• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Razstava ilustracij: SOBITJA, Laura Ličer
  10. 4. 2014, Galerija K18 
   10. 4. 2014, Galerija K18 http://www.facebook.com/events/674346902623351/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449

23. 4. 2014, MISC INFOPEKA

Predstavitev pesniške zbirke “Ko duša vidi”

Vljudno vabljen/-a na literarni večer, kjer se bo s svojo najnovejšo pesniško zbirko “Ko duša vidi” predstavil Aleš Jelenko. Literarni večer bo v sredo, 23. 4. 2014, ob 19:00, v prostorih MISC INFOPEKA.
+ Preberi več


23. 4. 2014, MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose predstavlja Noama Chomskega

Knjižnica tete Rose te vabi, da v sredo, 23. 4. 2014, od 21:00 do 24:00 preživiš v naši čitalnici, kjer bomo v okviru dogodka “Noč knjige” ob svečkah in veganskih prigrizkih prebirali in debatirali o delih Noama Chomskega.

+ Preberi več


24. 4. 2014, MISC INFOPEKA

Pekarna Potopisi (potopisi, ki to niso): Narcipisno perfordavanje U, ganda

Pekarna Potopisi te v sodelovanju s projektom Narcissus vabijo na parodijo potopisnega predavanja o Ugandi, ki bo v četrtek, 24. 4. 2014, ob 19. uri, v prostorih MISC INFOPEKA. Zaželena je udeležba s čim več pametnimi telefoni, tabličnimi računalniki in drugimi najsodobnejšimi pripomočki.

+ Preberi več


25. - 27.4.2014, MISC INFOPEKA

Madalena laboratorij Soba za ženske

Madalena laboratorij predstavlja sobo za ženske, kjer obravnavamo in raziskujemo situacije iz vsakdanjega življenja, s katerimi se srečujemo, preko gledaliških pristopov, ki temeljijo na metodi gledališča zatiranih.

Vabljena na Madalena delavnice, namenjene dekletom in ženskam, od 25. do 27. 4. 2014, v prostore MISC INFOPEKA. Rok prijave je 23. 4. 2014 na barbara.polajnar@gmail.com, kamor lahko nasloviš tudi svoja vprašanja.

+ Preberi več


12.-26. 4. 2014, Vetrinjski dvor

Ogled fotografske razstave Janeza Klenovška

Vabljen/-a na ogled fotografske razstave Janeza Klenovška, ki bo na voljo do 26. 4. 2014 v Dvorani Vetrinjskega dvora v Mariboru. Za več informacij in čas ogleda razstave lahko kontaktiraš Janeza Klenovška na tel: 040 632 010. Razstava je produkt procesa nastajanja in oblikovanja predstave Med dvema ognjema.

+ Preberi več


10.4. - 30.4.2014, Galerija K18

Razstava ilustracij “Sobitja”

Vljudno vabljen/-a na ogled razstave ilustracij Laure Ličer v galeriji K18. Razstava bo odprta do 30. 4. 2014 in si jo je možno ogledati vsak ponedeljek, sredo in petek med 16:00 in 18:00 ali pa po predhodni najavi na 041 481 246. Na ogled so ilustracije iz  knjige “Rojstvo Ljubljane iz duha zmaja” pisatelja Miha Praprotnika, ilustracije iz zbirke »Bredka pripovedka« pisateljice Brede Smolnikar in izbrane slike.

+ Preberi več


Maribor, 15. 4. 2014

Poročilo: Sprehod “Slalom po Mariboru”

Na sprehodu, ki smo ga v petek, 28. 3. 2014, organizirali prostovoljci skupine “Stopinje mesta”, MISC INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže, je bilo 19 udeležencev, od tega 3 na invalidskih vozičkih, predstavnik Sektorja za komunalo in promet Mestne občine Maribor (Denis Kocbek), Nigrada d.d. (Aleš Šimenko), Društva paraplegikov severne Štajerske (Franci Žiberna), Združenja 91 (Drago Koprčina), predstavnica Sveta invalidov (Ana Mandl) in drugi.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Podpora študentkam in študentom v boju proti ZVIS-1

Predvidevanje plačljivega študija, ki naj bi se izvajal kot storitev na prostem trgu, se nam zdi nesprejemljivo. Izobraževanje ne bi nikoli smelo biti na trgu! Vpeljava šolnin najprej in najmočneje prizadene socialno deprivilegirane posameznice in posameznike.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Ali svojo stisko utapljaš v hrani, se tvoje misli neprestano vrtijo okoli hrane, preštevaš kalorije in ne veš, kako s tem prenehati? Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a. Vljudno vabljeni tudi starši, prijatelji, partnerji, sodelavci, profesorji…, ki ste bližnji osebi z motnjami hranjenja, in ji želite pomagati. Prav vi ste lahko pomemben motivacijski dejavnik pri okrevanju osebe z motnjami hranjenja.

Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Skupina se sestaja ob sredah vsakih štirinajst dni.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 14:00 in 18:00.  Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Poročilo: Družabno-didaktična igra “Naš svet”

V sredo, 19. 3. 2014, smo se v MISC INFOPEKA udeležili družabno-didaktične igre “Naš svet”, ki nam jo je predstavil sam avtor, Matic Primc, ki je med drugim tudi avtor predloga za uvedbo Instituta participatornega proračuna v Sloveniji in ustanovni član International Organization for Participatory Society (IOPS).

+ Preberi več


19. 3. 2014

Poročilo: Udeležili smo se okrogle mize “Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?”

V sredo, 12. 3. 2014, smo se kot gostje udeležili okrogle mize »Kaj aktivno državljanstvo mladih prinaša družbi?«, ki je potekala v okviru konference EU SI TI, ki so jo organizirali predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta in Kulturno izobraževalno društvo PiNA.

Gostje okrogle mize smo bili: dr. Bojan Musil, predstojnik Oddelka za psihologijo FF UM, dr. Miro Cerar, Pravna fakulteta UL in Urška Breznik, Pekarna Magdalenske mreže. Povezovala jo je dr. Marina Tavčar Krajnc, predstojnica Oddelka za sociologijo FF UM.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več


29. 1. 2014

Mladinsko polje na poti v Nikamor?

V Ustanovi nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon (UPB, http://upb.si/) smo dne, 28. 1. 2014,  iz dnevnika Večer izvedeli, da je predsednica Vlade RS Alenka Bratušek za ta dan sklicala sestanek mladinskih in študentskih organizacij. Ustanova Pohorski bataljon, ki združuje samonikla mladinska prizorišča, na sestanek ni prejela nobenega vabila, kar nas niti ne čudi, saj je Vlada RS preko državne sekretarke pristojne za vzpostavitev dialoga s civilno družbo Tamare Vonte podrobno seznanjena tako z delovanjem, kot tudi stališči UPB.

+ Preberi več
AEGEE – Ljubljana vabi na poletne šole

Študentsko društvo AEGEE – Ljubljana te vabi, da se udeležiš dvotedenskih poletnih šol na različnih lokacijah v Evropi. Preberi si več o vrstah poletnih šol in možnih terminih. Rok prijave je 24. 4. 2014.
Vir: L’mit

Kategorije: Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

3 Kings Sound Station & Dubomb Crew predstavljata: Sound System Culture Night

Vabljen/-a v petek, 25. 4. 2014, ob 22:00 v dvorano Gustaf. Vstop prost!
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Živa dvorišča vabijo prostovoljke in prostovoljce

Želiš razširiti svoja obzorja? Pridobiti izkušnje v profesionalnem timu? Obogatiti svoje kompetence in pridobiti dragocena znanja, ki ti bodo pomagala pri profesionalni in osebni rasti? Spoznati nove ljudi? Postani prostovoljec/prostovoljka Živih dvorišč Maribora in koristno izkoristi svoj prosti čas. Na anja@ziva-dvorisca.si do 25. 4. 2014 pošlji motivacijsko pismo s kratko predstavitvijo, željami in razlogi za sodelovanje.
Vir: Živa dvorišča

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Solar Pulse Music: Industroika

Vabljen/-a v nedeljo, 27. 4. 2014, ob 21:00 v Dvorano Gustaf na koncert skupine Industroika iz Bruslja. Prispevek je 3 evre.
Vir: AGD Gustaf

Kategorije: Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Video natečaj ‘Enakost spolov’

Na Inštitutu za družbeno kreativnost so v okviru projekta »Več žensk v evropski politiki. Več žensk 2014«, ki ga sofinancira Evropska komisija, pripravili natečaj za oblikovanje spletnega videa na temo ‘Enakost spolov’.  Rok za oddajo je 30. 4. 2014.
Vir: Inštitut za družbeno kreativnost

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Mladinska izmenjava v Rimu Playing for rights

V Rimu bo med 2. in 11. 7. 2014 potekala mladinska izmenjava Playing for rights. Voluntariat išče mladinskega vodjo, ki bo mlade iz Slovenije spremljal na izmenjavi in pred tem sodeloval še na pripravljalnem srečanju v Rimu, ki bo potekalo med 14. in 15. 6. 2014. Rok prijave je 30. 4. 2014.
Vir: L’mit

Kategorije: Izobraževanje Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Enakost spolov kot osrednja tema 15. številke Slogopisa – povabilo k sodelovanju

Konec maja bodo na Slogi izdali že 15. številko Slogopisa, katere osrednja tema bo enakost spolov. Vabijo vse NVO k sodelovanju pri vsebini naslednjega Slogopisa. Rok za posredovanje prispevkov je 7. 5. 2014.
Vir: L’mit

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Mednarodna konferenca: Filmska vzgoja v kinu

7. in 8. 5. 2014 bo v Kinodvoru potekala mednarodna konferenca Filmska vzgoja v kinu o pristopih k mlademu občinstvu. Konferenca je namenjena kinematografom, filmskim festivalom, drugim kulturno-vzgojnim delavcem, strokovnim delavcem v VIZ ustanovah, študentom in ostali zainteresirani javnosti. Udeležba na konferenci je brezplačna. Prijavi se čim prej.
Vir: L’mit

Kategorije: Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Vpis v poletno šolo Summer Camp 2014

Udeleži se poletne šole angleškega in nemškega jezika za osnovnošolce Summer Camp 2014. Namenjena je aktivnim osnovnošolskim otrokom starim od 6 do 14 let (1.-9. razred). Za zgodnji vpis v poletno šolo do 16. 5. 2014 ti podarijo popust v višini -20%! Letošnja 9. poletna šola angleškega in nemškega jezika bo potekala na Mariborskem Pohorju v sodobno opremljenem hotelu Videc***.
Vir: Hiša jezikov

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

Ustvarjalne delavnice v Domu ustvarjalnosti mladih

V Domu ustvarjalnosti mladih Maribor so vsako popoldne, od ponedeljka do petka, med 15. in 19. uro, na voljo njihovi mentorji – Andrej, Metka, Jožica in Sanja –  z zanimivimi ustvarjalnimi vsebinami: z Andrejem lahko izdeluješ letala iz slamice in papirja, pri Metki boš slikal na kamenčke, Jožica izdeluje rožice iz odpadnih plastenk, s Sanjo pa lahko izdelaš dekoracijo za steno – dežni oblak.
Vir: ZPM Maribor

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prireditve za otroke

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov