• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta vsak delavnik med 14:00 in 16:00 
   odprta vsak delavnik med 14:00 in 16:00 http://www.knjiznicateterose.org/

29. 8. 2014, UGM Studio

SobaZaGoste: spoznaj umetnico Varvaro Guljajevo

V petek, 29. 8. 2014, te ob 18. uri vabimo v UGM Studio na Trgu Leona Štuklja 2, kjer se bo v sklopu partnerskega sodelovanja s programom SobaZaGoste predstavila estonska umetnica Varvara Guljajeva. Umetnica nam bo ta večer predstavila dogodek z naslovom SPAMpoetry/SPAMpoezija, ki je nastal v sodelovanju z umetnikom Marom Canetom Solo.

+ Preberi več


Rok prijave je 25. 8. 2014.

Soba za ženske: delavnice za ženske po metodi gledališča zatiranih

V okviru delavnic Soba za ženske, ki bodo potekale preko gledaliških pristopov, ki temeljijo na gledališču zatiranih, bomo obravnavale in raziskovale situacije iz vsakdanjega življenja, s katerimi se srečujemo ženske.
Delavnice bodo potekale od 30. 8. do 2. 9. 2014 v GT 22 na Glavnem trgu 22.

Po delavnicah bomo pripravile zaključno produkcijo, zainteresirane udeleženke pa bodo vabljene k sodelovanju v predstavi Zakaj (n)imam otrok(e).
Rok prijave je 25. 8. 2014.

+ Preberi več


As soon as possible

Exceptional call out for artists (for the duration untill September 2014)

Newly acquired living ateliers have been made available at Vetrinjski dvor, in the heart of the old part of the city of Maribor, Slovenia. This exceptional call out is ment for hosting foreign artist from the fields of visual, performing, musical, literary and intermedia arts.

+ Preberi več


1. 8.–31. 12. 2014, Vetrinjski dvor

SobaZaGosteMaribor: Poziv mariborskim festivalom

Poziv je namenjen mariborskim festivalom, ki nameravajo gostiti tuje ustvarjalce iz področij vizualnih, uprizoritvenih, glasbenih, literarnih ali intermedijskih umetnosti.

SobaZaGosteMaribor je rezidenčna platforma v produkciji zavoda Pekarna Magdalenske mreže, ki deluje od leta 2011 in je gostila preko trideset tujih ustvarjalcev, ki so v okviru umetniških rezidenc prispevali k raznolikosti, razvoju in povezovanju lokalne kulturno-umetniške scene. Namen poziva je krepitev umetniške pretočnosti in vzpodbujanje lokalne festivalske produkcije mednarodnih razsežnosti.

+ Preberi več


1. 8.–31. 12. 2014, Vetrinjski dvor

GuestRoomMaribor: Open call to artists

Due to newly acquired studio apartments in Vetrinjski dvor, located in the old town centre, we are publishing an open call for residence in Maribor, Slovenia, to foreign artists. The applicants can be artists in the fields of visual, performing, musical, literary and intermedia arts.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


20. 5. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Gostili smo predavanje dr. Aleksandra Dopliharja, prostovoljca leta 2011

V torek, 20. 5. 2014, nas je v okviru Festivala prostovoljstva obiskal zdravnik Aleksander Doplihar in prostovoljec leta 2011.

+ Preberi več


Čestitamo!

Program Stopinj mesta pohvaljen in nagrajen

Prostovoljke in prostovoljci Stopinj mesta, prostovoljskega programa MISC INFOPEKE, Pekarna Magdalenske mreže, imajo za seboj izjemno uspešen teden.
+ Preberi več


Maribor, 15. 4. 2014

Poročilo: Sprehod “Slalom po Mariboru”

Na sprehodu, ki smo ga v petek, 28. 3. 2014, organizirali prostovoljci skupine “Stopinje mesta”, MISC INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, je bilo 19 udeležencev, od tega 3 na invalidskih vozičkih, predstavnik Sektorja za komunalo in promet Mestne občine Maribor (Denis Kocbek), Nigrada d.d. (Aleš Šimenko), Društva paraplegikov severne Štajerske (Franci Žiberna), Združenja 91 (Drago Koprčina), predstavnica Sveta invalidov (Ana Mandl) in drugi.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Poročilo: Družabno-didaktična igra “Naš svet”

V sredo, 19. 3. 2014, smo se v MISC INFOPEKA udeležili družabno-didaktične igre “Naš svet”, ki nam jo je predstavil sam avtor, Matic Primc, ki je med drugim tudi avtor predloga za uvedbo Instituta participatornega proračuna v Sloveniji in ustanovni član International Organization for Participatory Society (IOPS).

+ Preberi več


19. 3. 2014

Poročilo: Udeležili smo se okrogle mize “Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?”

V sredo, 12. 3. 2014, smo se kot gostje udeležili okrogle mize »Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?«, ki je potekala v okviru konference EU SI TI, ki so jo organizirali predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta in Kulturno izobraževalno društvo PiNA.

Gostje okrogle mize smo bili: dr. Bojan Musil, predstojnik Oddelka za psihologijo FF UM, dr. Miro Cerar, Pravna fakulteta UL in Urška Breznik, Pekarna Magdalenske mreže. Povezovala jo je dr. Marina Tavčar Krajnc, predstojnica Oddelka za sociologijo FF UM.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več


29. 1. 2014

Mladinsko polje na poti v Nikamor?

V Ustanovi nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon (UPB, http://upb.si/) smo dne, 28. 1. 2014,  iz dnevnika Večer izvedeli, da je predsednica Vlade RS Alenka Bratušek za ta dan sklicala sestanek mladinskih in študentskih organizacij. Ustanova Pohorski bataljon, ki združuje samonikla mladinska prizorišča, na sestanek ni prejela nobenega vabila, kar nas niti ne čudi, saj je Vlada RS preko državne sekretarke pristojne za vzpostavitev dialoga s civilno družbo Tamare Vonte podrobno seznanjena tako z delovanjem, kot tudi stališči UPB.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 14:00 in 18:00.  Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


Vsako prvo sredo v mesecu, park KC Pekarna

Žongliranje v Kulturnem centru Pekarna

Združenje Cirkokrog in MISC INFOPEKA te vabita na redna žonglerska srečanja, ki bodo potekala vsako prvo sredo v mesecu (in morda še kakšno vmes), med 15.30 in 17.30 v parku v KC Pekarna.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Ali svojo stisko utapljaš v hrani, se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati? Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a. Vljudno vabljeni tudi starši, prijatelji, partnerji, sodelavci, profesorji…, ki ste bližnji osebi z motnjami hranjenja, in ji želite pomagati. Prav vi ste lahko pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjami hranjenja.

Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Skupina se sestaja ob sredah vsakih štirinajst dni.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Podpora študentkam in študentom v boju proti ZVIS-1

Predvidevanje plačljivega študija, ki naj bi se izvajal kot storitev na prostem trgu, se nam zdi nesprejemljivo. Izobraževanje ne bi nikoli smelo biti na trgu! Vpeljava šolnin najprej in najmočneje prizadene socialno deprivilegirane posameznice in posameznike.

+ Preberi več
Poletni lutkovni pristan 2014

Vabljen/-a na 25. mednarodni lutkovni festival Poletni lutkovni pristan 2014, ki bo trajal od 9. 8. do 1. 9. 2014. Vse prireditve so brezplačne.
Vir: Lutkovno gledališče Maribor

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

Filozofija v parku

Zofijini ljubimci te vabijo na cikel predavanj Filozofija v parku, ki bodo od četrtka, 21. 8. 2014, do naslednje srede, 27. 8. 2014, ob 16:00 potekala v Magdalenskem in Mestnem parku.
Vir: Zofijini ljubimci

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Odprti horizonti z Rokom Vilčnikom in Matjažem Latinom

Vabljen/-a v četrtek, 28. 8. 2014, ob 19.00 v Vinoteko Maribor – Vodni stolp, Usnjarska 10, na pogovor z Rokom Vilčnikom in Matjažem Latinom. V primeru slabega vremena bo prireditev v Vodnem stolpu.
Vir: Mariborska knjižnica

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Psykarna VI: Awakened Dreamers

Vabljen/-a na elektronski večer  Psykarna VI: Awakened Dreamers, ki bo v dvorani Gustaf, 30. 8. 2014. Vstopnina je 4 euro.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

We feel Slovenia and India

Zavod Voluntariat išče prostovoljce med 18. in 30. letom za udeležbo na projektu EVS, ki bo potekal v Indiji pri nevladni organizaciji ETASHA iz New Delhija. Prijavnico s CV-jem v angleščini pošlji do 5. 9. 2014 na naslov globalno@zavod-voluntariat.si (Katja Celin Yere).
Vir: Zavod Voluntariat

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Postani EVS prostovoljec v Jordaniji

Zavod Voluntariat v sodelovanju z organizacijo East & West Center for Human Resources Development vabi mlade med 18. in 30. letom, da se pridružite prostovoljski misiji, ki bo potekala v palestinskem begunskem taboru. Rok prijave je 5. 9. 2014.
Vir: Zavod Voluntariat

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Banka idej išče nove člane skrbniškega odbora

Banka idej je učni, prostovoljski projekt mladih, ki zagotavlja manjša finančna sredstva za projekte, ki jih pripravijo in izvedejo mladi, stari med 18 in 29 let, projekti pa doprinašajo k razvoju lokalne skupnosti, še posebej posameznih mestnih četrti oz. krajevnih skupnosti. Iščejo pet mladih, ki si želijo postati del skrbniškega odbora banke idej. Rok prijave je 14. 9. 2014.
Vir: MKC Maribor

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Javni poziv ustvarjalcem za leto 2015

Kulturno izobraževalno društvo KIBLA vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja interdisciplinarne in vizualne umetnosti in kulture za leto 2015. Javni poziv zajema tako umetnike, teoretike, kuratorje kot tudi druge kulturne delavce, institucije in posrednike. Rok prijave je 20. 9. 2014.
Vir: Kulturno izobraževalno društvo KIBLA

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Mednarodno usposabljanje SOHO

Usposabljanje SOHO je namenjeno izboljšanju kvalitete projektov EVS z razvojem kompetenc vseh, ki so neposredno vključeni v podporni sistem prostovoljca EVS. Udeležencem bodo predstavljene tudi možnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ Mladi v akciji. Usposabljanje bo od 12. do 16. 11. 2014 na Hrvaškem. Rok prijave je 21. 9. 2014.
Vir: MVA

Kategorije: Izobraževanje Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Slovenija naj preneha izvažati orožje v Izrael!

Tudi Slovenija je ena od držav, ki v Izrael izvažajo orožje. Po podatkih slovenskega obrambnega ministrstva je Slovenija med leti 2004 in 2013 v Izrael izvozila za skoraj 6 milijonov evrov orožja in druge vojaške opreme, opozarja Amnesty International. Podpiši apel in zahtevaj ustavitev izvoza orožja tudi ti.
Vir: CNVOS

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov