• Spremljajte nas na Youtubu
  in FB in IG 
   nonstop :) http://www.youtube.com/channel/UCkMhvDy19qBlmyzCvgtSJGg
 • Knjižnjica tete Rose
  izposoja pon-pet: med 10.00 in 16.00 
   družbeno – angažirana, uporniška in radikalna literatura http://www.knjiznicateterose.com/
 • 9. StopTrik
  mednarodni filmski festival 
   Maribor 03. - 06. 10. 2019 http://www.stoptrik.com/
 • Blog Sedmi glas
  o umetniških in kulturnih dogodkih 
   prispevki udeleženih o umetniških in kulturnih dogodkih http://blogsedmiglas.wordpress.com/
 • Združimo se!
  zbornik v petih zvezkih 
   čtivo o delavskih pravicah, participatorni ekonomiji in zadružništvu http://zdruzimose.infopeka.org/2018/11/05/prirocnik-v-petih-zvezkih/

do nadaljnjega

Obvestilo

Sporočamo vam, da smo do nadaljnjega dosegljivi na telefonsko številko 02 300 68 50 ali preko e-pošte: infopeka@infopeka.org.


19. 9. 2020, park KC Pekarna

Dan za spremembe – Medgeneracijsko povezovanje

Dnevu za spremembe 2020 se lahko pridružiš in »spreminjaš tudi ti«! Dobimo se v soboto, 19. 9. 2020, ob 10:00 v parku Kulturnega centra Pekarna. Tokratni Dan za spremembe bomo namenile_i medgeneracijskemu povezovanju, v okviru katerega bomo izdelale_i razglednice in lastnoročno napisale_i pisma ter jih poslale_i stanovalcem Doma Danice Vogrinec Maribor, ki so jim v tem trenutku zaradi zahtevne epidemiološke situacije onemogočeni vsi socialni stiki, družabno življenje in druženje.

+ Preberi več


26. - 27. 9. 2020, Maribor, prijave do 18. 9. 2020

Delavnica “Gledališče dialoga kot metoda pri delu z mladimi”

Delavnica “Gledališče dialoga kot metoda pri delu z mladimi” predstavlja metodo, ki preko dialoga omogoča transformativno delovanje na svet okrog nas ter se uporablja v pedagoške, izobraževalne in gledališko-aktivistične namene kot orodje za doseganje socialne pravičnosti, lahko pa ima tudi terapevtske učinke.

+ Preberi več


pričetek 26. 9. 2020, Lutkovno gledališče Maribor

StopTrik Workshot: Delavnica animiranega filma z Anko Kočevar

Pekarna Magdalenske mreže v okviru 10. StopTrik MFF pripravlja in vabi otroke in mlade stare med 8 in 15 let v Lutkovno gledališče Maribor na brezplačno delavnico animiranega filma, ki je sestavljena iz štirih zaporednih srečanj. Posamezno srečanje traja 4 ure. Rok prijave je 21. 9. 2020.

+ Preberi več


8. - 11. 10. 2020, Vetrinjski dvor

StopTrik WorkShot: Delavnica stop motion animacije s Špelo Čadež

10. StopTrik MFF vabi na profesionalno delavnico stop motion animacije, ki jo bo vodila Špela Čadež, najbolj priznana slovenska režiserka animacije. Delavnica je sestavljena iz štirih zaporednih srečanj in bo potekala od četrtka, 8. 10. 2020, do nedelje, 11. 10. 2020, med 11:00 in 18:00, v Vetrinjskem dvoru. Število udeležencev na delavnici je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave na sasa.stoptrik@gmail.com, do srede, 7. 10. 2020.

+ Preberi več


8. - 11. 10. 2020, Maribor; 6. - 8. 11. 2020, Lodz

Razglasitev tekmovalnega in panoramskega dela programa 10. StopTrik MFF

Leto 2020 je v vseh ozirih polno izzivov, ki smo jih izkusile_i tudi me_mi pri zboru letošnjega mednarodnega tekmovalnega programa stop animacije 10. StopTrik MFF. Ker smo prejele_i veliko izredno kvalitetnih umetniških del, je naš programski direktor Michal Bobrowski preživel nękaj neprespanih noči, saj je imel pred sabo težke odločitve.

+ Preberi več


8. - 11. 10. 2020, Maribor; 6. - 8. 11. 2020, Lodz

10. StopTrik MFF razkriva letošnjo temo: animacija kot orožje

Deseta edicija našega mednarodnega filmskega festivala se prične oktobra in sedaj smo pripravljeni z vami deliti nekatere misli o preteklosti festivala ter o letošnjem jubilejnem programu.

+ Preberi več


18. 8. - 28. 9. 2020, Galerija K18

GuestRoomMaribor: Iskanje Aelie

Vljudno vas vabimo v Galerijo K18 (Koroška cesta 18) na ogled razstave rezidentke programa SobaZaGoste Maribor, Aelie Hazil z naslovom V iskanju Aelie. Razstava bo na ogled do ponedeljka, 28. 9. 2020.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen_a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja

Ali svojo stisko utapljaš v hrani, se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati?

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta od pon. do pet. med 10:00 in 16:00. 

Seznam knjig  si lahko ogledaš tukaj

+ Preberi več


Priporočamo!

Podcast Manufacturing consent

V okviru projekta “Branje besede = branje sveta” smo posneli podcast pogovor na temo klasične sistemske analize medijskega sistema v zahodnih demokracijah.

+ Preberi več


Priporočamo!

Mladi za mesta proti podnebnim spremembam

V tednu med 15. in 23. 6. 2020 smo skupaj z udeleženkami_ci programa PUM-o Andragoškega zavoda Maribor izvajale_i projekt “Mladi za mesta proti podnebnim spremembam”. Namen projekta je bil mlade seznaniti z vzroki in posledicami podnebne krize s poudarkom na vlogi mest pri prilagajanju in blaženju podnebnih sprememb.

+ Preberi več


Priporočamo v branje!

Zaključki posveta o prostovoljstvu v Mariboru

V sredo, 3. 6. 2020, je v okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru na vrtu Muzeja NO potekal posvet o Prostovljstvu v Mariboru. Vabimo vas k prebiranju zaključkov in ogledu posnetka.

+ Preberi več


(spletni) urbani sprehod

Tezno neustrezno

Stopinje mesta so si v okviru globalne akcije Jane’s walk zamislile sprehod, katerega trasa presega običajno lahko in prijetno hodljive razdalje ter zaobjema mnoštvo problemov, ki jih je v sprehajalnem druženju nemogoče nasloviti.

+ Preberi več


Priporočamo! Prisluhni!

Pogovor z ESE prostovoljci o njihovih izkušnjah v Sloveniji

Naši mednarodni prostovoljci Filip, Gilles in Lucas so se za Festival prostovoljstva v Mariboru povezali z Manon, Marine in Makalo, prostovoljkami, ki v Škofji Loki v Zavodu O ter izobraževalnem in terapevtskem centru Familija izvajajo svoje projekte Evropske solidarnostne enote.

+ Preberi več


Priporočamo v branje

Intervju z mednarodnimi prostovoljci

Za Filipa, Gillesa in Lucasa se počasi končuje obdobje mednarodnega prostovoljskega dela, ki ga v okviru programa Evropske solidarnostne enote (ESE) preživljajo v Pekarni Magdalenske mreže. V tem času so doprinesli velik delež k mladinskim in kulturnim aktivnostim, ki se v tem času odvijajo v okviru naše organizacije ter v lokalnem okolju. V tokratnem intervjuju so prostovoljci govorili o vtisih, ki jih je nanje napravilo bivanje v Mariboru, in tudi o tem, česa so se v tem obdobju naučili.

+ Preberi več


Priporočamo v branje!

Prostovoljstvo kot način življenja

Vabljene_i k branju zapisa Tjaše Žist, prostovoljke, ki aktivno sodeluje v okviru projekta “Pekarna DOBIŠ DAŠ”, v okviru mladinskega programa “Prostovoljsko delo mladih za mlade”.
+ Preberi več


Priporočamo v branje

Solidarnost in prostovoljstvo

Vabljene_i k branju zapisa Uroša Črnka, prostovoljca, ki aktivno sodeluje v programu “Nudenje brezplačne učne pomoči”, v okviru mladinskega programa “Prostovoljsko delo mladih za mlade”.

+ Preberi več


Priporočamo! Poglej! Prisluhni!

Rosina šola delavskih pravic za mlade

Pred prvomajskimi prazniki smo organizirale_i že 6. letnik Rosine šole delavskih pravic za mlade, s katero že šesto leto zapored, z mladimi in za mlade, pripravljamo dogodke in delavnice na temo delavskih pravic ter družbenih dejavnikov, ki vplivajo in oblikujejo področje zaposlovanja. Vsebine letošnje edicije so dostopne na spletu.

+ Preberi več


Priporočamo! Poglej! Prisluhni!

Mladinsko delo in aktivizem

V mesecu aktivizma in upora Zavoda Bob Urška Breznik o mladinskem delu in aktivizmu tukaj.


Priporočamo! Prisluhni!

SocioLab.si / Podkast #9, Kaja o mladinskih organizacijah in socialni ekonomiji

Naša Kaja Fiedler je za CAAP Maribor pripravila podcast , v katerem govori o tem, zakaj se morajo mladi izobraževati o delavskih pravicah, kritični pismenosti in zadružništvu in ne o klasičnem podjetništvu, podjetnosti in “inovativnosti”. 


Priporočamo! Prelistaj!

Katalogi SobaZaGoste / GuestRoomMaribor

Vabimo k prebiranju katalogov SobaZaGoste / GuestRoomMaribor 2011-2012, 2013-2014 in 2015-2017.

+ Preberi več


Priporočamo v branje

Hvalimo se!

Ena izmed petih letošnjih prejemnic nagrade za feministične herojinje – Nagrade WoW je naša direktorica, Urška Breznik, s katero je hrvaški portal Vox Feminae ob tej priložnosti naredil intervju, ki je dosegljiv TUKAJ.

Čestitke, Urška! Ponosne_i smo. 

+ Preberi več


Kadarkoli, kjerkoli!

Publikacija in posnetki cikla (Z)gradimo

V novembru 2019 so na različnih lokacijah potekali dogodki na temo stanovanjskih zadrug (Z)gradimo. Predavanja, predstavitve ter posvet si lahko ogledate na spletu, dostopna pa je tudi elektronska verzija publikacije, ki je izšla ob koncu projekta.

+ Preberi več


Kadarkoli, kjerkoli!

Radijska igra: Ema

Radijska igra o Emmi Goldman je bila premierno predvajana na frekvenci Radia Marš, sedaj jo lahko slišite tudi na spletu.

+ Preberi več


Priporočamo v branje

Intervju: Raznolikost je tista, ki me navdušuje

Gilles Baudry prihaja iz Francije oziroma natančneje iz mesta Limoges. Star  je 30 let, je LGBTQIA+ aktivist in fotograf. V okviru Evropske solidarnoste enote trenutno opravlja mednarodno prostovoljsko delo v Pekarni Magdalenske mreže.

+ Preberi več


Priporočamo v branje

Intervju: Sprašujem se, kje so mladi v Mariboru

Filip Bojanić je ESE prostovoljec, ki prihaja iz Sarajeva. Je magistriral iz antropologije in sociologije na Srednjeevropski univerzi (CEU) v Budimpešti. Tako kot številni njegovi sovrstniki se je tudi on odločil, da si bo življenjske in delovne izkušnje nabiral kot prostovoljec v okviru programa Evropske solidarnostne enote (ESE), v Pekarni Magdalenske mreže.

+ Preberi več


Priporočamo v branje

Intervju: Lepo je, če so ljudje do tebe kot tujca prijazni

Lucas Bertram je 20-letni prostovoljec, ki se je odločil, da po koncu srednje šole ne bo šel neposredno na fakulteto, temveč bo leto dni svojega časa posvetil mednarodnem prostovoljstvu v okviru Evropske solidarnostne enote (ESE). V okviru Evropske solidarnoste enote trenutno opravlja mednarodno prostovoljsko delo v Pekarni Magdalenske mreže.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Že imaš svoj Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS?

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Indeks NEFIKS je na voljo v fizični obliki, lahko pa na povsem enostaven in brezplačen način dostopaš do e-Nefiksa in vpisuješ pridobljena neformalna znanja kar preko spleta. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 16:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Stališče ZAS o izjavah predstavnikov RKC glede slovenskih javnih šol

V Združenju ateistov Slovenije (ZAS) so v zvezi s poslanskim vprašanjem mag. Marka Koprivca (SD), zadevajočim izjave predstavnikov RKC glede slovenskih javnih šol (iz avgusta 2020), pripravili in sprejeli stališče.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

Poligonova delavnica za samozaposlene ustvarjalce: Nora normalnost

Center za kreativnost Maribor načrtuje s Poligonom, Zavodom za razvoj kreativnih industrij delavnico za samozaposlene ustvarjalce. Delavnica bo potekala v četrtek, 17. 9. 2020, ob 13:00 v prostorih Projektne pisarne CzK (Partizanska 11) v Mariboru.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

Most Mladih – Aktivno preživljanje prostega časa

S preprostim iskalnikom na spletni strani Most mladih lahko poiščete aktivnost v Sloveniji. Od poletnih taborov, animacij, varstva, športa inštrukcij in drugih aktivnosti, ki so povezane z aktivnim preživljanjem prostega časa.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

Sejem rabljenih učbenikov v Bukvarni Ciproš

Novo šolsko leto je spet tu, kar zna biti za dijake_inje in študente_ke kar velika finančna obremenitev. Da bo ostalo za kakšno kavico ali vstopnico več, prirejajo v Bukvarni Ciproš (Ob železnici 16) do 11. 9. 2020 sejem rabljenih učbenikov.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

Rajze:firbčni Maribor: Mesto zgodb

Maribor ima karakterja na pretek! Poln je skrivnosti in zgodb, ki mu dajejo enkraten značaj. Tiste najbolj nore in bizarne boste lahko doživele_i z vodenimi sprehodi po mestu ob Dravi.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

Tonight aplikacija

Mobilna aplikacija služi kot glasbeni vodič, s katerim lahko personalizirano odkrivaš glasbene dogodke doma in v tujini. Približa se okusu posameznice_ka in omogoča odkrivanje novih vzhajajočih glasbenic_kov, atraktivnih dogodkov in zanimivih ambientov. 

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

Naloži si mobilno aplikacijo mladinskih centrov MLADIM

Mobilna aplikacija služi za informiranje mladih o dogajanju v mladinskih centrih v njihovi bližini. V kolikor se ne dogaja nič posebnega, uporabnica_k prejme informacije o odprtih mladinskih centrih v bližini.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira 
 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov