• Spremljajte nas na Youtubu
  in FB in IG 
   nonstop :) http://www.youtube.com/channel/UCkMhvDy19qBlmyzCvgtSJGg
 • Knjižnjica tete Rose
  izposoja pon-pet: med 10.00 in 16.00 
   družbeno – angažirana, uporniška in radikalna literatura http://www.knjiznicateterose.com/
 • 9. StopTrik
  mednarodni filmski festival 
   Maribor 03. - 06. 10. 2019 http://www.stoptrik.com/
 • Blog Sedmi glas
  o umetniških in kulturnih dogodkih 
   prispevki udeleženih o umetniških in kulturnih dogodkih http://blogsedmiglas.wordpress.com/
 • Združimo se!
  zbornik v petih zvezkih 
   čtivo o delavskih pravicah, participatorni ekonomiji in zadružništvu http://zdruzimose.infopeka.org/2018/11/05/prirocnik-v-petih-zvezkih/

#ostanimodoma

#ostanimodoma

V skladu z uredbo Ministrstva za zdravje RS in navodili NIJZ za zamejitev širjenja epidemije korona virusa do nadaljnjega tudi v Pekarni Magdalenske mreže zapiramo vrata za obiskovalke_ce in uporabnice_ke.

Vse naše aktivnosti in javni dogodki so do preklica epidemije odpovedani. Na voljo smo seveda preko elektronske pošte infopeka@infopeka.org, vsak delovnik med 10.00 in 18.00 pa tudi na 041 481 246.

+ Preberi več


učna pomoč na daljavo

Nemščina na daljavo

Naš mednarodni prostovoljec, Lucas Bertram, bo v času epidemije koronavirusa Covid-19 nudil pomoč na daljavo pri nemškem jeziku. Z veseljem bo pomagal vsem, ki imate učne težave ali želite svoje znanje nemščine dodatno utrditi in poglobiti.

+ Preberi več


skupnostno branje v Knjižnici tete Rose

Angela Davis collective reading session

On Tuesday, 10th of March 2020 our Aunt Rosa Library marked the International Women’s Day (8. 3.) with a collective reading session of chapters from Angela Davis’ book “Women, race and class” (1983).

+ Preberi več


PRESTAVLJENA!

Delavnica: Poezija zatiranih

Vabljene_i na delavnico “Poezija zatiranih”, ki bo potekala v soboto, 14. 3. 2020, od 10.00 do 17.00 v Galeriji K18 (Koroška cesta 18), kjer bomo inspirirane_i s konceptom “estetike zatiranih”, ki ga je v svojem poznem delu postavil pomembni brazilski dramaturg in gledališki pedagog August Boal.

+ Preberi več


DO NADALJNJEGA ZAPRTA

Razstava: Zid(ovi)

V petek, 21. 2. 2020, je v Galeriji K18 potekala otvoritev razstave Zid(ovi), Gillesa Baudrya. Razstava bo na ogled do 18. 3. 2020 vsak delovni dan med 14.00 in 18.00.

+ Preberi več


PRESTAVLJENA!

Ema se vrača! v KGB Maribor

V četrtek, 19. 3. 2020, ob 20.00 vabljen_a v Kulturno Glasbeni Brlog (KGB) na osveženo predstavo o anarhofeministki Emmi Goldman.

+ Preberi več


25. 3. 2020, Židovski trg

Festival sprehodov: Moje pesmi, moje sanje

Prostovoljci Evropske solidarnostne enote Lucas, Gilles in Filip iz Pekarne Magdalenske mreže vabijo na edinstveno glasbeno potovanje po Mariboru, v sredo, 25. 3. 2020, ob 16.00. Zbirna točka sprehoda je Židovski trg.

+ Preberi več


26. 3. 2020, Rajzefiber Maribor

Festival sprehodov: Zidovi, razpoke, grafiti in poezija

Mednarodni prostovoljec Gilles Baudry vabi na kulturni sprehod po Mariboru, v sredo, 26. 3. 2020, ob 14.00. V okviru Evropske solidarnoste enote trenutno opravlja mednarodno prostovoljsko delo v Pekarni Magdalenske mreže. Zbirna točka sprehoda je Rajzefiber (Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 2).

+ Preberi več


Kadarkoli, kjerkoli!

Publikacija in posnetki cikla (Z)gradimo

V novembru 2019 so na različnih lokacijah potekali dogodki na temo stanovanjskih zadrug (Z)gradimo. Predavanja, predstavitve ter posvet si lahko ogledate na spletu, dostopna pa je tudi elektronska verzija publikacije, ki je izšla ob koncu projekta.

+ Preberi več


Kadarkoli, kjerkoli!

Radijska igra: Ema

Radijska igra o Emmi Goldman je bila premierno predvajana na frekvenci Radia Marš, sedaj jo lahko slišite tudi na spletu.

+ Preberi več


Priporočamo v branje

Intervju: Raznolikost je tista, ki me navdušuje

Gilles Baudry prihaja iz Francije oziroma natančneje iz mesta Limoges. Star  je 30 let, je LGBTQIA+ aktivist in fotograf. V okviru Evropske solidarnoste enote trenutno opravlja mednarodno prostovoljsko delo v Pekarni Magdalenske mreže.

+ Preberi več


Priporočamo v branje

Intervju: Sprašujem se, kje so mladi v Mariboru

Filip Bojanić je ESE prostovoljec, ki prihaja iz Sarajeva. Je magistriral iz antropologije in sociologije na Srednjeevropski univerzi (CEU) v Budimpešti. Tako kot številni njegovi sovrstniki se je tudi on odločil, da si bo življenjske in delovne izkušnje nabiral kot prostovoljec v okviru programa Evropske solidarnostne enote (ESE), v Pekarni Magdalenske mreže.

+ Preberi več


Priporočamo v branje

Intervju: Lepo je, če so ljudje do tebe kot tujca prijazni

Lucas Bertram je 20-letni prostovoljec, ki se je odločil, da po koncu srednje šole ne bo šel neposredno na fakulteto, temveč bo leto dni svojega časa posvetil mednarodnem prostovoljstvu v okviru Evropske solidarnostne enote (ESE). V okviru Evropske solidarnoste enote trenutno opravlja mednarodno prostovoljsko delo v Pekarni Magdalenske mreže.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen_a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja

Ali svojo stisko utapljaš v hrani, se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati?

+ Preberi več


Priporočamo!

»Stereotip o zatirani ženski z ruto ne drži«

Ana Tasič je sogovornica, pri kateri človek dobi občutek, da je ves svet njen dom. K temu botruje predvsem dejstvo, da je prepotovala veliko dežel tega sveta. Sogovornika dobesedno impresionira njeno poznavanje Bližnjega vzhoda, kamor se odpravi večkrat na leto.

+ Preberi več


Priporočamo!

Znanstvenofantastična dela premlevajo ideje, ki so relevantne tukaj in zdaj

Igor Harb velja za enega izmed najbolj eminentnih slovenskih filmskih kritikov. Vsakič, ko se zvečer zleknemo pred male zaslone in vzamemo v roke kakšen TV-napovednik, je praktično nemogoče, da ne bi naleteli na njegovo ime. Njegove filmske kritike lahko beremo v prilogah različnih slovenskih časnikov.

+ Preberi več


Priporočamo!

Raziskava o motivih vključevanja mladih v mladinske in druge organizacije, spremljanju dogajanja ter pogledih na mesto Maribor

V drugi polovici leta 2018 smo izvedle raziskavo na temo vključevanja mladih v mladinske organizacije ter njihov pogled na dogajanje in mesto Maribor. Mlade_i so namreč ključne akterke_ji znotraj mladinskih organizacij, njihove izkušnje, mnenja in predloge je potrebno zbrati in opisati.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta od pon. do pet. med 10:00 in 16:00. 

Seznam knjig  si lahko ogledaš tukaj

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Že imaš svoj Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS?

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Indeks NEFIKS je na voljo v fizični obliki, lahko pa na povsem enostaven in brezplačen način dostopaš do e-Nefiksa in vpisuješ pridobljena neformalna znanja kar preko spleta. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 16:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Spletna stran Covid-19 Maribor: “Pomagajmo si”

Mestna občina Maribor je pripravila spletno stran z vsemi ključnimi informacijami glede koronavirusa. Vabijo_mo vas, da jo obiščete in se informirate z aktualnimi informacijami glede koronavirusa.

+ Preberi več

Kategorije: Arhiv Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Svetovanje

Poziv prostovoljcem_kam za pomoč ljudem v stiski v času epidemije

Rdeči križ in Slovenska karitas iščeta prostovoljce_ke za pomoč ljudem v stiski v času epidemije. Vsi, ki bi kot posamezniki_ce radi izrazili_e pripravljenost za prostovoljsko pomoč ljudem, ki zdaj najbolj potrebujejo pomoč, lahko to naredite tako, da izpolnite prijavni spletni obrazec.

+ Preberi več

Kategorije: Arhiv Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Maribor: “Kam poklicati za dostavo hrane in zdravil”

Civilna zaščita in Rdeči križ sta aktivirala telefonske številke, na katerih bodo lahko pomagali pri odpravljanju težav v povezavi s koronavirusom. Dosegljivi so tudi po elektronski pošti.

+ Preberi več

Kategorije: Arhiv Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

Karantenija.si

Karantenija.si je nov forum, ki je namenjen komunikaciji, organizaciji, izmenjavi mnenj, idej, člankov in vsebin, povezanih z izbruhom novega koronavirusa, in posledicami, ki jih ima kriza za našo družbo. 

+ Preberi več

Kategorije: Arhiv Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Svetovanje

Psihološki napotki glede epidemije Covid-19

Preživljanje dni in tednov doma ob omejenih stikih z ljudmi, spremenjeni dnevni rutini, pomanjkanju različnih zaznavnih dražljajev, možnih finančnih skrbeh, skrbeh za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih lahko neugodno vpliva na naše psihično počutje. 

+ Preberi več

Kategorije: Arhiv Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Svetovanje

Umetnost v izolaciji

V času, ko je strah večji kot ustvarjalnost, panika večja od navdiha, slabih novic več kot dobrih, so se v Mestni galeriji Ljubljana odločili, da po kanalu, ki ga trenutno spremlja veliko število ljudi, širijo umetnost.

+ Preberi več

Kategorije: Arhiv Civilna družba Infopeka informira Kultura Naslovna stran Infopeka informira

Triki, s katerimi lahko otroka naučite umivati roke

Otroka je treba naučiti, da si pravilno in redno umiva roke, saj to zmanjša tveganje, da bo zbolel za številnimi boleznimi. Uporabite male trike, da vodo in milo postaneta otroku zanimiva in pomembna vsakdanja navada.

+ Preberi več

Kategorije: Arhiv Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Neformalno izobraževanje

ZPM ideje za preživljanje prostega časa: “Eksperiment s poprom in čistilnim sredstvom”

V času, ko ostajamo doma in se v družinskem krogu posvečamo drug drugemu, bo Zveza prijateljev mladine Maribor na njihovi facebook spletni strani redno delila ideje za kvalitetno preživljanje prostega časa doma.

+ Preberi več

Kategorije: Arhiv Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Neformalno izobraževanje

Nagradni stripovski natečaj: “Življenje v času koronavirusa”

Leže, sede, delovno, za računalnikom, beroč knjige, vadeč kitaro, … 
Muzej novejše zgodovine vas vabi, da delite vaš vsakdan v stripovski zgodbi. Iz vaših ilustracij o tem, kako preživljate vaš čas, bo sestavljena razstava o življenju v času koronavirusa.

+ Preberi več

Kategorije: Arhiv Civilna družba Infopeka informira Kultura Naslovna stran Infopeka informira

Spremljaj napovednik kulturnih dogodkov v Mariboru

Če želiš biti v koraku s kulturnimi prireditvami v mestu, v najširšem pomenu te besede priporočamo spremljanje Spletnega napovednika kulturnih dogodkov.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov