• Podpri pobudo za uvedbo instituta participatornega proračuna v Mestni občini Maribor!
   
    http://odlocajomestu.si/
 • Prostovoljsko delo mladih za mlade
  MISC INFOPEKA 
   MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?page_id=1561
 • MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles
  izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 
   izposoja vsak delovnik med 10:00 in 18:00 http://www.infopeka.org/web/?p=31989
 • Pekarna DOBIŠ DAŠ
  vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA 
   vsak ponedeljek od 16:00 do 18:00, MISC INFOPEKA http://www.infopeka.org/web/?p=35449#more-35449
 • Knjižnica tete Rose
  odprta pon-čet: med 14.00 in 16.00, pet: med 10.00 in 16.00 
   odprta pon-čet: med 14.00 in 16.00, pet: med 10.00 in 16.00 http://www.knjiznicateterose.org/

21. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnice o zakonskih možnostih vključevanja v postopke upravljanja: Usposabljanje aktivnih prebivalcev za vključevanje v postopke odločanja organov lokalne samouprave

Vabljen/-a na delavnico Ubrane skupnosti, ki bo potekala v torek, 21. 10. 2014, od 17. do 19. ure v prostorih MISC INFOPEKA. Prijaviš se lahko do 20. 10. 2014 na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


23. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Veganska večerjica: predstavitev knjige Etika v kuhinji

Za živali! te v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže v četrtek, 23. 10. 2014, ob 19.30 vabimo v prostore MISC INFOPEKA na Vegansko večerjico.
Na prvi jesenski večerjici bomo predstavili najnovejšo knjigo animalističnega etičnega teoretika Garyja Franciona z naslovom Etika v kuhinji (Eat like you care), napisano v soavtorstvu z Anno Charlton. Knjiga je letos izšla v slovenskem prevodu pri Založbi Planet.

+ Preberi več


24. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnica »Nenasilna komunikacija in reševanje konfliktov«

V petek, 24. 10. 2014, bo v prostorih MISC INFOPEKA ob 10. uri dopoldne potekala tretja delavnica v sklopu »Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi«. Na tokratni delavnici se bomo pogovorili o preprečevanju nasilja med mladimi preko reševanja konfliktov in nenasilne komunikacije. Vabljeni mladinski delavci, učitelji, starši in mladi, prost vstop! Prijave sprejemamo do četrtka, 23. 10. 2014, na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


25. 10. 2014, K18

Razstava Eve Mlinarič: Korenine

Vljudno vabljen/-a na odprtje razstave »Korenine«, ki bo v soboto, 25. 10. 2014, ob 19. uri v Galeriji K18.

+ Preberi več


27. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Predavanje »Ali ima družbena neenakost vlogo pri sovražnem govoru?«

V ponedeljek, 27. 10. 2014, vabimo na predavanje dr. Vesne Leskošek, izredne profesorice na Fakulteti za socialno delo, ki bo spregovorila o družbeni neenakosti in sovražnem govoru kot sredstvu diskriminacije. Predavanje poteka v sklopu »Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi«, s pričetkom ob 13. uri v prostorih MISC INFOPEKA. Vabljeni mladinski delavci, učitelji, starši in mladi, prost vstop! Prijave sprejemamo do petka, 24. 10. 2014, na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


30. 10. 2014, Kino Udarnik

Udarniška Filmopeka: Šund

Oktobrska Udarniška Filmopeka nam bo postregla s Tarantinovo mojstrovino Šund. Po filmu se bomo znova pogovarjali z Damijanom Vinterjem, ki bo tokrat govoril o filmskem nasilju in njegovi popularnosti, o pojavu kultnega filma, o revitalizaciji filma noir in še mnogo več. Vabljen/-a na filmsko izobraževanje v četrtek, 30. 10. 2014, ob 20. uri v Kino Udarnik.
+ Preberi več


6. 11. 2014, MISC INFOPEKA

Delavnica »(Pop)kultura in sovražni govor«

Vabimo na zadnjo delavnico v sklopu »Cikla izobraževanj za uspešno delo in življenje z mladimi«, ki bo v četrtek, 6. 11. 2014, ob 17. uri v prostorih MISC INFOPEKA. Na delavnici se bomo pogovarjali o tanki meji med svobodo govora in svobodo umetnosti. Vabljeni mladinski delavci, učitelji, starši in mladi, prost vstop! Prijave sprejemamo do srede, 5. 11. 2014, na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Od 13. 9. do 30. 11. 2014, različne lokacije

Narcissus – Orto foto

Narcissus te vabi na nadaljevanje projekta, tokrat z naslovom »Orto foto«, ki bo z več ponovitvami potekal v mesecu septembru in oktobru. Orto foto si boš lahko ogledal/-a na različnih lokacijah v Sloveniji in tujini, in sicer je 13. 9. 2014 premierno gostoval v Ljubljani (Gledališče Glej), 1. 10. 2014 bo na Dunaju (Lisabird CONTEMPORARY), 4. 10. 2014 ponovno v Ljubljani (Muzej sodobne umetnosti Metelkova), 30. 11. 2014 pa v Mariboru (GT22). Premiera in ponovitve bodo vedno ob 20. uri. Vabljen/-a!

+ Preberi več


Vsak torek, MISC INFOPEKA

»Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj!« Usposabljanje po metodi gledališča zatiranih

Vabljen/-a na usposabljanje o gledališču zatiranih »Soodločaj, soustvarjaj, sooblikuj«, ki bo potekalo od septembra do decembra, vsak torek, v prostorih MISC INFOPEKA. Prijaviš se lahko na naslov infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


Razstava »Moja dežela, ki ne obstaja« skozi oči kustosinje

Želeli sva ustvariti koncept kulturnega in umetniškega potovanja. Želeli sva izvedeti, kaj je res in kaj ne, če je predstavljeni material lahko del resničnosti ali ne. Se soočamo z arhivskim gradivom, ki predstavlja resnično potovanje ali gre samo za idejo, koncept, ki se pojavlja v umetniški razstavi v slogu dokumentirane fikcije?

+ Preberi več


Nova spletna stran

Nova spletna stran: Pekovoljci se predstavijo

Ob 15. obletnici prostovoljskega dela v MISC INFOPEKA smo se odločili predstaviti naših 50 prostovoljcev preko spletne strani. Vabljen/-a k ogledu in prebiranju njihovih zgodb! Spletno stran si lahko ogledaš na tej povezavi.


Psihosocialna pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja in njihovim staršem

Vabimo te v »Skupino za pomoč mladostnicam in mladostnikom z motnjami hranjenja«, kjer ti v prvi vrsti ponujamo razumevanje, podporo, strokovno pomoč in priložnost, da spoznaš, da s svojim problemom nisi osamljen/a.  Skupina se sestaja vsakih 14 dni. Še vedno se ji lahko priključiš, zato kliči na 041 481 246 ali piši na infopeka@infopeka.org.

+ Preberi več


pon-pet,MISC INFOPEKA

Knjižnica tete Rose vabi

Vabimo te k brskanju po knjižnih policah Knjižnice tete Rose, ki je odprta vsak delavnik med 14:00 in 18:00.  Seznam knjig  si lahko ogledaš na www.knjiznicateterose.org.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

EURODESK – evropske informacije

Če te srbijo podplati in ne veš, kako najceneje priti v Francijo, kje lahko v Rimu prespiš za majhen denar, kako do štipendije ali pripravništva v željeni državi…, ti v  INFOPEKI ponujamo preko internega komunikacijskega orodja vseevropske mreže EURODESK hitre in natačne odgovore iz prve roke na tvoja vprašanja. Ne odlašaj! Pridi k nam po nekaj koristnih napotkov, pokliči ali nam piši.

+ Preberi več


ponedeljek, MISC INFOPEKA

Pekarna DOBIŠ DAŠ, aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa z otroki in mladostniki

Prostovoljci/-ke MISC INFOPEKA te vabimo, da se vsak ponedeljek med 16:00 in 18:00 udeležiš druženj in aktivnosti v okviru programa Pekarna DOBIŠ DAŠ. Druženja in aktivnosti te bodo ponesla v svet skupinskih družabnih iger, kreativnih delavnic in delavnic giba.
+ Preberi več


Pon-pet, MISC INFOPEKA

Individualno svetovanje mladim z učnimi težavami, težavami v komunikaciji in medsebojnih odnosih

Te pestijo učne težave, težave v komunikaciji in medsebojnih odnosih? Želiš izvedeti več o sebi in življenju nasploh, se s kom posvetovati, ko si v težavah?

Vabljen/a v popoldanskem času v MISC INFOPEKA na prijateljski, zaupen in hkrati strokoven pogovor. Pokliči ali piši, da se dogovorimo za termin. Pomoč je brezplačna, anonimnost zagotovljena!

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

MARIBAJK – dnevna izposoja recikliranih koles

Naši konjički KNIGHT RIDER, FRANZK,  SIVI BLISK in HAPPY HIPPY že nestrpno hrzajo in čakajo, da jih osedlaš in zapelješ v širni, kolesarski svet.

Izposoja vsak dan v MISC INFOPEKA od 10:00 ure dalje; vračilo kolesa najkasneje do 18:00 na isti lokaciji.

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Mreža “Prostovoljstvo v Mariboru«

Če te zanima opravljanje prostovoljskega dela na območju Mestne občine Maribor predlagamo, da obiščeš spletno stran mreže »Prostovoljstvo v Mariboru« in si ogledaš seznam organizacij, v katerih lahko postaneš prostovoljec/-ka.

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Varna točka

Če se znajdeš v kakršnikoli težavi ali stiski na mestni ulici ali na poti iz šole, če se izgubiš ali si priča kaznivemu dejanju, če imaš težave z sošolci, učitelji ali starši, če te je strah ali pa si samo žalosten/na se zateči k nam v »Varno točko« in nam zaupaj svoje skrbi. Skupaj se bomo pogovorili, prepoznali probleme in poiskali rešitev. Kar pogumno…

+ Preberi več


MISC INFOPEKA

Dnevni program

MISC INFOPEKA informira, svetuje, spodbuja in zagovarja BREZPLAČNO!

+ Preberi več


pon-pet, MISC INFOPEKA

Indeks neformalnega izobraževanja NEFIKS

V NEFIKS vpisuješ vse, kar delaš poleg šolskih in študijskih obveznosti. Uporabnost indeksa je večstranska, služi namreč tvoji osebni evidenci, v veliko pomoč pa ti bo tudi pri iskanju zaposlitve. Pri nas ga lahko kupiš od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00.

+ Preberi več


Zbiramo prijave za sodelovanje

Pridružite se pobudi za uvedbo participatornega proračuna

Delovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki zborov samoorganiziranih četrtnih skupnosti in nekateri pripadnikov Iniciative mestni zbor, je avgusta 2013 pripravila predlog sprememb statuta Mestne občine Maribor in Pravilnik o participatornem proračunu (PP).

Predlagane spremembe predvidevajo postopen prenos odločanja o investicijskem delu mestnega proračuna, tisti del sredstev, ki ostane po izpolnitvi vseh zakonskih obveznosti občine kar je približno 20 % proračuna, na vse občanke in občane Maribora, tako da bi vsako leto predlagali in izbirali projekte, ki bodo uvrščeni v proračun za prihodnje leto.

+ Preberi več


15. 10. 2014, MISC INFOPEKA

Prostovoljsko delo mladih za mlade 2014/15

Vabljen/-a na usposabljanje za organizirano prostovoljsko delo v MISC INFOPEKA, ki se prične v sredo, 15. 10. 2014, ob 17.00, ter se raziskri z nami kot prostovoljka ali prostovoljec v Prostovoljskem delu mladih za mlade.

+ Preberi več


23. 8. 2014, Bolgarija

Poročilo: Delavnica Soba za ženske na festivalu Beglika v Bolgariji

Od 21. do 24. 8. 2014 se je na jugu Bolgarije, sredi gozdov, ob jezerih, odvil 6. festival Beglika, ki združuje in povezuje ustvarjalce in umetnike iz različnih področij. Na enem izmed prizorišč, imenovanem Forum Metamorfozis, ki je bil letos postavljen prvič, z namenom povezovanja kulture, ekonomije in trajnostnega razvoja, se je v soboto, 23. avgusta predstavila tudi Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Transformator z delavnico gledališča zatiranih Soba za ženske.

+ Preberi več


6. 2. 2014, MISC INFOPEKA

Poročilo: Novi program Erasmus+

V četrtek, 6. 2. 2014, smo imeli informativno delavnico o novem programu Erasmus+: Mladi v akciji, ki je v okviru regijskih predstavitev potekala tudi v MISC INFOPEKA. Katja Dolenec nam je predstavila novosti in možnosti programa, ki se nanaša na področje mladine.

+ Preberi več
Društvo Sonček išče prostovoljce za ples

Društvo Sonček išče prostovojce za sodelovanje pri projektu “Ples na vozičkih” v okviru katerega bi prostovoljci plesali z člani na invalidskih vozičkih. Za več informacij kontaktirajte na: anja.reseta@soncek-maribor.si ali 070 989 736. Prijavi se čim prej.
Vir: Društvo Sonček

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

Fotografski natečaj “Svetloba”

Z natečajem želijo izbrati nabor fotografij tako v okviru teme Mednarodnega leta svetlobe, kot tudi  s širšim pojmovanjem in dojemanjem svetlobe, ki dopušča odprto fotografsko ustvarjalnost. Rok prijave je 7. 12. 2014.
Vir: Mestna knjižnica Ljubljana

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Natečaj za logotip “.si”

Naročnik natečaja s pomočjo natečaja išče idejno rešitev – logotip nacionalne domene .si, ki bo smiselna predstavitev nacionalnega internetnega naslova ter bo hkrati prepoznaven in nezamenljiv. Rok prijave je 15. 11. 2014.
Vir: register.si

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Natečaji, razpisi

Eurodesk info seminar 2014 “Priložnosti EU za mlade”

Eurodesk Slovenija organizira informativni seminar, na katerem bodo predstavljeni glavni programi EU, namenjeni spodbujanju in financiranju mobilnosti mladih v EU. Seminar bo 27.-28. 10. 2014. Rok prijave je 21. 10. 2014.
Vir: Eurodesk

Kategorije: Izobraževanje Mobilnost Naslovna stran Infopeka informira

Knjiga “Denar – nedolžna prevara?” sedaj na voljo brezplačno

Knjiga “Denar – Nedolžna prevara?”, ki se dotika področja zgodovine denarja, delovanja sedanjega centralnobančnega sistema in možnih trajnostnih reform, v elektronski obliki od sedaj naprej na voljo brezplačno.
Vir: Za-misli

Kategorije: Civilna družba Izobraževanje Naslovna stran Infopeka informira

Društvo Sonček išče prostovoljce za ples

Društvo Sonček išče prostovojce za sodelovanje pri projektu “Ples na vozičkih” v okviru katerega bi prostovoljci plesali z člani na invalidskih vozičkih. Za več informacij kontaktirajte na: anja.reseta@soncek-maribor.si ali 070 989 736. Prijavi se čim prej.
Vir: Društvo Sonček

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

V poslovalnicah Mr.Pet iščejo sodelavca/ki

V poslovalnicah Mr. Pet Murska Sobota in Mr.Pet Celje iščejo prijazna in komunikativna sodelavca/ki z izkušnjami v prodaji in pri svetovanju strankam. Prijavi se čim prej.
Vir: Mr. Pet

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Zaposlovanje

Peticija za zaustavitev sporazumov “TTIP in CETA”

Pričelo se je vseevropsko zbiranje podpisov zoper sporazuma “TTIP in CETO”. Koalicija 136 evropskih civilnodružbenih organizacij želi sporazuma preprečiti, saj vsebujeta po njihovem mnenju veliko spornih točk, ki predstavljajo neposredno grožnjo demokraciji.
Vir: Umanotera

Kategorije: Civilna družba Naslovna stran Infopeka informira

Štipendija “Fundacije prim. dr. Janka Držečnika”

“Fundacija  prim.dr. Janka Držečnika” razpisuje štipendijo za študente  od drugega do šestega letnika dodiplomskega študija medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru za študijsko leto 2014/2015. Rok prijave je 30. 10. 2014.
Vir: Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Štipendije, šolnine, proste sobe

Društvo Portret išče prostovoljce

Društvo Portret išče prostovoljce (študente/študentke socialnega dela…) za delo na projektu v Mariboru. Prijavi se čim prej.
Vir: Društvo portret

Kategorije: Naslovna stran Infopeka informira Prostovoljsko delo

keep looking »

 
 

MISC INFOPEKA 2014 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov