• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

21. 11. 2014, MISC INFOPEKA

Predstava »Med dvema zidovoma«

Vabljen/-a na predstavo o problematiki Palestine, ki jo pripravlja Kulturno umetniško društvo Transformator v sodelovanju z Gibanjem za pravice Palestincev BDS Slovenija. Predstava bo premierno potekala v Ljubljani v četrtek, 20. 11. 2014, ponovitev pa bo v Mariboru v petek, 21. 11. 2014, ob 18. uri v prostorih MISC INFOPEKA.

+ Preberi več


22. 11. 2014, Kino Udarnik

Festival Etiuda & Anima IFF 2013 predstavlja: Lepi dvajset-in-nekaj letniki

V soboto, 22. 11. 2014, bo od 19. ure naprej v Kinu Udarnik potekal Mednarodni filmski festival Etiuda & Anima. Vabljen/-a k ogledu!

+ Preberi več


25. 11. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnice o zakonskih možnostih vključevanja v postopke upravljanja: Usposabljanje aktivnih prebivalcev za vključevanje v postopke odločanja organov lokalne samouprave

Ubrana skupnost pripravlja Delavnico o zakonskih možnostih vključevanja v postopke upravljanja, ki bo potekala v torek, 25. 11. 2014, med 17. in 19. uro v prostorih MISC INFOPEKA. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 24. 11. 2014, na naslov infopeka@infopeka.org. Vabljen/-a!

+ Preberi več


26.-28. 11. 2014, Klub Gromka in Vetrinjski dvor

Objem granitne kocke

Vljudno vabljen/-a na performans »Objem granitne kocke«, ki bo s predpremiero in dvema ponovitvama na ogled v Ljubljani in Mariboru. Predpremiera bo v sredo, 26. 11. 2014, ob 20. uri v Klubu Gromka v Ljubljani, premiera in ponovitev pa v četrtek, 27. 11., in petek, 28. 11. 2014, ob 20. uri v Vetrinjskem dvoru v Mariboru.

+ Preberi več


28.-29. 11. 2014, MISC INFOPEKA

Seminar kritične pismenosti: Usposabljanje aktivnih prebivalcev za kritično dojemanje družbenih procesov

Vabljen/-a na dvodnevni seminar kritične pismenosti, ki bo potekal v petek, 28. 11., in v soboto, 29. 11. 2014, od 10. do 18. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Seminar bo vsak dan vključeval topel obrok. Prijave sprejemamo do srede, 26. 11. 2014, na naslov infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


28. 11. 2014, GT22

Predstavitev projekta Gabi Reinhardt, rezidenčne umetnice GuestRoomMaribor meseca novembra

Vabljen/-a na predstavitev projekta nemške umetnice Gabi Reinhardt. Umetnica nam bo predstavila svoj projekt »O šit, postala sem svoja mama!«, ki je nastal v sklopu rezidence GuestRoomMaribor in preizprašuje vplive, ki jih imajo matere na svoje hčere. Performans bo v petek, 28. 11. 2014, ob 19. uri v GT22 (Glavni trg 22). Vstop prost!

+ Preberi več


29. 11.-3. 12. 2014, Galerija K18

Razstava v Galeriji K18: »Sip«

Vabljen/-a na odprtje razstave »Sip« avtorice Maše Šraml, ki bo v soboto, 29. 11. 2014, ob 19. uri v Galeriji K18.

+ Preberi več


Od 13. 9. do 30. 11. 2014, različne lokacije

Narcissus – Orto foto

Narcissus te vabi na nadaljevanje projekta, tokrat z naslovom »Orto foto«, ki bo z več ponovitvami potekal v mesecu septembru in oktobru. Orto foto si boš lahko ogledal/-a na različnih lokacijah v Sloveniji in tujini, in sicer je 13. 9. 2014 premierno gostoval v Ljubljani (Gledališče Glej), 1. 10. 2014 bo na Dunaju (Lisabird CONTEMPORARY), 4. 10. 2014 ponovno v Ljubljani (Muzej sodobne umetnosti Metelkova), 30. 11. 2014 pa v Mariboru (GT22). Premiera in ponovitve bodo vedno ob 20. uri. Vabljen/-a!

+ Preberi več


Namenite del dohodnine Pekarni Magdalenske mreže

Podprite nas – namenite del dohodnine naši organizaciji

Vabimo vas, da namenite del svoje dohodnine naši organizaciji, saj v skladu z veljavnim zakonom o dohodnini in uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije (142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (UL RS, št. 13/11 – UPB7)), zavezanec za plačilo dohodnine lahko nameni do 0,5 % svoje dohodnine za splošno koristne namene, med drugim tudi za delovanje nevladnih organizacij. To pomeni, da lahko sami odločate, za kakšne namene bo porabljen del vaše že odmerjene dohodnine, hkrati pa to nikakor ne vpliva na odmero višine vaše dohodnine. Za pripravljenost in podporo se vam najlepše zahvaljujemo sodelavke in sodelavci ter mladi uporabniki, prostovoljci in kulturni ustvarjalci, ki so jim programi in aktivnosti v naši organizaciji namenjeni.

+ Preberi več


Priporočamo!

Stopinje mesta z novo spletno stranjo

S ponosom ti predstavljamo novo spletno stran izpod prstov naših prostovoljcev Stopinj mesta.

Na spletni strani lahko zdaj tudi v elektronski verziji prebereš že skoraj kultni Vodnik za mlade popotnike po Mariboru, tam pa so tudi podrobni opisi tematskih sprehodov, opis Stopinjic in fotografije, iz katerih kar skače njihov neustavljiv, iskrivo-humoren duh. Obilo užitkov ob prebiranju!

+ Preberi več


Spletno zbiranje podpisov

Podpiši pobudo za participatorni proračun od zdaj naprej tudi na spletu!

Če te v minulih mesecih še nismo uspeli pocukati za rokav in ti predstaviti pobude za uvedbo participatornega proračuna, nič zato. SEDAJ IMAŠ MOŽNOST, DA POBUDO PODPREŠ PREKO SPLETA, če tega pisno še nisi naredil in si mnenja, da bi bilo smotrno omogočiti prebivalkam in prebivalcem Maribora, da soodločamo pri investicijah v mestu.

+ Preberi več


Nova spletna stran

Nova spletna stran: Pekovoljci se predstavijo

Ob 15. obletnici prostovoljskega dela v MISC INFOPEKA smo se odločili predstaviti naših 50 prostovoljcev preko spletne strani. Vabljen/-a k ogledu in prebiranju njihovih zgodb! Spletno stran si lahko ogledaš na tej povezavi.


Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


Vsak torek, MISC INFOPEKA

»Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!« Usposabljanje po metodi gledališča zatiranih

Vabljen/-a na usposabljanje o gledališču zatiranih »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj«, ki bo potekalo od septembra do decembra, vsak torek, v prostorih MISC INFOPEKA. Prijaviš se lahko na naslov infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Razstava »Moja dežela, ki ne obstaja« skozi oči kustosinje

Želeli sva ustvariti koncept kulturnega in umetniškega potovanja. Želeli sva izvedeti, kaj je res in kaj ne, če je predstavljeni material lahko del resničnosti ali ne. Se soočamo z arhivskim gradivom, ki predstavlja resnično potovanje ali gre samo za idejo, koncept, ki se pojavlja v umetniški razstavi v slogu dokumentirane fikcije?

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


23. 8. 2014, Bolgarija

Poročilo: Delavnica Soba za ženske na festivalu Beglika v Bolgariji

Od 21. do 24. 8. 2014 se je na jugu Bolgarije, sredi gozdov, ob jezerih, odvil 6. festival Beglika, ki združuje in povezuje ustvarjalce in umetnike iz različnih področij. Na enem izmed prizorišč, imenovanem Forum Metamorfozis, ki je bil letos postavljen prvič, z namenom povezovanja kulture, ekonomije in trajnostnega razvoja, se je v soboto, 23. avgusta predstavila tudi Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Transformator z delavnico gledališča zatiranih Soba za ženske.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več
BDS Slovenija ‎ predstavlja “Kulturno ambasado Palestine”

Evropska in slovenska javnost kljub pogosti prisotnosti Palestine v medijih redko pozna njeno zgodovinsko ter družbeno-kulturno ozadje. Letos poteka že tretja Kulturna ambasada Palestine, ki je prvič  potekala leta 2012 in je nastala kot odgovor na Kulturno ambasado Izraela. Program poteka od 19. 11. 2014 do 20. 12. 2014.
Vir: Gibanje BDS

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Vseslovenska humanitarna akcija “Lepo je deliti 2014″

Vabljeni, da podprete akcijo Rdečega križa Slovenije, ki bo potekala od 11. 11. do 31. 12. 2014, in namenite vašo solidarnost ljudem v stiski.  Pošljete lahko SMS z besedo SKUPAJ na 1919 in prispevate 1,00 € ali SKUPAJ5 in prispevate 5,00 €.
Vir: Rdeči križ Slovenije

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za podelitev štipendij Občine Moravske Toplice

Občina Moravske Toplice je objavila razpis za podelitev štipendij na katerega se lahko prijavijo študenti dodiplomskega in podiplomskega študija, ki izpolnjujejo razpisne pogoje. Rok prijave je 15. 12. 2014.
Vir: Občina Moravske Toplice

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Teden odprtih vrat na “Združenju proti spolnemu zlorabljanju”

V okviru mednarodne kampanje “16 dni aktivizma proti nasilju nad ženskami“ vabljeni na teden odprtih vrat na Združenju proti spolnemu zlorabljanju (Masarykova 23, Ljubljana). Dogodek bo od 24. 11. in 28. 11. 2014.
Vir: Cnvos

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Fundacija “Študentski tolar” razpisuje nove denarne pomoči za socialno ogrožene študente

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani objavlja razpis za dodelitev nepovratnih denarnih pomoči namenjenih študentom v socialni stiski. Rok prijave je 5. 12. 2014.
Vir: Fundacija Študentski tolar

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Delavnica 3D-tiskanja

Vabljeni na produkcijsko delavnico uporabe dodajalnih tehnologiji in 3D-računalniškega ustvarjanja, kjer boste želeni izdelek vzeli iz stvarnosti s pomočjo 3D-laserskega bralnika. Delavnica bo 26. in 27. 11. 2014. Prijavi se čim prej.
Vir: bunker.si

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Natečaj “Sodobnosti” za najboljši esej

Revija Sodobnost razpisuje natečaj za najboljši slovenski esej leta 2015. Zmagovalec bo prejel nagrado v znesku 1000 evrov. Rok prijave je 10. 3. 2015.
Vir: pogledi.si

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Koncert “MARŠ klub: Odpisani, Eyecontact, Dežurni krivci”

Vabljeni na koncert skupin Odpisani (po 7 letih mirovanja so se vrnili na koncertne odre), Eyecontact (za vse ljubitelje heavy zvokov, tukaj je novo ime iz skrajnega severo-vzhoda Slovenije) in Dežurni krivci (so grunt rock bend iz Prlekije). Koncert bo 21. 11. 2014.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Štipendije na “Central European University na Madžarskem”

Central European University v Budimpešti na Madžarskem ponuja štipendije za študij na 2. stopnji. Univerza ponuja različne eno ali dvoletne študijske programe. Rok prijave je 1. 2. 2015.
Vir: Zveza ŠKIS

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Transparency International išče prostovoljca

Za projekt “Odkrivanje lobiranja” se išče prostovoljec/ka, ki bi lahko pomagal/a pri obdelavi pridobljenih podatkov. Išče se nekdo z osnovnim računalniškim znanjem (Word, Excel). Rok prijave je 5. 12. 2014.
Vir: prostovoljstvo.org

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov