• Prostovoljstvo v Mariboru
  različne lokacije po Mariboru 
    http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00  
   Pekarna Magdalenske mreže http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/
 • PEKARNA POTOPISI
  enkrat mesečno, MISC INFOPEKA 
    http://www.facebook.com/pekarnapotopisi?fref=ts

29.4.2016, Galerija K18

Kadilska eskapada Blanke Kefer

Vljudno vabljeni v petek 29. 4. 2016, ob 19:00 v Galerijo K18 na otvoritev razstave Kadilska eskapada Blanke Kefer z otvoritvenim aktom intermedijske umetnice, pesnice in vokalne manipulatorke Aphre Tesla.

+ Preberi več


7. 5. 2016, MISC Infopeka

Tematski sprehod “Ajzlponarji za en popoldan”

Stopinje mesta vabimo na tematski sprehod “Ajzlponarji za en dan”. Če te zanima raziskovanje opuščenih tirov, železnice v Sloveniji in nekdanjega življenja železničarjev v Mariboru, se nam pridruži v soboto, 7. 5. 2016 ob 16:00 pred MISC Infopeka.

+ Preberi več


9.5.2016, Gledališče Glej, Ljubljana

Predstava “Generacije”

V ponedeljek, 9. 5. 2016, ob 20:00 gostujemo s predstavo »Generacije« v Gledališču Glej v Ljubljani.

+ Preberi več


11.5.2016, Klub Gromka, Ljubljana

Forumska predstava „ACT LIKE A GIRL!“

Se počutiš nevidno, osamljeno, se ne počutiš kot del sestavljanke? Vabljen/-a na forumsko predstavo „ACT LIKE A GIRL!“, ki bo v sredo, 11. 5. 2016, ob 20:00 v Klubu Gromka, Metelkova mesto v Ljubljani.

+ Preberi več


Rok oddaje je 30.5.2016

Javni natečaj „Kje so meje?“: povabilo mladim filmskim ustvarjalcem

Pekarna Magdalenske mreže vabi mlade med 15. in 23. letom na natečaj za kratki igrani, dokumentarni ali animirani (tudi stop-motion) film v dolžini max. 5 min.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Točka za testiranje novih psihoaktivnih snovi

K nam lahko povsem anonimno vsak delovni dan od 10:00 do 18:00 oziroma v petek do 16:00 prineseš vzorec za laboratorijsko analizo in tako zmanjšaš tveganje za zaplete zaradi zaužitja neznanih drog in nevarnih primesi.

+ Preberi več


Poročamo: posnetek okrogle mize

Posnetek okrogle mize Kje so meje?

Vsi, ki se niste uspeli udeležiti okrogle mize Kje so meje? Delovne in življenjske razmere delavcev migrantov, beguncev in prosilcev za azil, ki je bila 7. 4. 2016 v naših prostorih z gosti Goranom Lukićem (Svetovalnica za migrante), Armin Salihović (IWW-Nevidni delavci sveta) in Tomaž Gregorc (Italian Consortium of Solidarity), si jo lahko ogledate na spodnjem posnetku: https://vimeo.com/163819801.

+ Preberi več


vsak torek od 18:00 do 20:00, MISC INFOPEKA

Poziv novim članicam in članom v gledališko-aktivistično skupino “Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!”

Skupina “Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj” vabi nove člane in članice, da se pridružite rednim srečanjem skupine, ki potekajo vsak torek od 18.00 – 20.00 v prostorih MISC INFOPEKA. Prvo srečanje bo v torek, 12. 1. 2016. Prijave zbiramo na infopeka@infopeka.org. Število mest je omejeno.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te  v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«.  Piši na infopeka@infopeka.org ali pokliči na 02 300 68 50, 041 481 246.  Srečanja potekajo v prostorih INFOPEKE.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


Radio Marš

ZINE PIZDA! na Radiu Marš

Zine PIZDA! je dobila svoj glas na Radiu Marš. Radijska oddaja MARŠ Pizda bo vsak ponedeljek slišana ob 17:30 na frekvenci 95.9 Mhz.

+ Preberi več


Poročamo!

Poročamo iz javne debate »Zakaj smo mladi v pizdi?!«

V četrtek, 28.1. 2016, je v koprskem skvotu INDE potekala debata o trenutni družbenopolitični situaciji, z naslovom »Zakaj smo mladi v Pizdi?!«

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljna služba

Minil je prvi mesec

Moja prva (in verjetno zadnja) EVS izkušnja se je pričela že pred prihodom v Maribor – pogovori preko skypa, pakiranje, urejanje papirologije, pregledovanje zemljevidov, nervoza. Kar predstavljam si, kako se bom na koncu smejal temu, kako sem se počutil, čeprav nisem prvič odšel od doma za dalj časa.

+ Preberi več


Poziv javnosti: Ničelna toleranca do sovražnega govora

V imenu nacionalne koordinaciji gibanja Ne sovraži, ki je del vseevropskega gibanja No Hate Speech Movement, pozivamo vse, da si ne zatiskamo oči pred sovražnim govorom. Zanj mora veljati ničelna toleranca. Opozarjajmo, komentirajmo, nasprotujmo manipulacijam in sovražni govor tudi prijavimo ustreznim institucijam.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Poziv: Živa rezidenca vabi

Živa dvorišča spet odpirajo svoja vrata za lokalne ustvarjalce z vseh področij in jim z javnim pozivom ponujajo Živo rezidenco. Na živem dvorišču se bo odprl prostor za kreativnega ustvarjalca, ki bo imel možnost delati na svojem področju, razvijati svojo umetniško prakso in bo svoje delo predstavil širši publiki. Prijavi se čim prej.
Vir: Rajzefiber biro

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi Novo

Večer hospica: Živeti v sedanjem trenutku

V okviru večerov hospica vabljeni na srečanje v maju. Večer hospica z naslovom Živeti v sedanjem trenutku bo v torek, 3. 5. 2016, ob 17. uri nasedežu odbora v Mariboru, Partizanska c. 12/II. Gost bo Vili Ravnjak. Prijazno vabljeni!

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira Novo

Razpis za prosto delovno mesto: Strokovni delavec v programih – m/ž

Na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je objavljen razpis za prosto delovno mesto strokovni delavec v programih – m/ž. Rok prijave je 3. 5. 2016.
Vir: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Novo Zaposlovanje

Usposabljanje: EUtopia? – Diversity in Changing Europe

Cilj usposabljanja je mladinske delavce opremiti z orodji za razumevanje in boljše odzivanje na evropsko raznolikost in spremembe, ki se dogajajo. Aktivnost usposabljanja bo naslovila različne aspekte evropske migrantske krize, njen vpliv na mlade ter razumevanje različnosti v stalno spreminjajoči se Evropi. Potekalo bo med 26. 6. in  1. 7. 2016 v Srbiji. Rok prijave je 4. 5. 2016.
Vir: L’mit

Kategorije: Infopeka informira Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Novo

Galerija Media Nox: Knjiga umetnika

Z izrazom “knjiga umetnika” na kratko opisujemo umetniško delo, ki je izvedeno v obliki knjige in je v zgodovini umetnosti obravnavano kot nov in sodoben pristop umetnika k izbranim vsebinam. Ta pristop se je razvil sredi 20. stoletja in se pojavil v vseh glavnih umetniških smereh. Razstava je na ogled do 5. 5. 2016.
Vir: Galerija Media Nox

Kategorije: Infopeka informira Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira Novo

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MaMa

Osnovna funkcija mobilne aplikacije je informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se v bližini ne dogaja nič posebnega, uporabnik prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira Novo

Dvorana Gustaf: Punčke & Nina Bulatovix

Hrvaški indie-pop-punk trio Punčke je eden najbolj prepoznavnih in navdušujočih bendov mlajše generacije pri sosedih ta hip. Slovenski post-punk bend Nina Bulatovix se je rodil kot znak upora proti nepremišljenim potezam mestnih oblastnikov v zvezi z Mariborom kot Evropsko prestolnico kulture 2012 in njihovim načrtom za prenovo kulturnega središča Pekarna. Dogodek bo 6. 5. 2016.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Infopeka informira Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira Novo

VDC Polž Maribor: Povabilo prostovoljcem za letovanje v Punatu

Tudi letos bodo uporabniki VDC POLŽ Maribor letovali preko Rdečega križa v Punatu na otoku Krku.
Če si želite postati prostovoljec na tem letovanju, ki bo od 10. 8. 2016 do 17. 8. 2016, se lahko prijavite v tajništvu zavoda VDC POLŽ Maribor (Park mladih 4; Maribor) pisno ali po elektronski pošti vdc.polz@vdcpolz.si. Povabili vas bodo na razgovor in izmed prijavljenih kandidatov izbrali ustrezno število prostovoljcev. Rok prijave je 8.5.2016.
Vir: VDC Polž Maribor

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Novo Prostovoljsko delo

Natečaj za filmske in gledališke navdušence

Rad/-a snemaš, igraš, režiraš ali ustvarjaš? Namen natečaja, ki je odprt v okviru Festivala Jeff 2016, je predstaviti razliko med empatijo (filmski program) in simpatijo (gledališki program). Roka prijave sta 15. 5. 2016 in 30. 5. 2016.
Vir: Festival JEFF

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi Novo

Brezplačni pravni nasvet v Pravni kliniki

Pravna klinika je projekt humanitarnega društva Pravo za vse, v okviru katerega podajajo brezplačne pravne nasvete tistim, ki si zaradi pomanjkanja denarja ne morejo privoščiti plačljivega pravnega nasveta. Svetovanje poteka ob sobotah od 10.00 do 13.00.
Vir: Humanitarno društvo Pravo za vse

Kategorije: Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Novo

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2016 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov