• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta vsak delavnik med 14:00 in 16:00 
   odprta vsak delavnik med 14:00 in 16:00 http://www.knjiznicateterose.org/

29. 8. 2014, UGM Studio

SobaZaGoste: spoznaj umetnico Varvaro Guljajevo

V petek, 29. 8. 2014, te ob 18. uri vabimo v UGM Studio na Trgu Leona Štuklja 2, kjer se bo v sklopu partnerskega sodelovanja s programom SobaZaGoste predstavila estonska umetnica Varvara Guljajeva. Umetnica nam bo ta večer predstavila dogodek z naslovom SPAMpoetry/SPAMpoezija, ki je nastal v sodelovanju z umetnikom Marom Canetom Solo.

+ Preberi več


Rok prijave je 25. 8. 2014.

Soba za ženske: delavnice za ženske po metodi gledališča zatiranih

V okviru delavnic Soba za ženske, ki bodo potekale preko gledaliških pristopov, ki temeljijo na gledališču zatiranih, bomo obravnavale in raziskovale situacije iz vsakdanjega življenja, s katerimi se srečujemo ženske.
Delavnice bodo potekale od 30. 8. do 2. 9. 2014 v GT 22 na Glavnem trgu 22.

Po delavnicah bomo pripravile zaključno produkcijo, zainteresirane udeleženke pa bodo vabljene k sodelovanju v predstavi Zakaj (n)imam otrok(e).
Rok prijave je 25. 8. 2014.

+ Preberi več


23. 8. 2014, Bolgarija

Poročilo iz delavnice Soba za ženske na festivalu Beglika v Bolgariji

Od 21. do 24. avgusta se je na jugu Bolgarije, sredi gozdov, ob jezerih, odvil 6. festival Beglika, ki združuje in povezuje ustvarjalce in umetnike iz različnih področij. Na enem izmed prizorišč, imenovanem Forum Metamorfozis, ki je bil letos postavljen prvič, z namenom povezovanja kulture, ekonomije in trajnostnega razvoja, se je v soboto, 23. avgusta predstavila tudi Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Transformator z delavnico gledališča zatiranih Soba za ženske.

+ Preberi več


As soon as possible

Exceptional call out for artists (for the duration untill September 2014)

Newly acquired living ateliers have been made available at Vetrinjski dvor, in the heart of the old part of the city of Maribor, Slovenia. This exceptional call out is ment for hosting foreign artist from the fields of visual, performing, musical, literary and intermedia arts.

+ Preberi več


1. 8.–31. 12. 2014, Vetrinjski dvor

SobaZaGosteMaribor: Poziv mariborskim festivalom

Poziv je namenjen mariborskim festivalom, ki nameravajo gostiti tuje ustvarjalce iz področij vizualnih, uprizoritvenih, glasbenih, literarnih ali intermedijskih umetnosti.

SobaZaGosteMaribor je rezidenčna platforma v produkciji zavoda Pekarna Magdalenske mreže, ki deluje od leta 2011 in je gostila preko trideset tujih ustvarjalcev, ki so v okviru umetniških rezidenc prispevali k raznolikosti, razvoju in povezovanju lokalne kulturno-umetniške scene. Namen poziva je krepitev umetniške pretočnosti in vzpodbujanje lokalne festivalske produkcije mednarodnih razsežnosti.

+ Preberi več


1. 8.–31. 12. 2014, Vetrinjski dvor

GuestRoomMaribor: Open call to artists

Due to newly acquired studio apartments in Vetrinjski dvor, located in the old town centre, we are publishing an open call for residence in Maribor, Slovenia, to foreign artists. The applicants can be artists in the fields of visual, performing, musical, literary and intermedia arts.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


20. 5. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Gostili smo predavanje dr. Aleksandra Dopliharja, prostovoljca leta 2011

V torek, 20. 5. 2014, nas je v okviru Festivala prostovoljstva obiskal zdravnik Aleksander Doplihar in prostovoljec leta 2011.

+ Preberi več


Čestitamo!

Program Stopinj mesta pohvaljen in nagrajen

Prostovoljke in prostovoljci Stopinj mesta, prostovoljskega programa MISC INFOPEKE, Pekarna Magdalenske mreže, imajo za seboj izjemno uspešen teden.
+ Preberi več


Maribor, 15. 4. 2014

Poročilo: Sprehod “Slalom po Mariboru”

Na sprehodu, ki smo ga v petek, 28. 3. 2014, organizirali prostovoljci skupine “Stopinje mesta”, MISC INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, je bilo 19 udeležencev, od tega 3 na invalidskih vozičkih, predstavnik Sektorja za komunalo in promet Mestne občine Maribor (Denis Kocbek), Nigrada d.d. (Aleš Šimenko), Društva paraplegikov severne Štajerske (Franci Žiberna), Združenja 91 (Drago Koprčina), predstavnica Sveta invalidov (Ana Mandl) in drugi.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Poročilo: Družabno-didaktična igra “Naš svet”

V sredo, 19. 3. 2014, smo se v MISC INFOPEKA udeležili družabno-didaktične igre “Naš svet”, ki nam jo je predstavil sam avtor, Matic Primc, ki je med drugim tudi avtor predloga za uvedbo Instituta participatornega proračuna v Sloveniji in ustanovni član International Organization for Participatory Society (IOPS).

+ Preberi več


19. 3. 2014

Poročilo: Udeležili smo se okrogle mize “Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?”

V sredo, 12. 3. 2014, smo se kot gostje udeležili okrogle mize »Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?«, ki je potekala v okviru konference EU SI TI, ki so jo organizirali predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta in Kulturno izobraževalno društvo PiNA.

Gostje okrogle mize smo bili: dr. Bojan Musil, predstojnik Oddelka za psihologijo FF UM, dr. Miro Cerar, Pravna fakulteta UL in Urška Breznik, Pekarna Magdalenske mreže. Povezovala jo je dr. Marina Tavčar Krajnc, predstojnica Oddelka za sociologijo FF UM.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več


29. 1. 2014

Mladinsko polje na poti v Nikamor?

V Ustanovi nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon (UPB, http://upb.si/) smo dne, 28. 1. 2014,  iz dnevnika Večer izvedeli, da je predsednica Vlade RS Alenka Bratušek za ta dan sklicala sestanek mladinskih in študentskih organizacij. Ustanova Pohorski bataljon, ki združuje samonikla mladinska prizorišča, na sestanek ni prejela nobenega vabila, kar nas niti ne čudi, saj je Vlada RS preko državne sekretarke pristojne za vzpostavitev dialoga s civilno družbo Tamare Vonte podrobno seznanjena tako z delovanjem, kot tudi stališči UPB.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 14:00 in 18:00.  Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


Vsako prvo sredo v mesecu, park KC Pekarna

Žongliranje v Kulturnem centru Pekarna

Združenje Cirkokrog in MISC INFOPEKA te vabita na redna žonglerska srečanja, ki bodo potekala vsako prvo sredo v mesecu (in morda še kakšno vmes), med 15.30 in 17.30 v parku v KC Pekarna.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Ali svojo stisko utapljaš v hrani, se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati? Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a. Vljudno vabljeni tudi starši, prijatelji, partnerji, sodelavci, profesorji…, ki ste bližnji osebi z motnjami hranjenja, in ji želite pomagati. Prav vi ste lahko pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjami hranjenja.

Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Skupina se sestaja ob sredah vsakih štirinajst dni.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Podpora študentkam in študentom v boju proti ZVIS-1

Predvidevanje plačljivega študija, ki naj bi se izvajal kot storitev na prostem trgu, se nam zdi nesprejemljivo. Izobraževanje ne bi nikoli smelo biti na trgu! Vpeljava šolnin najprej in najmočneje prizadene socialno deprivilegirane posameznice in posameznike.

+ Preberi več
Polentni art kamp

Po kratkem poletnem oddihu se Art kamp ponovno vrača v Mestni park. Pričakujejo te vsak vikend, med petkom in nedeljo. Vabljen/-a ta vikend, od 29. 8. do 31. 8. 2014, med 10.00 in 20.00, na promenado in paviljon Mestnega parka.
Vir: Narodni dom Maribor

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

Očistimo brežino Pekrskega potoka

Pridruži se akciji urejanja pešpoti ob Pekrskem potoku, ki bo v soboto 30. 8. 2014. Udeležencem Samoorganizirane četrtne skupnosti  (SČS) Nova vas se bodo pridružili tudi udeleženci SČS Radvanje, pomoč pa bo ponudilo tudi radvanjsko turistično društvo. Zbor bo ob 10:00 pri enoti mladinskega doma na Letonjevi ulici. Če ti ni vseeno, v kakšnem okolju živimo, se jim pridruži. S seboj prinesi vrtno orodje, primerno se obuj in si nadeni rokavice.
Vir: IMZ

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Delavnica Commedia dell’arte in gledališče z Masko

Gledališče z masko je vir navdiha za tiste, ki iščejo inspiracijo in nove možnosti v gledališki izraznosti. Delavnice združujejo fizično ogrevanje, igro in teorijo. Fokus bo predvsem na treh elementih: igri z masko, ustvarjanju karakterja in improvizaciji. Zaradi svoje specifike so delavnice namenjene tako gledališkim ustvarjalcem kot tudi posameznikom, ki jih zanima delo z masko. Delavnice bodo potekale vsak dan od 14.40 do 18.30, od 11. 9. do 18. 9. 2014 v GT 22, Glavni trg 22, Maribor. Rok prijave je 5. 9. 2014.
Vir: Kulturno umetniško društvo Moment

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Javni kino, festival filmov v javni lasti

Javni kino se bo letos odvijal prvič, od 5. 9. do 7. 9. 2014. Na festivalu filmov v javni lasti se bodo predvajali filmi, ki niso zaščiteni z avtorskimi in drugimi pravicami, ki bi preprečevale, oziroma omejevale legalno in brezplačno predvajanje ter distribucijo filmov. Festival bo razdeljen po dnevnih sklopih – dokumentarni filmi, celovečerni filmi in nemi filmi.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Izobraževanje Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Delavnice: Avtodidaktična glasbena teorija – Ukradeno?

Vabljen/-a na delavnice Avtodidaktična glasbena teorija – Ukradeno?, ki bo potekala v soboto, 6. 9. 2014, v Gledališki dvorani Vetrinjskega dvora Maribor. Delavnice so brezplačne in namenjene vsem starostnim skupinam. Vsebine se ob posameznih terminih ne ponavljajo, možna je udeležba na vseh ali zgolj izbranih terminih.
Vir: Narodni dom Maribor

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Mednarodna konferenca Mind the Gap!

Konferenca bo združila 120 mladinskih delavcev ter predstavnikov s področja zaposlovanja (kadrovikov, poslovnežev, kariernih svetovalcev, predstavnikov zavodov za zaposlovanje ipd.) iz več kot 16 držav iz vse Evrope in širše z namenom, da ti izboljšajo medsebojno komunikacijo o kompetencah, pridobljenih v okviru mladinskega dela, ter orodjih in postopkih priznavanja teh kompetenc. Konferenca bo potekala od 2. do 6. 11. 2014 v Istanbulu. Rok prijave je 10. 9. 2014.
Vir: L’mit

Kategorije: Izobraževanje Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Razpis za mladega kustosa za leto 2015

Mladinski kulturni center Maribor objavlja povabilo za sodelovanje kustosa kot zunanjega sodelavca za razstavno dejavnost zavoda za obdobje enega leta (2015), z možnostjo podaljšanja za eno leto. Rok prijave je 22. 9. 2014.
Vir: MKC Maribor

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Mednarodno usposabljanje: Project Lab. How to design your project in Erasmus+ Youth in action

Mednarodno usposabljanje nadomešča dosedanja nacionalna usposabljanja, ki jih je nacionalna agencija v preteklih letih izvajala pod imenom “Korak v program MVA”. Namenjeno je potencialnim, predvsem prvim prijaviteljem projektov v program Erasmus+ Mladi v akciji. Usposabljanje bo potekalo od 17. do 19. 11. 2014 v Avstriji. Rok prijave je 5. 10. 2014.
Vir: L’mit

Kategorije: Izobraževanje Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Vseslovenski mladinski fotografski natečaj Pogled

Center za mlade Domžale v sodelovanju s FKVK Mavrica Radomlje in pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije (8/2014)
razpisuje vseslovenski mladinski fotografski natečaj Pogled. Rok za oddajo fotografij je 26. 10. 2014.
Vir: Center za mlade Domžale

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Štipendijski program za mlade raziskovalce Andalucía talent Hub Fellowship

The Andalusian Knowledge Agency (AAC) razpisuje 50 štipendij za mlade raziskovalce. Štipendije trajajo 2 leti in so sofinancirane v okviru programa Marie Curie. Štipendija nudi raziskovalcem opravljanje raziskovalnega dela na najbolj prestižnih raziskovalnih institucijah.
Vir: L’mit

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov