• Prostovoljstvo v Mariboru
  različne lokacije po Mariboru 
    http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00  
   Pekarna Magdalenske mreže http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/
 • PEKARNA POTOPISI
  enkrat mesečno, MISC INFOPEKA 
    http://www.facebook.com/pekarnapotopisi?fref=ts

29.3.2017, Galerija K18

Predstavitev knjige “Forms of Education: Could’t Get a Sense of It”

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige “Forms of Education: Couldn’t Get a Sense of It”, ki se bo v Galeriji K18 odvila 29. 3. 2017, s pričetkom ob 18. uri.

+ Preberi več


30. 3. 2017, INFOPEKA

Delavnica: Boj proti stigmatizaciji duševnih bolezni

Vabljen_a na brezplačno delavnico v četrtek, 30. 3. 2017, ob 17:00 uri v prostore INFOPEKE, kjer boš izvedel_a kaj je stigma ob duševni bolezni, kako jo ozavestiti in krepiti moč posameznika_ce, ki jo doživlja. Duševne bolezni so med najstarejšimi znanimi. Najstarejši dokument z opisi depresije sega v leto 1900 pred našim štetjem. Kljub temu pa še danes ugotavljamo da se, skoraj enako kot v preteklosti, z duševnimi motnjami tesno prepleta večna stigma.

+ Preberi več


31.3. - 2.4.2017, Vetrinjski dvor

Intenzivna klovnovska delavnica

Vabljen/-a na 3-dnevno intenzivno delavnico klovnovstva, ki jo organiziramo v sodelovanju z društvom Globus Hystericus, od petka, 31. 3. 2017, do nedelje, 2. 4. 2017, v Vetrinjskem dvoru.

+ Preberi več


1.4.2017, Salon uporabnih umetnosti

Gala podelitev ZIZ nagrad

ZIZ letos že 4. leto vabi na slavnostni dobrodelni anualni gala dogodek – podelitev ZIZ nagrad, ki bo v soboto, 1. 4. 2017, ob 19:30 v Salon uporabnih umetnosti. Vstop prost.

+ Preberi več


4.4.2017, Galerija K18

Politična šola umetnosti: Načini gledanja z Johnom Bergerjem

V torek, 4. 4. 2017, ob 19:00 vas vabimo v Galerijo K18 na mini politično šolo umetnosti z Johnom Bergerjem.

+ Preberi več


12.4.2017, MISC INFOPEKA

Predavanje »Otrok in njegovi možgani«

Vabljeni na zanimivo predavanje o razumevanju otrokovega vedenja z vidika razvoja njegovih možganov. Predavanje bo potekalo v sredo,12. 4. 2017, ob 17. uri v prostorih INFOPEKE. Na predavanje ste vabljeni vsi, ki vas tovrstna tematika zanima, starši, ki se na svoji poti soočate z izzivi starševstva ali vstopate na to pot, učitelji, vzgojitelji in strokovni delavci, ki se pri svojem delu srečujete z otroci.

+ Preberi več


14.4.2017, Izobraževalni center Piramida

Interaktivna predstava »Outopia: Vaja iz participativne demokracije«

V petek, 14. 4. 2017, bomo v Izobraževalnem centru Piramida Maribor za srednješolce uprizorili interaktivno predstavo »Outopia:vaja iz participatorne demokracije«.

+ Preberi več


Rok prijave 31.3.2017!

GuestRoomMaribor / Open call

Mednarodni rezidenčni program GuestRoomMaribor / SobaZaGoste Pekarne Magdalenske mreže že od leta 2011 spodbuja pretok umetnikov, ustvarjalcev, kuratorjev in teoretikov, ki delujejo na področju sodobne umetnosti. Preko letošnjega poziva je mogoče pridobiti rezidenčni termin, ki traja od enega do dveh mescev, kritje potnih in produkcijskih stroškov projekta, stroškov bivanja in umetniško štipendijo.

+ Preberi več


Piši čim prej

Po prostovoljske izkušnje v tujino

Bi želel_a preživeti nekaj časa v tujini, kjer bi si pridobil_a izkušnje na področju dela z otroki in mladostniki ali na kulturnem področju ali pa na okoljevarstvenem področju? Naučil_a tujega jezika in raziskoval_a novo okolje? Spoznal_a vse čare, ki jih nudi program Evropska prostovoljna služba (EVS)? Če te mika, piši na evs@pekarna.org za več informacij.

+ Preberi več


sre, čet, pet!

Točka za sprejem psihoaktivnih snovi

K nam lahko povsem anonimno ob sredah in četrtkih od 14:00 do 18:00 oziroma v petek od 14:00 do 16:00 prineseš vzorec za hitro testiranje z barvnimi reagenti in/ali laboratorijsko analizo in tako zmanjšaš tveganje za zaplete zaradi zaužitja neznanih drog in nevarnih primesi.

+ Preberi več


Čim prej!

Združimo se!

Si nezaposlen_a in star_a do 29 let?
Bi rad_a zvedel_a več o svojih pravicah iz delovnega prava?
Te zanima pomen boja za delavske pravice?
Si želiš delovati v enakopravni skupnosti?
Si želiš svoje dejavno in samostojno mesto v družbi?
Si želiš delovne izkušnje, ki bo preplet sodelovanja, družinskega občutka, močnega poistovetenja z lastnim podjetjem in občutkom ponosa?
Si želiš trajnostne oblike zaposlitve?

+ Preberi več


Poročamo!

Kaj je kritična pismenost?

Na povabilo III. gimnazije Maribor in Zofijinih ljubimcev smo v četrtek, 2. 3. 2017, na III. gimnaziji izvedli predavanje o kritični pismenosti. Dijakom_injam in profesorjem_icam je predstavnica naše organizacije predstavila koncept kritične pismenosti, njegovo uporabo v mladinskem delu, kot ga izvaja naša organizacija in kritično pismenost kot orodje za družbene spremembe.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja ob sredah, vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Že imaš svoj Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS?

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Indeks NEFIKS je na voljo v fizični obliki, lahko pa na povsem enostaven in brezplačen način dostopaš do e-Nefiksa in vpisuješ pridobljena neformalna znanja kar preko spleta. Klik. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 16:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
MKC Maribor: Nefiksov jezikovni klub

Udeleženci bodo dobili priložnost za vajo in nadgrajevanje svojega znanja jezika tudi s pomočjo rojenih govorcev. V ponedeljek, 27. 3. 2017 ob 16:00.
Vir: MKC Maribor

Kategorije: Infopeka informira Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Salon uporabnih umetnosti: Odprti horizonti s Tino Maze in Vitom Divcem

Vabljen_a na predstavitev biografskega romana Jaz. Tina. Gostje bodo vrhunska športnica Tina Maze, novinar Vito Divac in vodja projekta pri založbi DZS Andreja Kavčič. V ponedeljek, 27. 3. 2017 ob 17:00.
Vir: Mariborska knjižnica

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Prireditve

Salon uporabnih umetnosti: Literarni večer z dr. Vesno Novak – Razgaljena Sophie

Doktorica znanosti Vesna Novak, predstavlja svoj prvenec Razgaljena Sophie, ki jo je napisala preko svoje življenjske zgodbe, v kateri opisuje vse težave, s katerimi se danes spopadajo ženske.V torek, 28. 3. 2017 ob 19:00.
Vir: Salon uporabnih umetnosti

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Prireditve

UKM: Znanstveno srečanje Mariborske osebnosti

Znanstveno srečanje bo potekalo v sredo, 29. 3. 2017 od 9:00 do 15:00.
Vir: UKM

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Salon uporabnih umetnosti: Hiša sredi samoumevnega sveta

N’toko in Ivana Djilas bosta o samoumevnosti sveta, odplačevanju kreditov, boju za boljši jutri, svojih dveh knjigah in še čem govorila v Salonu uporabnih umetnosti. V sredo, 29. 3. 2017 ob 18:00.
Vir: Salon uporabnih umetnosti

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Prireditve

Kibla: Pogovor z Damjanom Kozoletom

Pogovor se bo odvil v sklopu projekta Risk Change, ki na inovativen način preučuje procese migracije v kulturnem in umetniškem kontekstu. V četrtek, 30. 3. 2017 ob 19:00.
Vir: Kibla

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Prireditve

MSS: usposabljanje za trenerje v mladinskih organizacijah

Mladinski svet Slovenije bo med 20. aprilom in 23. aprilom 2017 izvedel intenzivno 4-dnevno usposabljanje za trenerje v mladinskem delu. Prijavi se do 2. 4. 2017.
Vir: Mladinski svet Slovenije

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Ozara: brezplačno izobraževanje s področja izboljšanja zaposljivosti mladih

Srečanje je namenjeno učiteljem poklicnih šol, svetovalnemu osebju na sploh ter vsem, ki izvajate aktivnosti za mlade z namenom izboljšanja njihove zaposljivosti.
Potekalo bo od 19. 4. 2017 do 21. 4. 2017.
Vir: ozara d.o.o.

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

MKC Maribor: Literarni maraton

Za sodelovanje se prijavi do petka, 24. 3. 2017 (da boš omenjen_a v programski knjižici) oziroma do 7. 4. 2017!
Vir: MKC Maribor

Kategorije: Infopeka informira Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Čarobni otroci – delavnica za starše in otroke

Štiri brezplačne delavnice, prva bo v sredo, 29. 3. 2017 ob 17:30.
Vir: ZPM Maribor

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2017 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov