• Prostovoljstvo v Mariboru
  različne lokacije po Mariboru 
    http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00  
   Pekarna Magdalenske mreže http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/
 • PEKARNA POTOPISI
  enkrat mesečno, MISC INFOPEKA 
    http://www.facebook.com/pekarnapotopisi?fref=ts

27. - 29. 5. 2016, Hrastnik

»Omare stare šare« na festivalu Rdeči Revirji

Kolektiv Tretja roka bo od petka, 27. 5., do nedelje, 29. 5. 2016, gostoval na festivalu Rdeči Revirji v Hrastniku z interaktivno prostorsko instalacijo “Omare stare šare”.

+ Preberi več


29.4.2016, Galerija K18

Kadilska eskapada Blanke Kefer

Vljudno vabljeni v petek 29. 4. 2016, ob 19:00 v Galerijo K18 na otvoritev razstave Kadilska eskapada Blanke Kefer z otvoritvenim aktom intermedijske umetnice, pesnice in vokalne manipulatorke Aphre Tesla. Razstavišče je odprto vsak delovni dan od 15:00 do 18:00, razstavo pa si lahko ogledate do 27. 5. 2016. Vljudno vabljeni.

+ Preberi več


1. 6. - 29. 6. 2016, MISC INFOPEKA

Cikel slikarskih delavnic »Slika«

V sredo, 1. 6. 2016, ob 17.00 te vabimo v INFOPEKO na prvo slikarsko delavnico v okviru Cikla slikarskih delavnic »Slika«.

+ Preberi več


2.6.2016, MISC INFOPEKA

Javni posvet »Skupaj gradimo solidarnost in odpor: novo-prišli in drugi marginalizirani proti EU politikam in represiji za drugačno družbo prihodnosti«

V četrtek, 2. 6. 2016, ob 19:00 te v sodelovanju s Protirasistično fronto brez meja in Radiem Študent vabimo v prostore INFOPEKE na javni posvet z naslovom “Skupaj gradimo solidarnost in odpor: novo-prišli in drugi marginalizirani proti EU politikam in represiji za drugačno družbo prihodnosti«.

+ Preberi več


Rok oddaje je 30.5.2016

Javni natečaj „Kje so meje?“: povabilo mladim filmskim ustvarjalcem

Pekarna Magdalenske mreže vabi mlade med 15. in 23. letom na natečaj za kratki igrani, dokumentarni ali animirani (tudi stop-motion) film v dolžini max. 5 min.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Točka za testiranje novih psihoaktivnih snovi

K nam lahko povsem anonimno vsak delovni dan od 10:00 do 18:00 oziroma v petek do 16:00 prineseš vzorec za laboratorijsko analizo in tako zmanjšaš tveganje za zaplete zaradi zaužitja neznanih drog in nevarnih primesi.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te  v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«.  Piši na infopeka@infopeka.org ali pokliči na 02 300 68 50, 041 481 246.  Srečanja potekajo v prostorih INFOPEKE.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


Radio Marš

ZINE PIZDA! na Radiu Marš

Zine PIZDA! je dobila svoj glas na Radiu Marš. Radijska oddaja MARŠ Pizda bo vsak ponedeljek slišana ob 17:30 na frekvenci 95.9 Mhz.

+ Preberi več


Poročamo!

Mednarodna konferenca »Nove ideje za stare stavbe«

27. in 28. 4. 2016 je v Puli potekala mednarodna konferenca »Open Spaces for Sharing and Imagination«, ki smo se je udeležili tudi štirje uporabniki KC Pekarna (APD Kozjak, Mladinski kulturni center Maribor, Programski svet KC Pekarna, Pekarna Magdalenske mreže).

+ Preberi več


Poročamo: posnetek okrogle mize

Posnetek okrogle mize “Kje so meje?”

Vsi, ki se niste uspeli udeležiti okrogle mize Kje so meje? Delovne in življenjske razmere delavcev migrantov, beguncev in prosilcev za azil, ki je bila 7. 4. 2016 v naših prostorih z gosti Goranom Lukićem (Svetovalnica za migrante), Armin Salihović (IWW-Nevidni delavci sveta) in Tomaž Gregorc (Italian Consortium of Solidarity), si jo lahko ogledate na spodnjem posnetku: https://vimeo.com/163819801.

+ Preberi več


Poročamo!

Poročamo iz javne debate »Zakaj smo mladi v pizdi?!«

V četrtek, 28.1. 2016, je v koprskem skvotu INDE potekala debata o trenutni družbenopolitični situaciji, z naslovom »Zakaj smo mladi v Pizdi?!«

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljska služba

Slovenija in begunci

Ena izmed tem, ki je tukaj, v Mariboru, vzbudila moje zanimanje, je odnos Slovencev do beguncev. Kolikor razumem, Slovenija ne gosti velikega števila beguncev. Večinoma jo samo prečkajo na poti do držav, za katere upajo, da jim bodo omogočile spodobno življenje, kot so premožnejša Nemčija, Avstrija ali skandinavske države.

+ Preberi več


EVS - Evropska prostovoljska služba

Minil je prvi mesec

Moja prva (in verjetno zadnja) EVS izkušnja se je pričela že pred prihodom v Maribor – pogovori preko skypa, pakiranje, urejanje papirologije, pregledovanje zemljevidov, nervoza. Kar predstavljam si, kako se bom na koncu smejal temu, kako sem se počutil, čeprav nisem prvič odšel od doma za dalj časa.

+ Preberi več


Poziv javnosti: Ničelna toleranca do sovražnega govora

V imenu nacionalne koordinaciji gibanja Ne sovraži, ki je del vseevropskega gibanja No Hate Speech Movement, pozivamo vse, da si ne zatiskamo oči pred sovražnim govorom. Zanj mora veljati ničelna toleranca. Opozarjajmo, komentirajmo, nasprotujmo manipulacijam in sovražni govor tudi prijavimo ustreznim institucijam.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
Jazz ma mlade

Prvi glasbeni cikel s sporočilom “Jazz ma mlade” bo na Židovskem trgu v Mariboru združeval mlade glasbenike, umetnike in kulinarične ljubitelje. Med 27. 5. in 17. 6. 2016 (4 petki 4 jazz koncerti) se bodo predstavile štiri mlade domače in tuje jazz zasedbe študentov ter mladih diplomantov graške in ljubljanske akademije. Prvi dogodek bo 27. 5. 2016.
Vir: MKC Maribor

Kategorije: Infopeka informira Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Kratkoročni EVS v Turčiji

Organizacija System & Generation išče prostovoljce, ki bi junij in julij preživeli v Ankari in delali na programu, ki stremi k izboljšanju komunikacije med mladimi in starejšimi skozi organiziranje različnih skupnih aktivnosti. V okviru tega projekta bo organizacija gostila kar 28 prostovoljcev na 2-mesečnem kratkoročnem EVS-u. Rok prijave je 27. 5. 2016.
Vir: Zavod Voluntariat

Kategorije: Infopeka informira Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Novo

Vabilo k sodelovanju: Gibanje za javni govor

Misleci, aktivisti, upokojenci, mladina in vse vrste kreativci, ki želite posredovati svoja sporočila javnosti Maribora! Vabljeni k sodelovanju pri projektu Gibanje za javni govor, umetnice in arhitektke Polonce Lovšin. To je druga izvedba projekta, ki je bil prvič izpeljan oktobra 2015. Vabljeni, da se 8. 6. 2016 pridružite na Trgu Leona Štuklja ob govorniškem odru in pri napravah za pridobivanje elektrike z gibanjem. Pridružite se z desetminutnim govorom, s seboj pa pripeljite še nekaj ljudi, ki bodo za vaš mikrofon in ozvočenje pridobivali elektriko. Prijavi se čim prej.
Vir: UGM

Kategorije: Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Novo

Festival migrantskega filma išče prostovoljce

Festival migrantskega filma, ki ga ob svetovnem dnevu beguncev organizira Slovenska filantropija, bo letos potekal med 15. in 20. junijem. Kot vsa pretekla leta bo v Ljubljano pripeljal projekcije in spremljevalne dogodke, ki osvetljujejo različne teme in plati migracij. Največ ljudi bodo potrebovali med samim festivalom. Za pomoč ščejo ljudi vseh profilov, z različnimi zgodbami in idejami. Prijavi se čim prej.
Vir: Slovenska filantropija

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Novo Prostovoljsko delo

Interaktivna instalacija: Machinerija / Heroes we Love

Machinerija je 8-urni performans na prostem, interaktivna instalacija, ki opozarja na prisotnost nečesa ali nekoga novega v prostoru in času ali odsotnost tega istega enkrat kasneje. Performans bo trajal od 10.00 do 14.00 in od 16.00 do 20.00. Je del mednarodnega projekta Heroes we Love Umetnostne galerije Maribor. Dogodek bo 28. 5. 2016.
Vir: Novi Maribor

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira

Rezistenca: Festival teorije, kulture in špasa v Ljubljani

Študentsko društvo Iskra vas vabi na (sedaj že tradicionalno!) 2. Rezistenco: festival teorije, kulture in špasa. Letos bodo najbolj perečim in družbeno aktualnim vprašanjem namenili kar dva dneva. Osrednje področje oziroma rdeča črta vsebinskega dogajanja so družbene transformacije – kritika obstoječih institucij in artikulirana alternativa. Istočasno, ko si kapital vse intenzivneje podreja družbo po celem svetu, se rojeva tudi upor. Festival bo 27. in 28. 5. 2016.
Vir: Študentsko društvo Iskra

Kategorije: Civilna družba Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Novo

Razpis za prosto delovno mesto: Raziskovalec – mladi raziskovalec za zgodovino – m/ž

Na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je objavljen razpis za prosto delovno mesto raziskovalec – mladi raziskovalec za zgodovino – m/ž. Rok prijave je 30. 5. 2016.
Vir: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Novo Zaposlovanje

Filmski festival Student Cuts

Ekipa mladih in nadobudnih študentov Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko letos 5. zapored pripravlja filmski festival Student Cuts. Letos bo festival potekal v Salonu uporabnih umetnosti, 1. in 2. junija 2016.

+ Preberi več

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira Novo

Razpis za mlade vizualne umetnike: Primavera 2016

Društvo likovnih umetnikov Maribor (DLUM) vabi mlade vizualne umetnike, delujoče na območju Slovenije, k prijavi na razpis Vabljeni mladi 2016 za priznanje Primavera 2016. Podeljena bo nagrada Primavera in listina Primavera. Nagrada Primavera bo samostojna razstava v galeriji DLUM v letu 2018.​ Rok prijave je 4. 6. 2016.
Vir: DLUM

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi Novo

(Ne)moč odnosa: Iskreno o spolni zlorabi otrok in mladostnikov

V tokratnem sredinem predavanju bo gostja Sanja Obaha Brodnjak, tema predavanja pa: “Iskreno o spolni zlorabi otrok in mladostnikov.” Tematski večeri pod naslovom “Ne-moč odnosa” želijo poudariti pomembnost medsebojnih odnosov, vezi, ki nas oblikujejo in zaznamujejo. Predavanje bo 8. 6. 2016.
Vir: SMC Maribor

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2016 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov