• Prostovoljstvo v Mariboru
  različne lokacije po Mariboru 
    http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00  
   Pekarna Magdalenske mreže http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/
 • PEKARNA POTOPISI
  enkrat mesečno, MISC INFOPEKA 
    http://www.facebook.com/pekarnapotopisi?fref=ts#new_tab

čim prej

Prostovoljsko delo na cirkuškem festivalu CU’FUS na Hrvaškem

Cirkuški ulični festival v Samoboru vabi tri prostovoljke_ce med 18. in 30. letom, da v mesecu maju za 14 dni odpotujejo na Hrvaško ter soustvarijo CU’FUS festival.

+ Preberi več


23. 3. 2018

LegiLAB delavnica o zakonodajnem gledališču

V petek, 23. 3. 2018, te ob 17:00 vabimo v Vetrinjski dvor na brezplačno LegiLAB delavnico o zakonodajnem oz. legislativnem gledališču.

+ Preberi več


24. 3. 2018, različne lokacije po mestu

Tematski sprehod »Komu pa naše mesto služi?«

Stopinje mesta te v okviru Festivala sprehodov vabijo v soboto, 24. 3. 2018, ob 10:15  na tematski sprehod “Komu pa naše mesto služi?” Dobimo se ob 10.15 na Glavnem trgu ob Kužnem znamenju in se sprehodimo po centru mesta.

+ Preberi več


26. 3. 2018, INFOPEKA

Združimo se! v Mariboru

Cikel teoretičnih in praktičnih usposabljanj na temo delavskih pravic, participatorne ekonomije in zadružništva Združimo se! tokrat zadnjič v Mariboru. Prvič se dobimo in spoznamo program v ponedeljek, 26. 3. 2018, ob 10:00 v MISC INFOPEKA, Kulturni center Pekarna, Ob železnici 16.
V kolikor si nezaposlen_a, star_a do 29 let in te zanima razvoj svojega zadružnega podjetja, lansiranje inovativnega produkta in se želiš vključiti v brezplačen program, nam to do petka, 23. 3. 2018, sporoči na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Galerija K18, vsak torek

K18: Cikel predavanj iz umetnostne zgodovine

V galeriji K 18 pripravljamo cikel predavanj iz umetnostne zgodovine, ki se bodo odvijala vsak torek od februarja do junija. Naslednje srečanje bo v torek, 27. 3. 2018, ob 18:00. Predavanja bodo trajala dve šolski uri, izvajal pa jih bo uni. dipl. umetnostni zgodovinar Simon Žlahtič.

+ Preberi več


28. 3. 2018, INFOPEKA

Pekarna potopis (potopisi, ki to niso): Al-Yazirat

EVS prostovoljke_ci te vabijo na prvi letošnji Pekarna potopis (potopisi, ki to niso) z naslovom Al-Yazirat, ki se bo odvil v sredo, 28. 3. 2018, ob 19:00 v prostorih INFOPEKE.

+ Preberi več


obvezne so predhodne prijave!

Šola gledališča zatiranih ZiZ

Pekarna Magdalenske mreže in Kolektiv ZiZ vabimo na Šolo gledališča zatiranih, intenzivno usposabljanje za mlade, mladinske delavce_ke, aktiviste_ke, (socialne) pedagoge_inje, andragoge_inje, socialne delavce_ke in vse, zainteresirane za izpopolnjevanje v metodi aktivističnega in gledališkega dela. Rok prijave na II. modul je 4. 4. 2018.

+ Preberi več


11. številka zine Pizda

Ob 8. marcu je Kolektiv PIZDA! izdal že 11. številko ZINE PIZDA. Če si iz Maribora in prvič slišiš za naš fanzine, je nujno, da jo končno prelistaš. Nova številka se nahaja v različnih lokalih, na faksih in celo v cerkvah. Nekateri pa jo najdejo tudi v nabiralnikih. Zagotovo pa boš novo PIZDO dobil_a v Pekarni Magdalenske mreže, vsak delavni dan od 10.00 do 18.00, v petek od 10.00 do 16.00.

+ Preberi več


15. 2. - 5. 4. 2018

Tečaj risanja in slikanja

Brezplačni tečaj risanja in slikanja poteka vsak torek in četrtek ob 16.00 uri na Višji šoli za les in oblikovanje Maribor.

+ Preberi več


Poročamo!

Zakonodajno gledališče v Avstriji

Organizacije Active Inquiry (Škotska), Giolli (Italija), Pracownia Inspiracji Społecznych (Poljska) in Pekarna Magdalenske mreže Maribor (Slovenija), ki sodelujemo pri projektu LegiLAB 4 Progress, znotraj katerega razvijamo metodo legislativnega oz. zakonodajnega gledališča, smo se od 16. do 19. 1.  2018 udeležile mednarodnega srečanja v manjšem italijanskem mestu Casaltone, ki ga je tokrat organizirala italijanska organizacija Giolli. 

+ Preberi več


Poročamo!

LegiLab 4 Progress: Gledališče kot vaja za revolucijo ali reformacijo?

LegiLAB 4 Progress je mednarodni 15-mesečni projekt (junij 2017–september 2018), ki združuje štiri partnerske organizacije: Active Inquiry (Škotska), Giolli (Italija), Pracownia Inspiracji Społecznych (Poljska) in Pekarno Magdalenske mreže Maribor (Slovenija). Projekt raziskuje vključujoče in demokratične oblike soodločanja, soustvarjanja in sooblikovanja obstoječe zakonodaje s strani mladih z metodo, imenovano gledališče zatiranih, ki je poznana tudi kot gledališče za družbene spremembe.

+ Preberi več


Priporočamo!

Empirična raziskava o mladinskem delu v MOM

V decembru 2017 smo pripravile_i kratko raziskavo, katere namen je bil ugotoviti, katere problematike mladinske organizacije v Mariboru zaznavamo med mladimi, na kakšne načine jih naslavljamo in rešujemo, kakšno vlogo imamo mladinske_i delavke_ci in s kakšnimi težavami se soočamo pri svojem delu. Z raziskavo smo želele_o orisati splošno stanje mladinskega polja in programov, ki jih ponujamo mladim v Mariboru. + Preberi več


Poročamo!

Izjava KC Pekarna o neonacističnem napadu

Skupnost KC Pekarna najostreje obsoja sobotni neonacistični napad iz sovraštva na člana skupnosti in sporoča, da v Pekarni ni prostora za neonaciste in fašiste. + Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen_a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


Participatorni proračun za mlade

Filmček o participatornem proračunu (PP)

V svetu je particiaptorni proračun uveljavljen način za izboljšanje upravljanja z mestom, za šititev ter poglabljanje demokratičnih praks. V svoji več kot četrt stoletni zgodovini ga je posvojilo več kot tisoč mest, dežel in regij. In prav posod, brez izjeme, ugotavljajo, da prinaša zelo pozitivne rezultate.

+ Preberi več


sre, čet, pet!

Točka za sprejem psihoaktivnih snovi

K nam lahko povsem anonimno ob sredah in četrtkih od 14:00 do 18:00 oziroma v petek od 14:00 do 16:00 prineseš vzorec za hitro testiranje z barvnimi reagenti in/ali laboratorijsko analizo in tako zmanjšaš tveganje za zaplete zaradi zaužitja neznanih drog in nevarnih primesi.

+ Preberi več


Čim prej!

Združimo se!

Si nezaposlen_a in star_a do 29 let?
Bi rad_a zvedel_a več o svojih pravicah iz delovnega prava?
Te zanima pomen boja za delavske pravice?
Si želiš delovati v enakopravni skupnosti?
Si želiš svoje dejavno in samostojno mesto v družbi?
Si želiš delovne izkušnje, ki bo preplet sodelovanja, družinskega občutka, močnega poistovetenja z lastnim podjetjem in občutkom ponosa?
Si želiš trajnostne oblike zaposlitve?

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš tukaj

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Že imaš svoj Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS?

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Indeks NEFIKS je na voljo v fizični obliki, lahko pa na povsem enostaven in brezplačen način dostopaš do e-Nefiksa in vpisuješ pridobljena neformalna znanja kar preko spleta. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 16:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Festival Hiša strpnosti v Mariboru

GT22 v sodelovanju z Mini Teater in Judovski kulturni center Ljubljana od 19. do 24. 3. 2018 iz prestolnice tudi letos prinaša Festival Hiša strpnosti. Teden v znamenju strpnosti se bo začel s preddogodkoma 16. in 17. marca, letos pa bo predvsem v znamenju filmov, ki jih bomo prikazali v IntimnemKinu v GT22 in na različnih lokacijah po mestu.
Vir: GT22

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Rajzefiber biro: Festival sprehodov

Rajzefiber biro med 21. in 24. 3. 2018 organizira Festival sprehodov. V treh dneh zgoščenega programa bodo predstavili aktualno ponudbo kar 28 sprehodov in doživetij mesta, raziskovali stanje kulturnega turizma in dediščine v mestu v sklopu pogovorov ter povezali razpršene glave mesta v velike mestne “možgane” s pomočjo hekatona na temo “Lov na kulturno dediščino mesta”.
Vir: Društvo Hiša

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Potapljaško društvo Maribor: 26. Ekološka akcija 2018 – Ni nam vseeno!

Potapljaško društvo Maribor v soboto, 24. 3. 2018, med 9. in 14. uro organizira že 26. Ekološko akcijo čiščenja Drave in njene okolice. V sklopu dogodka pripravljajo še delavnice in predstavitve, sejem in Eko sprehod.
Vir: Potapljaško društvo Maribor

 

Kategorije: Civilna družba Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Zavod Mars: Pozdravljena, Vesna

Zavod Mars v soboto, 24. 3. 2018, med 10. in 13. uro vabi na praznovanje prihoda pomladi. V sklopu dogodka, ki so mu dali naslov “Pozdravljena, Vesna”, bodo izvedli vrsto delavnic, razstavo ter ogled dokumetnarnih video posnetov.
Vir: MARS

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

GT22: Premiera filma Vrnitev (Povratak) in pogovor z avtorjem

GT22 te v soboto, 24. 3. 2018, ob 18:00 vabi na premiero filma Vrnitev (Povratak), svojevrstne psihološke študije, pripovedovane skozi trilerski žanrovski obrazec, o povratniku, ki po 40-ih letih skrivnostno prihaja v rojstni kraj, kjer več nima nikogar svojega. Po projekciji bo sledil pogovor z avtorjem Predragom Jakšićem.
Vir: GT22

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Salon uporabnih umetnosti: Združene države poezije 2018

V soboto, 24. 3. 2018, si ob 20:00 vabljen_a v Salon uporabnih umetnosti na dogodek Združene države poezije, ki bo potekal v okviru letošnjih Glazerjevih dni.
Vir: Salon uporabnih umetnosti

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

MC IndiJanez: Kitariada 2018 // FINALE

V soboto, 24. 3. 2018, si ob 21:00 vabljen_a v Klub MC na finale letošnje Kitariade, ki jo soorganizirajo Glasbena šola Sama Šalamona Takt Ars, Društvo IndiJanez in glasbena trgovina Hartman.
Vir: Klub MC

 

Kategorije: Infopeka informira Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

ZPM: Cunjami – Bodi eko, izmenjaj si obleko!

ZPM vabi na izmenjavo oblačil Cunjami, ki bo potekal enkrat mesečno do maja. Tema tretjega cunjamija bodo otroška oblačila, v spremljevalnem program pa pripravljajo tudi delavnice (pranje oblačil z naravnimi sredstvi, ponovna uporaba…). Dogodek se bo zgodil v torek, 27. 3. 2018, v Domu ustvarjalnosti mladih, med 17. in 19. uro.
Vir: ZPM

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Salon uporabnih umetnosti: Filozofski večer – Religija in demokracija

V marčevskem filozofskem večeru v Salonu bosta vprašanje odnosa med religijo in demokracijo obravnavala dr. Aleš Maver ter prof. dr. Lenart Škof. Vabljen_a v torek, 27. 3. 2018, ob 18:00.
Vir: Salon uporabnih umetnosti

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Mestna knjigarna Maribor: Mojca Širok predstavlja roman Pogodba

Mestna knjigarna Maribor te v torek, 27. 3. 2018, ob 18:00 vabi na predstavitev z modro ptico nagrajenega kriminalnega romana Pogodba, ki ga bo predstavila njegova avtorica, novinarka Mojca Širok.
Vir: Mestna knjigarna Maribor

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2018 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov