, saj lahko v skladu z veljavnim zakonom o dohodnini in uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije (142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (UL RS, št. 13/11 – UPB7)), zavezanec za plačilo dohodnine nameni do 0,5 % svoje dohodnine za splošno koristne namene, med drugim tudi za delovanje nevladnih organizacij. To pomeni, da lahko sami odločate, za kakšne namene bo porabljen del vaše že odmerjene dohodnine, hkrati pa to nikakor ne vpliva na odmero višine vaše dohodnine. Za pripravljenost in podporo se vam najlepše zahvaljujemo sodelavke in sodelavci ter mladi uporabniki, prostovoljci in kulturni ustvarjalci, ki so jim programi in aktivnosti v naši organizaciji namenjeni.

+ Preberi več


Poziv javnosti: Ničelna toleranca do sovražnega govora

V imenu nacionalne koordinaciji gibanja Ne sovraži, ki je del vseevropskega gibanja No Hate Speech Movement, pozivamo vse, da si ne zatiskamo oči pred sovražnim govorom. Zanj mora veljati ničelna toleranca. Opozarjajmo, komentirajmo, nasprotujmo manipulacijam in sovražni govor tudi prijavimo ustreznim institucijam.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Benefit koncert za dvorano Gustaf 2015

“Ker se z »revolucijo« ni spremenilo nič bistvenega in je naše optimalno udejstvovanje kulturne in mladinske dejavnosti še vedno precej oteženo, in ker smo kljub kontinuiteti, kvaliteti, kvantiteti in prosperiteti programa še vedno ujeti v začaran krog finančne nestabilnost, ponovno pripravljamo benefit koncert, kjer bomo zbirali sredstva, katera bomo v celoti namenili za naš največji in najnujnejši strošek – kurilno olje!” Koncert bo 28. 11. 2015.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Podpiši peticijo proti evtanaziji hišnih ljubljenčkov beguncev in migrantov

Veterinarska inšpekcija beguncem odvzema hišne ljubljenčke in jih daje v karanteno, tudi če imajo potni list in dokazilo, da so cepljeni proti steklini. Peticijo podpiši čim prej.
Vir: pravapeticija.com

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Instagram natečaj UGM: #HeroesWeLove

Vabljeni, da z oznako #HeroesWeLove objavite motive kulturne dediščine obdobja socializma v Jugoslaviji in drugod – vse od kiparstva in slikarstva do arhitekture in oblikovanja. Poišči opomnike polpreteklega obdobja v lokalnem okolju, najdi pozabljen ali spregledan spomenik, obišči muzej ali galerijo. Tekmuješ lahko z eno ali več objavami. Fotografijo ali video objavi do 30. 11. 2015.
Vir: UGM

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Fotozgodba: natečaj ob svetovnem dnevu hrane

Kavo pijemo vsak dan, večkrat na dan. Svoje vsakodnevno pitje kave ovekovečite s svojim fotoaparatom ter iz njih sestavite svojo kavno zgodbo v treh do šestih fotografijah. Rok za oddajo je 30. 11. 2015.
Vir: Zavod Voluntariat

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Delavnica kawaii avtoportreta za mlade

Kawaii (kauaji) je japonska beseda, ki označuje vse, kar je prisrčno. V UGM se boste s fenomenom kawaii spoznavali skozi raziskovanje lastne podobe in identitete na fotografski delavnici kawaii avtoportreta. Na svojih pametnih telefonih boste fotografije samih sebe z uporabo raznih brezplačnih aplikacij preoblikovali v skladu z nekaterimi igrivimi načeli kawaii kulture. Delavnica bo 9. in 10. 12. Prijavi se do 6. 12. 2015.
Vir: UGM

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Ta veseli dan kulture v UGM

Na »Ta veseli dan kulture«, ki je tudi mednarodni dan invalidov, vabljeni v Umetnostno galerijo Maribor k ogledu razstave Ivan Dvoršak, fotograf in grafični oblikovalec. Pripravili so brezplačno vodstvo po razstavi z Aleksandro Vajd in posebno vodstvo, ki bo prilagojeno slepim in slabovidnim, z Brigito Strnad. Vabljeni, da se pridružite kulturnemu utripu v prazničnem decembru! Dogodek bo 3. 12. 2015.
Vir: UGM

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Razstava: Cephalization – Oglavičenje

Darko Golija je eno osrednjih imen slovenskega kiparstva. V njegovem razstavnem opusu so doslej prevladovale velike prostorske instalacije ter nekonvecionalni kiparski materiali, predvsem železo. Razstava je preplet več kot 30 fascinantnih artefaktov, ki se v prostoru povezujejo z namenom, da omrežijo čudečega gledalca. Razstava bo na ogled do 12. 12. 2015.
Vir: UGM

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Otvoritev razstave “Blind World – Slepi svet”

V svoji prvi obsežnejši samostojni razstavi na tujem bo Gyula Várnai predstavil širok izbor svojih kompleksnih umetniških dosežkov z obsežno serijo instalacij, obstoječih in novih del, od site-specific stenskega teksta s citatom Wernerja Heisenberga, do light boxov, zvočnih del, neonskih in video instalacij ter transformiranih najdenih objektov. Razstava bo na ogled do 18. 12. 2015.
Vir: Kibla

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za štipendije Japonske fundacije “Fellowship for Intellectual Exchange”

Program izbranim intelektualcem omogoča obisk Japonske ter opravljanje samostojnega raziskovalnega dela na izbrano temo in mreženje. Na razpis se lahko prijavijo raziskovalci (razen dodiplomskih in podiplomskih študentov), novinarji in strokovnjaki s področja humanistike ali družboslovja ter posamezniki s praktičnimi izkušnjami v medijih in neprofitnih organizacijah. Rok prijave je 1. 12. 2015.
Vir: L’mit

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Javni razpis za krepitev zmogljivosti NVO za zagovorništvo in izvajanje javnih storitev 2015-2019

Ministrstvo za javno upravo je dne 30. 10. 2015 v Uradnem listu RS, št. 81/2015 objavilo Javni razpis za krepitev zmogljivosti NVO za zagovorništvo in izvajanje javnih storitev 2015-2019, ki se bo izvajal v okviru 11. prednostne osi Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Rok za oddajo je 1. 12. 2015.
Vir: CNVOS

Kategorije: Javni razpisi Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 

MISC INFOPEKA 2015 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov