• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta vsak delavnik med 14:00 in 16:00 
   odprta vsak delavnik med 14:00 in 16:00 http://www.knjiznicateterose.org/

As soon as possible

Exceptional call out for artists (for the duration untill September 2014)

Newly acquired living ateliers have been made available at Vetrinjski dvor, in the heart of the old part of the city of Maribor, Slovenia. This exceptional call out is ment for hosting foreign artist from the fields of visual, performing, musical, literary and intermedia arts.

+ Preberi več


1. 8.–31. 12. 2014, Vetrinjski dvor

SobaZaGosteMaribor: Poziv mariborskim festivalom

Poziv je namenjen mariborskim festivalom, ki nameravajo gostiti tuje ustvarjalce iz področij vizualnih, uprizoritvenih, glasbenih, literarnih ali intermedijskih umetnosti.

SobaZaGosteMaribor je rezidenčna platforma v produkciji zavoda Pekarna Magdalenske mreže, ki deluje od leta 2011 in je gostila preko trideset tujih ustvarjalcev, ki so v okviru umetniških rezidenc prispevali k raznolikosti, razvoju in povezovanju lokalne kulturno-umetniške scene. Namen poziva je krepitev umetniške pretočnosti in vzpodbujanje lokalne festivalske produkcije mednarodnih razsežnosti.

+ Preberi več


1. 8.–31. 12. 2014, Vetrinjski dvor

GuestRoomMaribor: Open call to artists

Due to newly acquired studio apartments in Vetrinjski dvor, located in the old town centre, we are publishing an open call for residence in Maribor, Slovenia, to foreign artists. The applicants can be artists in the fields of visual, performing, musical, literary and intermedia arts.

+ Preberi več


Vsako prvo sredo v mesecu, park KC Pekarna

Žongliranje v Kulturnem centru Pekarna

Združenje Cirkokrog in MISC INFOPEKA te vabita na redna žonglerska srečanja, ki bodo potekala vsako prvo sredo v mesecu (in morda še kakšno vmes), med 15.30 in 17.30 v parku v KC Pekarna.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


20. 5. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Gostili smo predavanje dr. Aleksandra Dopliharja, prostovoljca leta 2011

V torek, 20. 5. 2014, nas je v okviru Festivala prostovoljstva obiskal zdravnik Aleksander Doplihar in prostovoljec leta 2011.

+ Preberi več


Čestitamo!

Program Stopinj mesta pohvaljen in nagrajen

Prostovoljke in prostovoljci Stopinj mesta, prostovoljskega programa MISC INFOPEKE, Pekarna Magdalenske mreže, imajo za seboj izjemno uspešen teden.
+ Preberi več


Maribor, 15. 4. 2014

Poročilo: Sprehod “Slalom po Mariboru”

Na sprehodu, ki smo ga v petek, 28. 3. 2014, organizirali prostovoljci skupine “Stopinje mesta”, MISC INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, je bilo 19 udeležencev, od tega 3 na invalidskih vozičkih, predstavnik Sektorja za komunalo in promet Mestne občine Maribor (Denis Kocbek), Nigrada d.d. (Aleš Šimenko), Društva paraplegikov severne Štajerske (Franci Žiberna), Združenja 91 (Drago Koprčina), predstavnica Sveta invalidov (Ana Mandl) in drugi.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Poročilo: Družabno-didaktična igra “Naš svet”

V sredo, 19. 3. 2014, smo se v MISC INFOPEKA udeležili družabno-didaktične igre “Naš svet”, ki nam jo je predstavil sam avtor, Matic Primc, ki je med drugim tudi avtor predloga za uvedbo Instituta participatornega proračuna v Sloveniji in ustanovni član International Organization for Participatory Society (IOPS).

+ Preberi več


19. 3. 2014

Poročilo: Udeležili smo se okrogle mize “Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?”

V sredo, 12. 3. 2014, smo se kot gostje udeležili okrogle mize »Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?«, ki je potekala v okviru konference EU SI TI, ki so jo organizirali predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta in Kulturno izobraževalno društvo PiNA.

Gostje okrogle mize smo bili: dr. Bojan Musil, predstojnik Oddelka za psihologijo FF UM, dr. Miro Cerar, Pravna fakulteta UL in Urška Breznik, Pekarna Magdalenske mreže. Povezovala jo je dr. Marina Tavčar Krajnc, predstojnica Oddelka za sociologijo FF UM.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več


29. 1. 2014

Mladinsko polje na poti v Nikamor?

V Ustanovi nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon (UPB, http://upb.si/) smo dne, 28. 1. 2014,  iz dnevnika Večer izvedeli, da je predsednica Vlade RS Alenka Bratušek za ta dan sklicala sestanek mladinskih in študentskih organizacij. Ustanova Pohorski bataljon, ki združuje samonikla mladinska prizorišča, na sestanek ni prejela nobenega vabila, kar nas niti ne čudi, saj je Vlada RS preko državne sekretarke pristojne za vzpostavitev dialoga s civilno družbo Tamare Vonte podrobno seznanjena tako z delovanjem, kot tudi stališči UPB.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 14:00 in 18:00.  Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Ali svojo stisko utapljaš v hrani, se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati? Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a. Vljudno vabljeni tudi starši, prijatelji, partnerji, sodelavci, profesorji…, ki ste bližnji osebi z motnjami hranjenja, in ji želite pomagati. Prav vi ste lahko pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjami hranjenja.

Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Skupina se sestaja ob sredah vsakih štirinajst dni.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Podpora študentkam in študentom v boju proti ZVIS-1

Predvidevanje plačljivega študija, ki naj bi se izvajal kot storitev na prostem trgu, se nam zdi nesprejemljivo. Izobraževanje ne bi nikoli smelo biti na trgu! Vpeljava šolnin najprej in najmočneje prizadene socialno deprivilegirane posameznice in posameznike.

+ Preberi več
Ustavite napad na Gazo in kolektivno kaznovanje Palestincev

Pred nekaj dnevi je Izrael pričel z bombnimi napadi na Gazo, ki je danes največji zapor na svetu. V napadih je umrlo že na desetine ljudi, med njimi tudi otroci, več kot 600 jih je bilo ranjenih. Izrael je ob meji Gaze mobiliziral 40 000 rezervistov. Pišite slovenskim političnim predstavnikom, naj zahtevajo takojšnjo prekinitev nasilja in kolektivno kaznovanje Palestincev, ki ju izvaja Izrael, in pozovejo institucije EU k strožjim političnim in ekonomskim ukrepom proti Izraelu, dokler ta ne konča vseh svojih vojaških operacij in prične spoštovati mednarodno pravo.
Vir: BDS Slovenija

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Društvo Hiša! išče sodelavce!

Društvo Hiša! se je vključilo v program socialno podjetništvo, javna dela tip B in bodo zaposlili 3 sodelavce, ki jim bodo pomagali vzpostavljati Rajzefiber biro, inovativni participatorni program turizma v centru mesta. Prijavi se z jasno izraženo motivacijo in kratkim cv-jem na jerneja@ziva-dvorisca.si.
Vir: Živa dvorišča

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Animirane počitnice v Mariboru – na voljo še prosta mesta

Animirane počitnice te vabijo na nepozabno dogodivščino v mestu Maribor. Od 21. 7. do 25. 7. 2014 bo Angleška dogodivščina s celodnevnim varstvom, na voljo je še nekaj prostih mest. Od 4. 8. do 8. 8. 2014 bo sPletkarnica in Delavnica analogne fotografije s celodnevnim varstvom, od 18. 8. do 22. 8. 2014 pa bo skupina Spoznajmo šah s celodnevnim varstvom. Poglej si še druge aktivnosti in izberi med Hip Hop delavnico, Glasbatorijem, Robožuži, Naredimo risanko, Indijanskim taborom in še veliko drugih.
Vir: Animirane počitnice v Mariboru

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

Converge (USA), Misery Index (USA), Martyrdöd (SWE), Okkultokrati (NOR)

Vabljen/-a v torek, 12. 8. 2014, ob 19:30 v MC Pekarna na koncert ameriškega kultnega hardcorovsega benda Converge. Poleg Converge bodo Slovenijo ponovno obiskali ameriški death grinderji Misery Index, švedski d-beat nasilneži Martyrdöd in norveški Okkultokrat. Vstopnice na voljo v Master in Madness trgovini (lahko jo tudi naročiš prek Jazz kluba Satchmo MB in Zoso music shopa NG), kmalu bodo na voljo tudi v MC Pekarna in trgovini KULT. Vstopnina je 22 eurov.
Vir: MC Pekarna

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Taborništvo v Mariboru

V okviru projekta »Novi rodovi mladih s kompetencami« želijo ustvariti osnovo za delovanje taborniških društev v krajih, kjer tabornikov še ni bilo ali pa je njihovo delo zamrlo pred več leti. Zveza tabornikov Slovenije vabi mlade, stare od 15 do 29 let, ter predvsem odrasle, ki bi bili zainteresirani ustanoviti in voditi društvo tabornikov. Če si želiš sodelovati in razvijati taborniško organizacijo, kontaktiraj Timija Kokola na 040 540 534 ali piši na mail timi.kokol@taborniki.si.
Vir: Zveza tabornikov Slovenije

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Nagrada Viral Video 2014

Za nagrado Viral Video 2014 se lahko poteguje kdorkoli. Nagrada poteka v okviru 30. mednarodnega kratkega filmskega festivala v Berlinu. Prijavljeni posnetki naj bi sporočali promocijsko, idejno, politično ali originalno sporočilo, bili posneti pred več kot dvema letoma in ne daljši od desetih minut, bili posebej namenjeni za prikazovanje na internetu, spodbujali ali nasprotovali nečemu ali nekaj sporočali. Rok prijave je 31. 8. 2014.
Vir: Eurodesk Slovenija

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Namigi in ideje za počitnice v Evropi

Oglej si nekaj uporabnih namigov za tvoje počitnice v Evropi, od skritih zakladov do dostopnega turizma in mobilnih aplikacij za varnejšo pot.
Vir: Eurodesk Slovenija

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Japonsko

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije objavlja razpis za sofinanciranje obiskov slovenskih raziskovalcev na Japonskem v okviru skupnih znanstvenoraziskovalnih projektov v obdobju od 1. 4. 2015 do 31. 3. 2017 na področju družboslovja, naravoslovja in humanistike. Rok prijave je 10. 9. 2014.
Vir: CNVOS

Kategorije: Javni razpisi Naslovna stran Infopeka informira

Ustvarjalno poletje v UGM

Vabljeni otroci in odrasli na sedem torkovih ustvarjalnic, kjer se boste podali v svet likovne umetnosti, predstavljen na razstavi 60! PANORAMA. Pripravili bodo tridnevno ustvarjalnico, na kateri se boste preizkusili v slikanju in otroci tudi v učenju angleškega jezika. Najmlajši vabljeni, da se jim pridružite tudi na slikarsko-lutkovni ustvarjalnici v okviru Lutkovnega pristana. Vabljen/-a od 15. 7. do 30. 8. 2014 v Umetnostno galerijo Maribor.
Vir: UGM

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

Pripravništvo v Hekovniku

Hekovnik ponuja priložnost za vključitev v program pripravništva kot “Business data scientist”. Priložnost boš imel/-a pridobiti potrebna znanja tako v teoriji kot v praksi v sodelovanju s predstavniki delodajalcev. Prijavi se čim prej. Začetek pripravništva je 23. 7. 2014.
Vir: L’mit

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov