• Prostovoljstvo v Mariboru
  različne lokacije po Mariboru 
    http://www.prostovoljstvo-mb.si/
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00  
   Pekarna Magdalenske mreže http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Evropska prostovoljna služba – EVS
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1564
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 10.00 in 18.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/
 • PEKARNA POTOPISI
  enkrat mesečno, MISC INFOPEKA 
    http://www.facebook.com/pekarnapotopisi?fref=ts

29.9.2016, Postojna

Avtorski projekt Generacije na Linhartovem srečanju v Postojni

Predstava Generacije se bo predstavila na spremljevalnem programu na festivalu gledaliških skupin Slovenije, Linhartovem srečanju, v četrtek, 29. 9. 2016, ob 10.00 v Postojni.

+ Preberi več


30.9.2016, Glavni trg

Interesni Safari z Martinom Reichejem

Interesni safari* z aktualnim rezidentom Martinom Reichejem nas bo tokrat popeljal po poteh nasprotij. Dobimo se v petek, 30. 9. 2016, ob 18. uri pri Kužnem znamenju na Glavnem trgu.

+ Preberi več


6. 10. 2016, MISC INFOPEKA

Dokumentarni film z razpravo “Miss Representation”

V četrtek, 6. 10. 2016, te ob 18:00 uri vabimo v prostore INFOPEKE na ogled dokumentarnega filma »Miss Representation«. Vsebina dokumentarnega filma prikazuje objektivizacijo žensk v množičnih medijih, po ogledu pa sledi razprava v angleškem jeziku.

+ Preberi več


7.10.2016, MISC INFOPEKA

Javna tribuna »Multikulturalizem?«

V sodelovanju s Časopisom za kritiko znanosti vas vabimo na javno tribuno “Multikulturalizem?”, ki bo v petek, 7. 10. 2016, ob 18:00 v prostorih INFOPEKE. Z gostjami, med katerimi bodo Nina Kozinc, Uršula Lipovec Čebron, Polona Mozetič, Kristina Božič, Aigul Hakimova…,bomo spregovorili o konceptu multikulturalizma in vam predstavili najnovejšo tematsko številko “Balkanska migracijska pot: od upora na mejah do striptiza humanizma”.

+ Preberi več


13.10.2016, MISC INFOPEKA

Predavanje »ABC o motnjah hranjenja«

Vljudno vabljeni v četrtek, 13. 10. 2016, ob 17:00 v prostore MISC INFOPEKA na brezplačno predavanje »ABC o motnjah hranjenja«. Seznanili se boste z vzroki nastanka motenj hranjenja, spoznali psihološke vidike tovrstnih motenj, izvedeli kako prepoznamo vzroke nastanka motenj, prav tako pa se boste seznanili tudi z načini zdravljenja…Rok prijave je 10. 10. 2016 na infopeka@infopeka.org ali na 02 300 6850, 041 481 246.

+ Preberi več


20.10.2016, MISC INFOPEKA

»Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«

Vabimo te na informativni razgovor za vključitev v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja« v novem šolskem/študijskem letu. Srečanje bo potekalo v četrtek, 20. 10. 2016, ob 17:00 v prostorih INFOPEKE.

+ Preberi več


31. 8. 2016, Nemčija

Na opravljanje EVS-a poslali mladi prostovoljki

Viel Glück, dragi Nina in Lucija. Danes sta naši dolgoletni prostovoljki odpotovali v daljno Nemčijo za 12 mesecev, kjer bosta sodelovali pri dveh EVS projektih.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Točka za testiranje novih psihoaktivnih snovi

K nam lahko povsem anonimno vsak delovni dan od 10:00 do 18:00 oziroma v petek do 16:00 prineseš vzorec za laboratorijsko analizo in tako zmanjšaš tveganje za zaplete zaradi zaužitja neznanih drog in nevarnih primesi.

+ Preberi več


Piši, pokliči!

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah? Vabljen/a v popoldanskem času v INFOPEKO na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246.  Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 10:00 in 18:00. Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Že imaš svoj Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS?

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Indeks NEFIKS je na voljo v fizični obliki, lahko pa na povsem enostaven in brezplačen način dostopaš do e-Nefiksa in vpisuješ pridobljena neformalna znanja kar preko spleta. Klik. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 16:00.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več
3. Festival Mladi Maribor

Festival Mladi Maribor tokrat prihaja v začetku šolskega in študijskega leta. Festival je ponovno v največji meri rezultat dela mladih in sodelovanja različnih mladinskih organizacij oz. organizacij za mlade. Festival izrisuje različne spektre mladinske ustvarjalnosti in urbane kulture in ponuja širok nabor zanimivih aktivnosti za mlade in od mladih. Festival bo potekal od 16. 9. do 8. 10. 2016.
Vir: Mladi Maribor

Kategorije: Infopeka informira Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Maribor skozi rožnata očala: Filmski TransFormator

Tokrat bomo skozi rožnata očala pogledali_e tja, kamor ne pogledamo pogosto. Skozi Filmski TransFormator bomo spoznavali_e življenja transspolnih ali transseksualnih oseb. V GT22 si bomo 22. 9. 2016 ogledali “Transspolna življenja v Sloveniji,” 29. 9. 2016 pa “Božja napaka.”
Vir: Maribor skozi rožnata očala

Kategorije: Civilna družba Infopeka informira Kulturni center Pekarna Naslovna stran Infopeka informira

Dvomesečni EVS v Grčiji

PiNA Terminal, v sodelovanju s partnerji iz Grčije, išče dva kandidata/-ki za dvomesečno Evropsko prostovoljno službo v Grškem mestu Xylokastro. Glavne aktivnosti bodo povezane z varstvom okolja in ohranjanjem narave, projekt pa se bo odvijal med 1. 11. in 30. 12. 2016. Rok prijave je 29. 9. 2016.
Vir: PiNA

Kategorije: Infopeka informira Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Festival kantavtorstva Kantfest vabi k sodelovanju

14. Festival kantavtorstva Kantfest International 2016 razpisuje mednarodni natečaj za avtorsko glasbo in tekst, ki sodi v zvrst kantavtorstva in doslej še ni bila izdana na nosilcih zvoka. Žirija bo naredila izbor najprepričljivejših in najbolj inovativnih avtorjev, ki se bodo uvrstili na uvodno prireditev 14. KANTFEST, ki bo potekala v soboto, 22. 10. 2016, v Rušah. Rok prijave je 1. 10. 2016.
Vir: Cezam

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Mladinski natečaj: Čas je za spremembe

Mladinski natečaj za najboljši kratki film (3 – 10 minut) na temo pozitivnih družbenih sprememb v svetu kot odgovor na večanje socialnih razlik, neodgovorno ravnanje z našim okoljem in težnje po ustvarjanju vedno večjih dobičkov kot edinega merila razvoja. Rok oddaje je 31. 10. 2016.
Vir: MC Zagorje ob Savi

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Kadrovske štipendije Mariborske livarne Maribor

Mariborska livarna Maribor k prijavi vabi bodoče konstruktorje, gospodarske inženirje, mehatronike ter procesne inženirje, in sicer študente zadnjih dveh letnikov Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru. Rok prijave je 12. 12. 2016.
Vir: dostop.si

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Transformatorjeva akademija gledališča zatiranih 2016

70-urno intenzivno izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb s poudarkom na gledaliških tehnikah Gledališča zatiranih je namenjeno vsem, ki vas zanima uporaba gledališča kot orodja za doseganje lokalnih in globalnih družbenih sprememb. Predhodne gledališke izkušnje niso potrebne. Akademija bo potekala v Ljubljani od 24. 10. do 28 10., 7. 11. do 11. 11., zaključna produkcija bo 16. 11. 2016. Rok prijave je 30. 9. 2016.
Vir: KUD Transformator

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

MMC Kibla: Javni poziv ustvarjalcem za leto 2016/2017

KIBLA vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja interdisciplinarne, intermedijske, vizualne in glasbene umetnosti za leto 2016/17. Javni poziv zajema umetnike in kreativne ustvarjalce ter institucije in posrednike. Prednost bodo imeli predlogi in dela na temo sodobnih migracij in kontinuiranih socialnih in kulturnih sprememb v 21. stoletju, saj se bo večina Kiblinih programov odvijala v okviru mednarodnega projekta Tvegaj spremembo (2016 – 2020), ki bo ustvarjal, povezoval, primerjal, razširjal in promoviral mednarodno sodobno umetnost v premislek o migracijah, spremembah, o prihajajočem, odhajajočem in ostajajočem. Rok prijave je 15. 10. 2016.
Vir: MMC Kibla

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

UGM: Razstava Srečno, arheologi!

V letu 2016 OTTO-Prod praznuje 10. obletnico umetniškega sodelovanja med Mariborom in Marseillem. Umetniški kolektiv načrtuje ambiciozno skupinsko razstavo v prostorih Umetnostne galerije Maribor, ki obsega izbor tridesetih izjemnih umetniških del, ustvarjenih v preteklem desetletju v Sloveniji in tudi drugod, ob tem pa v Kulturnem centru Pekarna organizira tudi noč performansov in koncertov v živo. Skupinska razstava je povabilo k odkrivanju izbora sodobnih umetniških del, od katerih je večina ponovno aktivirana v njihovem rojstnem kraju, ter k predstavitvi umetnikov in njihovih novih stvaritev. Razstava bo na ogled do 6. 11. 2016.
Vir: UGM

Kategorije: Infopeka informira Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Štipendije švicarske vlade

Švicarska vlada razpisuje štipendije za študijsko leto 2017/2018. Štipendije so razpisane za področja umetnosti, doktorski in podoktorski študij ter za raziskovalce. Prijavni rok: od 3. 9. 2016 do 30. 11. 2016.
Vir: Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije

Kategorije: Infopeka informira Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2016 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov